Garfield Odesláno 7. květen 2008 Odesláno 7. květen 2008 Zkouším se poptat, nevěděl-li by někdo o nějaké 205-ce. Nejlíp v průměrném stavu za průměrnou cenu, tj. ani šrot, ani vyšperkovanou krasavici. Víceméně na denní jízdy do práce a zpátky. Aby stačilo vyměnit rozvody, olej a jezdilo to. Neměl by někdo tip? Díkes... Citovat
jarajarda Odesláno 7. květen 2008 Odesláno 7. květen 2008 Původně zaslal: Garfield Zkouším se poptat, nevěděl-li by někdo o nějaké 205-ce. Nejlíp v průměrném stavu za průměrnou cenu, tj. ani šrot, ani vyšperkovanou krasavici. Víceméně na denní jízdy do práce a zpátky. Aby stačilo vyměnit rozvody, olej a jezdilo to. Neměl by někdo tip? Díkes... A co by to mělo bejt, benzín nebo diesel? Citovat
Garfield Odesláno 7. květen 2008 Autor Odesláno 7. květen 2008 Je to jedno, jestli benzín nebo ropiš. Citovat
jarajarda Odesláno 7. květen 2008 Odesláno 7. květen 2008 Původně zaslal: Garfield Je to jedno, jestli benzín nebo ropiš. OK, zeptám se kámoše, možná bude jedna na prodej. Maximální cena? Jen jestli ho mám vůbec dráždit:D:D:D Citovat
Marcel505 Odesláno 7. květen 2008 Odesláno 7. květen 2008 Garfield: Já bych věděl o 305 1,9D, sedan, kastle rok 90. Cena průměrná, stav asi taky - viděl jsem jen pár fotek. Citovat
bubakkaja Odesláno 7. květen 2008 Odesláno 7. květen 2008 na hlavni strance seznamu kdyz das auta je jedna fesna 205 1,9d 5 fver s taznym za 19 treba by slevil ja koupil krasavici vcera za 15 taky chtel chudak 20 Citovat
Garfield Odesláno 7. květen 2008 Autor Odesláno 7. květen 2008 Původně zaslal: jarajarda Původně zaslal: Garfield Je to jedno, jestli benzín nebo ropiš. OK, zeptám se kámoše, možná bude jedna na prodej. Maximální cena? Jen jestli ho mám vůbec dráždit:D:D:D Díky, cena aby byla odpovídající zda benzín/diesel a stavu. Zkus se ho prosím zeptat. Dík moc! Citovat
oddie Odesláno 11. květen 2008 Odesláno 11. květen 2008 Pokud by byla poptávka po 306 1,9D již po rozvodech a podobných věcech, o jedné bych věděl. A myslím, že je to v dnešní době poněkud rozumnější kup než 205 Citovat
kobra Odesláno 11. květen 2008 Odesláno 11. květen 2008 205tka je o hafo lepší než 306 na cukačky městem , Garfield to má beztak pro Oddie a ta jezdí ráno tam , odpo zpět , mezipřistání u shopu. 205 tka na toto je super. Navíc nedráždí okolí a je v podstatě socka , nemýlím - li se ! Citovat
oddie Odesláno 11. květen 2008 Odesláno 11. květen 2008 No, mýlíš, zvlášť když je to pro ženskou. 306 má servo, kdežto 205 málokterá, a nadto má 306 aspoň výztuhy ve dveřích, když už nic jiného, kdežto 205 je v podstatě jen papírová krabička. Jinak samozřejmě jak je komu libo, já toho svého času v 205-kách najezdil hodně, ale dnesk by se mi už nechtělo, kór když rozdíly v ceně oproti dost lepším autům nejsou nijak zásadní... Citovat
jarajarda Odesláno 11. květen 2008 Odesláno 11. květen 2008 Tak jsem se ptal, jedná se o 5 dvéř, dovoz asi před rokem ze SRN po cca 70leté paní, rok 89 JUNIOR, 1.4 ještě karbec, auto je neskutečně zachovalé, najeto cca 90 000km, když přijelo mělo asi 75. Jediné co bylo totálně zničené byla sedačka řidiče, protože když to kamarád kupoval- soukromý prodej, vylezla z baráku asi tak 140kg vážící starší dáma...... Spotřeba dle majitele okolo 6l, není to závodník, takže asi s lehkou nohou. Cena 25, dohoda jistě možná, nejlépe vidět, je to opravdu zachovalé. POkud by jsi měl zájem, dám číslo. Citovat
Garfield Odesláno 11. květen 2008 Autor Odesláno 11. květen 2008 Původně zaslal: oddie No, mýlíš, zvlášť když je to pro ženskou. 306 má servo, kdežto 205 málokterá, a nadto má 306 aspoň výztuhy ve dveřích, když už nic jiného, kdežto 205 je v podstatě jen papírová krabička. Jinak samozřejmě jak je komu libo, já toho svého času v 205-kách najezdil hodně, ale dnesk by se mi už nechtělo, kór když rozdíly v ceně oproti dost lepším autům nejsou nijak zásadní... Jo, Oddie, ale ceny za ND jsou o něčem jiném. Rovněž SPOLEHLIVOST jednotlivostí v autě je u 306 o něčem jiném než u 205, u 306 je o dost horší. Živím 8 let 205-ku a 5 let 306-ku a vzhledem k tomu, že si pečlivě píšu každou pípovinu v nákladech, tak mezi těmito auty je rozdíl DOST zásadní. Pokud jde o bezpečnost, tam máš samozřejmě pravdu. Ale - jak píše kolega Kobra: Sháním 205-ku (mám své důvody nákladové a rozměrové), takže rozhodně nechci 306-ku. Škoda, že o ničem nevíš, zrovna tys byl, čéče, takový můj tajný tip, co by o něčem vědět mohl.... Chjo. [upravil dne 11/5/08 Garfield] Citovat
Garfield Odesláno 11. květen 2008 Autor Odesláno 11. květen 2008 Původně zaslal: jarajarda Tak jsem se ptal, jedná se o 5 dvéř, dovoz asi před rokem ze SRN po cca 70leté paní, rok 89 JUNIOR, 1.4 ještě karbec, auto je neskutečně zachovalé, najeto cca 90 000km, když přijelo mělo asi 75. Jediné co bylo totálně zničené byla sedačka řidiče, protože když to kamarád kupoval- soukromý prodej, vylezla z baráku asi tak 140kg vážící starší dáma...... Spotřeba dle majitele okolo 6l, není to závodník, takže asi s lehkou nohou. Cena 25, dohoda jistě možná, nejlépe vidět, je to opravdu zachovalé. POkud by jsi měl zájem, dám číslo. Díky, ale tohle v žádném případě nevyjde. Na jednu stranu není shnilé, na stranu druhou TENHLE motor musí být těsně před smrtí (nájezd nebude menší než 200 tisíc), ihned je zapotřebí vyměnit sedačku a rozvody. Což to s tím motorem by až zas tak nevadilo, ale za jinou cenu. Takže jestliže je výstřelová cena k jednání 25.000, tak to opravdu nemá smysl jednat. Ale díky za poptání Citovat
Rebik Odesláno 11. květen 2008 Odesláno 11. květen 2008 Garfielde, zeptej se u Vašendy, Martin technik něco říkal o prodeji své 205, je to 1.1., moc pěkná. [upravil dne 11/5/2008 Rebik] Citovat
oddie Odesláno 11. květen 2008 Odesláno 11. květen 2008 Původně zaslal: Garfield Původně zaslal: oddie No, mýlíš, zvlášť když je to pro ženskou. 306 má servo, kdežto 205 málokterá, a nadto má 306 aspoň výztuhy ve dveřích, když už nic jiného, kdežto 205 je v podstatě jen papírová krabička. Jinak samozřejmě jak je komu libo, já toho svého času v 205-kách najezdil hodně, ale dnesk by se mi už nechtělo, kór když rozdíly v ceně oproti dost lepším autům nejsou nijak zásadní... Jo, Oddie, ale ceny za ND jsou o něčem jiném. Rovněž SPOLEHLIVOST jednotlivostí v autě je u 306 o něčem jiném než u 205, u 306 je o dost horší. Živím 8 let 205-ku a 5 let 306-ku a vzhledem k tomu, že si pečlivě píšu každou pípovinu v nákladech, tak mezi těmito auty je rozdíl DOST zásadní. Pokud jde o bezpečnost, tam máš samozřejmě pravdu. Ale - jak píše kolega Kobra: Sháním 205-ku (mám své důvody nákladové a rozměrové), takže rozhodně nechci 306-ku. Škoda, že o ničem nevíš, zrovna tys byl, čéče, takový můj tajný tip, co by o něčem vědět mohl.... Chjo. [upravil dne 11/5/08 Garfield] To je ale tím, že máš tu 306 v benzínu Je mi líto, ale mě už tyhle auta nezajímaj. I ta 306 je v podstatě úlet, ale už mi tu stojí, tak co nadělám. Možná tu zůstane, možná se prodá, ještě ani pořádně nevím. Ale o 205/309/405 už prostě vědět nebudu, už jen vyhazuju zbytky dílů (a v podstatě doslova vyhazuju, protože už se ani nic neprodává). Citovat
jarajarda Odesláno 11. květen 2008 Odesláno 11. květen 2008 Původně zaslal: Garfield Původně zaslal: jarajarda Tak jsem se ptal, jedná se o 5 dvéř, dovoz asi před rokem ze SRN po cca 70leté paní, rok 89 JUNIOR, 1.4 ještě karbec, auto je neskutečně zachovalé, najeto cca 90 000km, když přijelo mělo asi 75. Jediné co bylo totálně zničené byla sedačka řidiče, protože když to kamarád kupoval- soukromý prodej, vylezla z baráku asi tak 140kg vážící starší dáma...... Spotřeba dle majitele okolo 6l, není to závodník, takže asi s lehkou nohou. Cena 25, dohoda jistě možná, nejlépe vidět, je to opravdu zachovalé. POkud by jsi měl zájem, dám číslo. Díky, ale tohle v žádném případě nevyjde. Na jednu stranu není shnilé, na stranu druhou TENHLE motor musí být těsně před smrtí (nájezd nebude menší než 200 tisíc), ihned je zapotřebí vyměnit sedačku a rozvody. Což to s tím motorem by až zas tak nevadilo, ale za jinou cenu. Takže jestliže je výstřelová cena k jednání 25.000, tak to opravdu nemá smysl jednat. Ale díky za poptání K ceně- k jednání je k jednání. Ke stavu- sedačka vyměněna po dovozu do ČR. Ke km- když píšu 90 000km, nemyslím 200 000km. Neodsuzuj a nehodnoť, dokud jsi neviděl. Moje z roku 90-91 v 1.9D měla taky najeto 88 000km, když jsem ji minulý týden prodal a bylo to tak. Ne každé auto, které má téměř 20 let musí být olítaná mr_ka, 205 je auto malé a když si ji v roce 90 pořizovala dejme tomu 60letá paní, k jakému účelu to asi bylo? Do garáže, na nákup, šup zpátky do garáže a to 100 000km za ty roky holt nedá. To nebyla 605, kterou si koupil podnikatel a v prvních dvou letech s ní nalítal 100 000km. Zrovna jako můj Žigul. 36let a 41 600km a opravdu to tak je- Marlin viděl na vlastní bulvy, tak potvrdí Mimochodem jedná se o stejného člověka, který mne poprosil o vložení \"průzkumu\" zde: A taky netají cca 300 000km. A to samozřejmě nic ve zlém, jen pro objasnění, že ne každý stáčí km.. Každopádně ať koupě 205 vyjde, je pravda že náklady jsou minimální, u 306 díly tak 2x dražší.....to už víííím......... Citovat
Garfield Odesláno 12. květen 2008 Autor Odesláno 12. květen 2008 Původně zaslal: Rebik Garfielde, zeptej se u Vašendy, Martin technik něco říkal o prodeji své 205, je to 1.1., moc pěkná. [upravil dne 11/5/2008 Rebik] Jo, čéče - tak jsem tam volal a Martin Libiš je tam prý jediný jména Martin, 205 1.1 má, jezdí s ní jeho manželka a rozhodně prý o prodeji neuvažuje... Nebyl to někdo jiný Citovat
Garfield Odesláno 12. květen 2008 Autor Odesláno 12. květen 2008 Původně zaslal: oddie Původně zaslal: Garfield Původně zaslal: oddie No, mýlíš, zvlášť když je to pro ženskou. 306 má servo, kdežto 205 málokterá, a nadto má 306 aspoň výztuhy ve dveřích, když už nic jiného, kdežto 205 je v podstatě jen papírová krabička. Jinak samozřejmě jak je komu libo, já toho svého času v 205-kách najezdil hodně, ale dnesk by se mi už nechtělo, kór když rozdíly v ceně oproti dost lepším autům nejsou nijak zásadní... Jo, Oddie, ale ceny za ND jsou o něčem jiném. Rovněž SPOLEHLIVOST jednotlivostí v autě je u 306 o něčem jiném než u 205, u 306 je o dost horší. Živím 8 let 205-ku a 5 let 306-ku a vzhledem k tomu, že si pečlivě píšu každou pípovinu v nákladech, tak mezi těmito auty je rozdíl DOST zásadní. Pokud jde o bezpečnost, tam máš samozřejmě pravdu. Ale - jak píše kolega Kobra: Sháním 205-ku (mám své důvody nákladové a rozměrové), takže rozhodně nechci 306-ku. Škoda, že o ničem nevíš, zrovna tys byl, čéče, takový můj tajný tip, co by o něčem vědět mohl.... Chjo. [upravil dne 11/5/08 Garfield] To je ale tím, že máš tu 306 v benzínu Ne-e. To není benzínem. Náklady a spolehlivost jednotlivostí, o kterých jsem psal, se NETÝKALY motoru. Fakt, 306 je na ND hodně dražší proti 205. Všechny věci na podvozku, brzdy, zadní náprava, světlomety, jejich ovládání, mechanismus stěračů, chladič, taky kdejaká páčka, lišta, kolíček, prostě kdejaká drobnost co časem odchází a ono se to dost nasčítává. Už jen tím, že ve 306 je kravinek oproti 205 víc a ještě jsou dražší. Toť má osobní zkušenost. Citovat
Garfield Odesláno 12. květen 2008 Autor Odesláno 12. květen 2008 Původně zaslal: jarajarda Původně zaslal: Garfield Původně zaslal: jarajarda Tak jsem se ptal, jedná se o 5 dvéř, dovoz asi před rokem ze SRN po cca 70leté paní, rok 89 JUNIOR, 1.4 ještě karbec, auto je neskutečně zachovalé, najeto cca 90 000km, když přijelo mělo asi 75. Jediné co bylo totálně zničené byla sedačka řidiče, protože když to kamarád kupoval- soukromý prodej, vylezla z baráku asi tak 140kg vážící starší dáma...... Spotřeba dle majitele okolo 6l, není to závodník, takže asi s lehkou nohou. Cena 25, dohoda jistě možná, nejlépe vidět, je to opravdu zachovalé. POkud by jsi měl zájem, dám číslo. Díky, ale tohle v žádném případě nevyjde. Na jednu stranu není shnilé, na stranu druhou TENHLE motor musí být těsně před smrtí (nájezd nebude menší než 200 tisíc), ihned je zapotřebí vyměnit sedačku a rozvody. Což to s tím motorem by až zas tak nevadilo, ale za jinou cenu. Takže jestliže je výstřelová cena k jednání 25.000, tak to opravdu nemá smysl jednat. Ale díky za poptání K ceně- k jednání je k jednání. Ke stavu- sedačka vyměněna po dovozu do ČR. Ke km- když píšu 90 000km, nemyslím 200 000km. Neodsuzuj a nehodnoť, dokud jsi neviděl. Moje z roku 90-91 v 1.9D měla taky najeto 88 000km, když jsem ji minulý týden prodal a bylo to tak. Ne každé auto, které má téměř 20 let musí být olítaná mr_ka, 205 je auto malé a když si ji v roce 90 pořizovala dejme tomu 60letá paní, k jakému účelu to asi bylo? Do garáže, na nákup, šup zpátky do garáže a to 100 000km za ty roky holt nedá. To nebyla 605, kterou si koupil podnikatel a v prvních dvou letech s ní nalítal 100 000km. Zrovna jako můj Žigul. 36let a 41 600km a opravdu to tak je- Marlin viděl na vlastní bulvy, tak potvrdí Mimochodem jedná se o stejného člověka, který mne poprosil o vložení \"průzkumu\" zde: A taky netají cca 300 000km. A to samozřejmě nic ve zlém, jen pro objasnění, že ne každý stáčí km.. Každopádně ať koupě 205 vyjde, je pravda že náklady jsou minimální, u 306 díly tak 2x dražší.....to už víííím......... Neodsuzuji, jen šlapu po tomhle světě už nějaký ten pátek a nějakou tu zkušenost už jsem taky udělal. Mohl bys mít s těmi KM pravdu, kdyby se jednalo o favorita nebo žigula kupovaného a ježděného tady. Ale v žádném případě u auta ježděného v Německu. Prostě tak to je, nemá smysl se rozčilovat, že se běžně stáčejí KM - tak to je a musí se s tím počítat a brát to coby fakt. Nemyslím si, že u takhle staré 205 -ky (KM pomineme) v sociální výbavě Junior s motorem nepříliš dobrým už coby novým by se cena mohla byť jen vzdáleně přiblížit oné \"k jednání\". Třeba stačí mrknout na německé webovky s ojetinami [upravil dne 12/5/08 Garfield] Citovat
oddie Odesláno 12. květen 2008 Odesláno 12. květen 2008 Ale jo, já ty rozdíly vím celkem přesně, co je jak na obou těch autech udělané a kolik co stojí. Přední náprava troúhelníková ramena a stabilizátor přes kosti, to je klasické řešení, co má většina aut téhle velikosti. Aspoň se nemusí měnit celá ramena, ale jen čepy... Zadná náprava je úplně stejná jako na 205 - jen je jinak dlouhá nápravnice. Horší je jen její uložení - ten křížový silentblok v ceně pomalu půl auta je vynález Brzdy jsou taky za průměr - s vnitřním chlazením nikdy nestojí míň. Každopádně, u auta na tyhle účely a v téhle cenové relaci mi to přijde celkem jedno, to se prostě udělá jednou, a pak se to auto za čas stejně vyhodí, nájezd bude za těch pár let minimální tak jako tak. Proto se ti divím - když byla 205 za 30 a 306 za 100, byl to dost rozdíl, ale když je 205 za 20 za 306 za 50, už to podle mě za to šetření nestojí. Nicméně - to je samozřejmě každého věc, co se mu jak líbí a vyplatí Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.