Langyson Odesláno 27. květen 2008 Autor Odesláno 27. květen 2008 Původně zaslal: Marcel505 Dlouhý kladivo: 2,0 HDi rok 2001 oleje 4,5 litru... Dej co byl... Esso je ok. Filtry - tak Bosch je drahej, když už tak zvol něco mezí tím, rozhodně ne filtry za pár korun. Vyplachování motoru - vyprdnul bych se na to, když máš olej Esso. Když tak koukám na ty značky filtrů tak ten nejdražší z těch levnějších je MANN, ten by šel? Citovat
Marcel505 Odesláno 27. květen 2008 Odesláno 27. květen 2008 Původně zaslal: Langyson Když tak koukám na ty značky filtrů tak ten nejdražší z těch levnějších je MANN, ten by šel? Jo, to by šlo... Rozhodně lepší než filtry noname FUelFilter apod... Citovat
Langyson Odesláno 8. červen 2008 Autor Odesláno 8. červen 2008 Tak dneska proběhla výměna oleje a olej. a vzduch. filtrů. Olej ESSO ULTRA 10W40 Filtry od MANN. A autíčko jede o poznání lépe a hlavně je to na motoru slyšet. Hnedka bych měl k tomu dotaz, vydrží tento olej 15 tisíc km?? Protože počítadlo mi umožní nastavit jen 15 000 a 20 000 Km. Citovat
EXI.60 Odesláno 8. červen 2008 Odesláno 8. červen 2008 Původně zaslal: Langyson Tak dneska proběhla výměna oleje a olej. a vzduch. filtrů. Olej ESSO ULTRA 10W40 Filtry od MANN. A autíčko jede o poznání lépe a hlavně je to na motoru slyšet. Hnedka bych měl k tomu dotaz, vydrží tento olej 15 tisíc km?? Protože počítadlo mi umožní nastavit jen 15 000 a 20 000 Km. Já si myslím že je dnes u těchto olejů interval výměny běžně 15 tisíc. Citovat
ozzy56 Odesláno 8. červen 2008 Odesláno 8. červen 2008 Výrobce vozu (motoru) předepisuje výměnu po 10 000 km,nebo 12 měsíců.....,u HDi Citovat
EXI.60 Odesláno 8. červen 2008 Odesláno 8. červen 2008 Původně zaslal: ozzy1956 Výrobce vozu (motoru) předepisuje výměnu po 10 000 km,nebo 12 měsíců.....,u HDi Asi máš pravdu neuvědomil jsem si že má HDI.kilometry si napíšu na štítek k motoru a je to.nemusím nastavovat interval.Pod kopotu určitě během 10tis.Km poleze a hned si to ohlídá. Citovat
Langyson Odesláno 9. červen 2008 Autor Odesláno 9. červen 2008 Původně zaslal: EXI.60 Původně zaslal: ozzy1956 Výrobce vozu (motoru) předepisuje výměnu po 10 000 km,nebo 12 měsíců.....,u HDi Asi máš pravdu neuvědomil jsem si že má HDI.kilometry si napíšu na štítek k motoru a je to.nemusím nastavovat interval.Pod kopotu určitě během 10tis.Km poleze a hned si to ohlídá. Díky za radu, ale pořád je mi divný, že ten interval je tam jen 15 a 20 tis. Km. Papírek o výměně tam mám, podle toho to ohlídám Citovat
Langyson Odesláno 20. říjen 2008 Autor Odesláno 20. říjen 2008 Přeji Vám pěkný den, tak mi lvíček začal zlobit.... a jeho vytlučené silentbloky jsou jen pohodovým problémem. Před nedávnem jsem začal pozorovat, že mi někdy při zatáčení tuhne volant a při studeném motoru mi pískal klínový řemen. Bohužel situace s tuhým volantem se opakovala. Tak jsem nechal auto prohlédnout a vypadá to prý na servo čerpadlo (pumpu), které navíc tím, že občas zatuhne, zničilo klíňák. Bohužel, když jsem se začal shánět po novém čerpadle, zjistil jsem že je to velký výdaj okolo 6 - 8 tisíc Kč a navíc není vetšinou úplně snadno k sehnání. Je nějaká možnost nechat čerpadlo opravit? Popřípadě máte někdo skušenosti se sháněním? A aby toho nebylo málo tak mi ještě zlobí páčka od blinkrů a často se mi stane že když chci ukázat směr doleva, tak jen cvaká přerušovač, ale blinkr nebliká. Ale poklepáním na páčku se to vrátí k normálu, ale bude potřeba ji vyměnit :-( Pomůže mi někdo?? Citovat
dolly1010 Odesláno 20. říjen 2008 Odesláno 20. říjen 2008 To mi připomíná mě, když jsem si koupil Pažouta. Taky ze začátku nějaký ty problémy, ale dá se to >>tady je<< [upravil dne 3/8/09 dolly1010] Citovat
Jindras Odesláno 21. říjen 2008 Odesláno 21. říjen 2008 Jak se píše o špatném řazení 1 a zpátečky-u 306 normál-když nejde zpátečka-zařad 1-kousek s tím hýbni- s autem-stačí třeba 1 cm a jde tam hned!!! Citovat
Langyson Odesláno 21. říjen 2008 Autor Odesláno 21. říjen 2008 Původně zaslal: Jindras Jak se píše o špatném řazení 1 a zpátečky-u 306 normál-když nejde zpátečka-zařad 1-kousek s tím hýbni- s autem-stačí třeba 1 cm a jde tam hned!!! Taky jsem to už časem odhalil , ale horší je, že 1 se tam občas jakoby zasekne. Citovat
Langyson Odesláno 5. červenec 2009 Autor Odesláno 5. červenec 2009 Zdravím Vás, příznivci vozů Peugeot. Asi před měsícem jsem nechal doplnit klimošku, protože se mi zdálo, že už nechladí jak má a navíc již trochu zatouchala. Před pár dny jsem se vracel z dovolené a v největším vedru jsem si ji chtěl zapnout, ale klimatizace nefungovala. Jedná se o manuální klimatizaci. Tlačítko po zmáčknutí svítí zeleně (jak má) ale neozve se takové to typické cvaknutí relátka, které vše uvede do chodu. Poraďte prosím na co kouknout. Díky Citovat
Pe.Tr Odesláno 5. červenec 2009 Odesláno 5. červenec 2009 no začal bych tou náplní, jestli zas nezmizela , a tos to měl předtim uplne prazdné? Citovat
Langyson Odesláno 5. červenec 2009 Autor Odesláno 5. červenec 2009 Původně zaslal: Pe.Tr no začal bych tou náplní, jestli zas nezmizela , a tos to měl předtim uplne prazdné? No právě že neměl, chladilo to docela v pohodě, jen to už trochu smrdělo tak jsem to hlavně udělal kvůli vyčištění. Zjistím nějak sám, jestli je v systému chladivo, nebo to budu muset zase svěřit servisu? Citovat
Pe.Tr Odesláno 5. červenec 2009 Odesláno 5. červenec 2009 servis je jistota , uplne prazdnou zjistis sam kdyz stlacis ventil na trubce, ten plnici vezmes jak ventilek ukola kdyz upoustis vzduch:D Citovat
Langyson Odesláno 5. červenec 2009 Autor Odesláno 5. červenec 2009 Původně zaslal: Pe.Tr servis je jistota , uplne prazdnou zjistis sam kdyz stlacis ventil na trubce, ten plnici vezmes jak ventilek ukola kdyz upoustis vzduch:D Ach jo, měl jsem chvíli radost, že vše funguje. Ale než pojedem do Chorvatska tak to musí fungovat, jinak se v autě upečeme. Ještě jeden dotaz, dá se něco pokazit při doplňování klimatizace? Myslím tím, zda například nemohli udělat chybu při doplňování klimy a chladivo během měsíce uteklo. Přece jen ta minulá náplň tam byla bůhví jak dlouho a nebylo to prázdný. [upravil dne 5.7.2009 Langyson] Citovat
Pe.Tr Odesláno 5. červenec 2009 Odesláno 5. červenec 2009 při plnění asi nee , leda by okruh povolil po natlakovani a pustil dalsi netesnost , coz se stat u starsiho auta mohlo Citovat
kovi306 Odesláno 5. červenec 2009 Odesláno 5. červenec 2009 hele lidi mě se na servicebox nejde ani zaregitrovat....píše mi to že zadaná e-mailová adresa není správná, a nenašel sem tam ani českou republiku:myslim:myslim:xvul Citovat
Venca 306 Odesláno 7. červenec 2009 Odesláno 7. červenec 2009 Klimatizace je celkem bolest 306-ek, já už tam měnil kromě kompresoru skoro všechno... Radil bych to dát do servisu, kde to odhalí poměrně rychle, ale jistota je sledovat pokles tlaku několik dní, aby odhalili i ty menší netěsnosti a nemusel jsi za měsíc tam jezdit znovu. Pravděpodně to bude nějaká trubka možná chladič. Taky kolem ložiska kompresoru by to mohlo unikat, zhruba tak za 150 tkm se to oběhá a pak to netěsní... Citovat
Langyson Odesláno 12. srpen 2009 Autor Odesláno 12. srpen 2009 Tak je naše autíko připraveno na dovolenou v Chorvatsku. Čepy řazení, axiální táhla a nějaký další drobnosti a práce to vše za 4 000 Kč. No a když už to tam bylo tak se ukázalo, že ta klimatizace a větráky nefungují proto, že se někam do prostoru u spolujezdce pod palubkou dostává voda a tak byly zoxidovaný a posraný relátka a takový ty blbosti co tam v těch místech jsou. (občas za silného deště trošku mokro u nohou spolujezdce bylo) Takže klima začala fungovat a autíko se nepřehřívá. SUPR!!! Ale nebylo by to naše auto aby nebylo něco dalšího. Když zapnu klimošku, tak odkapává voda pod autem, což je normální, bohužel ale teče voda i k nohám spolujezdce pod palubkou. Odkapává docela ve slušném tempu. Nevíte čím by to mohlo být?? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.