macik.83 Odesláno 15. květen 2008 Autor Odesláno 15. květen 2008 Firma, kam teoreticky nastoupim, mi nabidla, ze mi koupi(ale nevim kterou) navigaci za velkoobchodni cenu za cca 10.000, ale moc se mi do toho nechce, protoze mi ji budou strhavat z platu. Citovat
P607Olda Odesláno 15. květen 2008 Odesláno 15. květen 2008 Já jezdím často, sice osobákem, ale situace je taková, že obvyklé cíle (v okruhu 300 km) už najdu popaměti a kolegové s navigací obvykle jezdí oklikami, kam je \"stroj\" navede. Později už z navigace rezignují, kdo to má furt mačkat, když každý týden jedeš stejnou štreku. Navigace nás mnohokrát poslala do slepé ulice, do protisměru, atd., takže v porovnání se \"zdravým rozumem\" to vychází zhruba nastejno. Počkej, až Tě situace naučí, zda je navigace opravdu potřebná, pak teprve do ní investuj. Citovat
Wenouš Odesláno 15. květen 2008 Odesláno 15. květen 2008 A co třeba nějakou levnější méně známou značku a do ní potom nahrát třeba Tomtom nebo iGO prostě to co ti bude vyhovovat. Citovat
Guest Voloda58 Odesláno 15. květen 2008 Odesláno 15. květen 2008 A máte nějaký typ na rekreační jízdu jen po Česku ? Citovat
macik.83 Odesláno 15. květen 2008 Autor Odesláno 15. květen 2008 Původně zaslal: Wenouš A co třeba nějakou levnější méně známou značku a do ní potom nahrát třeba Tomtom nebo iGO prostě to co ti bude vyhovovat. To jde? Citovat
macik.83 Odesláno 15. květen 2008 Autor Odesláno 15. květen 2008 Původně zaslal: P607Olda Já jezdím často, sice osobákem, ale situace je taková, že obvyklé cíle (v okruhu 300 km) už najdu popaměti a kolegové s navigací obvykle jezdí oklikami, kam je \"stroj\" navede. Později už z navigace rezignují, kdo to má furt mačkat, když každý týden jedeš stejnou štreku. Navigace nás mnohokrát poslala do slepé ulice, do protisměru, atd., takže v porovnání se \"zdravým rozumem\" to vychází zhruba nastejno. Počkej, až Tě situace naučí, zda je navigace opravdu potřebná, pak teprve do ní investuj. Prave ze stejnou streku jezdit nebudu, firma, jakozto takovy, pravazi uplne vsechno a malokdy se stane, ze by jsi jel prazdnej. Citovat
Wenouš Odesláno 15. květen 2008 Odesláno 15. květen 2008 Jde. Dostala se mi do rukou navigace za cca 3500,- připravená pouze pro Bulharsko,žádnej Tomtom nebo Mio. Sice jsem asi 2 tejdny hledal,nadával atd ale chodí mi iGO a Tomtom.Mio jsem ještě nenašel tu správnou verzi. Osobně do kamionu na dlouhý jízdy ven bych radši přihodil na ten noťas. Já jezdím v podstatě denně tu samou linku takže to užiju když jedu něka kde si nejsem jistej. Citovat
macik.83 Odesláno 15. květen 2008 Autor Odesláno 15. květen 2008 Původně zaslal: Wenouš Jde. Dostala se mi do rukou navigace za cca 3500,- připravená pouze pro Bulharsko,žádnej Tomtom nebo Mio. Sice jsem asi 2 tejdny hledal,nadával atd ale chodí mi iGO a Tomtom.Mio jsem ještě nenašel tu správnou verzi. Osobně do kamionu na dlouhý jízdy ven bych radši přihodil na ten noťas. Já jezdím v podstatě denně tu samou linku takže to užiju když jedu něka kde si nejsem jistej. A uz jsem se ptal, na kolik me vyjde takovej notas a jak je to vlastne s tou navigaci? Jak to funguje, kdyz bych to chtel dostat do notasu? Citovat
Wenouš Odesláno 15. květen 2008 Odesláno 15. květen 2008 S noťasem nemám zkušenosti,preferuju pořádnej comp ale fungovat to bude stejně,seženeš soft nainstaluješ a používáš. Akurát k noťíku bude třeba gps modul. Bych se zeptal nějakýho řidiče co to používá. Tipoval bych že určitě nějakýho v tý firmě najdeš Citovat
macik.83 Odesláno 15. květen 2008 Autor Odesláno 15. květen 2008 Mno zacnu se asi ptat, je tam asi 600 ridicu:D Citovat
Wenouš Odesláno 15. květen 2008 Odesláno 15. květen 2008 Co to je za firmu esli to není tajný? Takovejch lidí Citovat
RychJ-1 Odesláno 15. květen 2008 Odesláno 15. květen 2008 Maciku, zase ber, že to použiješ v zaměstnání a jako řidič ji budeš používat den co den... Myslím, že ta prvotní investice se ti časem vrátí.... Podle mého je dobré investovat za pořádný \"stroj\" než to nějak bastlit... Citovat
Wenouš Odesláno 15. květen 2008 Odesláno 15. květen 2008 Jj,to je pravda. Ale mluvilo se o ceně tak jsem nadhodil možný řešení.U mně je to využití minimální takže jsem to zbastlil a ono to funguje. [upravil dne 15/5/08 Wenouš] Citovat
p406b Odesláno 15. květen 2008 Odesláno 15. květen 2008 do notasu nainstalujes navi program,pripojis modul gps-antenu a uz mas navigaci jak ty maly krabicky,ale na 15 displeji:mrk a kdyz nekde stojis tak pustis film nebo hru v Italiji jsem vedel i o firmach kde meli pristupnou wi-fi tak jsem behem nakladky surfoval na netu Citovat
Fusion Odesláno 15. květen 2008 Odesláno 15. květen 2008 Počkat počkat, odpovídáte jak kdybyste nečetli původní dotaz, obyčejná navigace je v náklaďáku (zvlášt pak v kamionu) úplně k ničemu. To je lepší nemít nic, protože tě to jenom dostane do problémů. Běžná navi nemá: - výšky podjezdů - nosnosti mostů - zákazy vjezdu náklaďáků atd. Nejlepší je Truck Navigátor http://www.mapandguide.com/mgTruckNavigator_com.MapGuide, ten tě navede jenom tam kudy můžeš jet. Potřebuješ zařízení, do kterýho půjde nahrát. Citovat
Wenouš Odesláno 15. květen 2008 Odesláno 15. květen 2008 To vypadá zajímavě. Na jakejch mašinkách to funguje? Citovat
lamancha Odesláno 15. květen 2008 Odesláno 15. květen 2008 Nemám kamion, ale koupil jsem si PDA, ASUS 639, mám tam TT, IGO a Smartmaps a volím si co mi víc a kde vyhovuje, navíc to použiju i pěšmo a na kole. Nový stojí cca 7500 a sw si buď dokoupíš nebo stáhneš \"černotu\". Používat to můžeš i jako MP3, koukit na film - ale displej je malý, poštu si na internetu můžeš zkontrolovat taky. Kdyby te Fus. SW na tom běhal tak máš vysmáto, navíc to jednoduše sbalíš a dáš do jiného auto. Ale to je jen můj osobní názor:super Citovat
Fusion Odesláno 15. květen 2008 Odesláno 15. květen 2008 For Car PC / Notebook (Windows 2000, Windows XP): map&guide truck navigator Car PC / Notebook Edition For Pocket PC (Windows Mobile 2002/2003, Windows Mobile 5): map&guide truck navigator Pocket PC Edition Je to teda nějakých 350€ ale ušetří to hodně nervů, času a peněz. Citovat
Wenouš Odesláno 15. květen 2008 Odesláno 15. květen 2008 To je ale pěkná pálka to už umí i samo řídit . Věřím že kluci co jezdí ven tak to užijou ale asi málokdo dá takový prachy. Co si budem povídat papírová mapa prostě v autě bejt musí Takže motík nebo PDAčko, Ale vypadá to šikovně [upravil dne 15/5/08 Wenouš] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.