Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Moje osadenie na break.

:super

Tak vysoko jsem se je dát neodvážil, ale když se to povedlo tak je to paráda. určitě dobře snímají, protože nejsou nakloněny. Já to namontoval níž do šikmé plochy, ale ještě nemám dořešeno, že berou každou nerovnost na silnici (vypodložím je). Na druhou stranu to byla montáž bez sundání nárazníku v jedné osobě za půl dne.

Odesláno

mne osobne sa to paci,ale praktickejsie sa mi zdaju parkovacie senzory.Na senzory si uz zvikla aj moja polovicka,co je uz co povedat,ale neviem ci by si zvikla aj na kameru?:bojim

• O 4 týdny později...
Odesláno

Chodí to velmi spolehlivě a netřeba demontovat nárazník. Na druhou strnu je nutné dbát zvýšené opatrnosti výběru senzorů: Jsou to senzory pro nízkou montáž 30 - 50 cm.

post-9870-14109615734704_thumb.jpg

Odesláno

tak ten displej je prvni co se me tak nejak libi dolu je to urcite zajimava moznost namontovat, ale asi jak se udela tepleji tak to soupnu do te cerne listy. Ale dost me zaujal ten vyfuk co to je zac? vypada hezky

Odesláno

To je koncovka Tajco. Mě se taky právě tahle ukrutně líbí. Není to žádná divočina a vypadá moc hezky. Je ale potíž ji sehnat na diesel na průměr 60. Já ji koupil v Rakousku. Na průměr 55 se ještě tak nějak najde.

• O 3 týdny později...
Odesláno
nevim jestli jde lista sundat, nevidim duvod proc ji sundavat...

Dole asi nejaky mm odstavaj, ale nic hroznyho - kdyztak se daji do te listy malicko \"zapustit\" - obkreslit, vyndat a nejlepe frezkou obkresleneho prumeru zarovnat a zase cidla zastrcit, ale to jsem nedelal...

ted na to koukam a vrtal jsi to zevnitr nebo zvenku? aby jsi se trefil do te vyztuhy

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak jsem si včera namontoval konečně parkovací senzory, koupený na Aukru. Jak už tu někdo psal samotná montáž čidel je v pohodě, největší vopruz bylo sundat nárazník, zvlášť když to člověk dělá poprvé :) Funguje to kupodivu dobře, ten displej ukazuje celkem přesně vzdálenost od překážky. Čidla jsem namontoval do té černé lišty, pod ní už by byli asi moc šikmo a mohlo by to měřit nepřesně. Jenom se chci zeptat, kdo máté namontovaný tyto neorigo čidla, jak vám to snímá nízké překážky? Já jsem zjistil, že překážky nižší jak cca 40 cm to snímá až ze vzdálenosti tak půl metru.

post-528-14109616320843_thumb.jpg

Odesláno

jeste ze nemam displej nemusel jsem nic tahat a muzu koukat do zrcatek. akorat jak jsem si to rozvrhnul tak jsem nechtel navrtat zadne uchyty a chtel jsem to nacpat pekne do velkejch der vyztuhy tak to mam dost blizko u sebe a malo na kraji :D ale bere to bezproblemu i ty kraje jinak vysledek tady:

imag0086g.th.jpg

imag0087d.th.jpg

Odesláno

Natáhnout drát od displeje na zrcátku až do kufru bylo z té celé montáže to nejjednodušší a nejrychlejší :) Taky jsem nejdřív vymýšlel jak se trefit do těch velkých děr výztuhy, ale nakonec jsem díry vrtal až do výztuhy a ten kousek plastu potom lehce vylomil a tím si udělal místo na čidlo. A jak ti to bere nízké překážky?

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Tak jsem si po drobných problémech, které se mi nakonec podařilo vyřešit také namontoval couvací senzory. Do celé akce jsem šel s tím, že za to nechci moc zaplatit (chtěl jsem senzory s pípáním a ne s displejem) a nechci nad tím strávit moc času (od začátku jsem byl rozhodnut, že nechci dávat dolů nárazník). Nakonec se mi nesplnilo ani jedno. Při koupi senzorů jsem si na internetu vybral jedny z nejlevnějších (BB03 cena kolem 600Kč), ale po odzkoušení doma na stole jsem zjistil, že minimální signalizovaná vzdálenost není uváděných 30cm, ale 50cm což se mi zdálo docela dost (při parkování potřebuji vědět hlavně okamžik co nejblíže překážce). Po komunikaci s prodejcem (musím podotknout, že byla velmi vstřícná) jsme se domluvili, že mi senzory vymění za jiné dražší (Steelmate) a rozdíl v ceně doplatím. K těmto senzorům se navíc dají dokoupit vymezovací úhlové kroužky a umí nedetekovat tažné zařízení. Objednal jsem tedy stříbrné senzory Steelmate a vymezovací kroužky s maximálním úhlem 13 stupňů (pouze černé provedení). Po obdržení jsem je na stole vyzkoušel (krásně signalizovaly 30cm) a vymezovací kroužky jsem přetřel stříbrným korekčním lakem co mám k vozu. Potom jsem přistoupil k montáži. Odšrouboval jsem si na nárazníku dva šrouby nahoře a dva šrouby dole, abych se prsty dostal zezadu za nárazník, vyvrtal čtyři díry, vydlabal trochu polystyrenu, který navrchu vyplňuje nárazník, zasunul senzory, dráty jsem vedl za oním polystyrenem (jsou tam takové žlábky a po přišroubování nárazníku to krásně drží) a průchodkou na pravé straně jsem přivedl dráty do kufru. Tam jsem umístil řídící jednotku a na sloupek pod reproduktor pípák. Všechno by to bylo super, kdyby 406 Break neměl zadní nárazník tak skosen. Ani podložky 13 stupňů nestačily a při couvání senzory začaly pípat při každé nerovnosti silnice. Musel jsem tedy přistoupit k menší úpravě a senzory ze spodu ještě trochu vypodložit malými válečky takže výsledný úhel je kolem 16 stupňů. Potom jsem vzniklou mezeru zatmelil plastickým tmelem a přetřel korekčním lakem. Nyní už vše pracuje jak má a senzory hlásí pouze skutečné překážky a ne díry v silnici. Nakonec jsem tedy provedl montáž bez demontáže nárazníku, ale když provedu zpětnou rekapitulaci vynaloženého úsilí tak možná bylo lepší nárazník sundat a dát černé senzory do té lišty jak to mají kluci výše. Jediná výhoda mého řešení je, že jsou senzory volně přístupné a po oddělání čtyř šroubů z nárazníku je mohu kdykoli vyndat.

Vyvrtané díry:

post-7269-14109617006546_thumb.jpg

[upravil dne 2/5/11 20:11 Leo]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...