Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Teď jsem po delší době seděl v 406té a přišlo mi, že brzdový pedál má dost dlouhý krok. Reakce začne až cca v půlce dráhy. Pak je účinek strmý. Vzadu jsou kotouče, takže žádné samostavy. Mohlo by to být zavzdušněné?? jak se systém s ABS odvzdušňuje: našel jsem jen tohle:

takže asi nějak jinak, než normálně? Asi to tak bylo už od koupě, ale že jsem teď jezdil s 605 a s 406 jezdí žena, tak mi to najednou přišlo dlouhé. 605ka s Bandixem zabírá okamžitě. Nebo špatná vůle na trnu k hlavnímu válci?

Odesláno

Ja som pred 3 mesiacmi menil kvapalinu, lial novu do nadobky a cez odvzdusnovaciu nadobu (presny nazov neviem) som staru kvapalinu vytahoval. Robota v pohode akurat musis mat potrebne veci, alebo kamosa, ktory vlastni dielnu ako to bolo v mojom pripade. Ale ci moze byt brzdova sustavu zavzdusnena neviem, vymen kvapalinu a mas pokoj.;)

Odesláno
Původně zaslal: tomike

Ale ci moze byt brzdova sustavu zavzdusnena neviem, vymen kvapalinu a mas pokoj.;)

Vyměnit ji chci v každém případě a jestli se zlepší ten krok, tak jen dobře. Jde mi o to, pokud je nějaký spešl postup na odvzdušnění systému s ABS (zvlášť rozdělovač ABS, nebo co), aby tam někde nezůstal vzduch i potom, co ji vyměním a já zbytečně neřešil něco jiného, jako potenciální možnost závady.

Odesláno

Já teď řešil to samí. Jezdil jsem 4 měsíce ve 106 a teď ve 406 mi přijde že to začne brzdit za \"půl hodiny\" Bylo to u servisáka (u jinýho - spolehlivýho :D) a prej je všechno v cajku. Kapalina nová, odvzdušněný - předek zadek OK - vše funguje jak má ... Tak nevím :myslim

Odesláno

no já jsem na mí 1.8 16V old model nedávno měnil vzadu válečky a odvzdušnil jsem všechny kola jako u auta bez abs. ABS si myslim nemá vliv na odvzdušnění brzd - muj názor :papa

Odesláno

brzdy s ABS netreba specialne odvzdusnovat oproti klasickym. Ked som presadol z maminej Ibizy do mojej 406 tak som mal tiez pocit, ze to nechce zastavit. Na to ake to ma kotuce je brzdny ucinok priemerny.

Odesláno

ale docela mi včera překvapilo , když napadnul sníh a pořád se kola protáčely. Najednou se mi rozsvítila kontrolka , že nefunguje ABS a fakt nešlo :D. Dojel jsem domu a asi za hodinu jsem to znova nastartoval a už to fungovalo, jsem z toho drobet zmatenej :roll

Odesláno
Původně zaslal: Kekros

ale docela mi včera překvapilo , když napadnul sníh a pořád se kola protáčely. Najednou se mi rozsvítila kontrolka , že nefunguje ABS a fakt nešlo :D. Dojel jsem domu a asi za hodinu jsem to znova nastartoval a už to fungovalo, jsem z toho drobet zmatenej :roll

Tohle je relativně \"normální\". Stane se to, když jsou už trošku zanesené zoubky u hallových snímačů na kolech a do toho vlhkost. ŘJ pak nedostává počet impulzů daneho kola a vypne. Stačí trochu vyschnout a OK. Na 605 mi tohle udělá za vlhka občas taky, ale obráceně. Zastavím a rozsvítí se, stačí se rozjet a po chvilce zhasne.

Odesláno
Původně zaslal: MJSytic

a teď ve 406 mi přijde že to začne brzdit za \"půl hodiny\"

2all: zajímalo by mě, kde tedy zabírá brzdový pedál vám ostatním??

BTW: např. proti 605té i spojka zabírá dost nahoře a taky jsem se tu dočetl, že to je u kapalinové spojky relativně normální. V 605 je mechanické lanko se samostavem.

Odesláno

No mě 406 začne brzdit ze začátku strašně jemně a až od půlky pedálu to je opravdu znát, že zpomaluju. Když to srovnám se 106, tak tam položíš nohu na pedál a stojíš.

Ale teď jsem jel tátovou Vectrou B a tam je to s tím bržděním stejný jako ve 406:myslim

Co se týká spojky, tak mi zabírá (teď nevím, jak se to bere odspoda/odzhora):myslim Prostě sešlápnu a lechce povolím a už zabírá :D

Odesláno

No mě 406 začne brzdit ze začátku strašně jemně a až od půlky pedálu to je opravdu znát, že zpomaluju.

Tohle by vypadalo na vzduch v systému, kdy se nárustem tlaku mírně projeví účinek a pak se stlačuje vzduch, než se ztlačí natolik, že začnou brzdy zabírat víc, čímž se ten krok pedálu prodlužuje. Mně to ale (myslím, budu to muset pořádne prověřit) jde pedál dolu volně bez účinku a teprve pak začne zabírat.

Odesláno
Původně zaslal: Kdo

No mě 406 začne brzdit ze začátku strašně jemně a až od půlky pedálu to je opravdu znát, že zpomaluju.

Tohle by vypadalo na vzduch v systému, kdy se nárustem tlaku mírně projeví účinek a pak se stlačuje vzduch, než se ztlačí natolik, že začnou brzdy zabírat víc, čímž se ten krok pedálu prodlužuje. Mně to ale (myslím, budu to muset pořádne prověřit) jde pedál dolu volně bez účinku a teprve pak začne zabírat.

No tak to nevím. To by ale znamenalo, že mě klame další mehánik:bacha :D

Guest servisman
Odesláno

brzdí mne to podobně a to nedávno po STK .jen jsem vyzkoušel pokud malinko přizvednu ruční brzdu tak to brzdí dříve,takže by chtělo malinko přiblížit zadní pakny k bubnúm.

Odesláno

No tak to nevím. To by ale znamenalo, že mě klame další mehánik:bacha :D

No jo, teď mě napadlo (i jak psal Sarkomi), ty máš asi vzadu bubny. Tam to můžou dělat (a nejspíš dělají) zadní samostavy. Pokud nemáš stanovenou (tj. samostavem drženou), ale větší vzdálenost pakem od stěny bubnu, tak se nejdřív se sešlápnutím pedálu vysouvá pístek prasátka, než se pakna opře o buben a to taly prodlužuje krok. Já mám ale všude kotouče (a proto jsem si to neuvědomil), což jsem psal, takže tahle alternativa odpadá.

Odesláno
Původně zaslal: sarkomi

brzdí mne to podobně a to nedávno po STK .jen jsem vyzkoušel pokud malinko přizvednu ruční brzdu tak to brzdí dříve,takže by chtělo malinko přiblížit zadní pakny k bubnúm.

No mě to právě všechno kontroloval (aspoň to tvrdil) a mám všechno vcajku. Takže to bude asi u tý 406 normální :myslim

Odesláno

Pokud se dostane vzduch do řídící jednotky ABS, doma s tím už neuděláte. Nebo do toho systému, který řídí počítač. Nebo to jde i doma odvzdušnit?

Odesláno

No jo, teď mě napadlo (i jak psal Sarkomi), ty máš asi vzadu bubny. Tam to můžou dělat (a nejspíš dělají) zadní samostavy. Pokud nemáš stanovenou (tj. samostavem drženou), ale větší vzdálenost pakem od stěny bubnu, tak se nejdřív se sešlápnutím pedálu vysouvá pístek prasátka, než se pakna opře o buben a to taly prodlužuje krok. Já mám ale všude kotouče (a proto jsem si to neuvědomil), což jsem psal, takže tahle alternativa odpadá.

JJ, mám bubny :D

Odesláno

Zajímavý je i postup odvzdušnění. Bylo pravidlem, že se brzdy odvzdušňují od nejvzdálenějšího kola k nejbližšímu, tedy: PZ, LZ, PP a LP. A u tohohle diagonálního zapojení bych asi postupoval podobně, tedy u jednotlivých větví nejdřív vzdálenější a pak bližší kolo. Tedy asi: PZ a LP a LZ a PP. Ale píšou, že se má odvzdušnit nejdřív předek a pak zadek: PP, LP, PZ, LZ. Takže půlku jedné větve, pak půlku druhé a postupně zbytek. Takže ve finále to asi vyjde nastejno, jako by napsali, aby se udělalo to kolo, které mám po ruce.

Odesláno
Původně zaslal: Kdo

Původně zaslal: Kekros

Tohle je relativně \"normální\". Stane se to, když jsou už trošku zanesené zoubky u hallových snímačů na kolech a do toho vlhkost. ŘJ pak nedostává počet impulzů daneho kola a vypne. Stačí trochu vyschnout a OK. Na 605 mi tohle udělá za vlhka občas taky, ale obráceně. Zastavím a rozsvítí se, stačí se rozjet a po chvilce zhasne.

To není zoubkama ale tím že se protáčí kola, ABS sníma všechny 4 najednou a když hrabeš tak se zadní kola netočí a vyhodnotí se to jako chyba, to samý při aute na zvedáku, nastartovali jsme ho a jedno kolo se otáčelo přenosem přes olej v převodovce, pak vyskočila chyba ABS, po ujetí cca 2km to samo zhaslo a ABS zase šlo, podruhý mi to vymazal přímo přes diagnostiku.

Ještě k dlouhému kroku pedálu. V poslední době to bylo taky dost dlouhý, brzdilo to dobře ale krok se mi nezdál, mám bubny, tak jsme je sundali a samostavy byli zarezlý, tak rozdělat, rozhýbat a promazat, pak jsme je seřidili že to brzdí mnohem dřív, nástup je ale stále pěkně plynulý a pozvolný, dá se to dobře dávkovat v zimě na sněhu nebo tak, to se mi na 406 líbí, ve škodovici hned kola stály a to byl v zimě problem

[upravil dne 26/3/08 Radek Hurvajz]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...