Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

spat k teme.

kotuci by to boli podla mna vtedy, keby sa chvenie prenasalo aj na pedal... pokial je to vsak len na volant, tak to bude zrejme nejaka vola...

ja mam podobny problem, niekedy mi to dost zavibruje vo volante, plus niekedy okolo 130 velmi jemne vibruje volant. nie je to vsak pravidelnost...

Odesláno
Původně zaslal: Belmondo1

Kola mam Alessio zadny mrd.. a auto coupe takze s 15 bych tahal spodek po zemi. :)

\"kola mam alessio\" aha tak to jsou prave ty mrdky, tezky a tvarohovy kola za par slupek, no po par dirach poznas sam, rovnou bych sel vyvazit kola.......

Odesláno

\"kola mam alessio\" aha tak to jsou prave ty mrdky, tezky a tvarohovy kola za par slupek, no po par dirach poznas sam, rovnou bych sel vyvazit kola.......

No nevim jaky mas osobni zkusenosti, ale ja uz je mam podruhy a jsem s nima dost spokojenej a recenze na ne jsou taky celkem slusny viz. Italská litá Alessio jsou kola střední třídy a velmi dobré kvality, u nás velmi oblíbená zejména pro svoji vynikající cenu a skvělý design

Nerikam ze je to nejaka extratrida, ale ze by byli z tvarohu a museli se prevazovat po kazdym najeti do diry s tim musim nesouhlasit! :roker

Odesláno

prave som doniesol auto zo servisu. nastastie sa podla nich podozrenie na kotuce, ani ziadnu volu nepotvrdilo. maju to byt zle vyvazne kolesa, ale zajtra otestujem, kedze idem na cesty....

Odesláno

typicke kurna, uz viac nepojdem do znackoveho servisu :grr problemy pri rychlosti okolo 130 pokracuju, jemne trasenie, plus pri brzdeni z tejto rychlosti vyrazne trasenie volantu... a to ma ubezpecili, ze je to v poriadku, ze to boli len nevyvazene kolesa... tipujem na volu alebo kotuce, dufam ze nie obe :-(

Odesláno

nechci nikoho nikdy urazit, ale opravdu ty kola nepatri k nejlepsim a tu recenzi, kterou jsi napsal, tu si napsali prodejci na jednom alu serveru. Objektivn hodnocení hledejme jinde. Kola muzes mit dobre, ale opravdu bych je jel nechat zkontrolovat :-)

Kdyz jsem tu kdysi resil jaky alukola, vybiral jsem z alessio spider nebo F1, BBS a OZ, alessia byli uzivateli fora zavrhnuty, na BBS jsem pak uz nemel :-D a tak jsem vybral OZ a musim rict, ze fakt parada :-), ale ta cena... moje 16 staly vic nez lecjake 17 a 18.....

Odesláno

mam rovnaky problem. pri brzdeni mi trasie volantom, ale niekedy jemne niekedy je to dost a niekedy skoro vobec. tak teraz neviem ci je to tym ze su zvlnene kotuce. pri tom su minimalne ojazdene tak nechapem v com to moze byt

Odesláno

ja mel kotouce pul roku a sly do kopru, zajed do normalniho servisu, technik ti poradi, kotouc se ti muze skroutit treba kdyz je hodne zahratej a vjedes do louze.....

Odesláno

Mam tiez podobny problem aj ked nie pri brzdeny ale pri rychlosti od 110 po 130. Trasie mi volantom, uz som bol tie kolesa tri krat vyvazovat a stale. Tak som zasiel aj do peugeotova a tam mi povedali, ze je pneumatika nepravidelne zodrata. Brzdove kotuce mam uz skoro hyn, uz je tam snad rtoj milinetrovy granec, ale pri brzdeni nie je citit nic. Tak tiez neviem co mam s tym robit, uz som ich chcel aj za zimne vymenit zi to bude stale robit, ale nejak nemam cas :D Tak neviem, mozno este skusim dat vyvazit u niekoho ineho, lebo sa mi to nejak nepozdava :bacha

• O 1 měsíc později...
Odesláno

rovnaky problem u mna pretrvava - dal som pozriet napravy aj kotuce, tie su OK. tak som vyvazil predne kolesa, stale trase aj pri 130, aj pri brzdeni z tej rychlosti. tak som otocil zadne a predne kolesa a trasenie pri brzdeni sa vytratilo, trasenie pri 130 je stale tam, ale zda sa mi, ze ide odzadu. je to mozne, aby sa to tak vyrazne prenasalo?

Odesláno

Třesení volantu za jízdy umí vyrobit i podhuštěné přední pneumatiky (na takhle jednoduchý blbiny se často zapomíná).

Kotouče se můžou zkřivit nejen teplem, ale i vlhkostí, což je typické hlavně pro ty přední vzduchem chlazené. Do větracích žeber mezi třecí plochy se zákonitě dostane vlhkost a začne to reznout, až se v těch kotoučích objeví mikropraskliny, do kterých se taky dostane voda a začne to reznout zevnitř materiálu. Pak jsou kotouče zkroucené, házejí, a můžete je stáčet na soustruhu kolikrát chcete, ale za měsíc budou zase zkroucené. Nicméně toto se týká především aut s menším nájezdem, kde jsou kotouče starší a používají se relativně málo; u aut s velkým nájezdem toto příliš nehrozí, protože se kotouče často prohřívají a vlhkost vysoušejí, to proces prodlužuje a než se to projeví, tak budou stejně na výměnu.

Toto info mám od kamaráda, který má firmu zabývající se kovovýrobou a navíc je fanda do aut. :) Takhle okamžitě podle mého popisu diagnostikoval problém, který jsem měl na autě před dvěma lety, jinak by mně něco takového vůbec nenapadlo.

Odesláno

tak ja mel taky takovy problem,taky jsem menil kotouce a nepomohlo.A nakonec to byli pneumatiky.Koupil jsem je starsi z bazaru.Potom mi znamy poradil ze muzou byt spatne kordy-vymenil jsem je a pohoda.

Odesláno
Původně zaslal: nrpetonr

prave som doniesol auto zo servisu. nastastie sa podla nich podozrenie na kotuce, ani ziadnu volu nepotvrdilo. maju to byt zle vyvazne kolesa, ale zajtra otestujem, kedze idem na cesty....

Sice nejsi moc konkretní v tom, co všechno kontrolovali, ale pokud vyloučím kotouče / píšeš, že jsou nové/, zapomenu na pneu a kola, a přivřu oči nad vytlučenými vodítky třmenu brzd, tak ostává ještě jedna možnost a tou je volný kulový čep na tyči řízení.Levý,pravý nebo oba. Dělalo mi to to samý. Nejdřív se třásl volant při brždění z vysokých rychlostí / nad 120 km/.Nadával jsem na kotouče měněné před rokem, z nedostatku času jsem to však neřešil.Během dvou měsícú jsem však registroval chvění volantu i bez brzdění při najíždění levých zatáček na dálnici.Do pravých to nedělalo nic. Po kontrole zavěšení byl zjištěn totálně vymlácený čep řízení na pravé straně. Po vyměnění čepu na obou!! stranách a udělání geometrie mám svatej pokoj a na pneu, disky a kotouče jsem ani nešáh. Netvrdím, že mám pravdu. Je to jen jedna z možností - tak ji zvaž, případně zkontroluj.

Pokud je volný žep řízení, tak se za jízdy v ruzných režimech měněj hodnoty zbíhavosti resp. rozbíhavosti a v kritických úhlech muže docházet ke kmitání kola a následnému přenášení chvění na volant.

Přeji šťastnou ruku při hledání příčiny.:papa

• O 10 měsíců později...
Odesláno

jestli jsi to nakonec vyresil, tak to je super, protoze ja uz mesic taky pozoruji tento problem na svem voze, pri jizde nevibruje nijak moc, i pri 150 km/h, vibrace se objevi az pri brzdeni, markantnejsi jsou pri brzdeni a zaroven jizde do zatacky, je jedno jestli vpravo nebo vlevo

vim, ze mam asi vymlacene horni ulozeni tlumicu, mohlo by i toto mit s tim primou souvislost ?

Odesláno
Původně zaslal: Belmondo1

Cus bus, pri brzdeni z vyssich rychlosti se mi zacne desne klepat volant. Myslel jsem ze to je kotoucema, ale dela to i po vymene :(

hele to mi dělalo na služebním cliu ,vyměnili dvoje sady kotoučů i jsem byl na stk na valcích a nic. až mě jednou napadlo zatáhnout za ruční brzdu ve 100km/h a nevěřil bych ale přeneslo se to chvění zezadu do celého řízení a nedal se udržet volant. vyměnili bubny vzadu a závada je pryč

Odesláno

ahoj, pocuj mal som ten isty problem, a kmitanie sa mi vratilo aj po vymene kotucov a dosiek. ale nech ti v servise zmeraju hadzavost kotuca a jeho upevnenie na naboji. mne to pomohlo, tak daj potom vediet!!!

[upravil dne 11/6/09 Ferry]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...