Přejít na obsah

pilot

Uživatel
  • Počet příspěvků

    70
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 307
  • Rok výroby
    2001

Profilové informace

  • Město
    PUSTIMĚŘ
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

pilot's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

0

Popularita

  1. pilot

    peugeot 307 a LPG?

    Další autíčko jsem předělal na lpg v PV. Je tam starší, jednodušší, levnější a méně poruchový, osvědčený BRC podtlak. Pak že to nejde!!! Je tam snad 6 let a bez větších problémů. Spotřeba cca 9l, při slušné jízdě 8.(dnešní cena ve VY u dálnice-11,50kč.) Ten palivoměr - emulátor jsme snad řešili i v Bruselu!!! A prostě jsem si na to zvyknul. Stačí dotankovat občas 5l BE a máš tam skutečný stav v nádrži. Bohužel za ujeté kilometry si ten stupidcompl ohne ručičku palivoměru a pak jezdím půl roku na hladové oko a přesto je to OK. Nádrž mám 50l/43-44 lpg, místo rezervy a jako náhradu dojezdovku. P.S. Pokud zde dá někdo otázku na možnou montáž LPG do svého vozu, v momentě je přesvědčován \"znalci\", že LPG je na pečení buchet! Toto vychází z doby, kdy bomba se vozila v kufru žigulíka či 120-ky. V dnešní době jezdí rally(Gassner) na lpg i v tak konzervativní zemi, jak je Rakousko, kde je 6 čerpaček!!! Na zem. plyn to zkoušel i Venca Pechů.Čím méně přestaveb, tím nižší cena! Rád ti poradím.
  2. pilot

    spotřeba 307

    1,4 r.v. 01 - spotřeba 8,5l LPG/100km/ + 15l BE /1 ROK/!!!
  3. Přidávám se také k dotazu... A to já vyměnil zadní tlumiče, přilepil ten náhubek na tlumiči, usadil znovu páté dveře, které byly volné a také bouchaly, namotal pásku na držáky zadních sedadel-opěradel...a také, při přejezdu nerovností, něco klepne vzadu, více vlevo. Teď snad už jenom zbývá ten AL plech, co je přichycen na nádrži.
  4. pilot

    hlučná 307

    Prohlídni si lícování plastových blatníků a ostatní plechařiny a pochopíš, kde se bere, při vyšší rychlosti \"aerodynamický hluk\"! Za takové mezery mezi jednotlivými díly by se styděli němečtí výrobci...trabantů!!!
  5. pilot

    Nabíjení baterie mimo vůz

    Tak si představuji smysl tohoto fóra! Pokud někdo položí otázku a je mu různě \"poraděno\", měl by také po skutečným odstranění závady napsat, co to bylo za závadu a jak byla opravena! Málo je tu vidět: - problém/- vyřešeno! Pak se předejde úvahám - ...začnou se ti zablokovávat nějaké okruhy či co (nebyl jsem u toho, ale něco v tom smyslu tvrdili peugeotáci HB strejcovi...
  6. pilot

    Bouchání na předku

    Je to klepnutí slyšet jako v palubovce, pod oknem? Při pomalé jízdě, při přejíždění nějakého zlomu, např. při vjíždění do garáže?Tak na to jsem přišel až po vyměně čepů a horních uložení tlumičů! Pak jsem si myslel, že jsou uvolněné trubky rozvodu vzduchu na přední okno...a ono to dělá ta spojovací trubka stěračů. Zkus chytnout rukou za \"tisícihran\", matku a rázně zatáhni nahoru nebo dolů a uslyšíš dost silné cvaknutí. V kabině je to hodně slyšet. Ber to jako možnou příčinu...
  7. pilot

    307 pořád chcípá

    \"Dodělání\" palivového filtru na dobře přístupné místo v motorovém prostoru, pro pravidelnou výměnu, tak aby mi benzin při výměně netek do rukávů, tak to nemůže uškodit. Ale momentálně to vůbec neřeší tvůj problém se zhasínáním motoru. Zanesené palivové potrubí (když tam doposud žádný filtr nebyl) nebo vstřikovací členy, tak to by bylo stopro znát ba naopak při plném přidání plynu, kdy je nedostatečný přísun paliva, protože je něco ucpané. Ale na volnoběh palivo stačí! Musíš prostě do servisu a znovu otestovat vše, co jde. Hlavně vypozorovat, jak se chová volnoběh motoru, jestli se nepropadne hodně pod 850ot.min a pak následně balancuje na hraně. Jak to zhasínání motoru vypadá, když motor má již svou teplotu a podle tebe když přeřazuješ nebo když vyhodíš kvalt? Jak vypadají otáčky volnoběhu po nastartování studeného motoru? Jsou pravidelné ikdyž na krátkou dobu vyšší? Jakou máš spotřebu? Určitě vysokou. Jak vypadá jízda v ideálních otáčkách, necukne motor občas? Co svíčky? Do určitého roku výroby blbla zapalovací cívka-lišta. Co jsi na tom motoru naposled dělal sám? Vem to pak po zpátku a přijdeš na to! Co můžeš ale udělat, tak to jsou nové správné svíčky a jednoduchá demontáž krokového motorku a vyčištění lepivých usazenin na kužílku a sedle např.lihem, ne ředidlem. Protože mě půlka tvého problému (rozjezdy za studena) také trápí, tak jak tu žádáš o radu, tak doufám,že až to vyřešíš tak to sem dáš a něco napíšeš. Nejlépe ale na modelech/307.
  8. pilot

    307 pořád chcípá

    Ten tvůj dotaz se dá rozdělit na dva. Píšeš ...za jízdy, čili teplý motor. A také odlepení se z místa se studeným motorem. Tak jaký problém je větší, já si myslím, že ty rozjezdy se studeným motorem i teď v skoro létě. Můžou napsat i jiní majitelé 3stasedmiček,1,4 jakse jím rozjíždí se studeným motorem. Také nutno napsat, že rozjezdy i se zahřátým motorem např. v kolonách je autoškola. Připadne mi, že plyn je velice citlivý a motor slabý...no prostě, mě to už s....!!! Už toto bezejmenné auto mě mohlo naznačit, že mívá 307 závad. Já jsem zatím odstranil 15.
  9. pilot

    307 pořád chcípá

    Tak tento problém s rozjezdem se studeným motorem mám také a už si nevíme rady co ještě otestovat. Vše je v pořádku. Pokud nepřidám tak to skočí a zdechne a pokud je otáček více tak to řve jak v autoškole. Po krátkém rozjetí do vyšších otáček, tak už to zespodu jede už normálně. Budu vděčný za dobrou myšlenku. P.S. Pokud nevíte, tak si prostě nedomýšlejte. 307, 1,4 r.v. 01 - žádný palivový filtr nemá! Tím se vzdalujete od původního dotazu.
  10. pilot

    princip palivoměru

    Ačkoli se ti to nebude zdát, tak to prostě je!!! Pokud zadáš do hledání \" palivoměr\", nebo půjdeš na pandora.cz, tak žasneš jak máme vymakaný po elektrické stránce naše 307. No prostě pokud jedeš na BE tak se snímají otáčky od ABS a BSI to vyhodnocuje do spotřeby a \"hlásí\" palivoměru uber (zobrazuj) o tolik paliva méně v nádrži, kolik najel km. A BSI neví, že tam máš jinou nádrž na LPG. Pokud dotankuješ nepatrné množství BE - např. 5l, tak ti na nějaký čas bude ukazovat skutečný stav BE. Montuje se tam nějaký emulátor, ale výsledek je nejistý. Já už jezdím půl roku na hladové oko, až teď na rally Č.Krumlov jsem nenastartoval, neb jsem neměl žádný benzin v nádrži pro benzostart. O jiné info o LPG se rád podělím.
  11. pilot

    palivoví filter na 307

    Opravdu Frantíci věří, že i náš benzín odpovídá v čistotě určité normě a tak bys palivový filtr moh najít pouze u vozidel pro jižní ameriku apd. Na 307 1,4 benzin. filtr není. Pokud ho tam chceš, tak ti poslouží jakýkoliv např. od Škody. Ale dal bych ho do motorového prostoru. Měnit filtr u nádrže, tak to musíš na hever a benzin ti stejně zateče do rukávů...
  12. pilot

    Jaký olej do 307

    ....můžou se uvolnit usazeniny!!! Jaká to blbost v době dnešních motorů a olejů. Vem to z jiného konce: co dělal doteď ten tvůj olej, že dopustil aby vůbec vznikly \"usazeniny\"??? Přesně jak napsal Fakir:Nalej tam jakýkoliv olej, který má ACEA A3/B3 (resp. B4) U nás v Evropě se ptej na normu ACEA a ne na Americkou API, jinak A3 - nejlepší viskozita pro zážehové motory, B3 - ideální viskozita pro vznětové lehké motory, B4 - popř. E - pro těžké vznětové motory. To, že výrobce doporučuje určitého výrobce, odpovídá dnešním obchodním vztahům. Tak stejně to funguje i u lékaře, když si s tebou už neví rady, tak ti doporučí úplně náhodou z deseti, ale úplně náhodou pohřební službu, kterou náhodou vede jeho brácha!!!
  13. Já můžu potvrdit názor Tomina, že podle toho co jsem měl na Feldě a teď, co mám na Peginu! Bráno podle vstupu vzduchu, je nejdříve plastová, různě točená hadice, do které je pouze připojena hadice odvětrávání víka ventilů. Tato je nasunuta na hliníkovou redukci do které je veden plyn z reduktoru(splyňovače).AL mezikus je přišroubován na tělo, kde je škrtící klapka, krokáč...Tak to mám já. Snad víš jak to tam bylo před výměnou hadice, ale každopádně zúžený profil sání má vliv na výkon. Také pospřemýšlej, jak tam dostaneš hadici od plynu(LPG), když jsi mezikus zasunul. To musel být výkon, dostat velký prům. do malého průměru.
  14. Podle tvého jiného dotazu soudím, že nepovažuješ důležité hlášení a více jak měsíc s tím tak jezdíš!!! Pak se ale nediv, že máš černé svíčky podle tebe jak uhel. Jeden z obecných ukazatelů o stavu motoru je kouř z výfuku a také stav svíček. Nedochází ke správnému spalování směsi a následně k usazování na kontaktech svíček... jsou li po vyndání event. mokré od benzínu. Vždyť to, že se něco děje se zapalováním, musíš poznat v chodu a následně v tahu motoru, prostě ti to nepojede a každá stodvacítka ti dá na prdel. Hledáš ceny zapal. rampy z důvodů šetření zlaťáků, ale jen tak na okraj, při špatném spalování benzínu, můžeš poškodit kat. A to pak se ptej zas, kolik stojí! Prostě, udělej si ten čas, podle tebe kterého máš málo a udělej pro to tvé autíčko (naši značku), že zajedeš na jednoduchou diagnostiku do Peugeotu, kde ti řeknou "možnou" závadu. Pak sháněj náhradní díly. Na svých autech jsem musel spoustu věcí opravit, protože jezdím! Kdybych nejezdil - nic se nepokazí! Ale zapalování bych tu neřešil - prostě servis. p.s. prominou všichni, že to tady blokuji, ale námi vybraná značka Peugeot není o nic víc poruchová než ostatní značky. Kouknite se na jiné fóra. Prostě žádné auto bez údržby (VČASNÉ) nebude sloužit jak má. [upravil dne 13/2/08 pilot]
  15. pilot

    Právě prodanej mazel

    Ten kámen, co Ti spadl od srdce byl slyšet až ve Vyškově!?! Tak řekni, do jaké značky... určitě nepůjdeš?
×
×
  • Vytvořit...