f3Rd@ Odesláno 14. duben 2008 Odesláno 14. duben 2008 Cau, neni to asi nikdo z klubu, ale je to kamoscina mati co jela jako spolujezdec. prezila to, uz je i doma. Ridic mel mikrospanek a jak ho oslovila, tak se lekl a sthnul to do svodidel a ty ho hodily ho do lesa. http://www.nova.cz/tvarchiv/?238d=09.04.2008&238m=p&238p=SNIDANE&238v=133902 http://www.hzspraha.cz/galerie/p080408/index.htm [upravil dne 14/4/08 f3Rd@] Citovat
f3Rd@ Odesláno 14. duben 2008 Autor Odesláno 14. duben 2008 Tak jezdete uz sakra opatrne a pozor na mikrospanek! Citovat
macik.83 Odesláno 15. duben 2008 Odesláno 15. duben 2008 Jau, to je smutny, zrovna vcera jsem jel odvezt kamose na letiste do Prahy a cestou z Varu jsem napocital minimalne 5 blbu, kteri predjizdeli pred horizontem,v zatacce, nebo se snazili na posledni chvili to jeste nekam nacpat. Strasny! Citovat
Trundik Odesláno 15. duben 2008 Odesláno 15. duben 2008 každej takovej případ je smutnej. Jen jsem se díval, že to je na nějaký dálnici či čtyřproudý silnici. Proč tam nejsou svodidla? Citovat
Guest Scratch Odesláno 15. duben 2008 Odesláno 15. duben 2008 chjo, why we drive as we drive? [upravil dne 15/4/2008 Scratch] Citovat
ozzy56 Odesláno 15. duben 2008 Odesláno 15. duben 2008 Původně zaslal: Scratch chjo, why we drive as we drive? [upravil dne 15/4/2008 Scratch] Co ??? Citovat
Guest Scratch Odesláno 15. duben 2008 Odesláno 15. duben 2008 Původně zaslal: ozzy1956 Původně zaslal: Scratch chjo, why we drive as we drive? [upravil dne 15/4/2008 Scratch] Co ??? proc ridime jak ridime??? Citovat
pastorek Odesláno 15. duben 2008 Odesláno 15. duben 2008 Původně zaslal: Scratch Původně zaslal: ozzy1956 Původně zaslal: Scratch chjo, why we drive as we drive? [upravil dne 15/4/2008 Scratch] Co ??? proc ridime jak ridime??? Neplatí to o všetkých, ale preto lebo sa stále ponáhľam, myslím si že som majster sveta, mám výborné auto ktoré perfektne ovládam a mne sa nič nemôže stať lebo havárie majú len blbci čo nevedia jazdiť. Zrazu hop! kua! nevyšlo to ale určite to nebola moja chyba. Frajeri, priznaj te sa, ktorý si to takto v duchu myslíte? Citovat
Zila Odesláno 15. duben 2008 Odesláno 15. duben 2008 ja lebo mam zase zvišne 250 000 na druhu opravu :D:D:D:D:D:D ps: :bacha:bacha no to by ma jeblo:bacha:bacha:bacha:bacha Citovat
Medvěd Odesláno 15. duben 2008 Odesláno 15. duben 2008 Původně zaslal: pastorek Neplatí to o všetkých, ale preto lebo sa stále ponáhľam, myslím si že som majster sveta, mám výborné auto ktoré perfektne ovládam a mne sa nič nemôže stať lebo havárie majú len blbci čo nevedia jazdiť. Zrazu hop! kua! nevyšlo to ale určite to nebola moja chyba. Frajeri, priznaj te sa, ktorý si to takto v duchu myslíte? Taky jsem byl nucen pospíchat (kdybych nepospíchal, tak si nevydělám na slanou vodu) ale při tom pospíchání jsem ještě musel přemýšlet (a to i za druhé). Kdybych jenom pospíchal a nemyslel, tak bych ve finále prodělal daleko víc. Právě kvůli tomu pospíchání mě ale vytáčeli doruda různí nerozhodní řidiči, kteří jeli pomalu uprostřed vozovky (což se postihovat nedá) a třeba několik stovek metrů před křižovatkou už měli vyřazeno, aby náhodou nemuseli šlapat na brzdu. Když pak měli dát přednost, potřebovali, aby nikde v dohledu nejelo auto, jinak na křižovatce byli schopní stát i půl dne - bohužel i takoví jsou podle mě základem pro vznik kolizních situací, bohužel se ale takové jednání nedá nijak postihovat. Jinak ale souhlasím s tím, že každý řidič je mistr světa a právě ON jezdí nejlíp - dokud se něco nesemele. To já zase na férovku přiznám, že občas za volantem udělám chybu (což při cca 100 000 km ročně je celkem pochopitelné), ale zatím to vždycky dopadlo tak, že to všichni zúčastnění zvládli bez újmy (pokud neberu nehodu z ledna 06, kdy mi ujelo špatně zabržděné auto - to jsem se zpotil až nechci říct kde) tak jsem minimálně 15 let nehavaroval. [upravil dne 15/4/2008 Medvěd] Citovat
pastorek Odesláno 15. duben 2008 Odesláno 15. duben 2008 Paradoxom je, u tých ktorí si uvedomujú že občas urobia chybu alebo že nejaký manéver nebol práve bezpečný, že práve týto sú málokedy príčinou nehody. Problém je s tými čo si to neuvedomujú. Tiež nejazdím nejak pomaly, snažím sa myslieť za tých čo stretám a občas ma i tak prekvapia. Napríklad pred týždňom. Šiel som za liazkou s vlekom po ceste ktorú poznám. Kúsok pred jednou križovatkou zapal ľavú smerovku a posunul sa na stred cesty. Nakoľko na ceste nič nebolo, logicky som uvažoval že odbočuje vľavo, tak som pridal a pokračoval rovno. Keď som bol na úrovni jeho vleku, zrazu prepal smerovku doprava a zaradil sa späť. Brzdil som aj ušami. Vyšlo to lel-len. Veľa nechýbalo a tiež sa vyberiem na prechádzku do lesa. Citovat
Algol Odesláno 15. duben 2008 Odesláno 15. duben 2008 To pastorek: pokud sedáš za volant s tím, že přemýšlíš o tom, co se ti může stát, tak jsi z poloviny mrtvý, protože strach je nejhorší rádce...něco jiného je řídit s respektem k autu, silnici a řidičům, ale i těm zhovadilým řidičům....a chyby? Ty dělá každý, protože ten, kdo chyby nedělá, by minimálně šéfoval Zemi a přilehlým galaxiím...rozhodně nepřemýšlím za jízdy, co by se stalo, kdyby z té vedlejší, do které nevidím, vyjelo auto, kdyby vyběhl zajíc nebo srna atd. (to bych pak nemusel jezdit vůbec) Mimochodem, dneska sem jel na služebku přemotorizovaným služebním HTP a po cestě Tlumačov - Machová (kdo zná, ví, jak pěkný serpentýnky tam jsou), kochal jsem se a na zadnici pověšený Audi A4...chtěl být rychlejší než já, ale nějak mu to nešlo...tak využil výjezdu z dědiny, já +- 50, on předjíždí...do kopce, před horizontem, viděl tak 30 m, kdyby něco vyjelo, je po nás po obou...co dodat.... Citovat
pastorek Odesláno 15. duben 2008 Odesláno 15. duben 2008 Původně zaslal: Algol To pastorek: pokud sedáš za volant s tím, že přemýšlíš o tom, co se ti může stát, tak jsi z poloviny mrtvý, protože strach je nejhorší rádce...něco jiného je řídit s respektem k autu, silnici a řidičům, ale i těm zhovadilým řidičům....a chyby? Ty dělá každý, protože ten, kdo chyby nedělá, by minimálně šéfoval Zemi a přilehlým galaxiím...rozhodně nepřemýšlím za jízdy, co by se stalo, kdyby z té vedlejší, do které nevidím, vyjelo auto, kdyby vyběhl zajíc nebo srna atd. (to bych pak nemusel jezdit vůbec) Mimochodem, dneska sem jel na služebku přemotorizovaným služebním HTP a po cestě Tlumačov - Machová (kdo zná, ví, jak pěkný serpentýnky tam jsou), kochal jsem se a na zadnici pověšený Audi A4...chtěl být rychlejší než já, ale nějak mu to nešlo...tak využil výjezdu z dědiny, já +- 50, on předjíždí...do kopce, před horizontem, viděl tak 30 m, kdyby něco vyjelo, je po nás po obou...co dodat.... Nepísal som že jazdím zo strachom čo sa môže stať ale že rozmýšľam za druhých. Jednoducho sa snažím predvídať čo ten druhý urobí. Nejeden raz sa mi to vyplatilo. Citovat
Algol Odesláno 15. duben 2008 Odesláno 15. duben 2008 To pastorek: ano, s tím se dá bez výhrad souhlasit...kolikrát jsem zcela bezpečně věděl, že ten z té vedlejší mi tam vjede, na některých to jde hrozně vidět, jiní se prozradí tím, že se nepodívají ani směrem, kterým jedu...asi bych měl horší skóre než 1:6 (zaviněné:nezaviněné)..... Citovat
Marlin Odesláno 15. duben 2008 Odesláno 15. duben 2008 Původně zaslal: f3Rd@ Tak jezdete uz sakra opatrne a pozor na mikrospanek! to mi povidej... a stromy jsou taky svina Citovat
Medvěd Odesláno 15. duben 2008 Odesláno 15. duben 2008 Původně zaslal: Algol To pastorek: ano, s tím se dá bez výhrad souhlasit...kolikrát jsem zcela bezpečně věděl, že ten z té vedlejší mi tam vjede, na některých to jde hrozně vidět, jiní se prozradí tím, že se nepodívají ani směrem, kterým jedu...asi bych měl horší skóre než 1:6 (zaviněné:nezaviněné)..... Hmm, tak já mám skóre pestřejší 1) zaviněná - řidičák pár dnů, koupen Renault 8 za 1000 Kč (volantová vůle větší než u traktoru, při sešlápnutí brzd auto někam dojelo, ručka nefunkční). Vyjel jsem s autem pro benzín (ten den o půlnoci bylo první zdražení tuším o 100%, takže všude fronty). Když jsem nalil plnou, vydal jsem se s kámošem (Š 105) v závěsu na projížďku. Když jsme přijeli na křižovatku Veletržní - Dukelských hrdinů, kde jsem dával přednost (v noci nešly semtamfóry). Koukl jsme vlevo - blíží se auto, vpravo - taky se blíží auto, ale stíhám (jsem nějakej Fitipaldi, ne?), tak jedna, dvě a rána jako z děla. Stojím s autem v kopečku směrem k parkhotelu, nohu na brzdě (ručka nefunkční) a šaltpáka se jen tak volně blemcá. Po chvíli vylez kámoš z jeho auta se slovy: \"Ty vole, to snad spadlo lešení ne?\" a ptal se, proč nejedu dál. Ukázal jsem mu šaltpáku a přiznal jsem, že jsem zapomněl na jiné řazení než v autoškole a že jsem z vytočené jedničky plynule zařadil zpátečku - odnesl to čep diferáku v převodovce, poloosa a homokineťák, kterým byla převodovka spojena s poloosou. Druhý den jsem auto dotáhl do práce (tehdy jsem se živil jako automechanik u DP), s chlapama jsme vyměnili nádrž (po tý ráně se uloupl kus jejího trošku zrezlého těla) a po týdnu jsem vyjel na druhou cestu 2) zaviněná - druhá cesta byla s jiným kamarádem z Výstaviště na Vinohradskou pro zapomenutý foťák. Po výměně převodovky mi nefungoval tachometr, tak jsem rychlost pouze odhadoval (nicméně na řazení už jsem si dával bacha - přeci jen z neutrálu rovně dopředu 1, rovně dozadu 2, od sebe nahoru 3, od sebe dolů 4 a K SOBĚ DOZADU ZPÁTEČKA není až tak obvyklá konfigurace. Tak jsem na semaforu Bubenská - Veletržní zařadil 1, pak 2, 3 i na 4 došlo (to už jsem byl na konci Štvanice - začátek magistrály) a najednou přede mnou taxík, vedle mě dvanástsettroska a před ní volno. Škub volantem vpravo, gumy kvílí, rána - auto začne plavat, točím vlevo - FUJ, tady jedou tramvaje pod povrch, točím vpravo - čelně svodidlo, 1 x otočka vpravo a auto zústává stát zadkem v cca 2 m výšce opořené o sloup, předek mezi chodníkem a svodidlem, střechou dolů. Ani nevím jak chodím bez brýlí a bot kolem auta, když tu najednou postřehnu bezejmenný dav, který řeší, že z auta teče benzín, olej, voda - že to může bouchnout, jak se dostala doprostřed chodníku převodovka .......... když tu se ozve památná věta kamaráda: \"Když mi někdo vysvětlí, jak se rozepínají pásy, taky bych si vystoupil\" - seděl pořád připoutanej hlavou dolů v sedačce, která se s ním a kusem podlahy od auta oddělila. Tak skončil můj druhý vůz Renault 8 (první byla Volha 21 Carevna, ale s tou jsem najel jen pár km bez řidičáku) - zbytek jsem rozprodal na díly a až když si přijel pán pro motor, dozvěděl jsem se, že tam nebyla papírová 1132, ale 1300 Gordina - takže si motor odvezl šťastnej jak blecha za 5000 Kč. 3) pouze pozorovatel - to už jsem vozil knihy, ale na mé Š 105 mi praskla hlava, tak jsem ukecal kamaráda, ať vezme svého Fiata 125 P a jede se mnou na výlet. Někde u Křivoklátu jsme dojeli LIAZku, která jela cca 60 středem úzké okresky. Já bych aspoň zablikal nebo houknul - ne tak kamarád, který se jí v cca 110 rozhodl předjet. Aby si neserval pravý bok, najel levými koly lehce na trávu - což ho ale vyděsilo, škubl volantem vpravo (jak to viděl u mě na té Štvanici), dostali jsme od Lízy ránu na pravé zadní dveře nárazníkem a skočili jsme z cca 2m vysoké navigace mezi krávy - cestou jsme prorazili dřevěnou ohradu. Paradoxně mnohem dřív než policajti přijel traktor z novýma kládama, doplnili námi zpřerážené kusy ohrady a zase odjeli. Pro policisty pak bylo největší záhadou jak jsme se do té neporušené ohrady dostali. 4) zaviněná - ve firmě jsem dostal dvanástsettrosku a jel jsem do skladů vydavatele pro knihy. Jak jsem viděl u mazáků v náklaďácích, pro zacouvání jsem si otevřel řidičovo dveře - a o paletu jsem je vyvrátil (auto bylo naštěstí starší) 5) nezaviněná (stejná dvanástsettroska) - asi 400 km po výměně přední nápravy za generálkovanou mi začalo nějak klepat pod autem a mezi Kolínem a Chvaleticema najednou rána a já skončil v poli (naštěstí po dokončení předjíždění 3 cyklistů). Když jsem vylezl z auta, zjistil jsem, že v příkopě leží moje pravé přední kolo včetně brzdového kotouče = praskl mi čep na nápravě. - tak zelené lidi, jako Ty cyklisty jsem v životě neviděl. 6) zaviněná - v listopadu 05 jsem dostal úplně nové Ducato. Protože ale Ducato má ručku na levou ruku, nějak jsem se s ní neskamarádil. Jednoho pondělního rána jsem v České Lípě jen v rychlosti potřeboval předat na knihkupectví, tak jsem vyběhl z auta, když tu najednou klakson - kouknu se z krámu a před výlohou NEMÁM AUTO !!!!!! Klakson patřil taxikáři, který moje Ducato měl napasované do Oktávky - byl jsem u auta tak rychle, že si ten dobrý muž dodnes myslí, že jsem seděl uvnitř a vycouvával z jednosměrky - což jsem mu z pochopitelných důvodů nevyvracel. Naštěstí se to obešlo bez policajtů, jen jsme to nahlásili pojišťovně a byl klid. [upravil dne 15/4/2008 Medvěd] Citovat
pastorek Odesláno 15. duben 2008 Odesláno 15. duben 2008 Tá 4 sa neráta. Trochu pokrčené dvere, odraté blatníky, ťuknuté nárazníky, tomu sme kedysi vraveli \"podpis\". Citovat
BoneDaddy Odesláno 15. duben 2008 Odesláno 15. duben 2008 Medvěde, ty si neměl knihy prodávat ale psát. Mazec sloh i ty příběhy. Citovat
adraj Odesláno 15. duben 2008 Odesláno 15. duben 2008 Teda jak jsi to Medvěde napsal je úplně parádní.:D:D.Pobavilo mě to velice K 1: Ty jsi pracoval u DP? 2: Na ty tramvaje máš štěstí 3: Tentrát asi moc do smíchu nebylo? 4: To nemá chybu:super:D Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.