Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Jarda 206SW

no me to startuje uplne v pohode i pri -25 (tzn na poprve), stav 21tis.km, jezdim 35km dlouhe trasy (do prace), r.v.12/2005.

Se zvysujicim se mrazem ale klesa muj akcni radius pod 35km, coz je ostatne tematem teto diskuse :D:D

Mam se bat, ze zase nebudu jezdit? Mam v nadrzi smes benalu91 a nafty v pomeru 1:30 + kybl ruznych aditiv, ktera v mrazu stejne byla howno platna..:bojim

Jinak na ten benzin to kolem nuly jzdi lip :D:D:D

ked vravis ze ti to aj pri -25 chyti na prvy sup tak mam asi aj zhavice v haji.... mne to do -14 chyt atak ze nahazvis zatocis a asi po 1s to chyti... pri -6 to ani nezhavi a chyta tak isto... ale nad -15 vravim to tocis aj par sekund a ani neodpali spociatku... potom na 2-3 uz raz zacas odpali a na 4-5 uz aj chyti...

Odesláno
Původně zaslal: jarinek

Původně zaslal: Tom4F

Doporucuju si prehrat reportaz o aroganci PEUGEOT v CR:

http://www.iprima.cz/tvarchiframe/video/?video=6299

Tomas

Je to hnus, ale na druhe strane kdo vam vymění jen tak auto ????? Viděli jsme i renault, který jezdí na jednu stranu.A taky se to natýká 1,4 HDI.........

ale inak ako sme poculi a videli staci odpojit a zapojit baterku a ide to, tak nech mi ta zenska nevravi ze to nedokaze... :-)))

Odesláno

Naisto to bude filter lebo aj ked mas stari palivovy filter tak to robi taketo problemi a mozes tam nalievat do nafty co chces.Vo filtri je taka usadenina neviem teraz odborny nazov ale ta robi problemi. Auto nastartujes ale ked sa ti minie nafta cio je v cerpadle a v hadickach a klesne ti tlak a auto zhasne.

Odesláno
Původně zaslal: ROpa

ked vravis ze ti to aj pri -25 chyti na prvy sup tak mam asi aj zhavice v haji.... mne to do -14 chyt atak ze nahazvis zatocis a asi po 1s to chyti... pri -6 to ani nezhavi a chyta tak isto... ale nad -15 vravim to tocis aj par sekund a ani neodpali spociatku... potom na 2-3 uz raz zacas odpali a na 4-5 uz aj chyti...

Napada me jeste jedna vec, ktera by s tim mohla souviset - motor naskoci, kdyz je v systemu min. 200bar, to je spodni hranice pro funkci injektoru. Ten tlak vyrobi vysokotlake cerpadlo, ale jak pravi stare prislovi, z hovna bic neupletes - nemas ze zacatku prazdne hadicky?

To se da vyzkousek nekolika zpusoby - ale vzdy po delsi pauze

1) posadis do auta svoji milou a nechas ji startovat, pri tom se divas na pruhlednou hadicku na motoru, jestli v ni nejde nejak moc bublin

2) nechas to proste tocit delsi dobu - az 7s (nedobe pro baterku, ja vim)

3) ihned po nastartovani to chcipnes a po male chvilce zkusis znova, kdyz to pujde a motor bude dostatecne studeny, jsou to hadicky

4) nejdriv napumpuj tim cernym balonkem, az nepujdpou bubliny, pak zkus startnout

5)...

No ale kdyz rikas, ze to nejde jen v mrazu, tak to asi vzduchem v trubkach nebude... Ackoliv v mrazu muze lecktera hadicka ztvrdnout, objevit se netesnost, nafta spadne.. Zkusil bych to.

Odesláno

Vlastním Peugeot 307 1.4 HDI r.v.10/2003 a musím říct,že jezdím s autem každý den a nikdy se mi nic takového co tady popisujete nestalo.Nemyslím si,že by byl nějaký rozdíl v motorech u těchto modelů.Tankují u Benziny.

Odesláno

Co dodat, jsi stastny muz, preju ti tento stav udrzet co mozna nejdele.

Kratke resume:

Nas rozdil nespociva v motorech ale v palivech - kvalita je pumpa od pumpy jina. Bohuzel ne kazdy najezdi desitky km denne a s tim co ma v nadrzi si nejak musi poradit po celou dobu, co mrzne. A to je nase aktualni tema.

Ja tankoval u OMV jejich Alpin Diesel, pri teplotach mene nez -20°C se mi ucpal filtr parafinem po asi 30km stale jizdy. Nemam vytapenou garaz, takze parafin ve filtru sam od sebe nepovoli.

v diskusi na toto tema bylo zmineno, ze je mozne redit naftu benzinem91 nebo potrolejem, ze starsi modely maji slabe / vypalene vyhrivani ve filtru a novejsi modely by tuto vadu mit nemely.

Jsem majitelem novejsiho modelu a s hlubokym mrazem zapasim tez. Teda ted uz ne, tento problem se projevuje pri teplotach kolem 20°C a nizsich.

Ted uz je pravda po problemu, ale co bude pristi zimu? budeme zurive diskutovat zase?? Podle me je dobre se tomuto tematu venovat dokud je zima a ucinek pripadne opravy v servisu si clovek muze overit hned.

Odesláno

Bohuzel se musim pripojit. I moje 206 1.4HDI v pondeli po cca 10 km vyvesila fangli. Servis jednoznacne zamitl jakoukoli diskusi a rekl, ze je to spatnou naftou. Jsem presvedcen, ze na stejnou nadrz jsem jezdil pri predchozi vlne mrazu. Za \"diagnostiku\" se servis rekl 1000:(

Model 2004.

Odesláno

ja po vymene toho filtra mam zatial bez problemov ale je fakt ze je -17 ale nie je to celu noc ale len chvilkovo takze zatial nemozem s uplnou urcitostou povedat ci to problem vytiesilo. To ze je kvalita paliva vc SR a CR nedostatocne je jasne, tento problem nem len 1.4HDI ako iste viete nenastartovali aj autobusy, niektore CR fordy atd...

Odesláno

Teraz som si spomenul na jednu vec...

V lete alebo na jesen si idem po dialnici 140km/h a z nicoho nic mi zhasne motor a uz nejde natocit... oranzova kontrolka motoru svieti... 30A poistka v motorovom priestore v haji... po vymene poistky to fachcilo a v servise povedali ze to zrejme snimac ktory pri havarii odstavi alektriku v aute zblbol nejaky otrasom... (auto bolo predtym uz raz burane)

Teraz ma napadlo ci to miesto snimaca nebola porucha vyhrievania vtedy... Vyhrievanie pozostava z vykonoveho odporu, vykonovheo tranzistora, a dalsich par SMT suciastok... pocitam ze tam bude daky termistor alebo daco co snima teplotu a podla toho reguluje ten tranzistor prud ktory tecie tym odporom... pri poruche tam moze tiect prilis velky a odpor moze zhoriet... zaroven moze dost k prepaleniu tej 30A poistky... Chcelo by to schemu zapojenia elektriky na 206 a hned by sme vedeli ci je ten filter na nejakej poistke resp co dalsie je este na tej poistke zavesene... mozno by to potvrdilo alebo vyvratilo moju teoriu...

• O 2 týdny později...
  • O 2 týdny později...
Odesláno

FW: Odpověď od technických poradců PČR :

--------------------------------------------------------

Dobrý den,

dovoluji si Vám přeposlat odpovědi technického poradce Peugeotu ČR na Vaše otázky z předchozího e-mailu:

1.) U palivového filtru neexistuje žádná informace od výrobce o tom, že by vyhřívací tělísko palivového filtru 190184 mělo větší výkon.

2.) Výrobce tuto informaci neudává, resp. nemáme žádné informaced o tom, že by došlo ke změně \"jemnosti/propustnosti\" palivového filtru u tohoto motoru.

3.) Není nám známo, z jaké informace vycházíte.

4.) Výrobce vozidel Peugeot bohužel nemůže ovlivnit kvalitu nafty (resp. pohonných hmot) u čerpacích stanic v České republice.

S pozdravem

Linda Maňáková

zákaznický servis/relations clienteles

Peugeot Česká republika, s.r.o.

Na Strži 40

140 00 Praha 4

Odesláno

Peugeot SR:

Motory HDi su citlive na kvalitu a cistotu nafty, z tohto dovodu pouziva

vyrobca v tychto motoroch take filtre, ake pouziva, resp. ake boli

specialne navrhnute pre dany model ( dodrzana ista filtracia paliva).

Nevieme o ziadnych zmenach tohto nahradneho dielu, podla nasich informacii

sa filter ako taky nemenil.

Co sa tyka znaciek dielov Bosch alebo Mann, vyrobca ma na tento diel 2

dodavatelov a pouziva do motorov obidve znacky.

Vas problem pri extremne nizkych teplotach - 15 C podla nasich informacii

bol spojeny s palivom, kedy zamrzli castice nafty a sposobili problem na

vozidle.

Ak by sme vedeli od vyrobcu o akomkolvek probleme, alebo zavade, bol by ste

upozorneny zo servisu a vykonal by sa tam potrebny zasah.

S pozdravom

Zofia KRAKOVA

responsable relation clientele

PEUGEOT SLOVAKIA,s.r.o.

Brnianska 31

811 04 Bratislava

tel: +421 2 59 30 23 23

• O 4 měsíce později...
Odesláno

Ahoj,

za pár měsíců tu bude zima a tak se ptam jestli ma nekdo nove informace ohledne naseho smutneho pribehu se zamrzanim nafty u 1.4HDi behem jizdy.

Vymenu pal. filtru pri 60.000km nastesti pred zimou stihnu.

Diky za jakekoliv info.

Tomas,

206SW 1.4HDi, 10/2003, 58.000km zatim bez zavad (kome zamrzani)

Odesláno

Bohužel.

Ptal jsem se na tento problem v servisu ještě v době, kdy byl aktuální. Topné tělísko tam sice je, ale údajně ohřívá pouze zpátečku.

Náš problém by se asi měl řešit přidáním nějakého dalšího zařízení před palivový filtr.

Odesláno

dovolim si nesuhlasit, filter ma iba privod a vyvod takze o nejakej spiatocke nemoze byt ani reci. hned za privodom je vyhrievacie teleso, dalej nafta priteka do samotneho priestoru filtra resp \"pod papierovu vlozku\" odkial je nasavana cez vlozku smerom hore, necistoty sa usadzuju na spodu fitru pod papierovou vlozkou. Kludne to moze byt funkcne, akurat ze ja som mal to vyhrievanie zhorene, a odkedy som vymenil cely filter uz dostatocne nemrzlo takze nemozem posudit ci sa to vyriesilo. Otazkou zostava ci je vyhrievanie dostatocne. Dali by sa robit este experimenty s tym ako ucinne je to vyhrievanie a ci by nesiel jeho vykon este zvysit ak by to bolo potrebne.

Původně zaslal: Jarda 206SW

Bohužel.

Ptal jsem se na tento problem v servisu ještě v době, kdy byl aktuální. Topné tělísko tam sice je, ale údajně ohřívá pouze zpátečku.

Náš problém by se asi měl řešit přidáním nějakého dalšího zařízení před palivový filtr.

[upravil dne 12.7.06 ROpa]

Na tom vyhrievani je este ta trubelka v pozadi vpravo a zvrchu je ten privod takze to preteka cez teleso a otvorom v trubelke sa dostane pod vlozku.

[upravil dne 12.7.06 ROpa]

post-0-14109594681327_thumb.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...