Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím,

už delší dobu mě trápí neustále častěji se opakující závada.

Vše se projevuje následovně:

- prudce kolísají otáčky volnoběhu +-200

- když při jízdě držím plyn na určitě úrovni, auto jakoby cuká, neustále kolísají otáčky, ale při akceleraci není žádné škubání znatelné

- k tomu všemu toploměr ukazuje nesmysly, bud mlčí úplně (dole), nebo rychle stoupá a klesá cca 3s nahoru nebo zpět a občas i ukazuje správně.

- při volnoběhu často teploměr vystoupá nahoru cca 70-80, ale jakmile šlápnu na plyn ihned prudce klesne dolů

- pokud kolísají otáčky volnoběhu je v autě slyšet jakési vrzání, neco jakoby se neustále přepínal nějaký eletroventil, u motoru je to slyšet jako cvakání o oblasti kolem brzdovýho válce, nejspíš ventily co jsou nad ním, tuším, že je jeden ovládá EGR, druhý nevím co...

- celá závada je vždy najednou, pokud zlobí teploměr, zlobí otáčky, pokud teploměr ukazuje správně, nebo mlčí vše šlape normálně

Dříve se projevovalo jen občas to kolísání otáček, a jednou jsem zaznamenal asi po dobu 10km stejné kolísání teploměru. Auto bylo poté na diagnostice, kde bylo zjištěno pouze, že čerpadlo v nádrži je těsně před smrtí. To bylo vyměněno. Dnes jsem vyměnil čidlo teploty na bloku motoru, ale žádná změna. Aktuální stav je, že ted už to 90% jízdy cuká a blbne teplota :myslim Dost mě to štve, ale nějak i došli nápady.

Děkuju za každou radu :potlesk

[upravil dne 18/5/08 Schreek]

Odesláno
Původně zaslal: Schreek

Žádné nápady? :myslim

no vzhledem k tve lokalitě , jsem ti měl prodat sprej proti kunam , zabirato i na myši a podobnou havet co leze papat kabely do motoru.

počitam že by to chtělo projet komplet kabeláž

Odesláno

Auto je v garáži, kde myši ani kuny moc nehrozí :nevim Po kabelech jsem zkoušel jít, ale jde to teměř hned do svazku a pak už nevim kam :myslim

Odesláno

no Odolka a zvířecí havět to je normál. A nedělá to nějáký relátko. Na přítelkyni corse seplo relé tak cca v 50c a auto samo chcíplo. Bylo slyšet cvakání, relé sem vyměnil a byl klid. Dodnes to nemůžu pochopit. Relé sahary. To ti asi ale stejně moc nepomůže.

Odesláno

Kostřící body v motorovém prostoru i v kabině je třeba projít. I když se na pohled zdají v pořádku, nemusí to být pravda. Každý šroub je potřeba vytočit, smirkem všechno očistit, namazat tlustou vrstvou vazelíny ať to nehnije a šrouby pevně utáhnout aby byl pořádný kontakt na karosérii, někdy tam tečou dost velké proudy.

Diagnostikou je třeba zjistit co za alutrie tam provozuje ten prodlužovač vstřiku \"od Vectora\" a jakým způsobem oblbuje řídící jednotku motoru.

Odesláno

otec: Konstřící body projdu, už mi to psal Robko, ale dobrej nápad :super Ale jinak chip od Vectora byl půl roku bez problému a na diagnostice auto bylo několikrát, tam bych asi problém neviděl, nehledě na to, že chip bude mít asi pramálo společného s ukazatelem teploty. Chyba bude evidentně někde v elektrice, protože auto se chová, jako když má špatné informace o teplotě motoru, s čímž i koresponduje kolísající teploměr na palubovce. Bohužel o elektrice vím jen základy, tak uvidím co s tim zmáknu... :myslim

Odesláno

Kdyby to tak bylo jak píšeš Schreeku - chip má pramálo společného s ukazatelem teploty. Bohužel u Tvého auta má již hodně společného. Vidíš sám že po výměně čidla teploty na motoru nenastala žádná změna. Z toho můžeme usoudit, že analogový signál o teplotě vody vstupuje do řídící jednotky motoru jako správný. Jednotka signál převede do digitální podoby a poskytuje ho do kabelové sítě vozidla. Jednou ze stanic která signál přijímá je přístrojová deska která znova ho převede do analogové podoby pro ukazatel teploty motoru. Zde ovšem je již signál znetvořen.

Pro správné hoření paliva v motoru je signál o teplotě vody pro řídící jednotku jeden z nejdůležitějších signálů. Je k dispozici také v digitální podobě.

Do toho všeho nyní vstupuje chip od Vectora a dodává do řídící jednotky falešné údaje s cílem zvýšit spalování a tím také výkon. Značně přitom narušuje datové pakety které si vyměnují jednotlivé komponenty /stanice/ připojené na kabelovou síť.

No nic, to co zde popisuji je jen jedna z možností, možná že je někde jenom opravdu špatná kostra.

Odesláno

Ahoj,Vidíš sám že po výměně čidla teploty na motoru nenastala žádná změna. Z toho můžeme usoudit, že analogový signál o teplotě vody vstupuje do řídící jednotky motoru jako správný. Jednotka signál převede do digitální podoby a poskytuje ho do kabelové sítě vozidla. Jednou ze stanic která signál přijímá je přístrojová deska která znova ho převede do analogové podoby pro ukazatel teploty motoru. Zde ovšem je již signál znetvořen.

Taky se mi už to satalo a provedl jsem reset ř.jednotky a bylo vše v pořádku.Pokud se to neprovede jednotka se chová pořád stejně jak pře výměnou. Zdenek

Odesláno

otec: Promin, to sem si neuvědomil, něco na tom je, ale myslím, že pokud by tam Vector něco udělal špatně neprojevilo by se to půl roce a ještě jen občas :-( To s tim signálem mi právě přijde jako když jednotka signál nedostává, tedy problém někde ve vedení signálu, těžko říct, musím to všechno projít a vyzkoušet všechny nápady co se tu sešli.

Radio: Zajímavý, taky zkusim :myslim Reset ř. jednotky - to myslíš odpojení baterky na delší dobu?

Jinak auto se ted chová tak, že při cestě ráno do školy vše šlape 20-25 km v pohodě a posledních 5-10 žačne pravidelně zlobit, přitom provozní teplota tam je tam taki po 8-10, takže ani s tou to nebude mít moc společného :bojim O víkendu si snad najdu čas to všechno prozkoušet, takže zatím děkuju všem za rady, snad ten problém najdu :super

Odesláno
Původně zaslal: otec

Kostřící body v motorovém prostoru i v kabině je třeba projít. I když se na pohled zdají v pořádku, nemusí to být pravda. Každý šroub je potřeba vytočit, smirkem všechno očistit, namazat tlustou vrstvou vazelíny ať to nehnije a šrouby pevně utáhnout aby byl pořádný kontakt na karosérii, někdy tam tečou dost velké proudy.

Diagnostikou je třeba zjistit co za alutrie tam provozuje ten prodlužovač vstřiku \"od Vectora\" a jakým způsobem oblbuje řídící jednotku motoru.

tie kostriace body by som si chcel preventívne pozrieť aj ja.

Môžete ich popísať, kde sa presne nachádzajú?

:myslim

Odesláno

Pe.Tr: Neměnil bych ani za zlatý prase, auto má své mouchy, ale je jen moje a to je hlavní :bacha Vše se časem vychytá :aut Pozdrav vyřídím, díky :super

• O 4 týdny později...
Odesláno

Takže vyřešeno, po zkoušení všeho možného jsem to vzdal a předal auto odborníkovi. Problém byl ve svazku mezi čidlem a jednotkou BSI, pomohla výměna kabelů a vše zas šlape jak hodinky.

Takže tisiceré díky posílám Falcovi, který na vše po dlouhém bádání přišel a dal vše do pořádku... :potlesk:potlesk:potlesk

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...