Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Potreboval bych poradit a jsem absolutni laik, dulezity pro me je, aby to umelo kamionovou dopravu a byly levne a jednoduse k stazeni pripadne aktualizace novych map. Tayky by se siklo, kdyby to znalo celou EU a cena asi tak do 9.000,- Diky za tipy a rady, na co si dat pri koupi pozor:papa

Odesláno

Jukni a pročti www.POI.cz Je tam spousty povídání o navigacích...

Já mám TT 920 mapa Western an Central Europe, max spokojenost, ale TT neumí rozpoznat typ vozidla, to umí myslím MIO, Tak jukni na to POI.CZ a určitě se dočteš to co potřebuješ...;)

Odesláno

Koukni SEM, ale výběr bude asi na Tobě. Vždy je doporučeno si ji třeba vyzkoušet, protože to co sedí jednomu, nemusí sedět druhému:nevim Jinak souhlas s RychJ-1, mám TomToma a max. spokojenost:D

Odesláno

pokud to chces do TIR ,tak ti doporucim spis starsi notes a do toho navi program, muzes na tom koukat na filmy,hned si zpracovavat foto a parit hry,kdyz nekde zkejsnes. nekde uz jsou pristupovy body na wi-fi, tak mas i net a vse v jednom. ja sebou vozil notes a rozhodne bych ho bral zas.:papa

Odesláno

Jo jo TomTom je fakt třída, ale jak jsem psal s tím rozpoznámí vozidla má problém, takže tě může (což se mi občas stane) táhnout i cestou necestou...Ale v dodávce je to jedno, vždycky se nějak vymotáš...:D

Odesláno

Prave, nechce se mi pak couvat X km, protoze se nevlezu pod most a pod. S tim notasem je to docela dobrej napad, ale asi bych se nevesel do me cenove relace, no. O tomtomech jsem prave slysel spoustu dobrech, ale prej si s tema kamionama moc netyka. Mio jsem dneska drzel v ruce, myslim tip C 520, ale nechci nic uspechat.

Odesláno

Bohuzel jsem fakt v tomto smeru uplne mimo misu, takze mi to jejich povidani vubec nic nerika. Jsem svym zpusobem hracicka, takze na vsechno casem prijdu, ale jak rikam, nechci se pak nekde sblizovat treba s mostem.

Odesláno

V tvém případě bych asi šel do navigace v notasu, protože jestli bdeš jezdit dálky, zabiješ dvě mouchy jednou ranou...

V notasu, navigaci + TV,video+ internet...Takže vlastně tři :D

Ale je pravda, že finančně to bude nákladnější...

Jak bylo řečeno, vybrat si musíš ty, protože každému vyhovuje něco jiného...

Odesláno
Původně zaslal: RychJ-1

V tvém případě bych asi šel do navigace v notasu, protože jestli bdeš jezdit dálky, zabiješ dvě mouchy jednou ranou...

V notasu, navigaci + TV,video+ internet...Takže vlastně tři :D

Ale je pravda, že finančně to bude nákladnější...

Jak bylo řečeno, vybrat si musíš ty, protože každému vyhovuje něco jiného...

Tak pokud se v tom vyznas, zkus mi treba udelat nejakou takovouhle sestavu, na kolik by me to vyslo... Vim, ze ted maj na www.mironet.cz v akci nejakyho natase, myslim za 7.900:myslim Nevim, abych pak nevydelaval jen na provoz notase a internetu.

Odesláno
Původně zaslal: macik.83

Bohuzel jsem fakt v tomto smeru uplne mimo misu, takze mi to jejich povidani vubec nic nerika. Jsem svym zpusobem hracicka, takze na vsechno casem prijdu, ale jak rikam, nechci se pak nekde sblizovat treba s mostem.

Hlavn si v první řadě uvědom, že navigace je sice super věc, ale hlavu u toho stejně musíš používat, protože ani jedna navigace není dokonalá a silnice se mění tak rychle.... V navigacích jsou aktualizace map cca po půl roce a stejně některé silnice trvají déle...

Takže jezdit musíš s hlavou a navigaci použít jako doplněk...

Odesláno

Původně zaslal: macik.83

Hlavn si v první řadě uvědom, že navigace je sice super věc, ale hlavu u toho stejně musíš používat, protože ani jedna navigace není dokonalá a silnice se mění tak rychle.... V navigacích jsou aktualizace map cca po půl roce a stejně některé silnice trvají déle...

Takže jezdit musíš s hlavou a navigaci použít jako doplněk...

Jj, tak to chapu, slysel jsem, ze aktualizace tech map stoji asi 1.500,- Ale prej u tomtomu a u mia, se to da jaksi obejit, no.

Odesláno

Stačí ti obyčejný notas s BTk tomu BT GPS přijímač a software...

Po pravdě řečeno ale nevím co se do notasů používá k navogování...

Já měl vždy bud PDA s TomTomem, nebo PNA TomTom...

Takže radit mohu jen ohledna TomToma, jinak jsem v tom laik...

Odesláno

Hele já koupil TomTom 920 s RDS-TMC, v lednu byla cena 14500, dneska je cena někde kolem 8 000... Vyšel nový model X30, má novější mapy a soft (NavCore), Z mojí 920 jsem X30 udělal za 2 hodinky.... Prostě mapy se na netu dají najít...

Pro tebe by bylo nejlepší zajít do nějakého specializovanáho obchodu, říct jím na co to potřebuješ a osahat si je...Každá navigace má jiné ovládání, menu, doplnkové fukce atd...A opravdu každéme sedí něco jiného..

Odesláno

Já bych ti doporučil tomtoma,ale ten opravdu neumí rozeznat vozidla, sice se z POI.cz dá stáhnout pár bodů zájmu, která tě upozorní třeba na nízký podjezd,ale není to dokonalé...

Cena TT 920 je jak jsem psal kolem 8 000...

Odesláno

Vyborne, obesel jsem dneska 2 elektra, jeden mi vychvaloval tomtoma a druhej zase miu, asi kdo ma jaky provize od dealeru z prodeje. Nevim tady u nas, jakej specialovanej obchod na to je. O osahani mi zas tak nejde. Zvlast, kdyz jsem amater, tak se proste naucim ovladat tu navigaci, kterou kopim, pac jinaci vlastne neznam, tak nebudu delat rozdily.

Odesláno

Já bych ti doporučil tomtoma,ale ten opravdu neumí rozeznat vozidla, sice se z POI.cz dá stáhnout pár bodů zájmu, která tě upozorní třeba na nízký podjezd,ale není to dokonalé...

Cena TT 920 je jak jsem psal kolem 8 000...

jdu se po ni podivat

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...