CZBios Odesláno 21. duben 2008 Odesláno 21. duben 2008 Ahoj, dneska jsem odlepoval samolepky z karoserie, protože už byl istrašný, popraskaný a utrhaný. Zůystali tam ale známe pozůsttky lepidla, nevíte někdo jak na to? Napadla mě líh, ale nepoškodíto lak/metalízu? Děkuji všem za odpovědi.. Citovat
peugeotkovic Odesláno 21. duben 2008 Odesláno 21. duben 2008 no já ti měla lak od teru(asfaltu) a přímo v peugeotu mě poradili technický benzín:roll bála jsem se toho,ale co se dalo dělat-pustila jsem se do toho,no a tím způsobem,že jsem to honem setřela tím benzínem a honem za tím hadrou mokrou to smyla at\' benzín na lak už nepůsobí.No a dobrý Líh nebo ten benzín,jj Citovat
CZBios Odesláno 21. duben 2008 Autor Odesláno 21. duben 2008 také mám trochu něčeho černého, ještě jsem to nezkoumal, ale možná to bude asfalt..asi tedy vyzkouším, ještě někdo zkušenosti? Citovat
RichVa Odesláno 21. duben 2008 Odesláno 21. duben 2008 Původně zaslal: CZBios Ahoj, dneska jsem odlepoval samolepky z karoserie, protože už byl istrašný, popraskaný a utrhaný. Zůystali tam ale známe pozůsttky lepidla, nevíte někdo jak na to? Napadla mě líh, ale nepoškodíto lak/metalízu? Děkuji všem za odpovědi.. Líh je v pohodě ... kastli neublíží jinak na velkou vrstvu bordelu po samolepce vezmi měkčí (bílou) gumu na gumování - šudli s ní pomalu jedním směrem - ty pozůstatky udělají takový kulička a Ty opadají na asfalt benzín ... pokud nemáš funglovku lak Citovat
CZBios Odesláno 21. duben 2008 Autor Odesláno 21. duben 2008 Původně zaslal: RichVa Původně zaslal: CZBios Ahoj, dneska jsem odlepoval samolepky z karoserie, protože už byl istrašný, popraskaný a utrhaný. Zůystali tam ale známe pozůsttky lepidla, nevíte někdo jak na to? Napadla mě líh, ale nepoškodíto lak/metalízu? Děkuji všem za odpovědi.. Líh je v pohodě ... kastli neublíží jinak na velkou vrstvu bordelu po samolepce vezmi měkčí (bílou) gumu na gumování - šudli s ní pomalu jedním směrem - ty pozůstatky udělají takový kulička a Ty opadají na asfalt benzín ... pokud nemáš funglovku lak jestli je to asfalt to ještě nevím, je to u předních kol pocákaný na obouch stranách. Fungl lak? Na voze je světlemodrá metalíza - o.k.? Citovat
Marcel505 Odesláno 21. duben 2008 Odesláno 21. duben 2008 na starší lak klidně ředidlo. technickej b. někdy nestačí nebo to s ním jde pomalu... Citovat
peugeotkovic Odesláno 21. duben 2008 Odesláno 21. duben 2008 Původně zaslal: CZBios Původně zaslal: RichVa Původně zaslal: CZBios Ahoj, dneska jsem odlepoval samolepky z karoserie, protože už byl istrašný, popraskaný a utrhaný. Zůystali tam ale známe pozůsttky lepidla, nevíte někdo jak na to? Napadla mě líh, ale nepoškodíto lak/metalízu? Děkuji všem za odpovědi.. Líh je v pohodě ... kastli neublíží jinak na velkou vrstvu bordelu po samolepce vezmi měkčí (bílou) gumu na gumování - šudli s ní pomalu jedním směrem - ty pozůstatky udělají takový kulička a Ty opadají na asfalt benzín ... pokud nemáš funglovku lak jestli je to asfalt to ještě nevím, je to u předních kol pocákaný na obouch stranách. Fungl lak? Na voze je světlemodrá metalíza - o.k.? že ty taky nemáš zástěrky..??? Citovat
CZBios Odesláno 21. duben 2008 Autor Odesláno 21. duben 2008 zástěrky také nemám, to se také ukázalo, když před pár dny pršelo a dneska jsem ho růču myl. Jinak děkuji za rady. co nejdříve vyzkouším a dám vědět Citovat
RichVa Odesláno 21. duben 2008 Odesláno 21. duben 2008 Původně zaslal: CZBios Fungl lak? Na voze je světlemodrá metalíza - o.k.? Pokud tam není míň jak půl roku tak je stará Na nevypalovanej lak počítej tak rok aby byl starší. Citovat
CZBios Odesláno 21. duben 2008 Autor Odesláno 21. duben 2008 mno, 309tce je 17 let to už bude zažraná ))) Citovat
Peto670 Odesláno 22. duben 2008 Odesláno 22. duben 2008 V pohode mozes pouzit Aceton- C6000 mam skusene na vlastnej 309, na laku to nepoznas. Tech benzin je na napelpky niekedy slaby.... Citovat
Králík Odesláno 22. duben 2008 Odesláno 22. duben 2008 Před dvěma dny jsem viděl v Baumaxu \"odstraňovač nálepek\" - taková pixlička, ani nevím kolik stála, ale bylo to přímo na to. Akorát si myslím, že je to zbytečný, stejně to bude na bázi lihu či toho benzínu. Nevím---- Citovat
tom406 Odesláno 22. duben 2008 Odesláno 22. duben 2008 žádný odstranovač nálepek.nedělejte z toho vědu. normálně tech benzín nebo ještě lepší je syntetika C6001, C6005, C6006 nebo leštěnka na hliník. jinak na starý lak klidně i aceton .lepidlo sleze dřív než se to poleptá ale syntetika na 100%%%% Citovat
CZBios Odesláno 23. duben 2008 Autor Odesláno 23. duben 2008 Tak jsem koupil aceton, všechno člo dolů, dokonce i ten asfalt, až jsem koukal ... Vyčistím tím i narazníky Ze šediva do černa WoWW )) PS: Byl jsem foukanej a hrál jsem si na čaroděje, dobrej bonus ne? :-))) Citovat
CZBios Odesláno 23. duben 2008 Autor Odesláno 23. duben 2008 díky za rady pánové...brzy se tady zase objevím s dotazem na rozebrání střešního okna ) Citovat
Phate Odesláno 24. duben 2008 Odesláno 24. duben 2008 Původně zaslal: peugeotkovic no já ti měla lak od teru(asfaltu) a přímo v peugeotu mě poradili technický benzín:roll bála jsem se toho,ale co se dalo dělat-pustila jsem se do toho,no a tím způsobem,že jsem to honem setřela tím benzínem a honem za tím hadrou mokrou to smyla at\' benzín na lak už nepůsobí.No a dobrý Líh nebo ten benzín,jj Jen pro příště, technický benzín je těkavá látka, takže se odpařuje a to znamená, že stírat to hned mokrym hadrem je zbytečný, protože už v podstatě nic nestíráš... Na stejný bázi jsou čistící přípravky na okna-aby to nedělalo šmouhy, tak je tam něco jako líh a je i vidět, že po přetření hadrem se okamžitě odpařuje... Já jen aby se vědělo... Sem takovej šťoural:D [upravil dne 24/4/08 Phate] Citovat
Guest tombr Odesláno 26. duben 2008 Odesláno 26. duben 2008 čau, pracuju v reklamce a tam používáme na odstranění lepidla tech. benzín nebo líh, když ani jedno nezabere přijde na řadu nitroředidlo. Ne vždycky jde lepidlo benzínem, ne vždycky lihem, záleží na kvalitě a hlavně stáři samolepky. Chce to hlavně trpělivost, místo po nálepce navlhčit benzinem a nechat chvíli působit a pak hadrem utírat popř. stírat plastovou stěrkou a vlhčit benzinem. Už několikrát se mi stalo, že na autě byly po domácku opravovaný fleky a ty pak krásně pouštěly barvu ať jsem použil cokoli. Od autolakýrníka mám potvrzený, že pokud je na autě originál nebo poctivě udělanej a vypálenej lak, tak mu neublíží ani nitroředidlo, což se projevilo i v praxi, kdy ž jsem sundaval polep z celý kabiny kamionu a folie byla už totálně zkamenělá od slunce a veškerý lepidlo zůstalo na laku. Vždycky to chce nejdřív zkusit na malým flíčku jestli náhodou barva nepustí a pak jen pevný nervy, až se vám bude lepidlo žmolkovat a tahat se po karoserii jako rýma. PS: Nitroředidlo zafunguje vždycky:super Citovat
hejnej Odesláno 27. duben 2008 Odesláno 27. duben 2008 A co stará dálniční známka na skle? Drží jak přibitá. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.