Garfield Odesláno 12. květen 2008 Autor Odesláno 12. květen 2008 Původně zaslal: oddie Ale jo, já ty rozdíly vím celkem přesně, co je jak na obou těch autech udělané a kolik co stojí. Přední náprava troúhelníková ramena a stabilizátor přes kosti, to je klasické řešení, co má většina aut téhle velikosti. Aspoň se nemusí měnit celá ramena, ale jen čepy... Zadná náprava je úplně stejná jako na 205 - jen je jinak dlouhá nápravnice. Horší je jen její uložení - ten křížový silentblok v ceně pomalu půl auta je vynález Brzdy jsou taky za průměr - s vnitřním chlazením nikdy nestojí míň. Každopádně, u auta na tyhle účely a v téhle cenové relaci mi to přijde celkem jedno, to se prostě udělá jednou, a pak se to auto za čas stejně vyhodí, nájezd bude za těch pár let minimální tak jako tak. Proto se ti divím - když byla 205 za 30 a 306 za 100, byl to dost rozdíl, ale když je 205 za 20 za 306 za 50, už to podle mě za to šetření nestojí. Nicméně - to je samozřejmě každého věc, co se mu jak líbí a vyplatí Nuž, platí, co jsem řekl předtím - moje účetní sešitky, kam si všechno píšu, hovoří jasnou řečí. Citovat
oddie Odesláno 12. květen 2008 Odesláno 12. květen 2008 O tom ani v nejmenším nepochybuji, že hovoří jasnou řečí, spíš mě na tom překvapilo, že ti ten rozdíl mezi těmi auty stojí za to. Zvlášť když jsi tady nedávno pro sebe zvažoval 407 Jinak Dan Wimmer prodával nějaké Felicie, pokud dobře pamatuju, po nějaké firmě, které servisoval celý vozový park. Citovat
Dave405 Odesláno 12. květen 2008 Odesláno 12. květen 2008 Původně zaslal: oddie O tom ani v nejmenším nepochybuji, že hovoří jasnou řečí, spíš mě na tom překvapilo, že ti ten rozdíl mezi těmi auty stojí za to. Zvlášť když jsi tady nedávno pro sebe zvažoval 407 Jinak Dan Wimmer prodával nějaké Felicie, pokud dobře pamatuju, po nějaké firmě, které servisoval celý vozový park. Máš nějaký kontakt na toho Dana Wimmera? Citovat
oddie Odesláno 12. květen 2008 Odesláno 12. květen 2008 www.dwservis.cz, kontakt tam někde bude. Citovat
Neon Odesláno 12. květen 2008 Odesláno 12. květen 2008 Daniel Wimmer DW Servis s.r.o. provozovna Záběhlická 222, Praha 10, ¨ tel. 724070669 Jinak Garfielde, vim, že máš v hlavě asi jasno, co a proč, ale nad Feldou bych při nejmenším alespoň pouvažoval ... Provozní náklady jsou asi stejný, jako u Pegyn, ale servisní náklady jsou jinde. A kor, chceš-li 205tku, tak je felina lepší (i když hnusnější volba). Jenom se bude muset oželit výbava, ale tu 205tky taky nemaj, tak je to egál ... Citovat
Garfield Odesláno 12. květen 2008 Autor Odesláno 12. květen 2008 Téda, kluci, vy jste ale čísla Když Garfield shání 205-ku, tak chce 205-ku a ví proč. Mimochodem, feldu jsem měl tři roky, takže rovněž s ní jsem nějakou tu zkušenost udělal. Takže mě do ní opravdu nikdo neuvrtá A to o těch servisních nákladech na feldu oproti 205 fakt není pravda, Neone. Zkus věřit cifršpiónovi Garfieldovi, který obě auta živil. [upravil dne 12/5/08 Garfield] Citovat
Garfield Odesláno 12. květen 2008 Autor Odesláno 12. květen 2008 Původně zaslal: oddie O tom ani v nejmenším nepochybuji, že hovoří jasnou řečí, spíš mě na tom překvapilo, že ti ten rozdíl mezi těmi auty stojí za to. Zvlášť když jsi tady nedávno pro sebe zvažoval 407 Jinak Dan Wimmer prodával nějaké Felicie, pokud dobře pamatuju, po nějaké firmě, které servisoval celý vozový park. Každé auto pro mě musí odpovídat účelu, pro který si ho pořizuju. Když např. řeknu, že chci auto do 3,8 metru délky s PHV určitého stupně a určitými manévrovacími schopnostmi ve městě, tak si nebudu kupovat ani 306, ani Bravu, ani 407, byť se mi vzhledově líbí. Ani feldu. A podle své kategorie pak auto odjíždí tzv. Garfieldův vzoreček (náklady a kilometry uvažující rovněž pořizovací cenu a potenciální prodejní cenu). Když se ve auto ve své kategorii vymkne, jde na prodej. A kategorii 1 Garfieldovy stupnice dlouhodobě splňuje 205-ka. Taky jsem se k tomule poznání v životě nedostal hned, ale až po určitém zastřílení. Co je na tom tak špatného, že vím přesně, co chci? [upravil dne 12/5/08 Garfield] Citovat
oddie Odesláno 12. květen 2008 Odesláno 12. květen 2008 Co je na tom špatného? Nic, jen to, že je dotyčný typ už dlouho poněkud mimo, a tedy šance natrefit na slušný kus hodný byť aspoň prohlídky je asi to samé jako vyhrát ve Sportce. A nadto i když se najde, tak za něj majitel zpravidla chce obolus úměrný daleko novějšímu a lepšímu autu. Což v kombinaci s nulovou pasivní bezpečností a značnou potenciální sypavostí je opravdu s podivem jako výběr pro někoho, kdo si na tom nekutí ony drobnosti sám, ale dává všechno dělat do servisu... Citovat
Garfield Odesláno 12. květen 2008 Autor Odesláno 12. květen 2008 Původně zaslal: oddie Co je na tom špatného? Nic, jen to, že je dotyčný typ už dlouho poněkud mimo, a tedy šance natrefit na slušný kus hodný byť aspoň prohlídky je asi to samé jako vyhrát ve Sportce. A nadto i když se najde, tak za něj majitel zpravidla chce obolus úměrný daleko novějšímu a lepšímu autu. Což v kombinaci s nulovou pasivní bezpečností a značnou potenciální sypavostí je opravdu s podivem jako výběr pro někoho, kdo si na tom nekutí ony drobnosti sám, ale dává všechno dělat do servisu... Tak jsem ti nějak přestal rozumět. Nejspíš ale tvůj příspěvek bude o tom, že 1) tvrdíš, že 205-ku v průměrném stavu za průměrnou cenu nemám šanci sehnat 2) pořád neumíš pochopit, že radši poslechnu svá čísla než tebe. Že totiž i při nejdražší variantě oprav, tedy servisování převážně v servisu (což opravdu dělám, jak píšeš), vychází 205 podstatně levněji než 306. A rozhodně se nesype míň, i když píšeš opak. Takže toho asi necháme - já budu věřit svým zkušenostem přeneseným do čísel a svým současným potřebám. A promiň - jakkoli si tě vážím, tak názor, že 306 je dobrá náhrada za 205 brát nemůžu. Počínaje takovou maličkostí, že na chalupě se mi 306 o 25 cm nevejde do garáže [upravil dne 12/5/08 Garfield] Citovat
jarajarda Odesláno 12. květen 2008 Odesláno 12. květen 2008 Původně zaslal: Garfield Původně zaslal: jarajarda Původně zaslal: Garfield Původně zaslal: jarajarda Tak jsem se ptal, jedná se o 5 dvéř, dovoz asi před rokem ze SRN po cca 70leté paní, rok 89 JUNIOR, 1.4 ještě karbec, auto je neskutečně zachovalé, najeto cca 90 000km, když přijelo mělo asi 75. Jediné co bylo totálně zničené byla sedačka řidiče, protože když to kamarád kupoval- soukromý prodej, vylezla z baráku asi tak 140kg vážící starší dáma...... Spotřeba dle majitele okolo 6l, není to závodník, takže asi s lehkou nohou. Cena 25, dohoda jistě možná, nejlépe vidět, je to opravdu zachovalé. POkud by jsi měl zájem, dám číslo. Díky, ale tohle v žádném případě nevyjde. Na jednu stranu není shnilé, na stranu druhou TENHLE motor musí být těsně před smrtí (nájezd nebude menší než 200 tisíc), ihned je zapotřebí vyměnit sedačku a rozvody. Což to s tím motorem by až zas tak nevadilo, ale za jinou cenu. Takže jestliže je výstřelová cena k jednání 25.000, tak to opravdu nemá smysl jednat. Ale díky za poptání K ceně- k jednání je k jednání. Ke stavu- sedačka vyměněna po dovozu do ČR. Ke km- když píšu 90 000km, nemyslím 200 000km. Neodsuzuj a nehodnoť, dokud jsi neviděl. Moje z roku 90-91 v 1.9D měla taky najeto 88 000km, když jsem ji minulý týden prodal a bylo to tak. Ne každé auto, které má téměř 20 let musí být olítaná mr_ka, 205 je auto malé a když si ji v roce 90 pořizovala dejme tomu 60letá paní, k jakému účelu to asi bylo? Do garáže, na nákup, šup zpátky do garáže a to 100 000km za ty roky holt nedá. To nebyla 605, kterou si koupil podnikatel a v prvních dvou letech s ní nalítal 100 000km. Zrovna jako můj Žigul. 36let a 41 600km a opravdu to tak je- Marlin viděl na vlastní bulvy, tak potvrdí Mimochodem jedná se o stejného člověka, který mne poprosil o vložení \"průzkumu\" zde: A taky netají cca 300 000km. A to samozřejmě nic ve zlém, jen pro objasnění, že ne každý stáčí km.. Každopádně ať koupě 205 vyjde, je pravda že náklady jsou minimální, u 306 díly tak 2x dražší.....to už víííím......... Neodsuzuji, jen šlapu po tomhle světě už nějaký ten pátek a nějakou tu zkušenost už jsem taky udělal. Mohl bys mít s těmi KM pravdu, kdyby se jednalo o favorita nebo žigula kupovaného a ježděného tady. Ale v žádném případě u auta ježděného v Německu. Prostě tak to je, nemá smysl se rozčilovat, že se běžně stáčejí KM - tak to je a musí se s tím počítat a brát to coby fakt. Nemyslím si, že u takhle staré 205 -ky (KM pomineme) v sociální výbavě Junior s motorem nepříliš dobrým už coby novým by se cena mohla byť jen vzdáleně přiblížit oné \"k jednání\". Třeba stačí mrknout na německé webovky s ojetinami [upravil dne 12/5/08 Garfield] Řekněme si to upřímně, tenhle motor bych taky nechtěl a asi snad ani benzín celkově, osobně mi víc vyhovuje nafta. Ale také mám nějaké, jak říkáš, zkušenosti a když říkám, že to má 90, tak to má. Upřímně, kdo by si tím co pomohl, kdyby u tahle starýho auta stočil km? V čechách se tak děje naprosto všude a i v Německu Ti na počkání udělají kiláky, jaký chceš.. Nehledě na to, že on to kupoval od soukromého majitele- respektive majitelky a už vidím tu starou babi, jak jede shánět někoho, aby jí ze 150 000km udělal 80:D:D kor když auto prodávala asi za 200E (možná míň?ale nejsem si jist) No to by byl dobrej fór:D:D:D Citovat
oddie Odesláno 12. květen 2008 Odesláno 12. květen 2008 1. ano - resp. ve stavu takovém, aby se vyplatila vzít, aniž by do ní člověk nemusel nasypat majlant či jezdit v obavách. 2. nemluvím o číslech, ale o tom, že je to papírová krabička, což by mi v dnešním provozu vadilo dost zásadně. A že cenový rozdíl oproti o dost bezpečnějším autům není finančně nijak zásadní. To je to, o čem celou dobu mluvím - chápal bych tvé tvdrošíjné chtění 205 v případě, že bys byl doma na podpoře, ale od určitých příjmů šetření na tomto místě nechápu ani trochu. Jinak o 306 jsem se zmínil jen a pouze proto, že mi tu aktuálně stojí, jinak bych také asi vybíral jinde. Citovat
jarajarda Odesláno 12. květen 2008 Odesláno 12. květen 2008 Původně zaslal: Garfield Původně zaslal: oddie Co je na tom špatného? Nic, jen to, že je dotyčný typ už dlouho poněkud mimo, a tedy šance natrefit na slušný kus hodný byť aspoň prohlídky je asi to samé jako vyhrát ve Sportce. A nadto i když se najde, tak za něj majitel zpravidla chce obolus úměrný daleko novějšímu a lepšímu autu. Což v kombinaci s nulovou pasivní bezpečností a značnou potenciální sypavostí je opravdu s podivem jako výběr pro někoho, kdo si na tom nekutí ony drobnosti sám, ale dává všechno dělat do servisu... Tak jsem ti nějak přestal rozumět. Nejspíš ale tvůj příspěvek bude o tom, že 1) tvrdíš, že 205-ku v průměrném stavu za průměrnou cenu nemám šanci sehnat 2) pořád neumíš pochopit, že radši poslechnu svá čísla než tebe. Že totiž i při nejdražší variantě oprav, tedy servisování převážně v servisu (což opravdu dělám, jak píšeš), vychází 205 podstatně levněji než 306. A rozhodně se nesype míň, i když píšeš opak. Takže toho asi necháme - já budu věřit svým zkušenostem přeneseným do čísel a svým současným potřebám. A promiň - jakkoli si tě vážím, tak názor, že 306 je dobrá náhrada za 205 brát nemůžu. Počínaje takovou maličkostí, že na chalupě se mi 306 o 25 cm nevejde do garáže [upravil dne 12/5/08 Garfield] Tak 306 ani náhrada 205 nikdy být neměla že:) Nehledě na to, že 205 je auto s minimálníma nákladama i po těch letech a je fakt, že na 306 je to o jiných penězích a taky už není zrovna nejmladší. Citovat
Garfield Odesláno 12. květen 2008 Autor Odesláno 12. květen 2008 Původně zaslal: oddie 1. ano - resp. ve stavu takovém, aby se vyplatila vzít, aniž by do ní člověk nemusel nasypat majlant či jezdit v obavách. 2. nemluvím o číslech, ale o tom, že je to papírová krabička, což by mi v dnešním provozu vadilo dost zásadně. A že cenový rozdíl oproti o dost bezpečnějším autům není finančně nijak zásadní. To je to, o čem celou dobu mluvím - chápal bych tvé tvdrošíjné chtění 205 v případě, že bys byl doma na podpoře, ale od určitých příjmů šetření na tomto místě nechápu ani trochu. Jinak o 306 jsem se zmínil jen a pouze proto, že mi tu aktuálně stojí, jinak bych také asi vybíral jinde. Jo, tak už konečně rozumím. Ty upřednostňuješ kritérium \"papírová krabička/nikoli papírová krabička\" před všemi ostatními kritérii. Tak to jo. Citovat
oddie Odesláno 12. květen 2008 Odesláno 12. květen 2008 Přesněji řečeno dobře zvažuji cenu provozu a pořízení vs pasivní bezpečnost, mimo jiné. Pokud bych to pouze upřednostňoval, skončil bych zákonitě u nových aut, což nedělám, ale prostě u ojetin mimo dalších aspektů velmi dobře vnímám i tento. Samozřejmě i mně se líbí, když je provoz co nejlevnější, ale pořád velmi dobře sleduji, co to obnáší z tohoto hlediska a co je ještě rozumně akceptovatelné a odůvoditelné. A vzhledem k tomu, že jsem dost těhle aut vlastnoručně řezal na kousky (příp. i koupil nabourané) a rozdíly mezi nimi znám dost dobře, bylo by ode mě velmi nerozumné tento aspekt ignorovat. Ono co si budem povídat, když to do mě někdo práskne a já kvůli \"ušetřeným\" 20tis kaček přijdu o nohy, tak si moc nepomůžu. A případné řeči o tom, jak to není rozdíl, když proti pojede kamion na tom nic nezmění - o tom to ani trochu není. Je to o tom, aby mě potenciálně totálně nezmuchlal úplně každej jouda, co se na silnici pohybuje, ale jenom nějaká část joudů - a v tomhle ta papírová krabička prostě už dávno nevyhovuje. Citovat
Garfield Odesláno 12. květen 2008 Autor Odesláno 12. květen 2008 Původně zaslal: oddie Přesněji řečeno dobře zvažuji cenu provozu a pořízení vs pasivní bezpečnost, mimo jiné. Pokud bych to pouze upřednostňoval, skončil bych zákonitě u nových aut, což nedělám, ale prostě u ojetin mimo dalších aspektů velmi dobře vnímám i tento. Samozřejmě i mně se líbí, když je provoz co nejlevnější, ale pořád velmi dobře sleduji, co to obnáší z tohoto hlediska a co je ještě rozumně akceptovatelné a odůvoditelné. A vzhledem k tomu, že jsem dost těhle aut vlastnoručně řezal na kousky (příp. i koupil nabourané) a rozdíly mezi nimi znám dost dobře, bylo by ode mě velmi nerozumné tento aspekt ignorovat. Ono co si budem povídat, když to do mě někdo práskne a já kvůli \"ušetřeným\" 20tis kaček přijdu o nohy, tak si moc nepomůžu. A případné řeči o tom, jak to není rozdíl, když proti pojede kamion na tom nic nezmění - o tom to ani trochu není. Je to o tom, aby mě potenciálně totálně nezmuchlal úplně každej jouda, co se na silnici pohybuje, ale jenom nějaká část joudů - a v tomhle ta papírová krabička prostě už dávno nevyhovuje. Tak jsme si to vysvětlili. A já pořád sháním 205-ku. Takže kdyby někdo věděl Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.