Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

mas benzin alebo diesel? kolko mas najazdene? aky si tam mal doteraz? neni moc dobre striedat oleje Peugeot odporuca TOTAL ja mam benzin 1,4 16V a mam tam MOBIL 1 5W 50 dali mi ho tam v servise pri garancke

Odesláno
Původně zaslal: robozv

ja by som uz znacku oleja nemenil a dal tam to co tam uz je /moj nazor/ :papa

[upravil dne 24.5.2008 robozv]

Ano,o značce jsem nepsal,jestli výrobce auta doporučuje

10W-30,dej tam toto.

Myslím,že jestli to bude Mobil,Castrol,Total,atd. atd.,

JE UPLNE JEDNO :)

Odesláno

Peugetot 10w30 neodporúča. Tento olej sa nahrádza 5w30. Peugeot doporučuje 5w30, 5w40 a 10w40. Ak máš FAP, tak 5w40 ACEA A3/B3 alebo 5w30 A5/B5/C2.

To Robozv: 5w50 do 1,4 16V nepatrí :bojim

[upravil dne 24/5/08 Martinsk]

Odesláno

Hm, a Mogul vynalezl prý nový olej (snad 15W-40 ?) a už mi někdo říkal, že zvažuje ho pak dát do 307HDi... Nevěřícně jsem kroutil hlavou... Mogul... :roll

Odesláno
Původně zaslal: Martinsk

Ale ublížit tomu motoru rozhodně nemůže.

Marcel505: Je jasný, že Mogul nebude nic extra, ale dokud splňuje normu dle ACEA předepsanou výrobcem motoru, měl by v tom autě normálně fungovat. Ovšem jak na tom je s alkalickou rezervou v porovnání s např. Totalem, to je jiná věc.

Já osobně liju do motoru Total Quartz 9000 5W40 a míním u něj zůstat.

[upravil dne 25/5/08 Fakir]

Odesláno

Peugetot 10w30 neodporúča. Tento olej sa nahrádza 5w30. Peugeot doporučuje 5w30, 5w40 a 10w40. Ak máš FAP, tak 5w40 ACEA A3/B3 alebo 5w30 A5/B5/C2.

To ako myslis ze ten olej tam nepatri ako si na to prisiel? myslis ze mi tam dali nejaky fritovaci nebodaj olivovy? :myslim

Odesláno

Môžeš tam dať akýkoľvek olej ktorý spĺňa výrobcom predpísanú normu ( API, ACEA)pre konkrétny motor. Výrobcu si môžeš vybrať podľa uváženie. V prvovýrobe dávajú Total, môžeš pri ňom zostať alebo si zvoliť značku ktorej veríš. ( Valvoline, Texaco, Castrol, Shell ) Viskozitu oleja zvoľ podľa toho ako bude motor najčastejšie používaný. Prvé číslo označuje viskozitu (hustotu) pri nízkych teplotách. Čím menšie číslo, tým je olej \"redší\" pri nízkych teplotách. Druhé číslo označuje viskozitu pri vysokých teplotách. Ak pred zimou ešte budeš meniť olej, tak daj 10W40. Ak je to i na zimu tak skôr 5W40.

Odesláno
Původně zaslal: PEUGEOTIK307

Inak aj MADIT je dobrý (o.i. na povolenie hrdzavej skrutky).:D

Inak dávam Valvoline - pomer kvalita/cena je totalne super.:super

[upravil dne 24.5.2008 PEUGEOTIK307]

ja sa tiež priklanam k Valvoline:super

• O 2 týdny později...
Odesláno
Původně zaslal: robozv

To ako myslis ze ten olej tam nepatri ako si na to prisiel? myslis ze mi tam dali nejaky fritovaci nebodaj olivovy? :myslim

Ten olej je do našich podmienok zbytočne hustý za tepla. Ten motor ho nevyužije a aj zvyšuje spotrebu.

Odesláno

Ja som tiež dal Total Quartz 9000. Nechcel som moc špekulovať, pretože som nemohol presne zistiť čo tam dával predchádzajúci majiteľ, tak som to riskol a dal som tam čo tam patrí. Dúfam že sa nič neposere a keď áno budem mať čisté svedomie že som mu chcel len najlepšie.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...