Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Celou ne, ale moc tomu nechybělo, navíc začínající nemoc se mnou cloumala ... no moc nic ..., ale radost z opravenýho pežouta to vyvážila ;)

Odesláno

no jestli jsi byl u vašendy, tak jsi doufám došel až k budově Sazky, co je u ní ta kontroverzní kanadská socha... to je zážitek, na který se nezapomíná

dal bych sem obrázek, ale admin by mi pak zakázal přístup :D

Odesláno

U Sazky jsem nebyl, šel jsem na Shellku na snídani a pak na metro na Vysočanskou a alou do centra ... co je to za sochu ... ? Nic nevim ...

• O 2 týdny později...
Odesláno

Jak moc složitá je výměna tlumičů na P405?

Potřebuji totiž vyměnit aspoň přední....

A finanční situace mi nedovoluje navštívit servis (budu ještě totiž dělat brzdy, a únik oleje, .....):papa

Odesláno

To nechápu, to si je koupíš na vrakovišti????????

A není to tak, že práce = DPH z tlumičů?

A proč to píšeš sem, když od nás vlastně nic nechceš?

Bez stahováku to neuděláš a nezapomeň na horní uložení.

[Editován dne 3/3/04 Rebik]

Odesláno

Výměna tlumičů je naprostá trivka.

To zvedneš auto na velký zvedák, odpojíš dole na těhlici celý Pherson, povolíš jej i nahoře, dlouhou tyčí stlačíš rameno dolů (je dobré předtím odpojit stabilizátor, případně i vyháknout těhlici ze spodního čepu - je to pak pohodlnější), a celý Pherson vyndáš ven. Pak vezmeš ráčnu se vzduchovým pohonem, nasadíš ji na horní matici Phersonu a spustíš - když se vyšroubuje, sice malinko vystřelí, ale to je v pohodě.- Pokud nemáš vzduchovou ráčnu, je třeba to upnout do stahovacího přípravku.

Pak vezmeš horní misky, vyklepeš z nich zbytky ložiska, a obrousíš rez (právě budu dělat tlumiče, tak vám vyfotím starou misku, abyste viděli, co tam většinou máte... zejtra to tu snad bude). V horším případě je třeba dát misky jiné. Každopádně je třeba nové to uložení - ložisko a guma.

Pak vezmeš nový tlumič, pružinu a misky s ložisky, vložíš do stahovacího přípravku, stáhneš, a zašroubuješ matici. A pak celý Pherson namontuješ zpět...

No trivka, ne? Práce na doma jak vyšitá... :D

Odesláno

Odtahovka je supr, koupili jsme ji v Ostravě, takže docela výlet, ale chlapík se o ní staral, takže mimo oleje žádné opravy (to je obvyklá výhoda dodávek oproti zanedbávaným osobákům co nevydělávaj) a na jaře stříkneme šasi. Navíc je na B řidičák, takže žádná kolečka, zákazy, drahé známky a pojištění.

Nonstop jedeme, jinak to nemá efekt a právě se dohaduju s Mašinkou na banneru, kde bychom to dali vědět trochu do fóra.

Je to 2.5D, takže asi stejně věčný motor jako 1.9, má už nalítáno 300000km ale startuje super. Pokud by někdo věděl o el. navijáku (má jenom mechanický) ocením, ale jenom nějakou voňavku, tohle nehodlám opravovat. Včera už jsme přivezli zbořenou 306, takže to jde docela rychle-))

Odesláno

No nemám to ještě úplně spočítané, ale mělo by to být tak, že odtah po Praze do 10 km včetně naložení a složení bude okolo 500, do 20 km asi 800 Kč a mimo Prahu podle km v relaci asi 10 Kč/km.

Odesláno
Napsán autorem Rebik

To nechápu, to si je koupíš na vrakovišti????????

A není to tak, že práce = DPH z tlumičů?

A proč to píšeš sem, když od nás vlastně nic nechceš?

Bez stahováku to neuděláš a nezapomeň na horní uložení.

No ja se jenom rozhoduju jestli to udelat sam nebo v servisu. Stejne vim, ze skoncim v servisu ale zeptat se muzu, ne? Proste potrebuji udelat brzdy, pistni krouzky ci co (zere mi to olej) a rad bych k tomu udelal aspon predni tlumice. A mam akorat strach abych nedopad tak, ze za matros dam 10 000 a za praci taky 10 000..... .

Ale dle prispevku ODDIEho - jedu do servisu.

A pokud jde o to kde bych je kupoval tak v ELITu a se slevou na zakaznickou kartu.

HOW

Odesláno

Není problém! Vzhledem k tomu, že jsem u Vašendy jak doma ;)

Kde myslíš, že budu měnit tlumiče já sám? Na ulici se pod tím fakt válet nehodlám. Zcela nepokrytě přiznávám, že jsem značně zpohodlněl, a preferuji kvalitnější nářádí, na tyhle činnosti, takže u sebe dělám fakt jen drobnosti... (no, i větší drobnosti, ale stahovák na pružiny si asi pořizovat nebudu).

Odesláno

já jsem měnil persony asi už na 10 fáčkách a filckách a zase taková hrůza to není.Na Peginách by to nemělo být moc jiný.Ze začátku jsem neměl ani stahováky na pružiny,ale pak jsem si je sehnal.Je to jenom šroubení se dvěma hlavama co se stahují proti sobě pak ti nic nevystřelí.Jinak s těma miskama je to fakt všechny který jsem vyndal byly shnilé.Jestli nemáš aspoň ty stahováky tak to nedělej,jinak budeš hledat horní uložení hodně daleko!

Odesláno

No sleva je snad 25%.

No a ja nevim jaky tam maj. Ja se tam teprve chystam. Do tohoto prispevku jsem to dal protoze tady se ty tlumice resily nechci zakladat nove tema protoze pak se v tom blbe hleda.

Pro me jsou tedka prednejsi brzdy a zamky. Nad tema tlumicema jenom uvazuju - ale stejne dost aktualne.

Ono to stejne dopadne jako vzdycky, snazim se usetrit a nakonec na tom jeste prodelam

:(

potrebuju nutne:

brzdy vpredu a vzadu

zamky do prednich dveri

rad bych:

aspon predni tlumice

:):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...