Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Nemilé ranní překvapení...

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

Původně zaslal: Jessie

at jich chodi treba milion ale at najdou toho drziho idiota... :roker

Mám pocit hraničící s jistotou, že tohle bude ještě dlouho na úrovni zbožného přání

Obávám se, že je to tak, že už dopředu \"vědí\", že stejně nikoho nechytnou, tak proč se vůbec začínat snažit, když ve finále to vyjde nastejno, jako když to strčí do šuplíku a po měsíci napíšou dopis, že to odkládají, protože se pachatele \"nepodařilo\" dopadnout a nemusí vytáhnout ani nohy z bačkůrek. A kvůli (z jejich pohledu) takové prkotině přeci nebudou přeřazovat na vyšší rychlost. Jim jejich volnoběh a občasná jednička stači.

[upravil dne 4.3.08 Kdo]

Odesláno

To musel být totálně blb nebo ožralec, kterej nikdy nic takovýho nedělal. Jednoduchá cesta do auta byla o pár centimetrů vedle.

Ač se to nezdá, máš velký stěstí.

Odesláno
Původně zaslal: Kdo

Původně zaslal: Medvěd

Původně zaslal: Jessie

at jich chodi treba milion ale at najdou toho drziho idiota... :roker

Mám pocit hraničící s jistotou, že tohle bude ještě dlouho na úrovni zbožného přání

Obávám se, že je to tak, že už dopředu \"vědí\", že stejně nikoho nechytnou, tak proč se vůbec začínat snažit, když ve finále to vyjde nastejno, jako když to strčí do šuplíku a po měsíci napíšou dopis, že to odkládají, protože se pachatele \"nepodařilo\" dopadnout a nemusí vytáhnout ani nohy z bačkůrek. A kvůli (z jejich pohledu) takové prkotině přeci nebudou přeřazovat na vyšší rychlost. Jim jejich volnoběh a občasná jednička stači.

[upravil dne 4.3.08 Kdo]

Ano, vědí to, že ho jen tak nechytnou, protože v takovýchto případech se nemají od čeho odrazit. Jediné co pachatel udělal, že šroubovákem (či něčím podobným) se pokusil dloubnout z boku skla, aby prasklo a celé se vysypalo (běžná praktika, teď už se nerozbíjí loktem či cihlou). Takže nemají s čím začít (to umí jen Grisom v Las Vegas a snad víte, kde je realita). Jinak je to přestupková hodnota, tudíž své síly raději soustředí na závažnější případy, kde lze se pachatele dopátrat a jeho odpadení bude mít velký společenský užitek. V tomto případě by totiž dostal pokutu a to je vše.

Vím, že to zní hrozně, že by měli vyšetřovat všechny případy stejně, ale na to není dobrý personální stav, zvlášť v Praze.

P.S.: A ty řeči o volnoběhu ani nemá cenu komentovat, mnoho policistů chodí z práce daleko víc utahaných (ať fyzicky či psychicky), než spousta \"normálně\" pracujících.

[upravil dne 4/3/08 Hhonza]

Odesláno

posledni dobou tehlech problemu porad pribejva je to fakt sileny a drzost je porjd veci :( sem rad ze mam svuj kram zamcenej a zavrenej pred podobnejma... Du z prace z odpoledni kera konci ve 23.hod venku stara omega a nejakejch 5typku kery kolem ni chodej obcas kopnou a podobne a pak proste utekli... Muj otec zas nasel hozenej kamen na celni sklo a este pomlacena kapota.. Taky na starsim aute

Odesláno

tak v takomto pripade, ak by som nejakeho takehoto blazna nasiel u seba na dvore, tak by som ho zabil...myslim to vazne...a zakopal v zahrade pod ceresnou, pri nebohom milacikovi rodiny......nemusel by ani nic kradnut a nicit....proste tam nema co robit.....

zatial sa mi nic take nestalo, a duhfam ze ani nestane.....nechcem nikomu ublizit

Odesláno
Původně zaslal: Hhonza

Jinak je to přestupková hodnota, tudíž své síly raději soustředí na závažnější případy, kde lze se pachatele dopátrat a jeho odpadení bude mít velký společenský užitek. V tomto případě by totiž dostal pokutu a to je vše.

Vím, že to zní hrozně, že by měli vyšetřovat všechny případy stejně, ale na to není dobrý personální stav, zvlášť v Praze.

P.S.: A ty řeči o volnoběhu ani nemá cenu komentovat, mnoho policistů chodí z práce daleko víc utahaných (ať fyzicky či psychicky), než spousta \"normálně\" pracujících

V tomhle vlákně je to sice :xvul , ale přesto...

Pochopil jsem, že jsi \"od fochu\". ale to nic nemění na mém osobním názoru.

Pár situací jsem už zažil, (jeden jsem sem psal - krádež kabelky manželky a anabáze za dokladama) že jsem od PČR potřeboval pomoc v nějaké NEJEN takovéhle situaci a NIKDY se neměli od čeho odrazit. Hlavně ne se zvednout a něco - cokoliv - udělat. Nemluvím o iniciativě, kdy doprostřed polí prdnou omezenou rychlost a jsou aktivní. Dobrá - vykradli nám sklep a ukradli tři horská kola - asi mám pochopit, proč ten polda na služebně se jen zeptal: a vy chcete co? nahlásit to? No, co jinýho, že jo, přeci nemůžu chtít, aby mi je hledal. Asi se taky zrovna soustředil \"na závažnější případy, kde lze se pachatele dopátrat\", (nejlépe, když mu pachatele přivleču za límec) a já ho obtěžoval s osobním problémem \"malého společenského užitku\". Nejvíc, co mně asi přesvědčilo bylo, když mi před pár lety (v pátek) volal táta, abych se jel podívat do Prahy do bytu sestry, že se jí nemůže dovolat a v její práci mu řekli, že od úterý nepřišla do práce. Prostě nebyla. Naši taky přijeli a hledali jsme nějakou stopu. Jel jsem s tátou na místní oddělení, kde byli hošíci zavření za mříží a mluvili s námi přes mikrofon. Řekli jsme o co jde a ať nám otevře, že jim předáme nacionále a fotku. Nechtěl, že to není nutné. Až když jsem kopnul do té mříže a zařval, ať zvedne prdel a otevře tu zasr*nou mříž se přišoural - V BAČKORÁCH. To jsem si ale troufnul na orgána, co? Můžu být rád, že mě nepopotahovali. Chtěl jsem, aby zjistil, jestli není někde hlášená, např. jako přepadená, zraněná a já nevím co a dověděl jsem se, že nemají dost fondů, aby obtelefonovával oddělení , nebo nemocnice. Bla, bla, bla. Odjeli jsme s nepořízenou. Ani si ji nezapsali jako pohřešovanou. IMO chytit je za prd*l, vyházet na chodník a běž se živit rukama do Kolbenky - uvidíme, jak dlouho přežiješ. Nakonec máma, když obtelefonovala z domova nemocnice, zjistila, že leží na Bulovce, že ji ve Vysočanech srazilo auto na přechodu. Pochopím, že zdravotníci odvedli svoji práci a odvezli ji, ale jsem přesvědčen, že policajti (byli u toho) měli podle občanky zjistit v nějaké databázi příbuzné a informovat je. Nebo vlastně nemuseli, vždyť šlo o problém jednotlivé rodiny a ta jejich aktivita by neměla \"velký společenský užitek\". Chápu rozladění i vyčerpanost jednotlivých pěšáků, ale nepřesvědčíš mně, že mám mít pochopení a neotravovat je s prkotinama, aby se mohli soustředit na vyšší cíle. Tohle by mě zvedlo ze židle. Z našich daní si platíte mzdy, tak bychom mít šanci se alespoň domnívat, že tu jste i pro nás. Tak tu necintej o vyšších a závažnějších prioritách. POMÁHAT A CHRÁNIT?? Pchéé

P.S. A ty řeči o volnoběhu.....NEODVOLÁM.

[upravil dne 4.3.08 Kdo]

Odesláno

V tomhle vlákně je to sice :xvul , ale přesto...

Pochopil jsem, že jsi \"od fochu\". ale to nic nemění na mém osobním názoru.

Pár situací jsem už zažil, (jeden jsem sem psal - krádež kabelky manželky a anabáze za dokladama) že jsem od PČR potřeboval pomoc v nějaké NEJEN takovéhle situaci a NIKDY se neměli od čeho odrazit. Hlavně ne se zvednout a něco - cokoliv - udělat. Nemluvím o iniciativě, kdy doprostřed polí prdnou omezenou rychlost a jsou aktivní. Dobrá - vykradli nám sklep a ukradli tři horská kola - asi mám pochopit, proč ten polda na služebně se jen zeptal: a vy chcete co? nahlásit to? No, co jinýho, že jo, přeci nemůžu chtít, aby mi je hledal. Asi se taky zrovna soustředil \"na závažnější případy, kde lze se pachatele dopátrat\", (nejlépe, když mu pachatele přivleču za límec) a já ho obtěžoval s osobním problémem \"malého společenského užitku\". Nejvíc, co mně asi přesvědčilo bylo, když mi před pár lety (v pátek) volal táta, abych se jel podívat do Prahy do bytu sestry, že se jí nemůže dovolat a v její práci mu řekli, že od úterý nepřišla do práce. Prostě nebyla. Naši taky přijeli a hledali jsme nějakou stopu. Jel jsem s tátou na místní oddělení, kde byli hošíci zavření za mříží a mluvili s námi přes mikrofon. Řekli jsme o co jde a ať nám otevře, že jim předáme nacionále a fotku. Nechtěl, že to není nutné. Až když jsem kopnul do té mříže a zařval, ať zvedne prdel a otevře tu zasr*nou mříž se přišoural - V BAČKORÁCH. To jsem si ale troufnul na orgána, co? Můžu být rád, že mě nepopotahovali. Chtěl jsem, aby zjistil, jestli není někde hlášená, např. jako přepadená, zraněná a já nevím co a dověděl jsem se, že nemají dost fondů, aby obtelefonovával oddělení , nebo nemocnice. Bla, bla, bla. Odjeli jsme s nepořízenou. Ani si ji nezapsali jako pohřešovanou. IMO chytit je za prd*l, vyházet na chodník a běž se živit rukama do Kolbenky - uvidíme, jak dlouho přežiješ. Nakonec máma, když obtelefonovala z domova nemocnice, zjistila, že leží na Bulovce, že ji ve Vysočanech srazilo auto na přechodu. Pochopím, že zdravotníci odvedli svoji práci a odvezli ji, ale jsem přesvědčen, že policajti (byli u toho) měli podle občanky zjistit v nějaké databázi příbuzné a informovat je. Nebo vlastně nemuseli, vždyť šlo o problém jednotlivé rodiny a ta jejich aktivita by neměla \"velký společenský užitek\". Chápu rozladění i vyčerpanost jednotlivých pěšáků, ale nepřesvědčíš mně, že mám mít pochopení a neotravovat je s prkotinama, aby se mohli soustředit na vyšší cíle. Tohle by mě zvedlo ze židle. Z našich daní si platíte mzdy, tak bychom mít šanci se alespoň domnívat, že tu jste i pro nás. Tak tu necintej o vyšších a závažnějších prioritách. POMÁHAT A CHRÁNIT?? Pchéé

Nedá mi nereagovat....samozřejmě to co píšeš se nečtě řpíjemně pokud je to vážně tak jak popisuješ (bez přibarvování). V tom případě jsi narazil na ty horší jedince, já totiž netvrdím, že všichni jsou skvělý pracanti. Nedovedu si představit takovýto přístup jakýhokoliv kolegy u nás, ve zmíněném případě (že hledáš příbuznýho), který už jsme mnohokráte řešili, máme databázy, kde dohledáme, zda nebyla třeba u dopravní nehody nebo třeba zatčena a dána do vězení. To je ale na území Plzně, nezjistím, zda měla nehodu třeba v Praze. Pak zkusím obtelefonovat nemocnice (v Plzni jsou zapotřebí 4 telefony), kdy rozhodně na to fondy máme, no a i když tam je to negativní, tak pokud požádáš, sepíše se pohřešování a vyhlásí se celostátní pátrání. Prostě je to o lidském přístupu.

K tomu, že ti něco ukradli-takových případů je spousty a pokud ti poškozený řekne, že to bylo horský kolo, červené barvy, značka možná Author, nebo hnědá dámská kabelka, tak ti to moc nepomůže, protože takových je mnoho. Pokud mu dodáš výrobní číslo (u telefonu, kola, prostě všeho kde to jde), tak se to zanese do celostátní evidence KSU, kde v případě následné kontroly a ustrace, jej lze nalézt. Ta se provádí při běžné činnosti policistů (např. zadržená osoba má u sebe mobil=lustrace) a také chodí kriminálka v civilu provádět namátkové kontroly v bazarech.

K tomu, že přijdeš na služebnu a tam sedí policajt v bačkorách: To sice není výstrojní součástka, ale on tam prostě být musí, na služebně musí být stále alespoň jeden policista 24 hodin denně (mimo \"vesnická\" oddělení, tam mají jiný systém), a holt jestli má bačkory nebo boty, není přeci rozhodující. Asi byl otrávený, že ho rušíš, ale je to opět co jsem psal na začátku-o jeho lidském přístupu, který bohužel někomu (a to ve všech profesích!!!) chybí.

Takže opravdu bych si vyprosil paušalizování policejní práce podle několika blbců.

A o placení daní si cintej jinde, my sami jich platíme možná daleko víc, než spousta soukromníků.

A ještě si pořádně přečti můj příspěvek, nepsal jsem že odmítáme něco řešit nebo přijímat oznámení, jen jsou případy závažnějšího charakteru a to mi prostě nevymluvíš. Spíše se budu více zajímat o případ, kdy v Borském parku v Plzni už několikráte a opakovaně skupinka romů okradla místní studentíky o mobily a peníze, než o případ, kdy si ženská nechá kabelku v nákupním vozíku a jde si čumět do regálů po zlevněných hadrech.

[upravil dne 4/3/08 Hhonza]

Odesláno

2Hhonza: vím, že je to o lidech a že jsme každý jiný a tady je to o autech, proto nabízím ruku ke smíru.:papa

Jen malé nemyšlené ve zlém:

- ona už neplatí ústrojní kázeň?

- nevím, jestli s tou kabelkou bylo na Hanku - trefils to :mrk, ale psal jsem a šlo o to, že na jednou oddělení to sepsali, na druhé ho děda, co kabelku i s dokladama našel šel vrátit a oni ji ODMÍTLI převzít a to jim říkal, že ta dotyčná (moje) to jistě někde hlásila, takže ji běžel vrátit na MÚ a z prvního oddělení, kde jsme to sepsali pak přišlo, že to odkládají, že nic nenašli. A stačilo, aby kabelku na druhém přijali, dali vědět, že ji našli a měli by dalšího vděčného, který by povídal, jak je naše policie dobrá. Je to o maličkostech, z kterých si jedinec skládá obrázek. Ale jak říkám nic osobního proti tobě a nebudu paušalizovat.

Odesláno

co myslite ze sem dneska videl cestou do prace, zas pribyly dve mista kde sou strepy po vytlucenejch autech, pred tydnem na rohu budovy kde pracuju hodinu pred tim co sem koncil v praci, kolem 22hodiny prepadli chlapa co nastupoval do auta nejaky 3 nebo 4 chlapy a s vyhruzkou ze ho zastrelej mu auto vzali.. Hned rano to pak bylo ve zpravach.. Je to kazdou chvili neco.. Kam to speje :(

Odesláno

2Hhonza: vím, že je to o lidech a že jsme každý jiný a tady je to o autech, proto nabízím ruku ke smíru.:papa

Jen malé nemyšlené ve zlém:

- ona už neplatí ústrojní kázeň?

- nevím, jestli s tou kabelkou bylo na Hanku - trefils to :mrk, ale psal jsem a šlo o to, že na jednou oddělení to sepsali, na druhé ho děda, co kabelku i s dokladama našel šel vrátit a oni ji ODMÍTLI převzít a to jim říkal, že ta dotyčná (moje) to jistě někde hlásila, takže ji běžel vrátit na MÚ a z prvního oddělení, kde jsme to sepsali pak přišlo, že to odkládají, že nic nenašli. A stačilo, aby kabelku na druhém přijali, dali vědět, že ji našli a měli by dalšího vděčného, který by povídal, jak je naše policie dobrá. Je to o maličkostech, z kterých si jedinec skládá obrázek. Ale jak říkám nic osobního proti tobě a nebudu paušalizovat.

Ruku ke smíru snad ani přijmout nemohu, páč k tomu je zapotřebí předtím nějaká válka a to tady přeci nebylo :super Jen výměna názorů :D

Jestli jsem se trefil, tak to není divný, páč tohle se děje dost často. Druhý častý případ (u nás před Makrem) je, že člověk odmkne auto, dá si kabelku nebo jinou tašku kde má doklady a peníze na přední sedačku a jde nakládat do kufru. No a mezitím mu někdo tu tašku ukradne-a je jedno zda má kombíka nebo malýho prcka, prostě je každej zabranej do ukládání nákupu a vůbec si nevšimne, že mu někdo otevře dveře a čmajzne tašku.

Ústrojová kázeň samozřejmě je, ale i já si občas vezmu ty pantoflíčky, přeci jenom je v nich pohodlněji. Ale to praktikuji jen při nočních a ve svátcích, třeba vánoce jsem strávil u telky v pantoflích, prostě byl klid a já jako dozorčí služba když je klid, tak nemám do čeho píchnout , no a pak ty pantoflíčky a káva přijdou vhod :D

Odesláno

2Hhonza: když už tě mám \"na drátě\" a možná by to zajímalo i ostatní. Tuhle otázku jsem nadhodil i v tom původním vlákně, kde jsem tenhle zážitek popisoval, ale bez odezvy. Jak to tedy je. najdu něčí kabelku, doklady, prostě něco, co je prokazatelně něčí, včetně peněženky - taky zážitek toho dědy. Mám tyto věci odevzdat na MO PČR, nebo to opravdu nemusí přijmout a já to musím odevzdat jinde (MÚ)? Jaký je postup? Sepisuje se to? Psal jsem, jak na tom oddělení, co děda chtěl vrátit tu kabelku s dokladama a odmítli ho a poslali na MÚ, předtím odevzdával naducanou peněženku. Tu mu vytrhli z ruky a na otázku, jestli se bude něco sepisovat ho poslali pryč. Sekundárně je tu s vracením problém, aby zloděje neudělali ze mě, když dotyčný(á) majitel(ka) prohlásí, že tam byly prachy.

Odesláno

2Hhonza: když už tě mám \"na drátě\" a možná by to zajímalo i ostatní. Tuhle otázku jsem nadhodil i v tom původním vlákně, kde jsem tenhle zážitek popisoval, ale bez odezvy. Jak to tedy je. najdu něčí kabelku, doklady, prostě něco, co je prokazatelně něčí, včetně peněženky - taky zážitek toho dědy. Mám tyto věci odevzdat na MO PČR, nebo to opravdu nemusí přijmout a já to musím odevzdat jinde (MÚ)? Jaký je postup? Sepisuje se to? Psal jsem, jak na tom oddělení, co děda chtěl vrátit tu kabelku s dokladama a odmítli ho a poslali na MÚ, předtím odevzdával naducanou peněženku. Tu mu vytrhli z ruky a na otázku, jestli se bude něco sepisovat ho poslali pryč. Sekundárně je tu s vracením problém, aby zloděje neudělali ze mě, když dotyčný(á) majitel(ka) prohlásí, že tam byly prachy.

Pokud cokoliv nalezneš (kabelka, peněženka...) tak máš několik možností. Když tam je doklad, můžeš to jít i vrátit majiteli. Pokud není nebo nechceš, tak buď můžeš na MÚ (ztráty a nálezy), na Policii ČR nebo na Městskou policii. Všichni tito jsou POVINNI nález přijmout. Dále by se měl o tom vždy zapsat záznam, jaké věci odevzdáváš, to pro případ, abys měl důkaz co vše si odevzdal (v případě nálezu peněz a jejich následném \"ztracení\"-žes to nebyl ty ale pak policajti). Je tedy fakt, že se to často nedělá a většinou je to kvůli nálezcům, co nechtějí čekat a něco sepisovat (ať už z časových důvodů, nebo nechtějí být nikde uváděni), prostě ti tam na stůl hodí nalezenou věc a odejdou. Ale i tak musí policista učinit záznam, kdo předal a co předal (ale co tam uvede je už jen na něm a nikdo už mu pak nic nedokáže). Rozhodně tě nikdo nebude podezírat, žes ty peníze ukradl, protože jako zloděj bys to asi nevracel a nikdo ti nemůže dokázat, žes to našel s penězma nebo bez. Ale pokud něco nalezneš, tak pokud si necháš vystavit potvrzení o nálezu, tak poté se jistě vše vrátí majiteli, protože si žádný policista (teda doufám) netroufne zcizit něco, co je zadokumentováno. Pokud mu to tam jen dáš a odejdeš, tak nezaručuji, že se mu třeba ta pětistovka nebude líbit....sice to nejsou tvé peníze, ale proč v tom ty nepoctivce podporovat, když ty jsi ten poctivý a nevzal jsis ji.

• O 2 měsíce později...
Odesláno

no ja teraz piatok ako som mal otvorene spolujazdcove dvere a nalozil tam zopar veci a ze zavrem dvere a manualne klucom zavrem auto.. strkaaam kluuuc... a nevojde...kukaaam

a tam zalomeny kluuuc, nervy ze ktory k*kot si pomylil moje auto...

cez vikend po vybrati zamku a trosku hrania s tym... sa mi podarilo vybrat toto:

aby mu ruka odpadla aj nohy :grr:grr

zlodejsky kluuuuc :bacha

[upravil dne 19.5.2008 buga]

post-0-1410960067203_thumb.jpg

Odesláno
Původně zaslal: Hhonza

Pokud cokoliv nalezneš (kabelka, peněženka...) tak máš několik možností. Když tam je doklad, můžeš to jít i vrátit majiteli. Pokud není nebo nechceš, tak buď můžeš na MÚ (ztráty a nálezy), na Policii ČR nebo na Městskou policii. Všichni tito jsou POVINNI nález přijmout. Dále by se měl o tom vždy zapsat záznam, jaké věci odevzdáváš, to pro případ, abys měl důkaz co vše si odevzdal (v případě nálezu peněz a jejich následném \"ztracení\"-žes to nebyl ty ale pak policajti). Je tedy fakt, že se to často nedělá a většinou je to kvůli nálezcům, co nechtějí čekat a něco sepisovat (ať už z časových důvodů, nebo nechtějí být nikde uváděni), prostě ti tam na stůl hodí nalezenou věc a odejdou. Ale i tak musí policista učinit záznam, kdo předal a co předal (ale co tam uvede je už jen na něm a nikdo už mu pak nic nedokáže). Rozhodně tě nikdo nebude podezírat, žes ty peníze ukradl, protože jako zloděj bys to asi nevracel a nikdo ti nemůže dokázat, žes to našel s penězma nebo bez. Ale pokud něco nalezneš, tak pokud si necháš vystavit potvrzení o nálezu, tak poté se jistě vše vrátí majiteli, protože si žádný policista (teda doufám) netroufne zcizit něco, co je zadokumentováno. Pokud mu to tam jen dáš a odejdeš, tak nezaručuji, že se mu třeba ta pětistovka nebude líbit....sice to nejsou tvé peníze, ale proč v tom ty nepoctivce podporovat, když ty jsi ten poctivý a nevzal jsis ji.

Ja ešte dodám, že u nás (pravdepodobne aj v ČR) je POVINNOSŤ nájdenú vec vrátiť, samozrejme, že s nájdenou rukavicou nebudem bežať na políciu. Ale bol taký prípad, chlapík našiel plnú peňaženku do 100k v nej a nechal si to. Bolo to na benzínke a snímala ho kamera. Pekne si zavaril. Nepomohlo mu ani to, že z obsahu sa nedal určiť majiteľ. Našili mu privlastnenie cudzej veci či ako sa ten paragraf volá.

Odesláno

to je hrůza co ty lidi dnes dokážou :( Hlavní ale je že se nestalo nicmoc vážnýho... Zvážil bych následně tedy buďto parkování blízko pejska, nebo prodloužení jeho \"vycházkové\" šňůry :-)

Odesláno

Dnes? Auta se vždycky kradly a taky budou krást, s tím se prostě musí počítat. Je to smutný ale je to tak.

Jedině to pojistit proti krádeži a vandalizmu, ale to je drahý a zbytečný že?

Pokud nejde o život tak se to dá spravit pár pivama.

Odesláno
Původně zaslal: Fusion

Dnes? Auta se vždycky kradly a taky budou krást, s tím se prostě musí počítat. Je to smutný ale je to tak.

Jedině to pojistit proti krádeži a vandalizmu, ale to je drahý a zbytečný že?

Pokud nejde o život tak se to dá spravit pár pivama.

Jde o to co máš za auto...do určité hodnoty to zajisté je zbytečné, ale myslím že pokud máš auto hodnoty ne zcela zanedbatelné, tak se i ta částka za pojištění vyplatím, zvlášť pokud bydlíš tam, kde je větší procento těchto případů. Já osobně raději platím ročně několik tisícovek za pojistku, než abych o oauto přišel a pak neměl nic. Sice pojišťovna nevyplatí vše, ale alespoň to udělá slušný základ na jiné auto.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...