Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Čau, mel jsem dnes čas, tak jsem podle fóra identifikoval a odmontoval motorek klapky přívodu vzduchu, který v kabině neustále vydával zvuk. Měl sjeté jedno ozubené kolo (viz foto) a proto neustále běžel. Chci se tedy zeptat, na co je vlastně ta vnitřní cirkulace vzduchu? Pokud jsem mechanicky zajistil klapku v poloze otevřeno k motoru, tak to bude normálně topit a manuální klima normálně chladit i bez tohoto motorku ovládání klapky? Jediné co nebude fungovat je ta vnitřní cirkulace?

post-0-14109599793697_thumb.jpg

Odesláno
Původně zaslal: Kekros

Vnitřní cirkulace je dobrá např. když nemužeš do kopce předjet trabant nebo nějakou tatru. Nezasmradíš si vnitřek :super

Ok pravda, ale jinej vliv na funkci topení a klima tento motorek klapky nemá??

Odesláno

lépe ti chladí klima a lépe topí o kolik to ti neřeknu,ale pokud používáš vnitřní okruh tak ohříváš teplejší vzduch než z venku a u chlazení chladnější než je venkovní teplota.Svůj smysl ta klapka má.Já ji budu posílat na repas

Odesláno

V životě jsem ji nepoužil. Takže klidně bych ji vyřadil. Ale měl jsem kolegu, který nemohl snést (ten strašný smrad;)) ostřikovače, tak ji vždy zavřel. Za pár minut bylo v autě málo kyslíku, protože ji pak zapomněl otevřít.:roll

Odesláno
Původně zaslal: P607Olda

V životě jsem ji nepoužil. Takže klidně bych ji vyřadil. Ale měl jsem kolegu, který nemohl snést (ten strašný smrad;)) ostřikovače, tak ji vždy zavřel. Za pár minut bylo v autě málo kyslíku, protože ji pak zapomněl otevřít.:roll

Přesně.Než zjistím,které je to tlačítko---je po smradu ;)

Guest servisman
Odesláno

já jen tohle že pokud jsem to vyndal tak mne začaly se spouštět větráky nějakou tu dobu pak přestaly.Taky klapka je mimo provoz ale musíms tím něco provést.bud to vyřeším mikrospínačema aby se vypínala,a nebyla stále pod proudem

Odesláno
Původně zaslal: honza406

já jen tohle že pokud jsem to vyndal tak mne začaly se spouštět větráky nějakou tu dobu pak přestaly.Taky klapka je mimo provoz ale musíms tím něco provést.bud to vyřeším mikrospínačema aby se vypínala,a nebyla stále pod proudem

Urcitě bych to chtěl také vyřešit, ale když jsem viděl, co ten mechanismus obsahuje, tak bych nebyl ochotnej dát za výměnu 6000tis, jak tady někdo v diskuzi psal. Chtělo by to sehnat třeba z něčeho jiného nějaké takové ozubené koločko, ale to asi nebude jednoduché.

Guest servisman
Odesláno

sehnat se dá a nový stojí i ani ne 3000 jen záleží co máš za typ.Některé se liší jen v konektoru

Odesláno
Původně zaslal: honza406

sehnat se dá a nový stojí i ani ne 3000 jen záleží co máš za typ.Některé se liší jen v konektoru

Asi jsem divnej, ale je to tak o 2500 kč víc, než bych za to byl ochoten zaplatit.

Odesláno

Petr Bačák

Zarybník 255

594 42 Měřín

bacakp@centrum.cz

Dělá repase těhle motorků,ptal sem se tu jestli s ním má někdo zkušenosti,ale nikdo neodpověděl.Budu mu to posílat příští týden.Řekl mi 700kč za opravu + poštovné.Plastové kolečka nahrazuje kolečky z mosazy tak to snad něco vydrží

[upravil dne 6/4/08 subin]

Odesláno
Původně zaslal: subin

Petr Bačák

Zarybník 255

594 42 Měřín

bacakp@centrum.cz

Dělá repase těhle motorků,ptal sem se tu jestli s ním má někdo zkušenosti,ale nikdo neodpověděl.Budu mu to posílat příští týden.Řekl mi 700kč za opravu + poštovné.Plastové kolečka nahrazuje kolečky z mosazy tak to snad něco vydrží

[upravil dne 6/4/08 subin]

Tak to by šlo. Pak dej vědět, jak jsi pochodil.

Odesláno

I mi odešla, sehnal jsem si nové ozubené kolečka a klapku opravil. Strašná drbárna, půl soboty v háji:bacha. Jezdil jsem bez klapky 2 roky a kdybych věděl, co mě s tou opravou čeká,tak bych bez klapky jezdil dál.

Odesláno
Původně zaslal: Bret

I mi odešla, sehnal jsem si nové ozubené kolečka a klapku opravil. Strašná drbárna, půl soboty v háji:bacha. Jezdil jsem bez klapky 2 roky a kdybych věděl, co mě s tou opravou čeká,tak bych bez klapky jezdil dál.

A kde jsi sehnal nová ozubená kolečka??

Odesláno

Skládal jsem to kolečko ze dvou a upravoval, jinak ty kolečka jem sehnal tady :www.linearnitechnika.cz. Kolečka mají označení SH 0714 a SH 0548. Cena i s poštovným z Německa ze skladu cca 300,- (kolečka stojí asi 10,- Kč). Ale říkám rovnou, že je nutno je upravit (slepit dohromady , osoustružit nebo přebrousit na potřebné tloušťky atd.) Hrozná práce.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...