Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Len samotné svetlá origo cena okolo 30k, ďalej nárazník a ostrekovače plus nádržka s čerpadlom, napokon ten snímač na napravu atď. Myslím, že ďaleko od 100k s prácou nebudeš. Pokiaľ diely nebudú z búračiek.

Odesláno

Takhle jsem to bastlil na mém bývalém autě (škoda octavia). Začal jsem světly - to šlo v pohodě, ale pak nádržka na ostřikovače-hadice-motorky-samotné střikovače no hrůůůza:blicismajlik. Do senzorů na nápravách jsem se raděj ani nepouštěl. Cenově to nebylo tak hrozné (pár xenonových světel vč. výbojek (vrakáč) 7tis + ty ostřikovače dohromady taky kolem (něco vrakáč, něco nové) 7tis.

No a nakonec stejně když tam budeš mít všechno jako to má auto z fabriky, tak ti to nikdo do TP nenapíše:grr:grr:grr.

Chápu, že xenony jsou bezva, já je taky nepodědil na mé 407, ale pouštět se do toho určitě nebudu. Ta cena by byla asi 3násobná než u té octavie.

[upravil dne 20/10/09 honzza407sw]

Odesláno

netusite niekto co je treba k tomu aby sa mi to podarilo napisat do TP? musi to robi autorizovany servis alebo kto vlastne moze takuto upravu (ci uz si ju urobim sam alebo nejaky servis) \"schvalit\" a napisat do TP? resp. co k tomu potrebuju uradnici aby to tam napisali :)

Odesláno

Existujú autá s origo xenónmi, ktoré to nemajú zapísané v TP takže to nie je dôležité mať tam pokiaľ spĺňajú podmienky uvedené vyššie. Ak máš ostrekovače, auto nastavovanie sklonu a homologizáciu na svetlách nikto ti nič nemôže.

[upravil dne 20.10.2009 AnotherOne]

• O 6 měsíců později...
Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

V zásade musia byť splnené tri veci aby to šlo - ostrekovače, autoleveling, homologované svetlomety. Potom nie je problém to zapísať. Ale cenovo sa to neoplatí a ani technicky to nemusí byť nič jednoduché, najmä to sledovanie záťaže nápravy.

A presne toto \"prislusnici\" v Poprade udajne radi sleduju-ak su xenony tak bez kolecka na sklapanie svetiel+ostrekovace...:P

lebo inak € € € :bacha

• O 9 měsíců později...
Odesláno

Chlapy,mám takovej problém,včera jsem do 407 SW namontoval xenony a dnes z ničeho nic mi začali stírat stěrače,vubec na nic nereagovali,jen a jen stírali a na ovládání nic nešlo,tak jsem musel vyndat pojistku.Nevíte včem by byla chyba,nějakou radu a jestli za to nemohou ty xenony.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zdravím chci se zeptat jestli už se někomu povedlo vyřešit tento problém...dik...

[upravil dne 7/3/11 20:45 petr-16]

[upravil dne 7/3/11 20:46 petr-16]

Odesláno

to petr-16: pouzi hladanie tu na fore... je to tu popisane... alebo poviem ti to rovno, ak nechces menit motorcek stieracov, tak tie HIDy hned vyhod... dorabane xenony robia u 407 sarapatu so stieracmi.

Odesláno

Je tu toho okolo HID xenónov popísané veľa, áno tie dorábané xenóny ti zapríčiňujú to stieranie stieračov tuším že to zničí riadiacu jednotku stieračov alebo motorčekov.

Tu sa o tom ničo píše.

Odesláno
Chlapy,mám takovej problém,včera jsem do 407 SW namontoval xenony a dnes z ničeho nic mi začali stírat stěrače,vubec na nic nereagovali,jen a jen stírali a na ovládání nic nešlo,tak jsem musel vyndat pojistku.Nevíte včem by byla chyba,nějakou radu a jestli za to nemohou ty xenony.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zdravím chci se zeptat jestli už se někomu povedlo vyřešit tento problém...dik...

[upravil dne 7/3/11 20:46 petr-16]

Tu je postup opravy

[upravil dne 8.3.2011 05:05 AnotherOne]

Odesláno

ťažko povedať, ja mám HIDy cez dva roky a zatiaľ okrem hlášky vypálenej žiarovky nič, dokonca som zatiaľ nemenil ani výbojky. Asi záleží na konkrétnej značke HIDov, inak neviem:(

Odesláno

Keď máš originál tak sa nemáš čoho obávať, máš tak automatické nastavovanie výšky svietenia s ostrekovačmi svetiel. V TP ich nemám zapísané ani ja a mám origo.

• O 1 rok později...
Odesláno
Je riešenie. Priviesť napájanie balastov priamo z akumulátora a spínať ho pomocou relé pôvodným napájaním svetiel.

známej co trochu dělá elektriku tvrdí,že to poškození té elektroniky dělají přepětí od těch balastů (prý peaky či co) ,nedalo by se to eliminovat tímhle,ke každému trafu jeden...coz???? :-)

http://www.cybertronic-labs.cz/prepetova-ochrana-vp-kit-i22c51

Odesláno

Eliminovat se to dá a doufám, že už to brzy bude... stačí zpřísnit kontroly . A rázem se dostaneme na úroveň Německa nebo Rakouska kde by si s tím nikdo vyjet nedovolil ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...