Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

P309, nečistoty na karoserii po odlepení samolepek

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, dneska jsem odlepoval samolepky z karoserie, protože už byl istrašný, popraskaný a utrhaný. Zůystali tam ale známe pozůsttky lepidla, nevíte někdo jak na to?

Napadla mě líh, ale nepoškodíto lak/metalízu?

Děkuji všem za odpovědi..

Odesláno

no já ti měla lak od teru(asfaltu):roll a přímo v peugeotu mě poradili technický benzín:roll

bála jsem se toho,ale co se dalo dělat-pustila jsem se do toho,no a tím způsobem,že jsem to honem setřela tím benzínem a honem za tím hadrou mokrou to smyla at\' benzín na lak už nepůsobí.No a dobrý

Líh nebo ten benzín,jj

Odesláno
Původně zaslal: CZBios

Ahoj, dneska jsem odlepoval samolepky z karoserie, protože už byl istrašný, popraskaný a utrhaný. Zůystali tam ale známe pozůsttky lepidla, nevíte někdo jak na to?

Líh je v pohodě ... kastli neublíží

jinak na velkou vrstvu bordelu po samolepce vezmi měkčí (bílou) gumu na gumování - šudli s ní pomalu jedním směrem - ty pozůstatky udělají takový kulička a Ty opadají

na asfalt benzín ... pokud nemáš funglovku lak

Odesláno
Původně zaslal: RichVa

jinak na velkou vrstvu bordelu po samolepce vezmi měkčí (bílou) gumu na gumování - šudli s ní pomalu jedním směrem - ty pozůstatky udělají takový kulička a Ty opadají

jestli je to asfalt to ještě nevím, je to u předních kol pocákaný na obouch stranách.

Fungl lak? Na voze je světlemodrá metalíza - o.k.?

Odesláno

Původně zaslal: RichVa

jestli je to asfalt to ještě nevím, je to u předních kol pocákaný na obouch stranách.

že ty taky nemáš zástěrky..???:aut

Odesláno

zástěrky také nemám, to se také ukázalo, když před pár dny pršelo a dneska jsem ho růču myl.

Jinak děkuji za rady. co nejdříve vyzkouším a dám vědět :)

Odesláno

Pokud tam není míň jak půl roku tak je stará

Na nevypalovanej lak počítej tak rok aby byl starší.

Odesláno

Před dvěma dny jsem viděl v Baumaxu \"odstraňovač nálepek\" - taková pixlička, ani nevím kolik stála, ale bylo to přímo na to. Akorát si myslím, že je to zbytečný, stejně to bude na bázi lihu či toho benzínu. Nevím----

Odesláno

žádný odstranovač nálepek.nedělejte z toho vědu. normálně tech benzín nebo ještě lepší je syntetika C6001, C6005, C6006 nebo leštěnka na hliník. jinak na starý lak klidně i aceton .lepidlo sleze dřív než se to poleptá ale syntetika na 100%%%%

Odesláno

Tak jsem koupil aceton, všechno člo dolů, dokonce i ten asfalt, až jsem koukal ... :) Vyčistím tím i narazníky :) Ze šediva do černa WoWW :)))

PS: Byl jsem foukanej a hrál jsem si na čaroděje, dobrej bonus ne? :-)))

Odesláno
Původně zaslal: peugeotkovic

no já ti měla lak od teru(asfaltu):roll a přímo v peugeotu mě poradili technický benzín:roll

bála jsem se toho,ale co se dalo dělat-pustila jsem se do toho,no a tím způsobem,že jsem to honem setřela tím benzínem a honem za tím hadrou mokrou to smyla at\' benzín na lak už nepůsobí.No a dobrý

Líh nebo ten benzín,jj

Jen pro příště, technický benzín je těkavá látka, takže se odpařuje a to znamená, že stírat to hned mokrym hadrem je zbytečný, protože už v podstatě nic nestíráš...;) Na stejný bázi jsou čistící přípravky na okna-aby to nedělalo šmouhy, tak je tam něco jako líh a je i vidět, že po přetření hadrem se okamžitě odpařuje... Já jen aby se vědělo... Sem takovej šťoural:D

[upravil dne 24/4/08 Phate]

Odesláno

čau, pracuju v reklamce a tam používáme na odstranění lepidla tech. benzín nebo líh, když ani jedno nezabere přijde na řadu nitroředidlo. Ne vždycky jde lepidlo benzínem, ne vždycky lihem, záleží na kvalitě a hlavně stáři samolepky. Chce to hlavně trpělivost, místo po nálepce navlhčit benzinem a nechat chvíli působit a pak hadrem utírat popř. stírat plastovou stěrkou a vlhčit benzinem. Už několikrát se mi stalo, že na autě byly po domácku opravovaný fleky a ty pak krásně pouštěly barvu ať jsem použil cokoli. Od autolakýrníka mám potvrzený, že pokud je na autě originál nebo poctivě udělanej a vypálenej lak, tak mu neublíží ani nitroředidlo, což se projevilo i v praxi, kdy ž jsem sundaval polep z celý kabiny kamionu a folie byla už totálně zkamenělá od slunce a veškerý lepidlo zůstalo na laku.:grr Vždycky to chce nejdřív zkusit na malým flíčku jestli náhodou barva nepustí a pak jen pevný nervy, až se vám bude lepidlo žmolkovat a tahat se po karoserii jako rýma.

PS: Nitroředidlo zafunguje vždycky:super

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...