lordlacik Odesláno 15. duben 2008 Odesláno 15. duben 2008 Zdravím. Nevie mi niekto poradiť, má naša 106tka 12voltov v zapaľovači? Pretože som si teraz kúpil navigačný Mio C250, ale u mňa po zapojení do zapaľovača mi nedobíja. Po zapojení do iného auta (Opel Combo a Hyunday Axcent) to normálne dobíja. Inú zástrčku som u seba v aute nenašiel. Mám chybu v elektrike, alebo to tam normálne nie je? Skúšal som zapaľovač, ten sa normálne nažhaví, takže funguje. Dík. Citovat
Medvěd Odesláno 15. duben 2008 Odesláno 15. duben 2008 Podle mě určitě musí být v zapalovači 12V (poslední 6V pamatuju Trabanta) a kamion nebo autobus (24V) taky jako 106ka nevypadají - taskžer bych hledal jestli třeba někde není přechoďák či špatná kostra - pak by třeba do zapalovače mohl jít proud o napětí, které sice dostačuje nažhavení zapalovače, ale pro dobití Mia je slabé. Citovat
pastorek Odesláno 15. duben 2008 Odesláno 15. duben 2008 Ja by som to tipol ma zlý kontakt adaptéra alebo nekompaktibilitu. Skúšal si to pri zapnutom kľúčiku? Niektoré autá nemajú stály prúd na zapaľovač. Citovat
AnotherOne Odesláno 15. duben 2008 Odesláno 15. duben 2008 Presne tak. Mám zlé skúsenosti s tými adaptérmi do zapaľovača, mal som ich pár ku mobilom ale niektoré mali kontakt len keď som ich pritláčal rukou. Nie je dôvod aby tam nebolo 12V. [upravil dne 15.4.2008 AnotherOne] Citovat
Guest servisman Odesláno 15. duben 2008 Odesláno 15. duben 2008 takže v autozásuvce je tolik jako v autobaterii a pokud tam je či není napětí je jiná třeba u 406 posuneš pojistku a je buď trvalé napětí či napětí až po zapnutí klíčku Citovat
Dave_k Odesláno 15. duben 2008 Odesláno 15. duben 2008 Viděl bych to na tu zástrčku. Peugeotí zásuvka vyžaduje poněkud slabší konec zástrčky. Někteří výrobci tam dávají na konec takovou plastovou vymezovací redukci, která je sundavací podle typu zásuvky. Citovat
aaischa Odesláno 15. duben 2008 Odesláno 15. duben 2008 prokontroluj merakem draty a zasuvku, mam mio c520, autonabijecku a fajčí pěkně ( teda káble do zasuvky sem si delal sam, nekde sem to vzal s pojistkou ) a plna spokojenost u mia bych se o nabijecku nebal byva v pohode, mio je da se rict solidní.. a fajčí i na 14,6V palubního napětí Citovat
lordlacik Odesláno 16. duben 2008 Autor Odesláno 16. duben 2008 Skúšal som to pri vypnutom motore, otočenom kľúčiku a aj naštartovanom a nič. Tiež som pri naštartovanom skúšal ako píšete s koncovkou, jemne povytiahnúť, ináč otočiť, pritlačiť na doraz čo to šlo a furt nič. Ako som písal inde to funguje, takže mio aj nabíjačka je OK. Musím pozrieť po elektrike, ale akosi sa v tom veľmi nevyznám. Vezmem z roboty skúšačku a prekontrolujem napätie. Ak tam nebude, tak potom to typujem ako píšete na blbú kostru. Nejaký káblik, čo vyzeral ako kostra som videl voľne \"pohodený\" pri poistkách. Skúsim a uvidím. Citovat
Peti Odesláno 16. duben 2008 Odesláno 16. duben 2008 Původně zaslal: lordlacik Skúšal som to pri vypnutom motore, otočenom kľúčiku a aj naštartovanom a nič. Tiež som pri naštartovanom skúšal ako píšete s koncovkou, jemne povytiahnúť, ináč otočiť, pritlačiť na doraz čo to šlo a furt nič. Ako som písal inde to funguje, takže mio aj nabíjačka je OK. Musím pozrieť po elektrike, ale akosi sa v tom veľmi nevyznám. Vezmem z roboty skúšačku a prekontrolujem napätie. Ak tam nebude, tak potom to typujem ako píšete na blbú kostru. Nejaký káblik, čo vyzeral ako kostra som videl voľne \"pohodený\" pri poistkách. Skúsim a uvidím. Ten volně pohozený kabel to asi nebude když ti to nažhavý zapalovač Zkus proměřit jak proud,tak napětí v tý zásuvce:myslimpak to třeba porovnej s jinou zásuvkou a nebo si zjisti kolik ta nabíječka na to mio potřebuje aby mohla dobíjet....Nevim teda jestli to tam někde píšou,ale já bych to tak udělal. Citovat
aaischa Odesláno 16. duben 2008 Odesláno 16. duben 2008 Původně zaslal: Peti Původně zaslal: lordlacik Skúšal som to pri vypnutom motore, otočenom kľúčiku a aj naštartovanom a nič. Tiež som pri naštartovanom skúšal ako píšete s koncovkou, jemne povytiahnúť, ináč otočiť, pritlačiť na doraz čo to šlo a furt nič. Ako som písal inde to funguje, takže mio aj nabíjačka je OK. Musím pozrieť po elektrike, ale akosi sa v tom veľmi nevyznám. Vezmem z roboty skúšačku a prekontrolujem napätie. Ak tam nebude, tak potom to typujem ako píšete na blbú kostru. Nejaký káblik, čo vyzeral ako kostra som videl voľne \"pohodený\" pri poistkách. Skúsim a uvidím. Ten volně pohozený kabel to asi nebude když ti to nažhavý zapalovač Zkus proměřit jak proud,tak napětí v tý zásuvce:myslimpak to třeba porovnej s jinou zásuvkou a nebo si zjisti kolik ta nabíječka na to mio potřebuje aby mohla dobíjet....Nevim teda jestli to tam někde píšou,ale já bych to tak udělal. mio žere 5V a chodí s nabijeckou od 12 a tušim že i pod 12 by to šlo.. měřit, měřit , měřit , případně rovnou pojistka + novy draty nebo to tam někam naoperuj třeba tam odkud se bere stava k radiu, pojistka tam uz problem bych v tom neviděl Citovat
Peti Odesláno 16. duben 2008 Odesláno 16. duben 2008 Původně zaslal: aaischa Původně zaslal: Peti Původně zaslal: lordlacik Skúšal som to pri vypnutom motore, otočenom kľúčiku a aj naštartovanom a nič. Tiež som pri naštartovanom skúšal ako píšete s koncovkou, jemne povytiahnúť, ináč otočiť, pritlačiť na doraz čo to šlo a furt nič. Ako som písal inde to funguje, takže mio aj nabíjačka je OK. Musím pozrieť po elektrike, ale akosi sa v tom veľmi nevyznám. Vezmem z roboty skúšačku a prekontrolujem napätie. Ak tam nebude, tak potom to typujem ako píšete na blbú kostru. Nejaký káblik, čo vyzeral ako kostra som videl voľne \"pohodený\" pri poistkách. Skúsim a uvidím. Ten volně pohozený kabel to asi nebude když ti to nažhavý zapalovač Zkus proměřit jak proud,tak napětí v tý zásuvce:myslimpak to třeba porovnej s jinou zásuvkou a nebo si zjisti kolik ta nabíječka na to mio potřebuje aby mohla dobíjet....Nevim teda jestli to tam někde píšou,ale já bych to tak udělal. mio žere 5V a chodí s nabijeckou od 12 a tušim že i pod 12 by to šlo.. měřit, měřit , měřit , případně rovnou pojistka + novy draty nebo to tam někam naoperuj třeba tam odkud se bere stava k radiu, pojistka tam uz problem bych v tom neviděl A proudu potřebuje kolik?? Ale natáhnou to znova není taky špatný,;)tím nic nepokazíš Citovat
aaischa Odesláno 16. duben 2008 Odesláno 16. duben 2008 Původně zaslal: Peti Původně zaslal: aaischa Původně zaslal: Peti Původně zaslal: lordlacik Skúšal som to pri vypnutom motore, otočenom kľúčiku a aj naštartovanom a nič. Tiež som pri naštartovanom skúšal ako píšete s koncovkou, jemne povytiahnúť, ináč otočiť, pritlačiť na doraz čo to šlo a furt nič. Ako som písal inde to funguje, takže mio aj nabíjačka je OK. Musím pozrieť po elektrike, ale akosi sa v tom veľmi nevyznám. Vezmem z roboty skúšačku a prekontrolujem napätie. Ak tam nebude, tak potom to typujem ako píšete na blbú kostru. Nejaký káblik, čo vyzeral ako kostra som videl voľne \"pohodený\" pri poistkách. Skúsim a uvidím. Ten volně pohozený kabel to asi nebude když ti to nažhavý zapalovač Zkus proměřit jak proud,tak napětí v tý zásuvce:myslimpak to třeba porovnej s jinou zásuvkou a nebo si zjisti kolik ta nabíječka na to mio potřebuje aby mohla dobíjet....Nevim teda jestli to tam někde píšou,ale já bych to tak udělal. mio žere 5V a chodí s nabijeckou od 12 a tušim že i pod 12 by to šlo.. měřit, měřit , měřit , případně rovnou pojistka + novy draty nebo to tam někam naoperuj třeba tam odkud se bere stava k radiu, pojistka tam uz problem bych v tom neviděl A proudu potřebuje kolik?? Ale natáhnou to znova není taky špatný,;)tím nic nepokazíš podle vybytí baterky cca 1A max... proste vuci zapalovači min ale zapík pojede klidně i na pár voltů Citovat
lordlacik Odesláno 17. duben 2008 Autor Odesláno 17. duben 2008 Sám som zvedavý čo to bude. Včera som skúšačku nestihol zobrať, tak vezmem dnes. Na novo natiahnúť káble aj mňa napadlo. Citovat
lordlacik Odesláno 18. duben 2008 Autor Odesláno 18. duben 2008 Sakra tú skúšačku mám na stieťové káble k netu ftp a nie na 12v. Ako zistím či tam mám šťavu okrem toho aby som tam vopchal palec? Citovat
aaischa Odesláno 18. duben 2008 Odesláno 18. duben 2008 Původně zaslal: lordlacik Sakra tú skúšačku mám na stieťové káble k netu ftp a nie na 12v. Ako zistím či tam mám šťavu okrem toho aby som tam vopchal palec? kup si vecinou za min jak 200takovej ten oranzovej merak, napeti, proud odpory a tak.. Urcite se ti hodi Citovat
pastorek Odesláno 18. duben 2008 Odesláno 18. duben 2008 Původně zaslal: aaischa Původně zaslal: lordlacik Sakra tú skúšačku mám na stieťové káble k netu ftp a nie na 12v. Ako zistím či tam mám šťavu okrem toho aby som tam vopchal palec? kup si vecinou za min jak 200takovej ten oranzovej merak, napeti, proud odpory a tak.. Urcite se ti hodi Ak máte v práci tester na FTP kabeláž, tak zrejme robíš pri IT a tam mávajú \"avomet\". Najlepšie urobíš ako ti radí aaischa. Jednoduchý meráčik sa dá kúpiť za rozumnú a cenu a zíde sa často. .... v súvislosti s tým palcom ma napadlo že ako deti sme skúšali 9V baterky jazykom. Citovat
aaischa Odesláno 18. duben 2008 Odesláno 18. duben 2008 Původně zaslal: pastorek Původně zaslal: aaischa Původně zaslal: lordlacik Sakra tú skúšačku mám na stvoieťové káble k netu ftp a nie na 12v. Ako zistím či tam mám šťavu okrem toho aby som tam vopchal palec? kup si vecinou za min jak 200takovej ten oranzovej merak, napeti, proud odpory a tak.. Urcite se ti hodi Ak máte v práci tester na FTP kabeláž, tak zrejme robíš pri IT a tam mávajú \"avomet\". Najlepšie urobíš ako ti radí aaischa. Jednoduchý meráčik sa dá kúpiť za rozumnú a cenu a zíde sa často. .... v súvislosti s tým palcom ma napadlo že ako deti sme skúšali 9V baterky jazykom. jazykom sem jako malej lízal 9voltovy baterky taky Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.