rolis7 Odesláno 7. květen 2008 Odesláno 7. květen 2008 Ahojte. Pomaly sa na Slovensku schyluje k celoročnému celodennému svieteniu. Keďže naši krásavci (306) nemajú vo výbave automatické zapnutie svetie po naštartovaní, chcel by som si takýto obvod doplniť do svojho auta. Ušetrí to veľa nervov, ale hlavne peňazí. Preto vás chcem poprosiť, či sa niekto s takýmto zapojením nestretol, alebo sa to dá niekde kúpiť ako hotový výrobok. Čítal som, že 406 to majú, ale reaguje to len na tmu. Nie som si ale istý, či sa to dá použiť aj do našich 306. Ďakujem. Citovat
Ferry Odesláno 7. květen 2008 Odesláno 7. květen 2008 napis soukromou zpravu clenovi Oddie, ten mel moduly automatickeho rozsveceni k dodatecne montazi na prodej, mozna jeste nejaky kousek ma Citovat
vlado1 Odesláno 7. květen 2008 Odesláno 7. květen 2008 ja si myslim ze taky obvodik vyrobit nie je ziadna veda, stacilo by jedno rele a troska sa s tym pohrat, no ale ked je nieco origo pre peugeoty tak to by ties nebolo zle no ale ta cena bude asik troska vyssia Citovat
rolis7 Odesláno 7. květen 2008 Autor Odesláno 7. květen 2008 Súhlasím s tebou, nie je to žiadna veda. Už so na staršie autá (Lada, Škoda) nejaký ten obvodík vyrobil. Celý problém je v pripojení k elektroinštalácii. Na tých starších to bolo predsa len trocha jednoduchšie pripojiť to (menej elektroniky). Verím, že sa to dá vymyslieť aj do peugeota. Ale držím sa zásady \" načo vymýšlať už vymyslené\". Ak nebude iná cesta, hold budem sa s tým musieť potrápiť sám. Preto to skúšam najskôr touto cestou. Napísal som aj ODDIEMU, ktorý to vyrábal. Dúfam, že sa mi ozve s dobrými správami. Citovat
pastorek Odesláno 7. květen 2008 Odesláno 7. květen 2008 Ja som si to už vyriešil kontrolkou zo starého alarmu. Je robená tak že pri uzavretí obvodu bliká. Zapojím ju medzi zapaľovanie a svetlá. Keď bude zapnuté iba jedno tak bude blikať a keď bude zapnuté oboje tak nebude svietiť ani blikať. Niečo na princípe kontrolky na pásy. Citovat
rolis7 Odesláno 7. květen 2008 Autor Odesláno 7. květen 2008 Ako kontrolka dobré a jednoduché. Ale ja zháňam zapojenie na zapnutie svetiel, pretože tým autom jazdíme v rodine viacerí a kontrolky sú nie vždy to pravé orechové (niekedy si ich nemusíš všimnúť). [upravil dne 7/5/08 rolis7] Citovat
slavco25 Odesláno 7. květen 2008 Odesláno 7. květen 2008 http://www.autosortiment.sk/index.cfm?module=Catalog&page=product&productID=4153&CategoryID=6487 Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 7. květen 2008 Odesláno 7. květen 2008 No ja to uz mam kupene, ked chces dodam toho aj fotku Mali dva typy, ja som kupil lacnejsi za 260 SK, drahsi stal 400Sk Zapaja sa to len na poistky, tj nic zlozite. Zvladne to kazdy amater co videl niekedy kde ma poistky 1 varianta je take, ze po nastartovanie auta ty necha 10 s aby si zapal svetla, pokial ich nezapnes, pusti sa alarm (nieco take ako ked mas zapate svetla a otvoris dvere) Na kabli je priamo zebudovany vypinac, tj sa to da kedykolvek odstraniv s provozu. Vypinac si mozes nechat v poistkovej skrinke schovany, nic nemusis montovat. 2. Varianta je taka, ze par sekund po nastartovani ty svetla zapne automaticky. Tam uz bola aj instalacia zlozitejsia Takze som volil lacnejsiu variantu. Proste zacne to pipat, zapnes svetla a hotovo Kupis to v hocijakych lepsiech autosuciatskach Citovat
virnik Odesláno 8. květen 2008 Odesláno 8. květen 2008 kup si automatiku pipak je dos dobra a napojíš ju na kable čo vedu od prepinača na volante:super Citovat
rolis7 Odesláno 8. květen 2008 Autor Odesláno 8. květen 2008 Ďakujem za typy. S týmito informáciami sa už dá niečo poriešiť. Ak by niekto ešte niečo vedel, tak to prosím hoďte sem, každá informácia pomôže. Citovat
klm16 Odesláno 8. květen 2008 Odesláno 8. květen 2008 Původně zaslal: slavco25 http://www.autosortiment.sk/index.cfm?module=Catalog&page=product&productID=4153&CategoryID=6487 toto sa mi strasne paci uz len preto ze to zapne iba svetla to znamena ze palubovka ostava pocas dna neosvetlena.... vyborne riesenie... nevie niekto ako je to s montazou ci musim kolu tomu rozobrat polovicu palubovky??? Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 9. květen 2008 Odesláno 9. květen 2008 Ja tomu hovorim zbytocnych 750 SK, ja to mam za 260 a hotovo. Diody v osvetleni auta nezerou skoro nic Pokial sa ty dioda odpali, zozenes v pohode za 20 SK kus. Tj s financneho hladiska dat 750 je zbytocne. Navyse to co som pisal montujes iba na poistky Citovat
klm16 Odesláno 9. květen 2008 Odesláno 9. květen 2008 nepaci sa mi ta predstava ze mi to bude pipat ked nezapnem svetla.... do auta sadne niekto iny a bude cumiet preco mu to stale pipa... nech sa to proste automaticky zapali a hotovo Citovat
Langyson Odesláno 9. květen 2008 Odesláno 9. květen 2008 Ahoj, já mám v autě Automatický spínač světel ARS SMART a jsem spokojenej. Zapne vždycky až když začne dobíjet alternárot a vypne se až zase když přestane dobíjet (vypnutím motoru) a jsem docela spokojenej. Citovat
rolis7 Odesláno 10. květen 2008 Autor Odesláno 10. květen 2008 To sa mi páči:super. Kde si to kúpil a koľko to stálo? Dá sa to zamontovať aj svojpomocne? Citovat
AnotherOne Odesláno 10. květen 2008 Odesláno 10. květen 2008 Původně zaslal: rolis7 To sa mi páči:super. Kde si to kúpil a koľko to stálo? Dá sa to zamontovať aj svojpomocne? http://www.el-diablo.sk/index.php?cPath=145_68&osCsid=qvm2peh56odhlou5ufaln6uv52 Citovat
Langyson Odesláno 10. květen 2008 Odesláno 10. květen 2008 Původně zaslal: rolis7 To sa mi páči:super. Kde si to kúpil a koľko to stálo? Dá sa to zamontovať aj svojpomocne? Když budeš hledat na netu tak ti tam vyjede vše. Cena okolo 500 Kč a montáž pokud jsi trochu zdatný, poměrně jednoduchá. Ale na netu najdeš i návody na montáž. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 10. květen 2008 Odesláno 10. květen 2008 KLM 16, pisal som inac ze za 400 sk predavali aj co automaticky zapina A zas kolko ludi ty bude jazdit v aute ? 2-3- 4 max ? To je taky problem im to dopredu oznamit co to je ? A usetrit tak ? To sa mi zda trosku smiesne, ale tvoj vyber Citovat
EXI.60 Odesláno 10. květen 2008 Odesláno 10. květen 2008 Pořád máte problém se zapnutýma světlama.já teda ne.sednu do auta,nastartuju,a správně se má řidič podívat a zkontrolovat jestli vše má,a vše je v pořádku.I když bych byl plašák a mám pilno,tak na tu palubovku hlídnu a tu kontrolku vidím že nesvítí.U 306 je to hodně dobře vidět i přes den.Plus k tomu když dám blinkr,tak cítím že to sploštění páčky na světla je jinak než má být.A kdo jezdil na motorce,tak to má tak zafixovaný,že nemůže už vůbec zapomenout. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 10. květen 2008 Odesláno 10. květen 2008 Ja neviem, ja som jazdil na motorke, ale na vecsine uz som mal automatiku O svetla som sa nestaral A co sa toho tyka, ja mam problem nie pri starte. TO vzdy zapnem automatiku, len ked niekde zastavim, a niekoho cakam, a vypnem svetla, pride clovek, sadne do auta, rozbieham sa a na svetla zabudam :( No uvidime, v kazdom pripade 260 sk neni moc Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.