ZeDDman Odesláno 15. duben 2008 Odesláno 15. duben 2008 Cauec :-) Prolejzam porad fora a hledam nejaky prispevek, kde by byly popsany hlavni viditelne a lehce rozpoznatelne dukazy o praskle hlave, nebo tesneni motoru. Po vsech tech prispevcích co jsem precetl jsem si skoro jisty, ze mam foukly tesneni, ale nemohl by tu nejaky odbornik napsat nejaky postup na amaterskou diagnostiku tohoto problemu? Hlavne by me zajimalo, jak se projevuje hlava a tesneni. Vim, neni lehky to diagnostikovat a nikdy to nebude 100%, ale aspon zhruba. Na co se zamerit, na co juknout a tak. Je pak zbytecny rozmontit pul motoru, kdyz to tesneni je pak treba ok:-) Ja mam podezreni na tesneni, pze mi hodne tlakuje expanzka a po pridani plynu se v ni delaji bublinky. Na druhou stranu ale nikde neprehrivam, nebo to aspon kontrolka neukazuje. Voda se asi nevari, jen je natlakovana. Z expanzky nejak moc vyfukovy plyny taky necitim. Neni mozne, ze to je jen netesnost v chladicim systemu a bere to nekde vzduch, ktery pak bubla do expanzky? Za palubkou v topeni slysim po pridani plynu slusnej rachot vody. Voda mi ubyva trosku, ale ve voleji nejspis neni. Pod autem fleky videt nejsou ze by neco kapalo.Pazoutum zdar a dekuju predem za rady. [upravil dne 15/4/08 ZeDDman] Citovat
Ladis Odesláno 15. duben 2008 Odesláno 15. duben 2008 Otázka pak je, zda auto moc nepozoruješ. Pokud se nepřehřívá, voda se moc nestrácí, není v oleji tak bych jezdil jen k benzince. Mám to samo a motor bezproblémově šlape už 3 rok a nic. Citovat
oddie Odesláno 15. duben 2008 Odesláno 15. duben 2008 Chladící okruh je vždy pod tlkame, takže pokud je v něm netěsnost, je vyloučeno, aby to dělalo něco jako \"bere to nekde vzduch, ktery pak bubla do expanzky\". Pokud je někde netěsnost, bude tudy naopak chladící kapalina utíkat. Jedinou výjímkou je nětěsnost směrem do spalovacího prostoru, který je pod podstatně vyšším tlakem (v příslušné fázi spalovacího cyklu) a který dokáže tu chladící soustavu takto natlakovat. Takže pokud je to natlakované opravdu fest (\"kamenné\" hadice, vody vystřikuje), je to těsnění či prasklina. Citovat
ZeDDman Odesláno 15. duben 2008 Autor Odesláno 15. duben 2008 Nepozoroval bych, kdybych nemel spotrebu 14l/100km :-D Ted na tom hledam, co jde, abych to eliminoval. Zatim sem vymenil svicky(ty vypadaly!!!), kabely k nim a zitra budu menit zadni dil vyfuku, pze je kompletne shnilej. Koncovka mi zustala v ruce a vysypal se. Jinak hadice se mi zase tak tvrdy nezdaj. Teda ta co jde do chladice. Z vyfuku bily kour nejde. [upravil dne 15/4/08 ZeDDman] [upravil dne 15/4/08 ZeDDman] Citovat
asaad Odesláno 15. duben 2008 Odesláno 15. duben 2008 Původně zaslal: ZeDDman Cauec :-) Prolejzam porad fora a hledam nejaky prispevek, kde by byly popsany hlavni viditelne a lehce rozpoznatelne dukazy o praskle hlave, nebo tesneni motoru. Po vsech tech prispevcích co jsem precetl jsem si skoro jisty, ze mam foukly tesneni, ale nemohl by tu nejaky odbornik napsat nejaky postup na amaterskou diagnostiku tohoto problemu? Hlavne by me zajimalo, jak se projevuje hlava a tesneni. Vim, neni lehky to diagnostikovat a nikdy to nebude 100%, ale aspon zhruba. Na co se zamerit, na co juknout a tak. Je pak zbytecny rozmontit pul motoru, kdyz to tesneni je pak treba ok:-) Ja mam podezreni na tesneni, pze mi hodne tlakuje expanzka a po pridani plynu se v ni delaji bublinky. Na druhou stranu ale nikde neprehrivam, nebo to aspon kontrolka neukazuje. Voda se asi nevari, jen je natlakovana. Z expanzky nejak moc vyfukovy plyny taky necitim. Neni mozne, ze to je jen netesnost v chladicim systemu a bere to nekde vzduch, ktery pak bubla do expanzky? Za palubkou v topeni slysim po pridani plynu slusnej rachot vody. Voda mi ubyva trosku, ale ve voleji nejspis neni. Pod autem fleky videt nejsou ze by neco kapalo.Pazoutum zdar a dekuju predem za rady. [upravil dne 15/4/08 ZeDDman] to sem mel taky..bylo to tesneni pod hlavou Citovat
pastorek Odesláno 15. duben 2008 Odesláno 15. duben 2008 Po odvzdušnení systému nieje dôvod aby sa v expanzke objavovali bubliny. Daj dole víčko, pár krát to vyžeň do otáčok a pozoruj hladinu vody. Malé kolísanie je prípustné. Veľké bubliny a mastné škvrny sú neprípustné. Správanie sa môže meniť podľa teploty motora. Ak sa ti stále objavujú bubliny, tak s veľkou pravdepodobnosťou ide o tesnenie pod hlavou. Ak to ešte chvíľu necháš tak , ono sa to prejaví vytláčaním vody z expanzky. Hlava by to nemusela byť, je podstatne odolnejšia ako tesnenie. Citovat
ZeDDman Odesláno 15. duben 2008 Autor Odesláno 15. duben 2008 Původně zaslal: asaad Původně zaslal: ZeDDman Cauec :-) Prolejzam porad fora a hledam nejaky prispevek, kde by byly popsany hlavni viditelne a lehce rozpoznatelne dukazy o praskle hlave, nebo tesneni motoru. Po vsech tech prispevcích co jsem precetl jsem si skoro jisty, ze mam foukly tesneni, ale nemohl by tu nejaky odbornik napsat nejaky postup na amaterskou diagnostiku tohoto problemu? Hlavne by me zajimalo, jak se projevuje hlava a tesneni. Vim, neni lehky to diagnostikovat a nikdy to nebude 100%, ale aspon zhruba. Na co se zamerit, na co juknout a tak. Je pak zbytecny rozmontit pul motoru, kdyz to tesneni je pak treba ok:-) Ja mam podezreni na tesneni, pze mi hodne tlakuje expanzka a po pridani plynu se v ni delaji bublinky. Na druhou stranu ale nikde neprehrivam, nebo to aspon kontrolka neukazuje. Voda se asi nevari, jen je natlakovana. Z expanzky nejak moc vyfukovy plyny taky necitim. Neni mozne, ze to je jen netesnost v chladicim systemu a bere to nekde vzduch, ktery pak bubla do expanzky? Za palubkou v topeni slysim po pridani plynu slusnej rachot vody. Voda mi ubyva trosku, ale ve voleji nejspis neni. Pod autem fleky videt nejsou ze by neco kapalo.Pazoutum zdar a dekuju predem za rady. [upravil dne 15/4/08 ZeDDman] to sem mel taky..bylo to tesneni pod hlavou A co ze se to neprehriva? Nemelo by to?? Citovat
ZeDDman Odesláno 15. duben 2008 Autor Odesláno 15. duben 2008 Původně zaslal: pastorek Po odvzdušnení systému nieje dôvod aby sa v expanzke objavovali bubliny. Daj dole víčko, pár krát to vyžeň do otáčok a pozoruj hladinu vody. Malé kolísanie je prípustné. Veľké bubliny a mastné škvrny sú neprípustné. Správanie sa môže meniť podľa teploty motora. Ak sa ti stále objavujú bubliny, tak s veľkou pravdepodobnosťou ide o tesnenie pod hlavou. Ak to ešte chvíľu necháš tak , ono sa to prejaví vytláčaním vody z expanzky. Hlava by to nemusela byť, je podstatne odolnejšia ako tesnenie. A ta spotreba muze byt tim? Asi jo, kdyz to spaluje i vodu:-) Citovat
asaad Odesláno 15. duben 2008 Odesláno 15. duben 2008 Původně zaslal: ZeDDman Původně zaslal: asaad Původně zaslal: ZeDDman Cauec :-) Prolejzam porad fora a hledam nejaky prispevek, kde by byly popsany hlavni viditelne a lehce rozpoznatelne dukazy o praskle hlave, nebo tesneni motoru. Po vsech tech prispevcích co jsem precetl jsem si skoro jisty, ze mam foukly tesneni, ale nemohl by tu nejaky odbornik napsat nejaky postup na amaterskou diagnostiku tohoto problemu? Hlavne by me zajimalo, jak se projevuje hlava a tesneni. Vim, neni lehky to diagnostikovat a nikdy to nebude 100%, ale aspon zhruba. Na co se zamerit, na co juknout a tak. Je pak zbytecny rozmontit pul motoru, kdyz to tesneni je pak treba ok:-) Ja mam podezreni na tesneni, pze mi hodne tlakuje expanzka a po pridani plynu se v ni delaji bublinky. Na druhou stranu ale nikde neprehrivam, nebo to aspon kontrolka neukazuje. Voda se asi nevari, jen je natlakovana. Z expanzky nejak moc vyfukovy plyny taky necitim. Neni mozne, ze to je jen netesnost v chladicim systemu a bere to nekde vzduch, ktery pak bubla do expanzky? Za palubkou v topeni slysim po pridani plynu slusnej rachot vody. Voda mi ubyva trosku, ale ve voleji nejspis neni. Pod autem fleky videt nejsou ze by neco kapalo.Pazoutum zdar a dekuju predem za rady. [upravil dne 15/4/08 ZeDDman] to sem mel taky..bylo to tesneni pod hlavou A co ze se to neprehriva? Nemelo by to?? az budes na icq..tak dej vedet.pokecame Citovat
pastorek Odesláno 15. duben 2008 Odesláno 15. duben 2008 Původně zaslal: ZeDDman Původně zaslal: pastorek Po odvzdušnení systému nieje dôvod aby sa v expanzke objavovali bubliny. Daj dole víčko, pár krát to vyžeň do otáčok a pozoruj hladinu vody. Malé kolísanie je prípustné. Veľké bubliny a mastné škvrny sú neprípustné. Správanie sa môže meniť podľa teploty motora. Ak sa ti stále objavujú bubliny, tak s veľkou pravdepodobnosťou ide o tesnenie pod hlavou. Ak to ešte chvíľu necháš tak , ono sa to prejaví vytláčaním vody z expanzky. Hlava by to nemusela byť, je podstatne odolnejšia ako tesnenie. A ta spotreba muze byt tim? Asi jo, kdyz to spaluje i vodu:-) Spotrebu by to výrazne ovplyvniť nemalo. Prehrievať sa to bude neskôr, keď bude vytláčať vodu. Citovat
kobr Odesláno 15. duben 2008 Odesláno 15. duben 2008 Sežeň víčko od expanzní nádoby, provrtej a dej ventil od pneumatiky. Jemně!!!!!! natlakuj pumpou maximálně 1 barr či jednu atmosféru a chvíli počkej. Nejlepší by bylo tam ještě zařadit manometr a podle toho foukat. Ale když jemně nahustíš, voda se bude ztrácet, tak je to na beton špatné těsnění pod hlavou. Mám obrázek, jak by to mělo vypadat, není sice z 306 či z jakého pažouta, ale pro pochepení principu funkce by to mělo stačit. Jak mám přidat obrázek? [upravil dne 15.4.2008 kobr] kontřrola chlazení.tif Citovat
ZeDDman Odesláno 15. duben 2008 Autor Odesláno 15. duben 2008 Původně zaslal: kobr Sežeň víčko od expanzní nádoby, provrtej a dej ventil od pneumatiky. Jemně!!!!!! natlakuj pumpou maximálně 1 barr či jednu atmosféru a chvíli počkej. Nejlepší by bylo tam ještě zařadit manometr a podle toho foukat. Ale když jemně nahustíš, voda se bude ztrácet, tak je to na beton špatné těsnění pod hlavou. Mám obrázek, jak by to mělo vypadat, není sice z 306 či z jakého pažouta, ale pro pochepení principu funkce by to mělo stačit. Jak mám přidat obrázek? Das pridat prilohu :-) Moc sem nepochopil, co si tim myslel...:-( Citovat
pastorek Odesláno 15. duben 2008 Odesláno 15. duben 2008 Původně zaslal: ZeDDman Původně zaslal: kobr Sežeň víčko od expanzní nádoby, provrtej a dej ventil od pneumatiky. Jemně!!!!!! natlakuj pumpou maximálně 1 barr či jednu atmosféru a chvíli počkej. Nejlepší by bylo tam ještě zařadit manometr a podle toho foukat. Ale když jemně nahustíš, voda se bude ztrácet, tak je to na beton špatné těsnění pod hlavou. Mám obrázek, jak by to mělo vypadat, není sice z 306 či z jakého pažouta, ale pro pochepení principu funkce by to mělo stačit. Jak mám přidat obrázek? Das pridat prilohu :-) Moc sem nepochopil, co si tim myslel...:-( To vloženie obrázku je voľba len pri citácii. Aspom ja to tak mám. Citovat
pepan_333 Odesláno 15. duben 2008 Odesláno 15. duben 2008 Nazdárek !!!!!!! Je to na 1000% těsnění pod hlavou !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! zdraví Pepan:roker Citovat
ZeDDman Odesláno 15. duben 2008 Autor Odesláno 15. duben 2008 No, doufam..Snad ne hlava, to by me mrsklo... Diky za diagnostiku:) V sobotu to snad dame do kupy... Citovat
Pegoo Odesláno 15. duben 2008 Odesláno 15. duben 2008 Prasklá hlava nebo těsnění: Teďkon jsem řešil podobný případ,vše nasvědčovalo na těsnění na konec to byla prasklá hlava, dirka jak špendlíková hlavička(jizda Hradec Kralove - Náchod a zpět nic,malinko bublinek mírně natlakovaná hadice,jízda Hradec Králové - Praha to samé a zpět už značný pokles a unik vody).jednoznačně nelze vyloučit prasklou hlavu.Určitě si ji nech otlakovat (hlavu )sice to stojí peníze,ale určitě se to vyplatí.Tlakování hlavy cca 500kč. Citovat
kobr Odesláno 15. duben 2008 Odesláno 15. duben 2008 Původně zaslal: kobr Sežeň víčko od expanzní nádoby, provrtej a dej ventil od pneumatiky. Jemně!!!!!! natlakuj pumpou maximálně 1 barr či jednu atmosféru a chvíli počkej. Nejlepší by bylo tam ještě zařadit manometr a podle toho foukat. Ale když jemně nahustíš, voda se bude ztrácet, tak je to na beton špatné těsnění pod hlavou. Mám obrázek, jak by to mělo vypadat, není sice z 306 či z jakého pažouta, ale pro pochepení principu funkce by to mělo stačit. Jak mám přidat obrázek? [upravil dne 15.4.2008 kobr] Dal jsem obrázek, jak by to mělo vypadat [upravil dne 15.4.2008 kobr] kontřrola chlazení.tif Citovat
Pegoo Odesláno 15. duben 2008 Odesláno 15. duben 2008 Jo jinak pokud budeš chtít otlakovat hlavu jsem ti k dispozici. Citovat
asaad Odesláno 15. duben 2008 Odesláno 15. duben 2008 jaky sou nejcastejsi duvody prasknuti hlavy? Citovat
dýzl Odesláno 15. duben 2008 Odesláno 15. duben 2008 Na S.Ibaza jsem měl prasklou hlavu-olej šel do chl.soustavy,spotřena přes 7,5l nafty na sto na dálku.Po výměně hlavy spotřeba šla na pět litrů.Motor se nepřehříval do té doby dokud byl chladič průchodnej.Až se zasvinil tím sajrajtem,ktery tam vznikl z oilu a nemrzky tak se uvařil,po vyčistění zase OK.Jezdil jsem s tím snad dva roky. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.