Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Firma, kam teoreticky nastoupim, mi nabidla, ze mi koupi(ale nevim kterou) navigaci za velkoobchodni cenu za cca 10.000, ale moc se mi do toho nechce, protoze mi ji budou strhavat z platu.

Odesláno

Já jezdím často, sice osobákem, ale situace je taková, že obvyklé cíle (v okruhu 300 km) už najdu popaměti a kolegové s navigací obvykle jezdí oklikami, kam je \"stroj\" navede. Později už z navigace rezignují, kdo to má furt mačkat, když každý týden jedeš stejnou štreku. Navigace nás mnohokrát poslala do slepé ulice, do protisměru, atd., takže v porovnání se \"zdravým rozumem\" to vychází zhruba nastejno.

Počkej, až Tě situace naučí, zda je navigace opravdu potřebná, pak teprve do ní investuj.

Odesláno
Původně zaslal: P607Olda

Já jezdím často, sice osobákem, ale situace je taková, že obvyklé cíle (v okruhu 300 km) už najdu popaměti a kolegové s navigací obvykle jezdí oklikami, kam je \"stroj\" navede. Později už z navigace rezignují, kdo to má furt mačkat, když každý týden jedeš stejnou štreku. Navigace nás mnohokrát poslala do slepé ulice, do protisměru, atd., takže v porovnání se \"zdravým rozumem\" to vychází zhruba nastejno.

Počkej, až Tě situace naučí, zda je navigace opravdu potřebná, pak teprve do ní investuj.

Prave ze stejnou streku jezdit nebudu, firma, jakozto takovy, pravazi uplne vsechno a malokdy se stane, ze by jsi jel prazdnej.
Odesláno

Jde. Dostala se mi do rukou navigace za cca 3500,- připravená pouze pro Bulharsko,žádnej Tomtom nebo Mio. Sice jsem asi 2 tejdny hledal,nadával atd ale chodí mi iGO a Tomtom.Mio jsem ještě nenašel tu správnou verzi. Osobně do kamionu na dlouhý jízdy ven bych radši přihodil na ten noťas. Já jezdím v podstatě denně tu samou linku takže to užiju když jedu něka kde si nejsem jistej.

Odesláno
Původně zaslal: Wenouš

Jde. Dostala se mi do rukou navigace za cca 3500,- připravená pouze pro Bulharsko,žádnej Tomtom nebo Mio. Sice jsem asi 2 tejdny hledal,nadával atd ale chodí mi iGO a Tomtom.Mio jsem ještě nenašel tu správnou verzi. Osobně do kamionu na dlouhý jízdy ven bych radši přihodil na ten noťas. Já jezdím v podstatě denně tu samou linku takže to užiju když jedu něka kde si nejsem jistej.

A uz jsem se ptal, na kolik me vyjde takovej notas a jak je to vlastne s tou navigaci? Jak to funguje, kdyz bych to chtel dostat do notasu?
Odesláno

S noťasem nemám zkušenosti,preferuju pořádnej comp ;) ale fungovat to bude stejně,seženeš soft nainstaluješ a používáš. Akurát k noťíku bude třeba gps modul. Bych se zeptal nějakýho řidiče co to používá. Tipoval bych že určitě nějakýho v tý firmě najdeš

Odesláno

Maciku, zase ber, že to použiješ v zaměstnání a jako řidič ji budeš používat den co den... Myslím, že ta prvotní investice se ti časem vrátí....

Podle mého je dobré investovat za pořádný \"stroj\" než to nějak bastlit...

Odesláno

Jj,to je pravda. Ale mluvilo se o ceně tak jsem nadhodil možný řešení.U mně je to využití minimální takže jsem to zbastlil a ono to funguje. ;)

[upravil dne 15/5/08 Wenouš]

Odesláno

do notasu nainstalujes navi program,pripojis modul gps-antenu a uz mas navigaci jak ty maly krabicky,ale na 15 displeji:mrk a kdyz nekde stojis tak pustis film nebo hru

v Italiji jsem vedel i o firmach kde meli pristupnou wi-fi tak jsem behem nakladky surfoval na netu

Odesláno

Počkat počkat, odpovídáte jak kdybyste nečetli původní dotaz, obyčejná navigace je v náklaďáku (zvlášt pak v kamionu) úplně k ničemu.

To je lepší nemít nic, protože tě to jenom dostane do problémů. Běžná navi nemá:

- výšky podjezdů

- nosnosti mostů

- zákazy vjezdu náklaďáků atd.

Nejlepší je Truck Navigátor http://www.mapandguide.com/mgTruckNavigator_com.MapGuide, ten tě navede jenom tam kudy můžeš jet. Potřebuješ zařízení, do kterýho půjde nahrát.

Odesláno

Nemám kamion, ale koupil jsem si PDA, ASUS 639, mám tam TT, IGO a Smartmaps a volím si co mi víc a kde vyhovuje, navíc to použiju i pěšmo a na kole. Nový stojí cca 7500 a sw si buď dokoupíš nebo stáhneš \"černotu\". Používat to můžeš i jako MP3, koukit na film - ale displej je malý, poštu si na internetu můžeš zkontrolovat taky. Kdyby te Fus. SW na tom běhal tak máš vysmáto, navíc to jednoduše sbalíš a dáš do jiného auto.

Ale to je jen můj osobní názor:super

Odesláno

For Car PC / Notebook (Windows 2000, Windows XP): map&guide truck navigator Car PC / Notebook Edition

For Pocket PC (Windows Mobile 2002/2003, Windows Mobile 5): map&guide truck navigator Pocket PC Edition

Je to teda nějakých 350€ ale ušetří to hodně nervů, času a peněz.

Odesláno

To je ale pěkná pálka :o to už umí i samo řídit :D. Věřím že kluci co jezdí ven tak to užijou ale asi málokdo dá takový prachy. Co si budem povídat papírová mapa prostě v autě bejt musí ;) Takže motík nebo PDAčko, Ale vypadá to šikovně

[upravil dne 15/5/08 Wenouš]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...