Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj vsetci.

Cez vikend som bol s rodinkou v Cechach. Konkretne sme boli navstivit nasu rodinu na Kladne a v Pleteném újezdu.

Takze som najazdil cez vikend zhruba 990km.

Rad by som pisal o tom, ze ma potesila spotreba, ktora vysla cca. 5,2 litra, ale chcem o niecom inom.

Vratili sme sa z Ciech v nedelu okolo 14:00, dali sme obed, oddych, telku a mnazelka mi povedla, ze by sme mali ist do kostola, kedze bola nedela a v cechach sme neboli.

Kedze uz bolo 17:00 tak jedina omsa bola v mestecku tak 25 km od nas.

Kym sme sa vychystali bolo 17:25, tak sme si povedali, ze sa budeme trocha ponahlat.

Byvam na konci mesta, na poslednej kolmej ulici s hlavnou cestou. Tak som vysiel na hlavnu a trocha som to zoslapol. Ako som vysiel na hlavnu cestu tak znacka koniec mesta je cca. po 250 metroch.

Ked som bol uz za mestom tak 1 km a siel tych svojich 120 km/h zacal na mna za zakrutou kyvat policajt a uz som vedel ze je zle.

Vraj som v meste siel 83 km/h (cize na tachometri tipujem, ze som mal tak 90 km/h) malicko som sa potesil ako mi to dobre taha, ale to ma rychlo preslo.

Policajt mi chcel zobrat vodicak, lebo to bolo prekrocenie dovolenej rychlosti o viac ako 20 km/h, kedze vsak vodicak potrebujem na caste sluzobne cesty, tak som ho \"ukecal\" a dostal som \"len\" 2.000,- Sk pokuty. Ako bonus som tolko nemal pri sebe, tak som si pytal sek, o tom nechcel ani pocut bud vraj zozeniem peniaze alebo vodicak. Nakonec ma pustil do bankomatu a doniesol som mu tie peniaze a dostal blocky.

Ked som vsak isiel do bankomatu vsimol som si kde mali radar. Boli schovani za plotom a merali rychlost presne pri znacke oznacujucej koniec mesta, na mieste kde uz ani nie su domy, ale iba firmy.

tak tomu hovorim svinstvo:grr

Keby merali v centre pred skolou, poliklinikou, alebo materskou skolou, nepoviem ani mäkké f, ale toto bolo vyslovene účelové meranie a vyberanie pokút.

Mal som sto chutí s tým nieco spravit a zavolat na inspekciu, do televizie, hocikde, ale kedze som fakt siel rychlo a toho som si bol vedomy, tak som len sklopil usi a zaplatil.

Chciet mi dat pokutu za mensiu rychlost a neist mi o vodicak tak tam asi fakt spravim bordel, lebo toto nie je o prevencii, ale o sku...nej arogancii, neludskosti a zarabani na ludoch.:bacha

Kde su tie reci o bezpecnosti, prevencii a vychovavaní vodicov.

Hlavne ze minuly tyzden u nas na hlavnej ulici v centre pri kostole opity manik na AUDINE uplne zramoval 3 auta pri krajnici a to fararove, kaplanove a organistove. Siel vraj minimalne okolo 120 km/h a to tam je zakruta.

Keby merali tam, tak nic nepoviem.

Sorry, ze som sa rozpisal, ale musel som to napisat, je sice streda ale mna to serie ako by to bolo dnes.:(

Odesláno

Ťažko im to vytýkať, majú stanovené normy koľko majú navyberať na pokutách. Tí pracanti dole sú v tom nevinne. Ryba smrdí od hlavy. Najviac sa zabávam na položkách štatneho rozpočtu kde sa na strane príjmu počíta s peknou sumou z výberu pokút. Čo viac dodať.

O tej Audine a zdemolovaných autách som to videl v správach.:D

Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

Ťažko im to vytýkať, majú stanovené normy koľko majú navyberať na pokutách. Tí pracanti dole sú v tom nevinne. Ryba smrdí od hlavy. Najviac sa zabávam na položkách štatneho rozpočtu kde sa na strane príjmu počíta s peknou sumou z výberu pokút. Čo viac dodať.

O tej Audine a zdemolovaných autách som to videl v správach.:D

Ako vravis.

A vies co je paradox. Hovoria o znizovani nehodovosti a zvysovani bezpecnosti, ale doteraz kazdy rok sa navysovala polozka v statnom rozpocte ohladne vybrabych pokut. A zvysovanie bolo fakt paradne minuly rok 300 milionov tak tento rok 380 milionov (cisla som si len vymyslel, ale viem ze to bolo pred rokom okolo 300 milionov a zvysili to na dalsi rok o desiatky milionov).

AKo oni vedia kolko priestupkov vodici spravia a preco ich bude viac? Oni to nevedia, je to len o peniazoch.:grr

Odesláno

no dnes ráno ....Praha ulice k barrandovu - 3 nákladáky v sobě a chudák 1 ....slovy \"jeden polda\" na motorce se snaží zabránit dalším srázkám v místě nehody...provoz jako kráva, celkem mi ho bylo líto.....a 500 m za nehodou ( ta samá ulice) na krajnici odstavený policejní mondeo st220 a v něm dva č...ci chlastající kafíčko který si kopili 20m přes trávník u shellky.....nakopat jim prdel:bacha

Odesláno

Je to tak. Např. u školy radar vydělá málo, tam jezdí většina lidí opatrně. Ale těch několik magorů, kteří na školu a pod. kašlou, znamená mnohem větší nebezpečí! Ale nachytat lidi, kteří předpokládají, že nějaký vandal ukradl značku \"konec obce\" (protože jiné vysvětlení se v širém poli nenabízí), to je rito!

Kdby se na víkend odstraňovaly \"třicítky\" u kanálů, které už v pátek nikdo nečistí, kdyby každá \"třicítka\" měla někde taky konec, možná by u nás budilo dopravní značení větší respekt. Radar za plotem to nevyřeší!

Vůbec tím neobviňuji řadové policisty. Takhle to nastavil nějaký hlavoun od stolu.

Odesláno

PaloLM: v meste len o 20 KM, mimo je o 30Km je to novelizovane odkedy islo do povinnej vybavy lano + autosedacky pre babatka a reflexna vesta . Ale radar moze byt umiestneny len v obci, ktora je zastavana obytnymi domami z oboch stran. To tiez malokto vie .

[upravil dne 30.4.2008 qity3]

[upravil dne 30.4.2008 qity3]

Odesláno

escorpion:myslim já už to,cos napsal,čtu po třetí..:myslim

Vidím to ale úplně jinak než ty:myslim To že jste jeli s ženuškou do kostela,předpokládám,že ne jen tak pro srandu králíkům,ale že jste opravdu věřící lidé,pokorní a zodpovědní v činech a jednáních.To,že jsi jel 83km/h přes město a následně tě policisté stavěli-to bych brala jako spravedlnost Boží, a vůbec bych se tímhle nechválila,nekritizovala slušné lidi za to,že jen dělali svou práci a nedávala příklady jiných,v podstatě tobě podobných!!! Pokorně bych trest či pokutu přijala,však jsem si byla vědoma,čeho se dopouštím, a ještě sama sobě bych napařila trest-po nějakou dobu za volant nesednout:bacha

Desatero přikázání zřejmě také asi nedodržuješ,protože se ti zdá být v některých bodech nesmyslné.. :myslim ?

Takže tak to vidím já.

No a pane Bože opatruj mě,snad mě tady za má slova neušlapou:myslim ale napsat jsem to musela:aut

Odesláno
Původně zaslal: peugeotkovic

Vidím to ale úplně jinak než ty:myslim To že jste jeli s ženuškou do kostela,předpokládám,že ne jen tak pro srandu králíkům,ale že jste opravdu věřící lidé,pokorní a zodpovědní v činech a jednáních.To,že jsi jel 83km/h přes město a následně tě policisté stavěli-to bych brala jako spravedlnost Boží, a vůbec bych se tímhle nechválila,nekritizovala slušné lidi za to,že jen dělali svou práci a nedávala příklady jiných,v podstatě tobě podobných!!! Pokorně bych trest či pokutu přijala,však jsem si byla vědoma,čeho se dopouštím, a ještě sama sobě bych napařila trest-po nějakou dobu za volant nesednout:bacha

Desatero přikázání zřejmě také asi nedodržuješ,protože se ti zdá být v některých bodech nesmyslné.. :myslim ?

Takže tak to vidím já.

No a pane Bože opatruj mě,snad mě tady za má slova neušlapou:myslim ale napsat jsem to musela:aut

:D:D:super to je baba, jak žiletka :super ale za svokru (tchýni) by som ťa nechcel :D

Odesláno
Původně zaslal: pastorek

Takže tak to vidím já.

:D:D:super to je baba, jak žiletka :super ale za svokru (tchýni) by som ťa nechcel :D

:D:D:D:D:D:D

Odesláno

Takže tak to vidím já.

Na to, ze ma nepoznas ostre slova, ale v pohode je to Tvoj nazor.

Len je pekne, ze sa ti nepaci ze kritizujem chudacikov dobrych policajtov, ale Ty sudis mna uplne v pohode a rovno si ma ja odsudila a privonala k mafianskemu hovadu v AUDINE, fakt dakujem.:super

Ale musela by si vidiet celu situaciu na vlastne oci.

Ozaj a preco myslis, ze som sa chvalil? To fakt nechapem.

Dalej, cesta pri vyjazde z nasej obce je siroka ako 4 prudovka, mame 3 metrove krajnice a vedla nich este 1,5 metrove chodniky. Na ceste kde som vysiel na hlavnu cestu uz nie su rodinne domy, ale ohradeny zarasteny lesik, stara uzamknuta budova, fabrika na bicykle a vjzad do byvaleho druzstva, ktoré skrachovalo. Takze ked ma nase mesto na dlzku cca. 4 az 5 kilometrov, preco meraju na konci mesta pri znacke? Neviniatka, mozno to dostali rozkazom a mozno nie.

Nemam problem zaplatit pokutu, ked som si ju zasluzil, ale tu slo o ten sposob. Este raz pripomeniem ucelovost vyberania pokut za cielom co najväcsieho mnozstva pokut a absencia prevencie, ochrany deti, obcanov na rizikovych miestach v meste.

Nie som clovek, ktory porusuje dopravne predpisy, ako sa mu zaluby a z tych bozich sa Tebe spovedat nebudem ak dovolis;)

Nebudem na to ani reagovat, ani ti to vyvracat, kedze to asi nema zmysel. Ja ludi neodsudzujem za to ci chodia do kostola, ci nie, ci v kostole spievaju, ci nie, ci chodia na prijimanie, buchaju si kriz o celo a pod. V prvom rade sa snazim zit tak ako je to spravne, aby na mna mohla byt hrda manzelka a cela moja rodina.

Prajem Ti pekny den

Odesláno

proč mi to připadá, žes kritiku nejen nepřijal, ale i to co ti \"peugeotkovic\" napsala obracíš v něco, o čem nebyla řeč.

Už když jsem si tvůj příspěvek přečetl mi přesně to samé napadlo a pod její odpověď bych se z fleku podepsal. Přečti si její odpověď ještě jednou a pořádně, nejlépe bez emocí a pochopíš o co jí šlo.

Původně zaslal: escorpion

Ja ludi neodsudzujem za to ci chodia do kostola, ci nie, ci v kostole spievaju, ci nie, ci chodia na prijimanie, buchaju si kriz o celo a pod.

Tys v její odpovědí četl o něčem takovém? Nikde není ani náznak výsměchu, jestli jsi věřící, nebo ne a je jedno, jak se v kostele chováš, jde o to, že se pohoršuješ nad tím, že tě chytili jet rychle, tedy porušils příkaz. A její odkaz na desatero je taky na místě. Jestli jako věřící člověk ctíš a dodržuješ boží přikázání, stejně důsledně, by jsi měl, jako občan dodržovat světská přikázání. Pochop jedno. I kdybyste měli z bydliště místo silnice přistávací dráhu, nikde ani noha, ani stavba - nic a byla tam omezená rychlost, tak tu MUSÍŠ dodržet až po označení, že se omezení ruší, tedy až DO KONCE. Až do toho místa také maji policajti právo ji měřit a tebe ev. sankcionovat za její porušení. Gró problému je v tom, žes to byl TY, kdo porušil příkaz a ne to, že dělají svoji práci v místě, kde - byť pro tebe nesmyslném - kontrolují dodržování toho příkazu. Když to převedu v příklad: kdybys ses měl podle božího příkázání od pondělí do neděle postit a v neděli se nadlábnul, taky se budeš rozčilovat, když by následoval trest od faráře, proč tě trestá, že jsi jedl už neděli večer, místo v pondělí ráno, když konec půstu byl už na dohled? Rozumíš tomu? O tom \"peugeotkovic\" psala. Bez ohledu kam a z jakého důvodu jsi jel se celou tvou \"stížností\" na jejich postup jako červená nit táhne jedno. Já sice porušil příkaz, ale nechápu, proč jsem potrestaný. A obávám se, že byť si spěchal z - pro tebe - pochopitelných důvodů, není to omluvou pro porušení jiného příkazu. Snaž se pochopit, že ani policajti, ani ev. \"peugeotkovic\" ani já nejsme původcí tvého problému - jen ty sám. A po hříchu následuje trest.

Edit: co bys odpověděl ty mně, kdybych sem napsal, že jsem z nějakých důvodů zastavil v zákazu zastavení, nechal tam auto a ty zákeřní policajti mi ho odtáhli a já se tu rozčiloval, proč to udělali, když o pár metrů dál se už stát smělo? Nepomyslel by sis: tak proč jsi ho nepostavil kam můžeš, ale postavils ho kam nesmíš a proč se tedy divíš? Že jsem to - v tomhle případě - byl já, kdo udělal chybu? A neříkej mi, že to je něco jiného.

[upravil dne 2.5.08 Kdo]

Odesláno

Jak myslíš tohle??

V prvom rade sa snazim zit tak ako je to spravne, aby na mna mohla byt hrda manzelka a cela moja rodina.

A jak to jde dohromady s tímhle?? Bylo to podle předpisu?? Známe limity.

....... siel tych svojich 120 km/h.........

Vraj som v meste siel 83 km/h (cize na tachometri tipujem, ze som mal tak 90 km/h)

[upravil dne 2.5.08 Kdo]

Odesláno

Myslim, ze keby som napisal hoci co, tak si niekto nieco najde, aby si mohol to svoje napisat a zarypat si.

Ale asi nebudem jediny kto nevie citat:

Mozes si precitat este raz toto:

Za1: Som si vedomy porusenia pravidiel

Za2: Beriem aj sankciu a bol som rad, ze mi ten vodicak nezobrali

Za3: Nastvalo ma az to kde chytaju a ze sa to vymyka ucelu, ale o tom sa zjavne nezhodneme.

Snazil som sa to pisat v odlahcenom tone preto som pisal, ze ma najprv potesilo kolko mi namerali, ale ten clanok bol smerovany uplne inym smerom ako ste si ho podaktori vysvetlili.

Takze vdaka tym, co ma pochopili, co som chcel povedat a ospravedlnujem sa tym komu moj postreh prekazal. :ticho

[upravil dne 2.5.2008 escorpion]

Odesláno

Pravděpodobně někteří jedinci nepochopili, že dotyčný byl vyfocen na ZNAČCE mezi POLI, kde je svou 83 km/h nebezpečný leda zajícům a bažantům, kdežto NĚKDO sroloval ve městě 3 aua při 120 km/h a to je dle mě setsakra velký rozdíl...proboha lidi, zkuste myslet za volantem a neřídit se předpisy, které ve slabé chvilce mezi panáky vymyslel nějaký náš zákonodárce...pokud by tohle změřili ve městě, sklapnu uši a přemýšlím o sobě, ale pokud by se mi stalo totéž co pisateli, šel bych do debaty...stejně jako nevidím důvod se plazit 50 v intravilánu mezi poli, stejně nevidím důvod jet 30 na 3 kilometrovým úseku se stavebními pracemi, kde se týden nic nehlo a je neděle...a nezlobte se na mě, ale tahat do toho jeho víru, ač ateista, mi připadá poněkud :xvul

Odesláno
Původně zaslal: Algol

Pravděpodobně někteří jedinci nepochopili, že dotyčný byl vyfocen na ZNAČCE mezi POLI, kde je svou 83 km/h nebezpečný leda zajícům a bažantům, kdežto NĚKDO sroloval ve městě 3 aua při 120 km/h a to je dle mě setsakra velký rozdíl...proboha lidi, zkuste myslet za volantem a neřídit se předpisy, které ve slabé chvilce mezi panáky vymyslel nějaký náš zákonodárce...pokud by tohle změřili ve městě, sklapnu uši a přemýšlím o sobě, ale pokud by se mi stalo totéž co pisateli, šel bych do debaty...stejně jako nevidím důvod se plazit 50 v intravilánu mezi poli, stejně nevidím důvod jet 30 na 3 kilometrovým úseku se stavebními pracemi, kde se týden nic nehlo a je neděle...a nezlobte se na mě, ale tahat do toho jeho víru, ač ateista, mi připadá poněkud :xvul

Dobre napísané, práve som sa chystal na čosi podobné.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...