kema Odesláno 28. duben 2008 Odesláno 28. duben 2008 čau,chlapi poraďte...pal.počítač mi hlásí ještě před nastartováním,že mám příliš mnoho oleje,ale skutečnost je taková,že po manuálním zjišťění stavu oleje je hladina mezi dolní a horní ryskou.Čidlo tlaku oleje si myslím to nebude,protože mi to hlásí ještě před tím než natočím motor. Citovat
f3Rd@ Odesláno 28. duben 2008 Odesláno 28. duben 2008 Muzes sem presne napsat co ti to hlasi? (myslim opsat hlasku z palub. pocitace) Citovat
kema Odesláno 28. duben 2008 Autor Odesláno 28. duben 2008 Původně zaslal: f3Rd@ Muzes sem presne napsat co ti to hlasi? (myslim opsat hlasku z palub. pocitace) Hlásí to...top up engine oil level:( Citovat
chup Odesláno 29. duben 2008 Odesláno 29. duben 2008 No mne to sem tam robí to samé ale pritom na displeji pri tachometri ukazuje min. V skutočnosti je stav oleja OK. Asi ducharina? (alebo je v čudu snímač) Citovat
Syro Odesláno 29. duben 2008 Odesláno 29. duben 2008 Ked stojíš \"čumákom\" dole, olej stečie a snímač to vyhodnotí, že je málo oleja. Pri manuálnom skontrolovaní sa presvedčíš, že oleja je dostatok. Citovat
f3Rd@ Odesláno 29. duben 2008 Odesláno 29. duben 2008 Původně zaslal: Syro Ked stojíš \"čumákom\" dole, olej stečie a snímač to vyhodnotí, že je málo oleja. Pri manuálnom skontrolovaní sa presvedčíš, že oleja je dostatok. jenze jemu to hlasi, ze je hodne oleje... Co ti ukazuji \"carky\" na displeji ujetych km? -pred nastartovanim taky ukazuji stav oleje Citovat
Y2K Odesláno 30. duben 2008 Odesláno 30. duben 2008 A neznamena to TOP UP ze by sa mal doplnit olej? Citovat
kema Odesláno 30. duben 2008 Autor Odesláno 30. duben 2008 Původně zaslal: Y2K A neznamena to TOP UP ze by sa mal doplnit olej? Opravdu...top up=dolít,ale proč tedy mám na měrce stav mezi dolní a horní ryskou? Citovat
kema Odesláno 30. duben 2008 Autor Odesláno 30. duben 2008 Původně zaslal: f3Rd@ Původně zaslal: Syro Ked stojíš \"čumákom\" dole, olej stečie a snímač to vyhodnotí, že je málo oleja. Pri manuálnom skontrolovaní sa presvedčíš, že oleja je dostatok. jenze jemu to hlasi, ze je hodne oleje... Co ti ukazuji \"carky\" na displeji ujetych km? -pred nastartovanim taky ukazuji stav oleje Při stání z kopce tam nemám ani jednu čárku,což je jasné a při stání na rovince tam mám 3 čárky respektive čtverečky což je v polovině mezi min. a max. takže v normálu,tak nechápu,kde je problém:bojim Citovat
Y2K Odesláno 30. duben 2008 Odesláno 30. duben 2008 Tak ja som len napisal co znamena hlaska. Preco to pise to uz neviem, mozno pokazene cidlo alebo daco podobne, ved je to vsetko len elektrika a tak ako vieme u pazota.... Citovat
AnotherOne Odesláno 30. duben 2008 Odesláno 30. duben 2008 Původně zaslal: kema Původně zaslal: Y2K A neznamena to TOP UP ze by sa mal doplnit olej? Opravdu...top up=dolít,ale proč tedy mám na měrce stav mezi dolní a horní ryskou? Nič nepokazíš ak to doplníš po hornú rysku. Ak bude hláška aj potom je problém inde. Citovat
zodiac0 Odesláno 1. květen 2008 Odesláno 1. květen 2008 :rokerkdyž se postavím čumákem o 10cm níž,tak mi ukazuje jenom 3 čtverečky,na rovině ukazuje 6 a když ho postavím čumákem o 10cm výš,tak hlásí Top UP. Problém je ve velké citlivosti snímacího senzoru.tím se vůbec nezabývám ! Citovat
pastorek Odesláno 1. květen 2008 Odesláno 1. květen 2008 Neviem ako je to presne na tomto motore. Mám trochu iný a tam je snímanie hladiny oleja robené cez odporovú dráhu umiestnenú v rúrke. Už ten princíp je nepresný nakoľko sa mení napätie v sieti auta. Tiež mi to dosť blblo. Vymontoval som ho, vyčistil a zlepšilo sa to. Napriek tomu pred výmenou oleja ukazuje mnimum i keď na mierke je v strede a po výmene to chvíľu vyzerá ako keby olej pribúdal. Považujem to iba za orientačnú hodnotu. ... možno si výrobca myslí že má byť hladina stále na maxime [upravil dne 1/5/08 pastorek] Citovat
bure Odesláno 1. květen 2008 Odesláno 1. květen 2008 pokud mi zacne senzor hlasit dramaticky pokles hladiny oleje, analogova merka je k nezaplaceni, na vse ostatni mam mou BSI , ale pokud je autak nejak naklonenej i analogova meridla selhavaji :D:D [upravil dne 1.5.2008 bure_406] [upravil dne 1.5.2008 bure_406] [upravil dne 1.5.2008 bure_406] Citovat
Plyšák Odesláno 11. květen 2008 Odesláno 11. květen 2008 Resim ted podobny problem, ale opacne. Stal jsem cca 2 dny faaakt z kopce cumakem dolu, coz bych jeste pochopil, ze mi auto zacalo rvat ze neni olej, ale i po navratu do normalni polohy mi to stale hlasi ze olej neni. Display po zapnuti hlasi min_______f (zkratka zadny ctverecek a 3x pipne) Samozrejme jsem po navratu do normalni polohy a trochu ohratem motoru kouknul na olej a olej v mirne ohratem stavu byl na cca 3/4 a po uplnem zahrati motoru se pri stani na rovine zastavil presne na horni rysce, takze asi vse ok, ale proc mi to ten poctac hlasi, ze je na suchu kdyz neni... Plysak Citovat
Icemodel Odesláno 5. březen 2009 Odesláno 5. březen 2009 Čest, mě se to stalo teďka taky. Sice jen dvakrát a to v rozmezí 14-ti dnů, ale taky. Změřil sem stav oleje - cajk. Ukazuje mi 3 čtverečky.... a z kopce moc nestojím .... divný ... asi mi blbne pc Citovat
MatrixChose Odesláno 5. březen 2009 Odesláno 5. březen 2009 že se tímhle zabejváte. Dokud tam nejsou km tak na ten display ani nekoukám Citovat
kveton Odesláno 5. březen 2009 Odesláno 5. březen 2009 tahle hláška mi tam skáče dost často, vim, že tam olej je, tak to neřešim. Je to asi závislý na náklonu auta, ale taky to může bejt špatnej senzor tý hladiny. Já stejně plánuju jeho výměnu, rpotože mi po výměně budíků neukazuje teplotu oleje a to je ve stejnym čidlu. jinak to neřešim ... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.