Marky Odesláno 12. květen 2008 Odesláno 12. květen 2008 Aký je rozdiel v páčkach s obmedzovačom rýchlosti a bez? Chcem si doplniť tempomat a na výber sú tieto dva typy. Podľa obrázku v servisboxe vyzerajú rovnako. Ako poznám či mám obmedzovač alebo nie resp. ktorú z páčok kúpiť? Citovat
hnusoba Odesláno 12. květen 2008 Odesláno 12. květen 2008 Je jedno ktorú kúpiš, záleží, či chceš len regulátor rýchlosti alebo aj obmedzovač rýchlosti. Pokiaľ chceš aj obmedzovač môže sa Ti stať, že po namontovaní a aktivovaní Ti nebude fungovať. Totižto 407čky od výroby nevybavené obmedzovačom rýchlosti nemajú pedál plynu so spínačom na prekročenie nastavenej rýchlosti čiže tam Ti obmedzovač nemusí fungovať... Citovat
AnotherOne Odesláno 12. květen 2008 Odesláno 12. květen 2008 Hm ako súvisí nejaký spínač na plyne s obmedzovačom rýchlosti? Veď rýchlosť stráži riadiaca jednotka a nedovolí akceleráciu hoci je plynový pedál stlačený viac. Alebo mi niečo uniká? Spínač na plyn je dôležitý len ku zrušeniu funkcie tempomatu aj keď by sa dalo zaobísť bez neho keďže poloha plynového pedálu sa dá zistiť aj bez spínača. Citovat
Zipík Odesláno 12. květen 2008 Odesláno 12. květen 2008 Stlačením plynového pedálu tempomat nezrušíš!Pouze zrychlýš nad stanovenou mez.Jinak si nejsem vědom toho,že by měl mít plyn vliv na omezování rychlosti.Jestli dám plný nebo půlku je to to samé a přes 55 se to nedostane:papa Citovat
AnotherOne Odesláno 12. květen 2008 Odesláno 12. květen 2008 Veď práve načo tam potom spínač na pedál. Citovat
hnusoba Odesláno 13. květen 2008 Odesláno 13. květen 2008 Spínač je na to, že keď predbieham, mám nastavenú max. rýchlosť na 60km/h, pri tejto rýchlosti začnem predbiehať a vidím, že pri tejto rýchlosti to nestihnem tak stlačím plynový pedál na podlahu až pretlačím spínač, ktorý je v pedáli a to mi dočasne zruší túto maximálnu rýchlosť aby som mohol bezpečne obehnúť. S tempomatom nemá tento spínač nič spoločné... Citovat
AnotherOne Odesláno 13. květen 2008 Odesláno 13. květen 2008 Takže koľko tých spínačov tam má byť? Dva na brzdy a jeden plyn? Citovat
hnusoba Odesláno 13. květen 2008 Odesláno 13. květen 2008 Původně zaslal: AnotherOne Takže koľko tých spínačov tam má byť? Dva na brzdy a jeden plyn? Dva na brzdy boli v starých modeloch, už niekoľko rokov sa dáva viacfunkčný...teda v jednom spínači sú dva, pri zošliapnutí sa jeden zopne a jeden rozopne. Citovat
petertn1 Odesláno 30. květen 2008 Odesláno 30. květen 2008 Pridavam aj ja svoju skusenost s tempomatom/omedzovacom rychlosti. Objednal som si packu tempomatu aj z omedzovacom. Dnes som bol v autorizovanom servise a packu mi namontovali. Tempomat funguje vyborne, no po prepnuti na omedzovac pocitac vyhodi hlasku\" System Speed Control Faulty\" z coho vypliva ze nefunguje. Technik v servise mi povedal ze musim vymenit plynovy pedal, prave koli tomu horespominanemu spinacu, inac omedzovac fugovat nebude. Pedal stoji cca. 7500 SKK. Montaz packy aj s aktivaciou v pocitaci ma stala 4100 SKK. Ked nieco nasetrim mozno ten plynovy pedal vymenim, ale zatial s tempomatom spokojnost. Citovat
petertn1 Odesláno 30. květen 2008 Odesláno 30. květen 2008 Inac bol som dnes aj na ten prehliadke pred dovolenkou co reklamuju za 99,- a vysledok? Bez jedinej chybicky Citovat
AnotherOne Odesláno 30. květen 2008 Odesláno 30. květen 2008 Ja som volil páčku bez obmedzovača práve kvôli plynovému pedálu, nie je to až taká nevyhnutná vec. Čo všetko kontrolovali pri tej prehliadke? Tiež sa tam asi vyberiem. Citovat
petertn1 Odesláno 30. květen 2008 Odesláno 30. květen 2008 Původně zaslal: AnotherOne Ja som volil páčku bez obmedzovača práve kvôli plynovému pedálu, nie je to až taká nevyhnutná vec. Čo všetko kontrolovali pri tej prehliadke? Tiež sa tam asi vyberiem. Kontrolovali komplet osvetlenie, brzdy, brzdne sily, kvalitu tlmicov, vsetky naplne, pneumatiky, podvozok, funkcnost elektroniky.Mozno som na nieco zabudol, ale za 99,- aj tak dost. Citovat
petertn1 Odesláno 30. květen 2008 Odesláno 30. květen 2008 Původně zaslal: AnotherOne Ideeem, do kedy to trvá? klikni http://www.peugeot.sk/pages/images/letneKontroly/vizual_2008.jpg Citovat
AnotherOne Odesláno 6. červen 2008 Odesláno 6. červen 2008 Tak som bol. Auto 100%, aj keď technik sám poznamenal, že je to skôr reklamná akcia a väčšinu kontrol robia vizuálne . [upravil dne 19.6.2008 AnotherOne] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.