Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

ty jo,vidím,že se to nějak rozjelo. ;)

to je fajn.

ale nikdo mi neopověděl na princip toho ovládání...

a ještě mně napadlo-ten obtok v turbu je nastaven tak,že je zavřený od 0 otáček a začně přepouštět až po dosažení max.povoleného tlaku,nabo má vliv i na to,kdy najíždí?

Odesláno

tak mě by taky zajímaly tyto informace co klumíra :myslim

nedávno jsem zjistil , že mi propouští olej hadice mazání viz foto a nemůžu zjistit jaké označení turba Garet mám:myslim

post-0-14109599635981_thumb.jpg

Odesláno
Původně zaslal: klumir

to je fajn.

a ještě mně napadlo-ten obtok v turbu je nastaven tak,že je zavřený od 0 otáček a začně přepouštět až po dosažení max.povoleného tlaku,nabo má vliv i na to,kdy najíždí????

Nemá vliv na najíždění, jen omezuje maximální tlak.

Odesláno
Původně zaslal: deddo306Break

Čaute,mne tlačí pri 1300 otačkach a mam 306 2.0 Hdi:super

:mrk:mrk:mrk:mrk:myslim:myslim:myslim to je zase moc brzo.... to by jsi musel mít měnitelnou geometrii lopatek na turbu a to asi nemáš..... nebo jo?????

Odesláno
Původně zaslal: oddie

Původně zaslal: klumir

to je fajn.

a ještě mně napadlo-ten obtok v turbu je nastaven tak,že je zavřený od 0 otáček a začně přepouštět až po dosažení max.povoleného tlaku,nabo má vliv i na to,kdy najíždí????

Nemá vliv na najíždění, jen omezuje maximální tlak.

to jsem si myslel.

no a tak čím vysvětlit,že někomu táhle auto dřív a někomu později i když má stejnou motorizaci?je to prostě tak,jak si díly k sobě sednou......?

Odesláno

no mne citelne zabera okolo 1800ot, a ci je to dobre alebo zle nevim, ajked ten zatah je dost plynuly od zacatku. Chcel bych ale vedet, ci sa da nejako lahko zvysit max. tlak turba, ci je tam nato len nejaky srubek, ktery dotahnem alebo povolim.... Da sa to nejako spravit v domacich podminkach?

Odesláno
Původně zaslal: foxo

no mne citelne zabera okolo 1800ot, a ci je to dobre alebo zle nevim, ajked ten zatah je dost plynuly od zacatku. Chcel bych ale vedet, ci sa da nejako lahko zvysit max. tlak turba, ci je tam nato len nejaky srubek, ktery dotahnem alebo povolim.... Da sa to nejako spravit v domacich podminkach????

Myslím že těžko tady tohle se právě dělá při chipu ale elektronikou ne šroubkem....opravte mě jestli se pletu....:myslim:myslim

Odesláno

foxo plnici tlak turba jako takej se zvysit neda a uz vubec ne nejakym srobikem. tlak je dany proudenim vyfukovych plynu + nastavenim geometrie lopatek. plnici tlak se zvysi chipem ale ne primo. chipem se preprogramuje mapa ridici jednotky, ktera bude zjednodusene receno dodavat vice paliva a pri nizsich otackach. hodne zalezi na jizdnych podminkach ale to uz ridici jednotka vi. no a vice paliva za danych podminek pochopitelne spusobi vice nespalene zmesi a teda vice vyfukovych plynu ktere budu proudit vyssi rychlosti a teda budu rychleji roztacet turbinu turba a tedy se bude rychleji tocit duchadlo turba, ktere bude tlacit vice vzduchu. kdyz chces vissi plnici tlak a nechces to chipovat dej tam druhy turbo

Odesláno

Pro větší výkon vede několik cest:

- Podložit regulaci wastegate podložkou, bude otevírat později.

- Náhrada za turbo s natáčením lopatek, což je z oblasti zvětšení účinosti plnění. Varianta regulace a řízení podtlakem, nebo elektricky. Což je trochu protimluv, protože vlastní tlak nezvedáš, jen se pohybuješ v provozní oblasti s větší účinností. Odladit by si vyžádalo trochu umu znalostí...

- Zrušení wastegate na turbu a jeho náhradou za regulovatelný wastegate (Boost controler)

Tato regulace je buť mechanická (což je první varianta v provedení kdy tuto regulaci můžeš ovlivnit okamžitým nastavením regulačního členu), nebo elektronická.

Elektronická přebírá gunkci stávající wastegate, kdy elektroventylem reguluje plnící tlak na základě chodu motoru. Je to trošku dražší varianta, kolem 25 tyček, ale luxusní záležitost, kdy se napojíš na ŘJ a nastavuješ si veškeré režimy. Je třeba vytáhnout potřebné údaje z ŘJ a tato regulace má svoji vlastní řídící jednotku která si reguluje plnící tlak a množství sama. Byl jsem u toho, když to kamoš instaloval do nového Lanceru Evo VIII. Po půlhodince lítání za Brnem se podařilo nastavit rozumný hodnoty kdy to trhalo asfalt.

Odesláno
Původně zaslal: Ericce

foxo plnici tlak turba jako takej se zvysit neda a uz vubec ne nejakym srobikem. tlak je dany proudenim vyfukovych plynu + nastavenim geometrie lopatek. plnici tlak se zvysi chipem ale ne primo. chipem se preprogramuje mapa ridici jednotky, ktera bude zjednodusene receno dodavat vice paliva a pri nizsich otackach. hodne zalezi na jizdnych podminkach ale to uz ridici jednotka vi. no a vice paliva za danych podminek pochopitelne spusobi vice nespalene zmesi a teda vice vyfukovych plynu ktere budu proudit vyssi rychlosti a teda budu rychleji roztacet turbinu turba a tedy se bude rychleji tocit duchadlo turba, ktere bude tlacit vice vzduchu. kdyz chces vissi plnici tlak a nechces to chipovat dej tam druhy turbo

jojo ericce, ale asi si ma zle pochopil. Vim, ze turbo, hlavne to moje, ktere nema variabilnu geometriu lopatek, nebude plnit vic, nez bylo konstruovane, ale islo mi hlavne o ten obtok, ktery ti reguluje max. tlak. Tlak turba sa zvysuje s jeho otackama, a ked dokaze davat potrebny tlak pri 1800 otackach, tak pri 3000 ot. dava raz tolko, ale prave nato je tam ten obtok, aby prebytecny tlak pustal spet do vyfuku. Tak otazka je, ze ci sa da nejako nastelovat max. tlak vzduchu (obtokovy ventil) ktery turbo dodava do saciho potrubia???

Odesláno

hihi,moc si nedovedu predstavit jak tlacis do kamen 1,6baru pri 3krpm :) To by se to turbo spis rozzhavilo do bela a pak by odteklo samo vyfukem pryc.

sorry za OT, nemam k tomu co

Odesláno

Zdravím, mám opačný problém s turbem, u 2.2 HDI mi diagnostika opakovaně hlásí vysoký tlak turba. Poradíte mi prosím někdo co s tím, chci být trošku v obraze než pojedu do servisu. A taky jestli musím do značkového, nebo to zvládne nějaký šikula.

Předem děkuji

Odesláno

U starého 1,9TD jsme jednu chvíli jezdili s měřákem, a došli jsme k závěru, že na tu waste gate nemá cenu sahat. Zapomeňte, že by se projevovala v 3tis ot - zasahovala až při plném výkonu, nad 4tis ot při plném plynu. Takže pootočením šroubku v běžných jízdních režimech nic nezískáte.

• O 6 let později...
Odesláno

Měl jsem také problém (2.0HDi RHZ), že turbo začalo zabírat kolem 2500-3000. Stačilo zaslepit EGR (EKO kurvítko) ventil a už to frčí od cca 1800.

[upravil dne 13.7.14 18:54 od chury721]

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Zdravim, moja 406 2.1TD ide pekne od 1800ot., ale mam pocit ze vadne uz kdesi pri 2500, mozno trosku vyssie, vytaca ma to, vcera som pozeral hadicky a vsimol som si ze na wastegate som mal len kusok zablendovanej hadicky, a hore na tom valceku bolo to iste- kusok hadicky zapchatej srobom.. tak som to prepojil ale nevsimol som si ziadny rozdiel, ked do nej fukam necitim ziadny odpor.. neviem ako to ma byt, som amater, auto som kupil rozhasene, oproti felicii co som mal predtym to aj tak islo dobre :D viete mi niekto poradit? :) vdaka..

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...