Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: sekaj

Chlapi jaký olej by jste doporučili do 1.6 Hdi.Jaký by měl mít API apod.Doporučíte 5W-40 či 5W-30?

Výrobce doporučuje TOTAL QUARZ 9000 cena 400,- za litr

Odesláno

když jsme tam měl předtím polosyntetiku od Shellu a tedka bych tam dal Total Quatrz 9000 5W40 mužou se uvolnit usazeniny a zasrat olejový systém ? Někde jsem četl že by se to mělo pročistit před použitím plnésyntetiky ale přijde mi to jako blbost ?

Odesláno
Původně zaslal: KoNG

když jsme tam měl předtím polosyntetiku od Shellu a tedka bych tam dal Total Quatrz 9000 5W40 mužou se uvolnit usazeniny a zasrat olejový systém ? Někde jsem četl že by se to mělo pročistit před použitím plnésyntetiky ale přijde mi to jako blbost ?

Je to blbost, a blbost je i plná- a polosyntetika. Ale přece to tu nebudu psát po tisící prvý, že ne... :(

Nalej tam jakýkoliv olej, který má ACEA A3/B3 (resp. B4) a viskozitu dle své libovůle. Doporučuje-li výrobce Quartz 9000 5W40, tak ho tam dej. Na pojmy \"syntetika\" a \"polosyntetika\" už proboha jednou provždy zapomeňte.

Odesláno
Původně zaslal: Fakir

Původně zaslal: KoNG

Je to blbost, a blbost je i plná- a polosyntetika. Ale přece to tu nebudu psát po tisící prvý, že ne... :(

Nalej tam jakýkoliv olej, který má ACEA A3/B3 (resp. B4) a viskozitu dle své libovůle. Doporučuje-li výrobce Quartz 9000 5W40, tak ho tam dej. Na pojmy \"syntetika\" a \"polosyntetika\" už proboha jednou provždy zapomeňte.

Fajn to jsem chtěl slyšet ;) - víš jak já jsem ještě stará struktura :ticho
Odesláno

....můžou se uvolnit usazeniny!!! Jaká to blbost v době dnešních motorů a olejů. Vem to z jiného konce: co dělal doteď ten tvůj olej, že dopustil aby vůbec vznikly \"usazeniny\"???

Přesně jak napsal Fakir:Nalej tam jakýkoliv olej, který má ACEA A3/B3 (resp. B4)

U nás v Evropě se ptej na normu ACEA a ne na Americkou API, jinak A3 - nejlepší viskozita pro zážehové motory, B3 - ideální viskozita pro vznětové lehké motory, B4 - popř. E - pro těžké vznětové motory.

To, že výrobce doporučuje určitého výrobce, odpovídá dnešním obchodním vztahům. Tak stejně to funguje i u lékaře, když si s tebou už neví rady, tak ti doporučí úplně náhodou z deseti, ale úplně náhodou pohřební službu, kterou náhodou vede jeho brácha!!!

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...