Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: omegaalfa

no ta conti guma je minimalně co se týče technologie o 2 třídy výš než ten energy saver od michelinu kterej je pro nižší třídu ( západní supermarketová guma)

tak radím conti

ono pre obycajne jazdenie je to v podstate jedno ci michelin,dunlop,continental ,godyear.....atd...ak sa jedna o tu istu triedu, tak je to jedno... cena neni zase az tak rapidna medzi jednotlivymi vyrobkami....

Odesláno

Omegalfa: Na tos přišel kde?? Energysavery sou dělaný speciálně na 308, takže žádná nižší třída. Mají nižší valivej odpor (při údajně stejných vlastnostech), takže budou i tichučký. A ve výdrži nemají Micheliny konkurenci (i když konkrétně tyhle eště nikdo samozřejmě neodzkoušel).

[upravil dne 12.2.08 Ferin007]

Odesláno

ze stránek michelinu....Společnost Michelin přichází na trh opět s vylepšenou řadou pneu "Michelin Energy". Novinka roku 2008 s názvem Michelin Energy Saver je další rázný krok ke snížení valivého odporu pneu a to až o 20%.Samozřejmostí je následné snížení spotřeby paliva a emisí CO2,při zachování životnosti pneu. Pneumatika Michelin Energy Saver je určena pro vozy nižší a nižší střední třídy a pro jednoprostorová vozidla. ENERGY je nejprodávanější řada v EVROPĚ, řada technologicky vysoce ceněná. Pneumatika s četnými homologacemi od výrobců vozidel.

myslím že se dělá v max. 16" - což už samo o sobě vypovídá, nemá ani ochranu ráfku apod.

conti se dělá i v 19"

[upravil dne 12.2.08 omegaalfa]

Odesláno

Pneumatika Michelin Energy Saver je určena pro vozy nižší a nižší střední třídy a pro jednoprostorová vozidla.

Což je přesně 307.

Tahle pneuša mě láká, ale eště na ni nejsou (a nějakou dobu nebudou) žádný ohlasy. Jinak já bych šel asi jednoznačně do Michelin Primacy.

Odesláno
Původně zaslal: Ferin007

Pneumatika Michelin Energy Saver je určena pro vozy nižší a nižší střední třídy a pro jednoprostorová vozidla.

Což je přesně 307.

Tahle pneuša mě láká, ale eště na ni nejsou (a nějakou dobu nebudou) žádný ohlasy. Jinak já bych šel asi jednoznačně do Michelin Primacy.

presne tak ja jazdim tiez primacy.....a spokojnost...

Foto020.jpg

Foto019.jpg

• O 4 týdny později...
Odesláno

Mna zaujima najma hlucnost a vydrz. Rozhodujem sa medzi Pirelli P6 a Bridgestone ER 300. Co sa tyka hlucnosti su na tom asi rovnako (na rozdiel od Michelin, ktore su aspon podla testov hlucnejsie), ale ktora z nich ma vacsiu vydrz???

Odesláno

Tak už je mám doma - Michelin Energy Saver. Zítra je namontuji na liťáky, ale jestli ty liťáky namontuju na auto, nebo odvezu znovu na uskladnění v kufru, to si ještě rozmyslím.

Odesláno

Moc mě to - coby člověka, který s P307SW 1.6HDi jezdí mimo dálnice běžně se spotřebou pod 4l/100 km - zajímá!

Zvláště když jsem už rozhodnutý ty hnusné \"originál\" původní letní Dunlopy SP2000 Sport (hlučnější než aktuálně používané zimní GY UG6 i UG7, navíc s výrazným sklonem k aquaplanningu) už po zimě zpět neobouvat a pořídit něco lepšího...

Odesláno

Já měl na 307 SW Continental PremiContact 2 a nic moc, přilnavost super, ale výdrž, o něco málo víc než ty hrozný dunlopy sp 2000, ty odešli ale opravdu odešli po 20 tis. km. (a to žádná prásácká jízda). Ted mam Bridgestone ER300 a zatím spokojenost, i ten vzorek po jedné sezóně (cca. 20 tis.) vypadá skvěle.

Odesláno

Tak první dojmy s Michelin energy saver - tichá a komfortní pneu. Co se týče přilnavosti, tak to zatím moc nezkouším, protože mám na nich najeto 70 km. Takže až budou trošku \"zajeté\"

Akorát za výměnu pneu dát 940,- Kč mi přijde jako zlodějina. Nehledě na to, že by měli být v pneuservise rádi, že jim v tuto dobu tam někdo přijde.

Odesláno

Právě jsem osadil Semperit Direction Sport FR (s ochranou ráfku) 205/55 R16 http://www.nejlevnejsigumy.cz/images/SM0000046.jpg Nejsou sice na prvních místech v testech ale sehnal jsem je za 1900 a vypadají dobře - čtyři široké drážky.

Souhlasim s marisw, že pro obyčejné ježdění je to téměř jedno.. Zatím se mi zdají tišší, než Goodyeary NCT5 co jsem měl předtím. Uvidím jak budou ubývat. Předchozí dvoje NCT vydržely 70tkm.

• O 4 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...