AnotherOne Odesláno 20. říjen 2009 Odesláno 20. říjen 2009 Len samotné svetlá origo cena okolo 30k, ďalej nárazník a ostrekovače plus nádržka s čerpadlom, napokon ten snímač na napravu atď. Myslím, že ďaleko od 100k s prácou nebudeš. Pokiaľ diely nebudú z búračiek. Citovat
backstep Odesláno 20. říjen 2009 Odesláno 20. říjen 2009 skusim sa popytat, chystam sa do servisu, tak snad tam najdem nejakeho nadsenca ked na nieco pridem dam vediet. Citovat
honzza407sw Odesláno 20. říjen 2009 Odesláno 20. říjen 2009 Takhle jsem to bastlil na mém bývalém autě (škoda octavia). Začal jsem světly - to šlo v pohodě, ale pak nádržka na ostřikovače-hadice-motorky-samotné střikovače no hrůůůza:blicismajlik. Do senzorů na nápravách jsem se raděj ani nepouštěl. Cenově to nebylo tak hrozné (pár xenonových světel vč. výbojek (vrakáč) 7tis + ty ostřikovače dohromady taky kolem (něco vrakáč, něco nové) 7tis. No a nakonec stejně když tam budeš mít všechno jako to má auto z fabriky, tak ti to nikdo do TP nenapíše:grr:grr:grr. Chápu, že xenony jsou bezva, já je taky nepodědil na mé 407, ale pouštět se do toho určitě nebudu. Ta cena by byla asi 3násobná než u té octavie. [upravil dne 20/10/09 honzza407sw] Citovat
backstep Odesláno 20. říjen 2009 Odesláno 20. říjen 2009 netusite niekto co je treba k tomu aby sa mi to podarilo napisat do TP? musi to robi autorizovany servis alebo kto vlastne moze takuto upravu (ci uz si ju urobim sam alebo nejaky servis) \"schvalit\" a napisat do TP? resp. co k tomu potrebuju uradnici aby to tam napisali Citovat
AnotherOne Odesláno 20. říjen 2009 Odesláno 20. říjen 2009 Existujú autá s origo xenónmi, ktoré to nemajú zapísané v TP takže to nie je dôležité mať tam pokiaľ spĺňajú podmienky uvedené vyššie. Ak máš ostrekovače, auto nastavovanie sklonu a homologizáciu na svetlách nikto ti nič nemôže. [upravil dne 20.10.2009 AnotherOne] Citovat
Přema Odesláno 20. říjen 2009 Odesláno 20. říjen 2009 Mám origo xenony a o nich v TP teda nic není...... Citovat
rado407sw Odesláno 13. květen 2010 Odesláno 13. květen 2010 Původně zaslal: AnotherOne V zásade musia byť splnené tri veci aby to šlo - ostrekovače, autoleveling, homologované svetlomety. Potom nie je problém to zapísať. Ale cenovo sa to neoplatí a ani technicky to nemusí byť nič jednoduché, najmä to sledovanie záťaže nápravy. A presne toto \"prislusnici\" v Poprade udajne radi sleduju-ak su xenony tak bez kolecka na sklapanie svetiel+ostrekovace... lebo inak € € € Citovat
petr-16 Odesláno 7. březen 2011 Odesláno 7. březen 2011 Chlapy,mám takovej problém,včera jsem do 407 SW namontoval xenony a dnes z ničeho nic mi začali stírat stěrače,vubec na nic nereagovali,jen a jen stírali a na ovládání nic nešlo,tak jsem musel vyndat pojistku.Nevíte včem by byla chyba,nějakou radu a jestli za to nemohou ty xenony. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Zdravím chci se zeptat jestli už se někomu povedlo vyřešit tento problém...dik... [upravil dne 7/3/11 20:45 petr-16] [upravil dne 7/3/11 20:45 petr-16] [upravil dne 7/3/11 20:46 petr-16] Citovat
maximum Odesláno 7. březen 2011 Odesláno 7. březen 2011 to petr-16: pouzi hladanie tu na fore... je to tu popisane... alebo poviem ti to rovno, ak nechces menit motorcek stieracov, tak tie HIDy hned vyhod... dorabane xenony robia u 407 sarapatu so stieracmi. Citovat
Judes Odesláno 7. březen 2011 Odesláno 7. březen 2011 Je tu toho okolo HID xenónov popísané veľa, áno tie dorábané xenóny ti zapríčiňujú to stieranie stieračov tuším že to zničí riadiacu jednotku stieračov alebo motorčekov. Tu sa o tom ničo píše. Citovat
AnotherOne Odesláno 8. březen 2011 Odesláno 8. březen 2011 Chlapy,mám takovej problém,včera jsem do 407 SW namontoval xenony a dnes z ničeho nic mi začali stírat stěrače,vubec na nic nereagovali,jen a jen stírali a na ovládání nic nešlo,tak jsem musel vyndat pojistku.Nevíte včem by byla chyba,nějakou radu a jestli za to nemohou ty xenony. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Zdravím chci se zeptat jestli už se někomu povedlo vyřešit tento problém...dik... [upravil dne 7/3/11 20:45 petr-16] [upravil dne 7/3/11 20:45 petr-16] [upravil dne 7/3/11 20:46 petr-16] Tu je postup opravy [upravil dne 8.3.2011 05:05 AnotherOne] Citovat
petr-16 Odesláno 8. březen 2011 Odesláno 8. březen 2011 a je nějakej figl tam namontovat neoriginal xenonypopřípadně tam vrazit nějakou ochranu? Citovat
DERT123 Odesláno 9. březen 2011 Odesláno 9. březen 2011 to by zaujímalo aj mňa ... keď jeden to namontuje a ide to v pohode rok druhý to namontuje a po pár dňoch stierače v péčku Citovat
patko79 Odesláno 9. březen 2011 Odesláno 9. březen 2011 ťažko povedať, ja mám HIDy cez dva roky a zatiaľ okrem hlášky vypálenej žiarovky nič, dokonca som zatiaľ nemenil ani výbojky. Asi záleží na konkrétnej značke HIDov, inak neviem:( Citovat
AnotherOne Odesláno 9. březen 2011 Odesláno 9. březen 2011 Je riešenie. Priviesť napájanie balastov priamo z akumulátora a spínať ho pomocou relé pôvodným napájaním svetiel. Citovat
DERT123 Odesláno 9. březen 2011 Odesláno 9. březen 2011 chcel som si tiež dať HID sadu ale čítal som že to robí sprostosti tak mam zatial všade len osram night breaker Citovat
roxbury7 Odesláno 9. březen 2011 Odesláno 9. březen 2011 ja som si tiež všimol ,že v TP nemám zapísané xenony. ale sú tam original od výroby. snáď nenarazím na nejakéhu chuja, ktorému to bude vadiť... Citovat
Judes Odesláno 9. březen 2011 Odesláno 9. březen 2011 Keď máš originál tak sa nemáš čoho obávať, máš tak automatické nastavovanie výšky svietenia s ostrekovačmi svetiel. V TP ich nemám zapísané ani ja a mám origo. Citovat
Guest Jirka12 Odesláno 29. říjen 2012 Odesláno 29. říjen 2012 Je riešenie. Priviesť napájanie balastov priamo z akumulátora a spínať ho pomocou relé pôvodným napájaním svetiel. známej co trochu dělá elektriku tvrdí,že to poškození té elektroniky dělají přepětí od těch balastů (prý peaky či co) ,nedalo by se to eliminovat tímhle,ke každému trafu jeden...coz???? :-) http://www.cybertronic-labs.cz/prepetova-ochrana-vp-kit-i22c51 Citovat
koblih69 Odesláno 29. říjen 2012 Odesláno 29. říjen 2012 Eliminovat se to dá a doufám, že už to brzy bude... stačí zpřísnit kontroly . A rázem se dostaneme na úroveň Německa nebo Rakouska kde by si s tím nikdo vyjet nedovolil Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.