marisw Odesláno 12. únor 2008 Odesláno 12. únor 2008 Původně zaslal: omegaalfa no ta conti guma je minimalně co se týče technologie o 2 třídy výš než ten energy saver od michelinu kterej je pro nižší třídu ( západní supermarketová guma) tak radím conti ono pre obycajne jazdenie je to v podstate jedno ci michelin,dunlop,continental ,godyear.....atd...ak sa jedna o tu istu triedu, tak je to jedno... cena neni zase az tak rapidna medzi jednotlivymi vyrobkami.... Citovat
Ferin007 Odesláno 12. únor 2008 Odesláno 12. únor 2008 Omegalfa: Na tos přišel kde?? Energysavery sou dělaný speciálně na 308, takže žádná nižší třída. Mají nižší valivej odpor (při údajně stejných vlastnostech), takže budou i tichučký. A ve výdrži nemají Micheliny konkurenci (i když konkrétně tyhle eště nikdo samozřejmě neodzkoušel). [upravil dne 12.2.08 Ferin007] Citovat
omegaalfa Odesláno 12. únor 2008 Odesláno 12. únor 2008 ze stránek michelinu....Společnost Michelin přichází na trh opět s vylepšenou řadou pneu "Michelin Energy". Novinka roku 2008 s názvem Michelin Energy Saver je další rázný krok ke snížení valivého odporu pneu a to až o 20%.Samozřejmostí je následné snížení spotřeby paliva a emisí CO2,při zachování životnosti pneu. Pneumatika Michelin Energy Saver je určena pro vozy nižší a nižší střední třídy a pro jednoprostorová vozidla. ENERGY je nejprodávanější řada v EVROPĚ, řada technologicky vysoce ceněná. Pneumatika s četnými homologacemi od výrobců vozidel. myslím že se dělá v max. 16" - což už samo o sobě vypovídá, nemá ani ochranu ráfku apod. conti se dělá i v 19" [upravil dne 12.2.08 omegaalfa] Citovat
Ferin007 Odesláno 12. únor 2008 Odesláno 12. únor 2008 Původně zaslal: omegaalfa Pneumatika Michelin Energy Saver je určena pro vozy nižší a nižší střední třídy a pro jednoprostorová vozidla. [upravil dne 12.2.08 omegaalfa] Což je přesně 307. Tahle pneuša mě láká, ale eště na ni nejsou (a nějakou dobu nebudou) žádný ohlasy. Jinak já bych šel asi jednoznačně do Michelin Primacy. Citovat
marisw Odesláno 12. únor 2008 Odesláno 12. únor 2008 Původně zaslal: Ferin007 Původně zaslal: omegaalfa Pneumatika Michelin Energy Saver je určena pro vozy nižší a nižší střední třídy a pro jednoprostorová vozidla. [upravil dne 12.2.08 omegaalfa] Což je přesně 307. Tahle pneuša mě láká, ale eště na ni nejsou (a nějakou dobu nebudou) žádný ohlasy. Jinak já bych šel asi jednoznačně do Michelin Primacy. presne tak ja jazdim tiez primacy.....a spokojnost... Citovat
omegaalfa Odesláno 12. únor 2008 Odesláno 12. únor 2008 Jenže Primacy a energy (nebo energy saver) je neco jako "nebe a dudy":D Citovat
prco Odesláno 10. březen 2008 Odesláno 10. březen 2008 Mna zaujima najma hlucnost a vydrz. Rozhodujem sa medzi Pirelli P6 a Bridgestone ER 300. Co sa tyka hlucnosti su na tom asi rovnako (na rozdiel od Michelin, ktore su aspon podla testov hlucnejsie), ale ktora z nich ma vacsiu vydrz??? Citovat
Ferin007 Odesláno 10. březen 2008 Odesláno 10. březen 2008 Nevím, jak tyhle konkrétně, ale Pirellky mají v tomhle ohledu pověst \"máslovek\". Citovat
Trundik Odesláno 10. březen 2008 Odesláno 10. březen 2008 Tak už je mám doma - Michelin Energy Saver. Zítra je namontuji na liťáky, ale jestli ty liťáky namontuju na auto, nebo odvezu znovu na uskladnění v kufru, to si ještě rozmyslím. Citovat
omegaalfa Odesláno 10. březen 2008 Odesláno 10. březen 2008 jen tak pro zajímavost - mají ty energy saver ochranu ráfku ? Citovat
LubošK Odesláno 10. březen 2008 Odesláno 10. březen 2008 Moc mě to - coby člověka, který s P307SW 1.6HDi jezdí mimo dálnice běžně se spotřebou pod 4l/100 km - zajímá! Zvláště když jsem už rozhodnutý ty hnusné \"originál\" původní letní Dunlopy SP2000 Sport (hlučnější než aktuálně používané zimní GY UG6 i UG7, navíc s výrazným sklonem k aquaplanningu) už po zimě zpět neobouvat a pořídit něco lepšího... Citovat
bigicek Odesláno 10. březen 2008 Odesláno 10. březen 2008 Já měl na 307 SW Continental PremiContact 2 a nic moc, přilnavost super, ale výdrž, o něco málo víc než ty hrozný dunlopy sp 2000, ty odešli ale opravdu odešli po 20 tis. km. (a to žádná prásácká jízda). Ted mam Bridgestone ER300 a zatím spokojenost, i ten vzorek po jedné sezóně (cca. 20 tis.) vypadá skvěle. Citovat
Trundik Odesláno 12. březen 2008 Odesláno 12. březen 2008 Tak první dojmy s Michelin energy saver - tichá a komfortní pneu. Co se týče přilnavosti, tak to zatím moc nezkouším, protože mám na nich najeto 70 km. Takže až budou trošku \"zajeté\" Akorát za výměnu pneu dát 940,- Kč mi přijde jako zlodějina. Nehledě na to, že by měli být v pneuservise rádi, že jim v tuto dobu tam někdo přijde. Citovat
MrVain Odesláno 15. březen 2008 Odesláno 15. březen 2008 Najnovší test letnych pneu http://www.aapneu.sk/?art=test8.php Citovat
Velickin Odesláno 16. březen 2008 Odesláno 16. březen 2008 Právě jsem osadil Semperit Direction Sport FR (s ochranou ráfku) 205/55 R16 http://www.nejlevnejsigumy.cz/images/SM0000046.jpg Nejsou sice na prvních místech v testech ale sehnal jsem je za 1900 a vypadají dobře - čtyři široké drážky. Souhlasim s marisw, že pro obyčejné ježdění je to téměř jedno.. Zatím se mi zdají tišší, než Goodyeary NCT5 co jsem měl předtím. Uvidím jak budou ubývat. Předchozí dvoje NCT vydržely 70tkm. Citovat
mares Odesláno 10. duben 2008 Odesláno 10. duben 2008 To nejsou pneumatiky, to jsou papuče:super.Krásná a komfortní jízda.Mohu jenom doporučit.:) Citovat
marshall Odesláno 16. duben 2008 Odesláno 16. duben 2008 Tak už to vypadá, že bude jenom pršet.Přezuju na letní. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.