Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

No doufam, že mě to potkávat nebude, jinak mě napadlo, jestli není problém někde v nějakém doteku, vim, že toto byl častý problém u fordů, že tam zlobila hodně eletronika a když se pročistila pojistlovvka, nebo rozebrala a prostříkala kontaktolem, tak zas vše chodilo, na to jsem taky koukal a myslim, že to tím nebude, nemam nikde vidět žádnou oxidaci... napadlo mě to, když píšete, že to dělá za mlh a ve vhlku, nebo by to mohlo být něco v tom počítači, když mě psala chybu lambda sonda a vůbec to nechtělo jet, škubalo to a td., měl jsem rozebraný různý čidla, například na volnoběh a celý vstřikování i palivovou soustavu a pomohlo to jen napíchnout na počítač

Odesláno

Já teda nevím,ale mě to dělá kdykoliv.Aji za krásného slunečného počasí.Spíš se přikláním k elektro problému.Strejc mě říkal že mu blbnul zadní stěrač a tak to nějak proletovával dokonce pod lupou,našel dva studeňáky a pak ještě jeden.Vpátek sem to vyzvedl ze servisu,vymněnil mě obohacovač směsi vzduchu.Ujelo to 50km dobrý,pak to začlo zase zdechat a dnes to jezdilo dobře,jen trochu větší volnoběh.

Zdarec Fiat Ulysse 89kw 95rok Zlatý VW T3

Odesláno

Zdar,tak snad je opraveno.Vymněnil obohacovač směsi,nachází se u předního skla pod kapotou,taková plastová krabička s konektorem a jedním vývodem na kterém je nasazená hadička.Sice to druhý den zase zlobilo ale teď to jezdí v pohodě akorát to drží lehce větší volnoběh.

Zdarec:roker Fiat Ulysse 89kw95rok Zlatý VW T3

Odesláno

No,tak sem dnes jel do práce a zase to blblo.Odpoledne také ještě chvílu a jak sem stím jel do servisu tak samozřejmě přestal.To už není možný.

Zdarec :rokerFiat Ulysse 89kw95rok Zlatý VW T3

Odesláno

Ale je. Jednou jsem s tim jel na doporučení do servisu,kterej byl docela daleko a skoro jsem se bál že to tam nedojede a v poslední vesnici před cílem šel najednou jak novej.:bacha

Odesláno

ja sem teplotni cidlo menil nekdy na jare, uz sem z toho houpani volnobehu silel.

stalo asi 400,- a pozor, na 2.0 SRI davali 2 ruzny cidla, nedaj se vubec zamenit, kazdy ma jinej zavit a je na konci jinak tlusty, jeno je PTC (pozitivni termistor) a druhy NTC (negativni) ja mam 405-ku pro verzi s klimou to NTC, to na konci tlustejsi.

co se vymeny tyce : je dobry stat na rovine, nebo trochu zadkem z kopce. Pokud totiz auto stoji motorem z kopce, tak vytece chlad. kapalina, coz sem zjsitil az podruhy, kdyz sem cidlo vyndaval. Poprvy, kdyz sem cidlo vyndaval, abych zjistil, jaky ze tam teda mam, tak sem se horzne divil, ze z toho netece zadna kapalina. Podruhy, kdyz us sem mel koupeny novy cidlo a delal sem to na parkovisti, tak uz tekla.

Pristup je tam skutecne jako k penezum, nevim, jak u Ullyse, u 405ky je dobry vyndat ven baterku + ten plechovej drzak na baterku, pak se tam da dostat. Jsou tam cidla 2 - jedno je pro budik na palubce, druhy je pro ridici jednotku.

po vymene cidla auto jezdilo chvili dobre, vydrzelu mu to ale par dni, jinak sem tam, kde sem byl. Ososbne si myslim, ze duvod, proc auto jezdilo po vymene tepl. cidla chvili dobre byl ten, ze pri vymene byla asi hodinu venku baterka => docela kvalitni reset ridici jednotky. Reset RJ by mozna chtelo delat pred kazdym nastartovanim a mozna by sme ten problem vyresili ...

/pred koupi nevyho cidla, doporucuju njedriv vyndat to stary a poradne se podivat, co je to zac, nebo s nim jit primo do kramu, v databazich auto-kelly nebo elit casto bejvaj chyby, nebo vubec ty 2 cidla vubec nerozlisujou/

hribe ;)

Ten by odobvne

Původně zaslal: cracken

Zdarec,stím čidlem to neřeš.Tím to není,pravdou je že sem toho moc nezjistil,vím kde je ale kudma k němu nevím.Přístup je k němu jak k penězům,blbej.Není vůbec zepředu vidět,takže přístup spíše zespoda.Ale to bych taky mohl kecat.A stím zvíšením volnoběžných otáček,to není špatnej nápad!!!!!

Zdarec:roker Ulysse 2,0i 89kW 95 rok Zlatý VW T3

Odesláno

jinak me ted motor bezi vubec zajimave :

studenej bezi prvnich par vterin celkem dobre, startuje vubec bez problemu, pak ale dost brzo snizi otacky, kdyz to proslapnu, tak je pak zase drzi o kousek vyse ...

jakmile se auto ohreje, tak je koncert prapodivnych jevu, nekdy mrmla a prska do vejfuku - tam se asi dopaluje to, co neshorelo ve valcich, kdyz stojim, tak na volnobeh celkem bezi, jakmile pridam trochu plyn treba na 3000ot , tak pak otacky padaj rychle dolu - uplne nenomrlane rychle dolu, zustanou chvili tak asi 5 vterin na 1100, pak spadnou na 500, skoro to chcipne, pak se to vysplha na 800. Kdyz ho proslapnu poradne treba na 5000ot, tak pak se vraci k volnovehu uplne jinak.

jinak na LPG sem zrovna dneska ani nejel, pac to jelo na 3 valce - asi je to tou zimou, tenhle problem sem ale jeste nemel.

hribe ;)

Odesláno

Zdarec,tak sem auto v pátek vyzvedl z opravy.A zase ta samá písnička,mně to nic nedělalo,běželo doře.Já stím ujel 50m zastavil na křižovatce a zdechlo.Když sem mu to volal tak řekl že to je veselé autu,ale prý to typuje na 98% na krokovej motorek.Už sem ho jednou mněnil,ale zas za starší.Tak sháním novej.Pak se prý mám ozvat,ach jo.

Zdarec:roker Ulysse 2,0i 89kW 95 rok Zlatý VW T3

• O 2 týdny později...
Odesláno

Zdar,tak krokáč namontovanej a světe divse ono to funguje!!!!!! Přestaly kolísat otáčky,a asi hodinu sem popojížděl po zacpaným Brně a zdechlo to jen dvakrát.A to sem snad 150 krát zastavil a rozjel se.Tak snad už je po problému,v pátek jedu do Kolína takže se ukáže jak se chová na delší štrece,ještě se ozvu co a jak.A ten krokáč stál 1300kč.

Zdarec:mrk Ulysse 2,0i 89kW 95 rok Zlatý VW T3

Odesláno

Zdar,chlapi,ono to fakt jezdí,to není možný.Ještě to protáhnu na delší štrece,ale co může být lepší než poskakování po městě a neustálé brzdění a rozjíždění se.

Zdarec :rokerUlysse 2,0i 89kW 95 rok Zlatý VW T3

Odesláno

tak cracken aspon něco pozitivního:)

Krokáč jsem měnil taky a chvíly to bylo dobrý. Vyměnil jsem i tu lambdu. Nějakou dobu dobrý,ale vrátilo se to. Lambdu sem odpojil a chvilku tak jezdil i s lpg. Jakmile jsem ji zapojil,bylo to za pár dní zpět. Odpojil a zapojil sem znova a jezdím bez problémů,teda jen na benzín.Plyn do toho ted nepouštím,protože mi to akorát začne potom blbnout i na benzín. Otáčky nehoupou a nechcípe. Takže ted mě čeká servis s lpg. No uvidíme co s tím provedou.

Odesláno

Tak už f tom taky lítám:(evase 2,08V89kW sem koupil před šesti rokama s najetejma sto tisícema a naběhal sem s ním dalších 70 bez podstatnejch závad - i f zimě v mínus pětadvaceti to chytalo na první ťuk - včera jedu delší štreku, takže auto ohřátý a pohoda, najednou se rožne kontrolka od diagnostiky a začne to cukat - přidal sem plyn a zase se to chytlo, ale při volnoběhu to kolísá, ta kontrolka při přidání zase zhasla a při tom kolsání na volnoběh zase blikla. Při těch závadách, co tady popisujete, vám někomu ta kontrolka blikala?

Odesláno

Mě nikdy ani neblikla.:myslim Zato mi jednou,když to zlobilo něco smrdělo z pod auta a jestli to nebyla spojka,tak nejspíš shořel katl. 6ádná změna k horšímu ani klepšímu nenastala.

Odesláno
Původně zaslal: adraj

tak cracken aspon něco pozitivního:)

Krokáč jsem měnil taky a chvíly to bylo dobrý. Vyměnil jsem i tu lambdu. Nějakou dobu dobrý,ale vrátilo se to. Lambdu sem odpojil a chvilku tak jezdil i s lpg. Jakmile jsem ji zapojil,bylo to za pár dní zpět. Odpojil a zapojil sem znova a jezdím bez problémů,teda jen na benzín.Plyn do toho ted nepouštím,protože mi to akorát začne potom blbnout i na benzín. Otáčky nehoupou a nechcípe. Takže ted mě čeká servis s lpg. No uvidíme co s tím provedou.

Ahoj,píšeš žes měnil čidla a lambdu,ale ne krokáč.Já tam dal fungláč a je pokoj,aspoň doufám.Zatím ťuk ťuk jede dobře.

Zdarec:roker Fiat Ulysse kw 95 rok Zlatý VW T3

Odesláno
Původně zaslal: cracken

Zdar,tak projeto na delší štrece a fakt je to dobrý.Zdechlo mě to až doma při parkování.

Ahoj, nechci tě zklamat, ale jestli to chcíplo, tak to nemůže bejt dobrý... Asi se to zlepšilo, ale to auto prostě nesmí samo chcípnout... Obávám se, že problém stále přetrvává...

Já, když jsem jel do Brna, tak abych nechcípal, zvednul jsem volnoběh - tím dorazovým šroubem co je na klapce a asi není na nastavení volnoběhu (mimochodem nevíte na co ten šroub je?). Když jsem vyjížděl, otáčky byly asi 1300, po cestě asi 200km jsem se vrátil domů, otáčky motoru byly opět tak jak mají být, tj. kolem 900. Jednotka si dělá nějaký měření (o rychlosti, teplotě motoru, vzduchu, otáčkách atd.) a pak sama (po nějaký době - asi těch 200km) upraví volnoběh = nastavení krokového motorku. Od tý doby jsem na to nesáhl, a chcíplo to asi 3x během 2 týdnů - s čímž nejsem absolutně spokojen (jednou jsem málem žvejkl na semaforu P206, jednou málem Tranzita v zatáčce).

Žádný jiný vázkum jsem zatím nedělal - nemám garáž a venku je zima. Na parkovišti u paneláku bych se stejně asi do žádných větších akcí nepouštěl... Nejvíc mě S*RE že to nedělá pořád, nebo aspoň vícekrát za sebou, tím pádem je to nedoměřitelný.:bacha

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...