Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Chepp

zrovna ted sem pred dvemi tydny menil olej na plnou syntetiku.. ale jestli to bylo 10w40.. to bych kecal... mam to tam napisany.. ale pretim tam byla polosyntetika.. tak mi v servise doporucily plnosyntetiku, btw hodne najezdim.

10w je polo a 5w je plná
  • O 2 měsíce později...
Odesláno
Původně zaslal: Chepp

zrovna ted sem pred dvemi tydny menil olej na plnou syntetiku.. ale jestli to bylo 10w40.. to bych kecal... mam to tam napisany.. ale pretim tam byla polosyntetika.. tak mi v servise doporucily plnosyntetiku, btw hodne najezdim.

No ja mam zase take informacie, ze nie to velmi spravne riesenie prejst z polo na plnu syntetiku, z plnej na polo to ano.

[upravil dne 5/3/09 lubikpo]

Odesláno
Původně zaslal: brutall

Spotřebu také ovlivní motorový olej. Proto jsou v zahraničí tak populární oleje do HDI -5W-30. Nejsou tak husté při studeném startu, ani při zahřátém motoru, jako např. 10w-40.

no, tak to nevim, nevim :

f. Alternativní viskozita pro motory HDi: 0W-40, 5W-40. Nepoužívat 0W/5W/10W-30

k. Doporučené kvality dodatečných motorových olejů, modely před rokem výroby 2000: SH/G4/G5 pro benzínové motory. CE/PD2 pro naftové motory. Po roce 2000, benzínové motory: A3S/SHS/SJS; naftové motory: B3S/CFS

• O 4 roky později...
Odesláno

no Ja mam 406 breake 79kw s FAP spoteba terza v lete tak okolo 6.2-6.4 v Zime pod 7.2 som sa nedostal a to jazdim dlhe aj kratke trasi po dialnici na 5 130 2800 ot da sa na tom jazdit pri takichto cestach pod 6 ??? ci to je nerealne ???

Odesláno

Já jezdím 50 % dálnice a 50 % město teď momentálně dle PP 5,5l spotřeba. Snažím se motor netočit nad 2000 ot/min. To jsem ještě nezul zimní gumy.

V zimě je to 6,5 l.

[upravil dne 10/5/13 08:53 od fejfarz]

Odesláno

Tak teď nevím, jestli si tady ze mě dělají všichni srandu nebo co?:bojim Když tady čtu ty spotřeby tak nechápu... Já se teda po dálnici nemám šanci dostat pod 6, ani když jedu 130 na tempomat. A ve městě? To už vůbec ne...:myslim

Odesláno

Neviem ja mam uz letne gumi 16 po dilanici sa nedostanem pod 6.6 bez tempomatu s tempomatom to je tak 6.9 terza jazdim viac mesto do 90 a P.P ukzuje tak 5.7 a ked pocitma spotrebu po kazdom tankovani tak vedcinov to sedi z P.P a na nadrz ked natankujem 65L tak spravi tak okolo 950 cez tisic som sa nedostal :( a mam vipnutu klapku v sani a aj EGR lebo pokil to bolo zapnute tak som sa pod 7.2 nedostal a to som mohol jazid aj po rovine do 90 a som mal 7.0 priemer Idem este tento tyzdne vihodit FAP tak dufma ze sa dostanem pod 6L:mrk

Odesláno

No já mám 406 HDI 80 kw a v zimě do 7 a vlétě do 6

tenkrát když jsem jel v létě do Itálie tak spotřeba krásných 4,5 to sem čuměl cca 800 km a měl jsem tam ještě hodně za půlkou nádrže to sem čuměl jako puk :D a to sem jel pořád cca 130 - 150

Odesláno

zimné pneu, zapnutá klíma, 5 ľudí v aute a plný kufor každý týždeň 45km cesta prvej triedy teda rýchlosť okolo 90-100 km/h spotreba 4,7-4,9....potom 211km dialnica rýchlosť 120 miestami 140 spotreba výsledná teda na celých +- 256km 6-6,1 litra....cesta späť 6,3 s tým že nejaké km sa jazdia po Bratislave....údaje z PP ale viac menej podľa stavu nádrže presné....momentálne mám najazdené 600km z toho 100 po meste a ukazuje 6,4

[Edited on 11/5/13 21:58 by Lubos91]

• O 1 měsíc později...
Odesláno

ja mel s HDI 2.0 80kW +chip na 100kW dlouhodobou spotrebu 5,7 40%mesto 40% dalnice a 20% okreska. Ale ze zacatku jsem taky jezdil za 8 litru, hodne mi v tomhle pomohl palubak a ukazatel aktualni spotreby

Odesláno

2,0 HDi 66kw .... Ja jazdím asi 95% okresky 5% mesto spotrebu mám 5,7 podla tankovania , na nádrž som zatial maximum najazdil okolo 1300 km ked začala svietiť rezerva natankoval som 73L nafty .... jazdím od 1800 ot a viac večšinou držím na takých 2250 - 2500 ot . Okresky 100 - 120 km/h mesto max 55km/h :D Predbiehanie normálne do tých 3700 - 3800 ot ... Chodím rýchlejšie a menej si sledujem spotrebu ako na 405 ale pokial som do 6L tak som spokojný :papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...