Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

To zazimir: hm, to je nejake divne neposteloval ti to Straki? :-)

Alebo ti merali emisie akurat ked to regenerovalo. Sa mi zda ze Straki mi raz hovoril, ze ked je to plne tak to huli ako krava.

[upravil dne 10.10.2011 21:46 od DanculD]

Odesláno

Já jsem to první měření nedělal, to je ještě od původního majitele, ale jelikož FAP regeneroval furt a všude, tak je to dost dobře možné. že se měření dělalo při regeneraci. Jsem si skoro jistý.

[upravil dne 11/10/11 05:48 od Zazimir]

Odesláno

Trošku mimo,ale prispejem.

Ja mám Ford c-max 2008 2.0TDCi 100kw. Tento motor taktiež je v peugeote lebo je to proste motor PSA.

Tiež som tam mal DPF (FAP) ale veľmi jednoducho som to poriešil.

2.0TDCi (2.0HDi) 100kw sa vyrábali 2 druhy. S DPF (FAP) a BEZ DPF (FAP).

Cez Forďácku diagnostiku (IDS) som nahral kalibráciu (Soft) do RJ pre motor bez DPF (FAP).A samozrejme som DPF vymlátil. Jazdím takto už 50.000km a žiadny problém (prečo by aj,že?).

A najzaujímavejšie je že motor plní aj tak emisnú normu EURO IV.

je to totiž aj napísané v kalibrácii (softe). S DPF je napísané: Stage 4 aDPF , bez DPF je napísané Stage 4 nDPF.

je to garancia EURO normy od samotnej automobilky Ford, žiadny výmysel.

tak by ma teda zaujímalo ako to páni inžinieri vysvetlia, akú podstatu DPF (FAP) má na Euro normu,keď aj tak plní EURO IV či je z DPF (FAP) alebo nie... :myslim

Odesláno

Jeste je spousta lidi kteri nechapou podstatu FAP/DPF

Je rozdil emise a pevne castice z Railu.

FAP musi zachytavat pevne castice hlavne.Az potom jsou na miste emise.

Je to prece i v nazvu resp.zkratce Diesel Particular Filter=Filtr Pevnych Castic.

Proto se emisni limit ve vetsine pripadu splni ikdyz tam FAP neni.

PS:K Fordu asi tolik ze maji jiny princip jednotky.

Odesláno
Jeste je spousta lidi kteri nechapou podstatu FAP/DPF

Je rozdil emise a pevne castice z Railu.

FAP musi zachytavat pevne castice hlavne.Az potom jsou na miste emise.

Je to prece i v nazvu resp.zkratce Diesel Particular Filter=Filtr Pevnych Castic.

Proto se emisni limit ve vetsine pripadu splni ikdyz tam FAP neni.

PS:K Fordu asi tolik ze maji jiny princip jednotky.

Ano,máš pravdu. Ale potom načo všetci riešia či to prejde cez EK alebo nie. Je jasné,že to prejde a teda celá táto diskusia o tom,či to prejde cez EK alebo nie nemá prakticky význam.

ja viem načo je tam to DPF (FAP),ale veľa ľudí si myslí že to má niečo s emisiami a to je predsa blbosť...

Odesláno

nebude zakladat nove vlakno, tak prihodim do aktivneho:D

vydesila ma \"vzdialenost ujeta od posledne vymeny FAP\" je tam 100000 a na tacho mam 125tkm...korekcie na vstrekovacoch su ani nie +-2% od idealnej hodnoty a vsetky hodnoty o ktorych viem ake maju byt sedia....takze otazka: tu hodnotu od vymeny aktualizuje po urcitych km? napr kazdych 50tkm? jedna sa o 307 2.0hdi 100kw FAP

dakujem

tym km celkom aj verim, interier je ako novy, az na pedale, tie su asi tak isto oslapane ako na starej 307 ktora ma na tacho cez 135tkm(jedine ze by boli obe stocene :D )..servisna historia hadam aj sedi, v servisnej knizke je jeden rovnaky zaznam podla VIN a este 3 dalsie

post-19149-1410962015722_thumb.jpg

Odesláno
najde sa na tomto fore niekto, kto musel nas5 nahadzovat FAP, lebo mu to robilo problemy? Pretoze na inom fore som nasiel nazor, ze pozna troch 407ckarov, ktori po par 10tisicov km museli nahadzovat fap nas5, lebo sa s tym rj nejako nevysporiadala. Podla mna to nie je pravda, lebo na tomto fore fapoff nie je novinka(funguje to tu uz niekolko rokov urcite) a dosial som necital ziadny podobny prispevok s problemami.

Ono asi zalezi od toho kto ten FAP odstranoval. Na jednom UK fore som cital kopec staznosti na rozne firmy co FAP vymontovali ale neupravili poriadne software rj alebo ho neupravili vobec. Asi to bude ten problem. Ked uz odstranit FAP tak u niekoho kto to urobi riadne.

Odesláno

Ahoj vespolek,

tak mi to nedalo, navštívil jsem ještě jednou servisáka, co dělal měření emisí. Řekl, že ze skušenosti se na výsledcích u diesel motorů hodně projevuje kvalita nafty v nádrži a teplota vzduchu v den měření. Takže z toho plyne, kdo nemá FAP a bojí se prvních emisí, je lepší nalejt do nádrže Vervu nebo jiné prémiové palivo a nechat si to změřit v létě :-)), jako já (krom toho léta). A ejhle ve výsledku FAP s nekvalitní naftou je větší zlo, než prázdná roura s nadupanou naftou.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Ahoj

Mám problém s mým P 407 SW 2.0HDi 16V.

Mám najeto okolo 144000.

V pravidelných intervalech cca 600km někdy míň,někdy víc,mi začne auto

cukat,jako kdyby se přidusilo a po přidání plynu nemá vůbec tah.A kouří se z

výfuku hrozným způsobem.Po ujetí cca

10 až 15 km to vše přestane a auto jede jak má.Byl jsem s tím v několika

servisech.Všude mi řekli,že diag. nic nehlásí.V jednom mi poté řekli,že za to

muže fap.Nechal jsem udělat fap off a tím to také nebylo.Co si o tom myslíte?

• O 1 měsíc později...
Odesláno

chlapi má někdo fap off, potřebuji nějaké informace? Chci ho táké zrušit, prej katík se ucpává, cejtíš prej plyny v autě dále co emise a stk prostě nějáké klady a zápory. předem díky..

Odesláno

ako zistujes ze ti zapina ventilator? Lebo ja mam tiez fapoff a nic nepocujem, necitim.

Aj ked mas fapoff tak robi regeneraciu.

Snad to nie je casovana bomba ako ma naplasil jeden chalan na inom fore, ktory tam obvykle pise celkom fundovane veci....

Odesláno

hipisko....za jazdy ten ventilator ani nepočuť ani necitit,ale vela krat este ked som zastavil tak isiel aj 2,3min.teraz v zime..len som chcel vediet či ma ist ked je faap/off

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...