Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj. Hele chlapi neuvažovali jste někdo o tom, že by šel FAB úplně do pr.. teda vyndat ho ven..Prý to nějaká firma dělá. Máte s tím někdo zkušenost..Myslím spotřebu, kouřivost a tak?

Odesláno
Původně zaslal: rybaadal

Ahoj. Hele chlapi neuvažovali jste někdo o tom, že by šel FAB úplně do pr.. teda vyndat ho ven..Prý to nějaká firma dělá. Máte s tím někdo zkušenost..Myslím spotřebu, kouřivost a tak?

Nebuď línej a pročti si celé vlákno.

Odesláno

Ahojte, mame doma taky problem s peugeotom 307SW 2.0 HDI 79kW je problem s aditivami, pal pc vypisuje že chýbajú aditýva v palive.......nádržky je plná, ale ako zistíme že tie aditíva sa do nafty pridávajú? ako sa to vlastne pridáva? ako to funguje- pri tankovaní sa to pridáva ako som čítal......len nevieme či to vlastne funguje da sa to nejako vyčistit? alebo tak? filter FAP sme vyčistili........mame len s tym autom problémi..........PGT je ****.........:bacha

už nas to nebaví...............poradte ako na to .... ďakujem

Guest Lukas Vavrinec
Odesláno

Tak vcera som aj ja navstivil firmu fapoff.cz, a mozem vyslovit len a len spokojnost. je vidiet, ze chalani vedia, co robia. Pristup personalu super. Od vcera som najazdil cca. 300km a auto sa zatial javi zivsie, znizila sa spotreba a dufam, ze problemom s fapom konecne odzvonilo :D Takze odstranenie fapu mozeme len odporucit, je to trvale a bez dalsich investicii. Odstranenie na P407,2.0 Hdi - 195€.

Kto to tam nepozna, tak odporucam navigaciu, lebo je to zastrcene v takom priemyselnom dvore. No a pripravte sa, ze zakrok trva cca. 3 hod., takze si so sebou niekoho zoberte s kym pojdete na kavu alebo na obed. :P

A chalani hovorili, ze denne vyberaju aj 7 fapov a zatial sa este nikto nestazoval, takze to asi naozaj pomaha :D

Odesláno
Původně zaslal: Lukas Vavrinec

Tak vcera som aj ja navstivil firmu fapoff.cz, a mozem vyslovit len a len spokojnost. je vidiet, ze chalani vedia, co robia. Pristup personalu super. Od vcera som najazdil cca. 300km a auto sa zatial javi zivsie, znizila sa spotreba a dufam, ze problemom s fapom konecne odzvonilo :D Takze odstranenie fapu mozeme len odporucit, je to trvale a bez dalsich investicii. Odstranenie na P407,2.0 Hdi - 195€.

Kto to tam nepozna, tak odporucam navigaciu, lebo je to zastrcene v takom priemyselnom dvore. No a pripravte sa, ze zakrok trva cca. 3 hod., takze si so sebou niekoho zoberte s kym pojdete na kavu alebo na obed. :P

A chalani hovorili, ze denne vyberaju aj 7 fapov a zatial sa este nikto nestazoval, takze to asi naozaj pomaha :D

:papa Včera som FapOff.cz absolvoval tiež, a možem potvrdiť, že auto ožilo. Má lepší ťah od nižších otáčok, spotreba podľa PC je tiež priaznivejšia. Ja si myslím, že to bolo správne rozhodnutie....:potlesk

Odesláno

Zdravim, tak dnes se i me zobrazilo antipollution filter fault. Uz asi 2500 km (tankovano 3x plna nadrz) se me zobrazuje feul aditiv minimum level. V nadrzce jeste neco je, ale po dnesnim zjisteni to pujde asi pryc. Za chvilku jedu na diagnostiku tak uvidim jak je filtr zaneseny a pokud to ma za par, tak asi volim fapoff. Nabizi se zde snad jine lepsi reseni? Myslim si, ze asi ne :-(

Tak mi drzte palce. Zatim.

Odesláno

Zdravim, kdyz se mi zobrazila chyba antipollution fault, tak jsem byl na diagnostice.

na diagnostice jsme zjistili ohledne FAP nasledujici.

Otacky motoru 739 ot/min (volnobeh)

naplneni filtru pevnych castic 18%

teplota za katalyzatorem 141 st.C

diferencialni tlak vyfukovych plynu 0 mbar

Objemove mnozstvi vzduchu 20l/hod

Prumerna vzdalenost mezi regeneracemi u poslednich 5 cyklu 0km

pocet km ujetych od posledni regenerace 0km

Tyto udaje jsou hodne zajimave.

Vypada to jako bych FAP uz nemel a jednotka o tom nevi.

Overim a dam vedet.

Uz se mi nejakou dobu zobrazovalo diesel aditivum minimum level. Od prvniho varovani nizke hladiny aditiva jsem natankoval 3 plne nadrze. Od prvniho zobrazeni by melo aditivum vydrzet na 6 plnych nadrzi. Ptam se tedy jestli je mozne ze se zobrazi antipollution fault kdyz je aditiva na mene nez 3 plne nadrze?

Chybu antipollution fault se nam podarilo vymazat, ale nasledujici den se mi po tretim nastartovani ukazala znovu.

Mate nekdo podobne zkusenosti?

Odesláno

vypada to ze FAP je odstraneny.ale nekorektne.U EDC16 to nejde jednoduse.

Tzn ze teplota by mela ukzovat 752stupnu nebo vzdalenost by mela byt 500km cca.

Kdyz to odstranovali tak nemeli jeste asi ofiko verzi softu na to.

Nejspis.Je ale dulezite jestli je v celkovem testu vozidla taky pocitac aditivace.

Kdyz tam je tak to je jasne.:D

[upravil dne 30.7.2010 straki007]

Odesláno

Kdyz jsme se divali na mereni parametru od pocitace aditivovani nafty tak tam bylo nasledujici.

minimalni hladina aditiva: dosazeno

uzaver palivove nadrze: nepritomen

celkove mnozstvi aditiva vstriknuteho do FAP (1.pocitadlo): 88 gramu

teplota na vestupu FAP: 255 st.C

celkove mnozstvi aditiva vstriknuteho z nadrzky aditiva (2.pocitadlo): 88 gramu

Mel jsem tam chybu uzaveru palivove nadrze.

To jeste zkontroluju, mozna budou zoxidovane kontakty na spinaci a nebo pokazeny spinac u palivove nadrze.

Odesláno

Jooo takhle.

Tak to vypada ze je tam.Ale.Regeneruje spatne.Zkus si dat normalne mereni parametru a otevirej a zavirej nadrz.Melo by se to menit pritomen-nepritomen.

Pokud ano tak pocitac aditivace se musi nanovo predelat konfiguraci a nafingovat vymena FAP.A stejne nekdy nepomuze.

Odesláno
Původně zaslal: romales

Zdravim, kdyz se mi zobrazila chyba antipollution fault, tak jsem byl na diagnostice.

Overim a dam vedet.

Uz se mi nejakou dobu zobrazovalo diesel aditivum minimum level. Od prvniho varovani nizke hladiny aditiva jsem natankoval 3 plne nadrze. Od prvniho zobrazeni by melo aditivum vydrzet na 6 plnych nadrzi. Ptam se tedy jestli je mozne ze se zobrazi antipollution fault kdyz je aditiva na mene nez 3 plne nadrze?

Chybu antipollution fault se nam podarilo vymazat, ale nasledujici den se mi po tretim nastartovani ukazala znovu.

Mne to tiež tak pripadá ako keby si už nemal FAP.

Ja mám FAP tiež preč cez firmu Fapoff,no upozornili ma,že počítač aditivovania zostane funkčný.Vraj sa to nedá až tak dokonale odstrániť,ale stačí cez diagnostiku raz za čas vynulovať počítač aditivovania ak sa objavia hlášky ohľadne aditivovania.Vlastne ak sa objavý tak len jedna hláška a tou je informácia,že došlo aditívum.Vtedy stačí cez diagnostiku vynulovať počítač aditivovania a zas bude pokoj,lebo počítač si bude myslieť,že som dolial aditívum.

Možno sa vám naskytuje úvaha,že je v nádržke je niečo ako plavák,ktorá sníma hladinu aditíva.Vraj nieje to tak.

Francúzi nepočítali s tým,že diagnostiku bude mať hocikto ale len servis.A ten vám vlastne doleje aditívum a počítač vynuluje.

Počítač je nastavený tak,že má danú fixnú hodnotu koľko je v nádržke aditíva keď je plná.No a pri vynulovaní počítača aditivovania začne z tej fixnej hodnoty odratávať pri každom tankovaní paliva a až sa blíži k nule,tak začne vypisovať hlášky....

Ja by som poradil aby si si dal vynulovať počítač aditivovania a uvidíš,či bude pokoj...

oni tie dve hlášky môžu na seba navezovať (ak ignoruješ hlášku o mále aditíva nastupuje hláška Antipolution....)

[upravil dne 30/7/10 drobec.sk]

Odesláno
Původně zaslal: drobec.sk

Overim a dam vedet.

Ja mám FAP tiež preč cez firmu Fapoff,no upozornili ma,že počítač aditivovania zostane funkčný.Vraj sa to nedá až tak dokonale odstrániť,ale stačí cez diagnostiku raz za čas vynulovať počítač aditivovania ak sa objavia hlášky ohľadne aditivovania.Vlastne ak sa objavý tak len jedna hláška a tou je informácia,že došlo aditívum.Vtedy stačí cez diagnostiku vynulovať počítač aditivovania a zas bude pokoj,lebo počítač si bude myslieť,že som dolial aditívum.

Možno sa vám naskytuje úvaha,že je v nádržke je niečo ako plavák,ktorá sníma hladinu aditíva.Vraj nieje to tak.

Francúzi nepočítali s tým,že diagnostiku bude mať hocikto ale len servis.A ten vám vlastne doleje aditívum a počítač vynuluje.

Počítač je nastavený tak,že má danú fixnú hodnotu koľko je v nádržke aditíva keď je plná.No a pri vynulovaní počítača aditivovania začne z tej fixnej hodnoty odratávať pri každom tankovaní paliva a až sa blíži k nule,tak začne vypisovať hlášky....

Ja by som poradil aby si si dal vynulovať počítač aditivovania a uvidíš,či bude pokoj...

oni tie dve hlášky môžu na seba navezovať (ak ignoruješ hlášku o mále aditíva nastupuje hláška Antipolution....)

No tak to slysim ne poprve ze po FAPoff se musi neco delat jeste po urcite dobe.Kazdy kdo FAP odstrani musi udelat konfiguraci(primo v jednotkach).Kdyz FAP nemam(po vypnuti myslim)tak jak se mi muze objevovat hlaska s FAPem???

Dava vam to logiku??Jak v tom pripade odstranuji firmy FAP???

Odesláno
Původně zaslal: straki007

Původně zaslal: drobec.sk

Overim a dam vedet.

No tak to slysim ne poprve ze po FAPoff se musi neco delat jeste po urcite dobe.Kazdy kdo FAP odstrani musi udelat konfiguraci(primo v jednotkach).Kdyz FAP nemam(po vypnuti myslim)tak jak se mi muze objevovat hlaska s FAPem???

Dava vam to logiku??Jak v tom pripade odstranuji firmy FAP???

A odkiaľ vieš s istotou,že hláška atipolution... je práve ohľadne FAPU?? :bacha

hláška antipolution... sa zobrazuje aj u benzínových motoroch a tam FAP nieje :D

Niekedy sa zobrazí keď je zlé nejaké čidlo...

Ale každopádne nemá táto hláška vždy čo robiť s FAPom.

Podľa mojích zistení sa táto hláška objavuje vtedy,keď systém nevie presne diagnostikovať o akú poruchu sa jedná...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...