Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Koupil jsem v únoru ojetou 307 SW 1,6 HDI 80KW. Měla najeto 95 tis. km, za ty dva měsíce jsem najel 8 tis. km a říkal jsem si, že kdyby bylo něco s autem, tak už by se to projevilo a začínal jsem být velice spokojený. Co se ovšem nestalo.

Jel jsem po dálnici, kolem 130km/h a najednou auto začalo samovolně zrychlovat a rozsvítila se kontrolka motoru a stop, vyřadil jsem (asi ta největšé blbost) a chtěl jsem zastavit na krajnici, ovšem v okamžiku, co jsem vyřadil, otáčky skočili do maxima a z výfuku se začal valit bílý kouř. Ještě než jsem zastavil zkusil jsem vypnout zapalování, ale motor i tak jel pořád na plné otáčky. Když nakonec zastavil, tak motor stále šel, i s vytáhnutými klíčky ze zapalování, snažil sem se pootáčet klíčema, kdyby bylo něco špatně s elekřinou, ale motor stále nezhasína. Asi tak po minutě se motor samovolně vypnul a přestal produkovat bílý kouř z výfuku.

Příští týden jde auto do servisu, mají teď plno ale nemá s tím někdo zkušenosti? Dřív se to stávalo u starších dieslů s turbem a membránou, ale u tohodle motoru je to řízené elektronikou....

Bojím se že motor i dostal pěkně na prdel během těch max otáček, předběžně říkali, že by to mohlo být i turbo. Slyšel jsem zase další názor, že v autě může být moc oleje a to se dostalo k nasávání od turba a pak motor jede bez elektriky dokud ten olej se nevypálí... Olej jsem neměl možnost zkontrolovat, k autu se nedostanu, ale četl jsem zde, že někomu v motoru přibývá olej.

Guest minimaxa
Odesláno

tohle opravdu vypadá na spalování oleje v turbu. A auto po téhle příhodě jezdí? pokud ano, máš obrovskou kliku, pokud ne, doporučuju radši to ani nezkoušet a hned odtah do servisu a důkladnou kontrolu. jinak pokud se tohle stane, nechat tam rychlost a zarazit motor zbržděním natvrdo aby chcípnul.

Odesláno

Auto nevím jestli jezdí, nestartoval jsem ho, bohužel mě to udělalo 200 km od domova, tak sem to nechal odvést k rodičům, kteří byli o hodně blíž.

Psal sem, blbost byla, že sem dal neutrál, ale mě nenapadlo, že by po vypnutí zapalování motor dál šel, holt člověk se stále učí.

Celkem mám strach, že motor je v háji, šel víc jak minutu na max a ten bílý kouř byl vidět snad na dva kilometry.

Guest minimaxa
Odesláno

nechat tam kvalt co tam je a prostě zabrzdit a motor natvrdo zadusit - zastavit, napáchají se tím menší škody než to co se stalo tobě. Možná bude v háji jen to turbo, repase se pohybuje kolem 7000,- co vím, možná toho bude víc, to ale poví jen v servisu :(

Odesláno

Pozor pri tvrdom brzdení! Mne sa stalo na P306 TD Intercooler Break, že mi prasklo pred križovatkou ( mal som akurát červenú ) spojkové lanko pri podraďovaní z 3-ojky na 2-jku, takže mi tam ostala 3-jka, rýchlosť som mal odhadom cca 40 km/h, v rýchlosti ma nenapadlo otočiť kľučikom v zapalovaní a mal som čo robiť aby som auto ubrzdil. Na úplne zastavenie som musel použiť zároveň aj ručnú brzdu a bolo to len tak tak, a neviem čo by mi spravila táto porucha pri 130 km/h na diaľnici, keď motor ešte chce zrýchľovať a je hodená 5-ka. Mám P307SW 2,0 HDI :myslim:myslim:myslim

Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

Mal si vyhodiť rýchlosť bez spojky.

a tím pádem oddělat motor tak jak se to stalo kolegovi který tohle vlákno založil :roker

Odesláno
Původně zaslal: minimaxa

Původně zaslal: AnotherOne

Mal si vyhodiť rýchlosť bez spojky.

a tím pádem oddělat motor tak jak se to stalo kolegovi který tohle vlákno založil :roker

To je niečo iné jemu prasklo len lanko a nešlo mu to do otáčok. Keď pustíš plyn dá sa v istom momente pohodlne vyhodiť rýchlosť. Samozrejme to neplatí pre autora vlákna.

[upravil dne 13.5.2008 AnotherOne]

Odesláno

No je to podľa mňa dosť ťažke zápasiť s riadiacou pákou a vyhodiť rýchlosť bez spojky, keď sa človek snaží ubrzdiť auto aby nenarazil do auta ktoré brzdí pred ním.

Odesláno
Původně zaslal: xavier

No je to podľa mňa dosť ťažke zápasiť s riadiacou pákou a vyhodiť rýchlosť bez spojky, keď sa človek snaží ubrzdiť auto aby nenarazil do auta ktoré brzdí pred ním.

Zkoušels to? Vyřadit bez spojky není velký problém, kor v nízkých otáčkách. Problém je, že ti to zpravidla v takovém okamžiku nedocvakne. :)

Odesláno

Takže zatím co se zjistilo, tak po opětovném nastartování v servisu jelo auto na 3 válce... nejdřív bylo podezření na zničený válec, ale nakonec je v háji vstřik... takže mě čeká výměna a jelikož jsou ostatní 3 taky celkem špatné, nechám vyměnit všechny... Jinak turbo je v pořádku. Uvidíme, zda se to neobjeví někdy ještě.

Apropo, technik mě říkal, že to nejhorší, co bych mohl udělat je auto udusit... že jsem dělal dobře, že jsem vyřadil...

Ale stejně mě nebyla řečená jasná opověď, proč se tohleto stalo.

• O 3 týdny později...
Odesláno

Tak jen abych řekl důsledek a co se stalo s autem, a výsledné následky na motoru, projistotu pro ostatní.

Zásadní problém byla špatnej vstřik, kterej se pokazil. Dával pak moc nafty která se dostala i do oleje. Jelilkož sem byl trouba, který spoléhal i na el. ukazatel oleje, tak sem ho nějak moc nekontroloval. No dostalo se to do toho stádia, kdy v motoru bylo přes 7 litrů oleje smíchaného s naftou. Tohleto samozřejmě chytlo a vzniklo neřízený zamozápal, takže proto to dostalo ty maximální otáčky atd. Díky tomu se ohnula i jedna ojnice.

Výsledné vyčíslení škod a servis je i projistotu s výměnou rozvodového řemene atd. 60 tisíc Kč.

Takže pro mne je velké poučení i od mechanika. Kontrolovat každý týden stav oleje ne jen kvůli tomu, jestli ho tam není málo, ale jestli i nepřibývá.

Odesláno

Ja som mal tiež problémy s turbom, ktoré mi hádzalo olej. Myslel som si že práve táto závada môže mať za následok to čo sa stalo tebe a tak som bol rád že som to podchytil ešte predtým. Je síce fakt že keď som ho kúpil tak som mal minimálne 0,5litra oleja navyše, ale skôr si myslím že to tam naliali preto lebo sa im ten olej strácal a končil v cooleri. Keby mi ho prepnavovalo naftou tak by ten olej musel riadne smrdieť. Ale pre istotu som hneď išiel skontrolovať hladinu oleja, či sa náhodou nezdvíha.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...