Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdar chlapi, prosím o radu byl jsem na emisich po 1 jinak mi chodi vše ,,samo\'\';) mám 406 2.1td a jede supr, na emisich mi řekli, že mi to 2x tolik fouká!!! Prošla!!! že pry to malo honím a že jezdím jako děda, což je pravda, auto mám po dědovi a já sním jezdím pomalu a opatrně, tak mám otázka zní : čím to vlastně je? Děkuji za rady Radim :super

Odesláno

Že by šlo o podtáčení motoru?? Nízké otáčky a hodně plynu??V tedy drasticky klesá přebytek vzduchu a nepálí to jak má.

Odesláno

no zase to nepodtačím a jezdím většinou kolem 2500tísíce otáček, samozřejmě někdy se stane že malo otáček a naraz hodně plynu, ale jinak v pohodě

Odesláno

Pokud jsi měl 2x větší emise než mají být, tak je trochu divné, že to prošlo, ne? Ehm...

Pokud s tím jezdíš jen do 2500 otáček, tak to podtáčíš dost značně, to se nedivím, že to pak na emisích neprojde. Občas je to potřeba taky trochu prohnat, zvlášť před měřením emisí je velmi vhodné porjet se poněkud rychleji po dálnici - samozřejmě za plně zahřátého motoru.

Odesláno

Pokud máš motor bez natáčecího turba, tak vytáčení motoru do vyžších otáček není moc potřeba. Máš motor spíš těsnější a většinou nebere tolik oleje přes kruhy. Má ale pomalejší náběh atd.

Motory které mají regulaci turba tak ty je potřeba vytáčet, tím se používá ta regulace. Lidi s nima jezdí opatrně, nevytáčí a regulace turba zatuhne a pak už to přestává fungovat. Dost často se mění turba u PD morů z tohodle důvodu.

Taky je otázka jestli motor je schopen na emisích dosáhnout přeběhových otáček. Faktorů je víc, třeba i vibrace naftových trubek a nemožnost vytočit motor.

Protáhnout motor před emisema asi nebude špatný, nálepky se můžou uvolnit a zlepšit průchodnost. Motor ale když má 2x větší emise tak se tím nezlepší nato, aby byl v normě. Můžou být na tom vstřiky špatně, nebo zanesený, filtr paliva zacpaný atd. Čerpadlo může vykazovat opotřebení hlavní hřídele ...

Ve firmně jak to sleduju, ten kdo jezdí svižněji tak mu i motor líp táhne a spotřeba je řádově stejná a servisní úkony jsou individuelně asi nekde na průměru.

Odesláno

tak to slyším prvně,že tím,že měl auto starý děda a jezdil s ním slušně a pomalu byl motor nebo vsřikovací soustava nadměrně opotřebována a v důsletku toho měl i dvounásobně překročeny emisní limity.

pochopím,že po taková jízdě je výfuk plný sazí a intercoler plný oleje-ale to stačí trošku protáhnout a je vše O.K. :myslim

Odesláno

no byl jsem stím c servisu a vše je ok motor a turbo.......na emisích mi řekli že je zacpaný vyfuk a že to chce sem tam protahnout!

akorat nevím ten rozdíl jaky je ohledně toho turba a ani nevím jaký mám to turbo!!!:myslim

Odesláno

nechci plácnout nesmysl,protože s 2,1 zkušenosti nemám-ale jsem přesvědčený,že tvůj motor má obyč. turbo,takže nic nehrozí.

sem tam motor pořádně protáhnout je potřeba(ale musí být zahřátý),ale jinak jízda do 2500 tis.ot. mi připadá naprosto v pořádku-znám případy,kteří jezdí na starém TD do 2000 a nepozoruji,že by to motor nějak ničilo.(a dosahujou fatk pěkných průměrných spotřeb)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...