Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak teď jsem se tedy pěkně naštvala. Právě mi máma z domu psala, že mi došla složenka na zaplacení povinného ručení, které mám u wüstenrotu a je to na částku 6 174,-, jak je to možné, když před rokem jsem platila 4300,-?? To o tolik zdražilii?? Co jsem si dávala porovnání povinného ručení na mé auto, tak nejlépe vyšlo ČSOB s 5714,- .

Co byste dělali na mém místě vy? Odešli by jste od wüstenrotu k ČSOB?? Takhle to dopadne, že budu měnit pojišťovnu každý rok a to jsem byla loni tak nadšená, že platím za auto tak málo, teď je to v háji.....:( :( .

Jdu se raději uklidnit ven.

Odesláno
Původně zaslal: Aluška

Tak teď jsem se tedy pěkně naštvala. Právě mi máma z domu psala, že mi došla složenka na zaplacení povinného ručení, které mám u wüstenrotu a je to na částku 6 174,-, jak je to možné, když před rokem jsem platila 4300,-?? To o tolik zdražilii?? Co jsem si dávala porovnání povinného ručení na mé auto, tak nejlépe vyšlo ČSOB s 5714,- .

Co byste dělali na mém místě vy? Odešli by jste od wüstenrotu k ČSOB?? Takhle to dopadne, že budu měnit pojišťovnu každý rok a to jsem byla loni tak nadšená, že platím za auto tak málo, teď je to v háji.....:( :( .

No mě končí v dubnu -j sem zvědav co mi zašlou - zaději tam ještě zavolám, pokud je nějaká změna abych zavčas uprchl. Ale podle výpočtu na NETu bych měl platit ještě míň než loni . :myslim

Odesláno
Původně zaslal: Aluška

No hlavně by Ti měli udat důvod, na základě kterého zvýšili pojistné, bez toho bych jim nic nedal....Ale na 99% to bude z důvodu toho, že většina pojišťoven přechází z obsahově uzavýraného PR na výkonostní, protože např. dnešní 1.4 motory mají větší výkon než 1.6, popř. 1.8 před pěti až deseti lety:nevim

Odesláno

To je právě ta otázka. Odejít od svojí pojišťovny k levnější nebo ne? Protože jestli je nejlevnější tento rok, tak až nabere klientelu, tak příšti rok může patřit mezi nejdražší. Taky teď uvaži o odchodu od Allianz k Triglavu, kde za stejných podmínek je rozdíl 1 000,-Kč za rok. Ale bude to i za rok????????

Odesláno

Nevím, zda zdražili. Pokud ano, máš snad i právo odstoupit od smlouvy, ale nevím to jistě. Jinak pro běžné odstoupení (kromě prodeje auta) musíš dát 6 týdnů předem výpověď.

Neměli náhodou nějakou jednorázovou slevu? Jako třeba žes to sjednávala přes internet? Nezapomnělas jim dotat potvrzení o předchozím bezeškodném průběhu? Prostě jim tam zavolej a zeptej se...

Edit: 6 týdnů, né měsíců, překlep :)

[upravil dne 8.2.2008 Ticcino]

Odesláno

No vidíš to, mně přišlo z Triglavu, že z loňských 12.800 mi to snižují na letošních 11.600 :) Ale to je voll kasko - krádež, bouračka, ručení, čelní sklo dohromady...

Odesláno
Původně zaslal: Ticcino

Nevím, zda zdražili. Pokud ano, máš snad i právo odstoupit od smlouvy, ale nevím to jistě. Jinak pro běžné odstoupení (kromě prodeje auta) musíš dát 6 týdnů předem výpověď.

Neměli náhodou nějakou jednorázovou slevu? Jako třeba žes to sjednávala přes internet? Nezapomnělas jim dotat potvrzení o předchozím bezeškodném průběhu? Prostě jim tam zavolej a zeptej se...

Odstoupení a nebo výpoveď to jsou dva různé pojmy a pozor na ně!! Řídí se to buď občanským zákoníkem, tzn. § 802( do 11/2004) a pak zákonem o pojistné smlouvě § 23. A pojištěný může odstoupit do dvou měsíců od sjednání a to pouze tehdy, že dostal nepravdivé informace a nebo mu bylo něco zatajeno a vrací se pojistné klientovi (pojistníkovi) a popř. pojistné plnění pojišťovně, pokud tam nějaké bylo (odstoupení = laicky řečeno stav, jako by smlouva nikdy nebyla). Tady je možná pouze výpověď a standartně je 6 týdnů od posledního období splatnosti. Promiňte jestli mluvím jako m*agor, to už je deformace z práce:aut:aut

Odesláno
Původně zaslal: Ticcino

Přes internet jsem to loni uzavírala, to je pravda, ale to jsem dostala slevu 10%, měla jsem 24 měsíců bonusů a zaplatila 4300,-, teď mám bonus 36 měsíců a mám platit 6174,-?? Nějak mi to prostě nedává logiku. Já ten papír neviděla, ale mamka říká, že tam o zdražení či o nějakém vysvětlení není ani ťuk, tak až se k tomu dopisu příští týden dostanu, tak uvidím a zkusím tam zavolat. Pokud se to má vypovědět 6 týdnů předem, tak to už stejně asi nestíhám :( .

Ještě že je aspoň venku tak pěkně, když se jinak všechno ser...

Odesláno

Podle §22 (výpověď) zákona o pojístné smlouvě

Pojistitel nebo pojistník mohou soukromé pojištění vypovědět do 2 měsíců ode dne uzavření pojistné smlouvy. Dnem doručení výpovědi počíná běžet osmidenní výpovědní lhůta, jejímž uplynutím soukromé pojištění zaniká.

Odesláno

Loni uzavřená smlouva u Wustenrot na 306 1,9TD mnou se 64měs bonusu byla za 3150, následně zrušena a auto se převedlo na kamaráda bez bonusu - za asi 5700. Tak to je docela zajímavé zdražení, tedy...

Odesláno
Původně zaslal: Supersonic

No hlavně by Ti měli udat důvod, na základě kterého zvýšili pojistné, bez toho bych jim nic nedal....Ale na 99% to bude z důvodu toho, že většina pojišťoven přechází z obsahově uzavýraného PR na výkonostní, protože např. dnešní 1.4 motory mají větší výkon než 1.6, popř. 1.8 před pěti až deseti lety:nevim

podle tý teorie o výkonech, by ale měla platit míň, jestli teda správně počítám

Odesláno
Původně zaslal: BOSSCZ

Sleva 10% pri uzavření přes internet se vztahuje pouze na 1 rok :D:potlesk

[upravil dne 8/2/08 BOSSCZ]

Jo jo to máš pravdu jenže jí to chtějí ještě zvednout !!

Teďka jsem zkoušel přes NET volat do Wustenrot - ky ale je tam pouze "plechová huba" - stiskněte 1ku,2ku.3ku.....

Asi jsou již všichni u šéfa na "grilovačce".

Odesláno

To je šokující nárůst,skoro 2t. To se snad spletli,né? Každý rok jsem přecházel jinám,už asi 5let.Vždy podle ceny.S uznaným bonusem jsem nikdy nemě l problém.Jen porovnat kde je to nejlevnější a včas vypovědět.Výpovědní lhůta na pov.ručení je 6 týdnů.Pokud máš tedy smlouvu na rok,tak 6týdnů před, vypovědět .Stačí brnknout na jakoukoliv pojištovnu,mají bezplatné linky.

[upravil dne 8/2/08 Jiři II.]

Odesláno

to je to o com som minule hovoril v inom vlakne.wustenrot to ma velmi dobre premyslene.nalaka ludi na male ceny a hned druhy a dalsi to pekne vzrastie.presne takto to bolo u nas.wustenrot mal najlepsie ceny tak som presiel k nim.druhy rok viac a treti uz to bolo neunosne.ano - kazdy rok menit poistovnu.dat vypoved zmluvy pred skoncenim a pockat si kto je prave najlacnejsi a poistit to tam.dnes keby som ostal vo wustenrote tak so 152kw motorom by som platil okolo 17 tisic.uzatvoril som v kooperative za 7500sk.to je rozdiel.

zdraziet mozu bez udania dovodu.zavolas tam a povedia ti ze kazdy zdrazel tak je to normalne.tak to bolo povedane pred par rokmi mne.

Odesláno
Původně zaslal: BOSSCZ

Sleva 10% pri uzavření přes internet se vztahuje pouze na 1 rok :D:potlesk

[upravil dne 8/2/08 BOSSCZ]

To je mi jasné, že se sleva 10% vztahuje jen na rok, jenže i bez té slevy by mi to dělalo pořád něco kolem 4tis. a ne přes 6tis. Navíc se na stránkách chlubí zvýhodněním pro ženy, ale když si dáte vypočítat, kolik by jste tedy u nich platili, tak se nikde neptají, zda jsem žena či muž, tak nechápu, podle čeho to jako chtějí poznat :myslim . V pondělí jim prostě vypovím smlouvu a půjdu k ČSOB, sice už nebudu platit krásných 4300,-, ale pořád ušetřím 600,- oproti wüstenrotu.

Ještě mě napadlo, že tady začátkem roku Garfield psal, že přešel k wüstenrotu a jak je spokojený, tak pak tedy fakt netuším, podle čeho to počítají.

Odesláno

povinne ruceni ber jako zalezitost na rok, u nekterych pojistoven se vyplati smlouvu vypovedet a uzavrit jinou-dostanes bonus. Je to postaveny na hlavu,ale takhle se tady chovaj ke stalym zakaznikum!:grr A proto to vypovim kazdej rok,at tam aspon neco delaj.:D Letos mam 2985,- a doufam,ze zas najdu nekoho tak levnyho.

Odesláno

Právě jsem do Wustenrot - ky poslat tento dotaz / pochopitelně je upraveno číslo pojistky a jméno - myryn/

Dobrý den,

mám u vás uzavřenu pojistku na "Pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla"

číslo 1234567890.

Protože se na NETu množí snad "nesprávné" informace o zdražování pojistek mám dotaz: :

kolik bude činit prodloužení mé pojistky o další rok od 17/4 2008, když od 17/4 2007 jsem vám zaplatil 2,574,- Kč/rok /sníženo o 10% za uzavření přes NEt a bonusy /???

Za další rok zaplatím tedy kolik........ Kč/rok ????

Děkuji vám za urychlenou informaci.

myryn

Uvidím co mi odpoví.

Odesláno
Původně zaslal: myryn

Právě jsem do Wustenrot - ky poslat tento dotaz / pochopitelně je upraveno číslo pojistky a jméno - myryn/

Dobrý den,

mám u vás uzavřenu pojistku na "Pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla"

číslo 1234567890.

Protože se na NETu množí snad "nesprávné" informace o zdražování pojistek mám dotaz: :

kolik bude činit prodloužení mé pojistky o další rok od 17/4 2008, když od 17/4 2007 jsem vám zaplatil 2,574,- Kč/rok /sníženo o 10% za uzavření přes NEt a bonusy /???

Za další rok zaplatím tedy kolik........ Kč/rok ????

Děkuji vám za urychlenou informaci.

myryn

Uvidím co mi odpoví.

To jsem zvědavá, co napíší. Každopádně se tam půjdu v pondělí poptat a když mi potvrdí sumu, co mi poslali, tak se s nima hnedle rozloučím.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...