Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím všechny,

je to tak týden co jsem se rozhodnul, že nechám doplnit klimku, aby až začne horko fungovala jak má.Tak se taky stalo a po doplnění mi mechanik naměřil 9°C laser.měřidlem na mříškách co jsou v kabině. Tak jsem spokojeně odjel s pocitem, že je vše jak má a nechal klimu zapnutou na \" AUTO\".

Od té doby jsem byl spokojen, protože venku bylo chladno, ale dnes, v autě teplo, venku taky a s klimatizace mojí automatické rozmazlené taky fouká teplo !!!

Dá se nějak poznat když zapnu A/C zda se rozjede kompresor klimky? Všechny pojistky jsem prohlédnul i ty v motoru a jsou dobrý.Nemůže si klima brát pořád vzduch od inud kvuli nějaké klapce co by se nepřepla. Když na zkoušku navolím 14°C,tak se začne zrychlovat fukar, ale stejně nezačne foukat studený vzduch, to před tím doplnění byl chladnější. :(

Odesláno

Ze zapne klima poznas cvaknutim (zapne kompresor) ked stlacis A/C. Je to pocut ak stojis dost jasne.

To ze nefuka moze mat viac pricin, napriklad ja som absolvoval doplnenie a tesnenie 2x az kym zistili ze uchyt jednej hadice na klimu troska pusta a tadial mi to fucalo. Dal som spravit hadicu, naplnili a odvtedy pokoj.

Odesláno

No bude asi problém v unikajúcom chladiacom médiu. Riešim teraz rovnaký problém, pred 2 týždňami mi naplnili klímu, povedal som aby mi našli netesnosť, lebo od minulého leta mi unikla, vraj nenašli žiadnu netesnosť, veď že uvidím ale po týždni sa začala prejavovať netesnosť, chladiaceho média je už málo, počuť bublanie a slabúčko chladí, už ju ani nezapínam pre istotu, takže možem hladať že čo a kde netesní :grr :grr :grr:(

Odesláno
Původně zaslal: loque

No bude asi problém v unikajúcom chladiacom médiu. Riešim teraz rovnaký problém, pred 2 týždňami mi naplnili klímu, povedal som aby mi našli netesnosť, lebo od minulého leta mi unikla, vraj nenašli žiadnu netesnosť, veď že uvidím ale po týždni sa začala prejavovať netesnosť, chladiaceho média je už málo, počuť bublanie a slabúčko chladí, už ju ani nezapínam pre istotu, takže možem hladať že čo a kde netesní :grr :grr :grr:(

Mne tiez nenasli netesnost a tiez asi po tyzdni skoncila.

Poradim, hladat poskodenia na spojoch hadic (ak teda nie je hadica mechanicky poskodena) v horsom pripade diera na kompresori.

Odesláno
Původně zaslal: Y2K

Ze zapne klima poznas cvaknutim (zapne kompresor) ked stlacis A/C. Je to pocut ak stojis dost jasne.

To ze nefuka moze mat viac pricin, napriklad ja som absolvoval doplnenie a tesnenie 2x az kym zistili ze uchyt jednej hadice na klimu troska pusta a tadial mi to fucalo. Dal som spravit hadicu, naplnili a odvtedy pokoj.

Byl jsem zkusit jestli při zapnutí A/C uslyším cvaknutí, ale nic slyšet není. Co by to mělo být slyšet, nějaké relátko ? Matně si vzpomínám, že dříve když jsem zapnul klimku jsem nějaké cvaknutí slyšel, ale nevím z kterého místa. Jinak jsem zkusil dát teplotu na 14°C, venku to ukazuje 23°C a jen se zvednula rychlost foukání. Vše funguje jen ta vystupující zima chybý :bacha

Odesláno

podobný problém mám aj ja..... není počut cvaknutir pri zapnutí klimy. myslím že to je vidiet aj na otáčkomeri... jemne sa zvýšia otáčky motoru, alebo sa mýlim.. dúfam ýe nebude vadný kompresor. inak minulý rok my klíma fungovala a na jesen prestala chladit ... inak teplý vzduch fúka..

Odesláno
Původně zaslal: roxbury7

podobný problém mám aj ja..... není počut cvaknutir pri zapnutí klimy. myslím že to je vidiet aj na otáčkomeri... jemne sa zvýšia otáčky motoru, alebo sa mýlim.. dúfam ýe nebude vadný kompresor. inak minulý rok my klíma fungovala a na jesen prestala chladit ... inak teplý vzduch fúka..

Zkontrolovat, zda-li je tam náplň. Zajet do servisu a nebo, kdo plní autoklimatizace.

Odesláno

Ked sa zapne klíma, elektro magnet pripojí kompresor a to je počuť ako cvaknutie. ked sa nespustí pravdepodobne chýba chladiace médium. Skontrolovať si to daj u odborníka. Robia to tak že sústavu klímy natlakujú dusíkom a pozorujú či uniká tlak. Ak uniká tak je diera dosť velká a mali by ju nájsť hneď. Ak neuniká vo velkom alebo vôbec netesnosť môže byť mikroskopická, a ten únik je citelný po nejakom čase( napr. ten týždeň). vtedy sa kompresor nezapína vôbec aleco cvaká často. Vtedy sústavu naplnia chladiacim médiom a pridajú farbivo. Po uniknutí média pod UV lampou zistia kde je perforácia.

Pri kontrole dusíkom nezistia netesnosť kompresoru lebo táto skúška sa robí pri vypnutej klíme. Pri kontrole mediom a farbivom zistia aj netesnosť kompresoru.

Niektoré firmy po kontrole farbivom, si neučtujú druhý krát chladiace medium ak opravu robia sami.

Odesláno

Děkuji Vám všem za rady, příští týden se hned objednám na kontrolu do servisu . Je to tak, že když unikne medium natolik, že už je v klimatizaci malý tlak, tak systém nedovolý, aby se rozjel kompresor a tak by se mohl zničit? No, tak to mám při té smůle alespoň trochu štěstí...

Odesláno
Původně zaslal: Zbyňa1

Děkuji Vám všem za rady, příští týden se hned objednám na kontrolu do servisu . Je to tak, že když unikne medium natolik, že už je v klimatizaci malý tlak, tak systém nedovolý, aby se rozjel kompresor a tak by se mohl zničit? No, tak to mám při té smůle alespoň trochu štěstí...

Je to tak. Málo chlad.média---kompresor se nerozjede,protože by byl málo mazán.Ale neraduj se---většinou ty opravy klimy na cca 10 let starých autech stojí tolik,že Ti bude zima i bez klimy:)

Odesláno
Původně zaslal: P607Olda

Předpokládám, že jsi nebyl u toho servisáka, kterého mám na mysli, protože ten je na dovolené. Tak za ním zajeď.

Byl jsem u toho co máš na mysli a právě jen čekám na příští týden až ukončí dovolenou. Jinam nejezdím .

Odesláno

Kdyz se podivas primo na kompresor, mel bys videt, jestli se toci celej stred nebo jenom remenice. Pak taky by mely byt videt bublinky v okynku na vysouseci - kdyz otevres kapotu, je napravo od chladice, prisroubovanej ke krabici na aku.

Odesláno

No mne pred chvílkou priniesli auto a diagnóza je podla všetkého kompresor :grr keď mi plnili klímu tak do nej dali aj to farbivo, vtedy si nevšimli nič, teraz že je čerpadlo zaj****é od toho farbiva :( Tak môžem zháňať náhradné.

Odesláno
Původně zaslal: loque

No mne pred chvílkou priniesli auto a diagnóza je podla všetkého kompresor :grr keď mi plnili klímu tak do nej dali aj to farbivo, vtedy si nevšimli nič, teraz že je čerpadlo zaj****é od toho farbiva :( Tak môžem zháňať náhradné.

Mám ten istý problém - kompresor :(

Ale diagnostika bola jednoduchá. V mieste kde uniká chladiace médium býva trošku oleja, pretože s médiom je v obehu aj tošku oleja z kompresora.

Takže keď som pozrel odspodu na kompresor bol nepatrne od oleja.

Pri autách starších ako 5-6 rokov to býva najčastejší problem, pretože okolo rotora kompresoru je tesnenie, ktoré po čase uschne a začne prepúštať. Ak nepoužívaś klímu aspoň 1x do týždňa, tým sa to zhoršuje, lebo tesnenie je stále suché. To sa stáva po zime, keď sa nepoužíva klíma..

Takže treba dať kompresor na repas, alebo kúpiť nový. Podotýkam NOVÝ pretože starý nebude na tom o nič lepšie ako ten ktorý tam práve máš a po čase môže tiež netesniť.

Ako tu už niekto vyššie spomínal, že chce kúpiť chladič, nech si skontroluje únik oleja pred tým ako vyhodí peniaze za chladič a zbytočné naplnenie systému. :papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...