Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, potřeboval bych celý naviják... Bývalý majitel ho vymontoval a zahodil :-D Kolik se teď pohybuje cena na vrakáči? Mám jeden poptán za 1500Kč prý funkční ale kdo ví jak moc funkční.

Odesláno (upraveno)

To záleží na prodávajícím. Je to vzácné zboží, pokud chceš funkční a nemůžeš nabídnout protikus na repasi.
Zkus sehnat vadný a opravit.

Já jsem zdražil z několika důvodů:
-asi hlavní je ten, že je to špinavá práce a pak musím čistit od vazelíny a špíny nástroje (rukojeti), dílnu atd.
- na posledním jsem strávil asi 10 hodin, tedy včetně nákupů šroubků, lanka, vrtáků, balení a pošty
- naviják byl napaden kutilem, takže odvrtané poničené šrouby
- a v dílně je zima a já jsem po chřipce - no mám já to zapotřebí? :D

Upraveno uživatelem P607Olda
Odesláno

Otázkou je jakou cenu má nějaký starý naviják - funkčnost jen na základě oznámení šroťáka. Zrepasovat to nebude problém stroje a nářadí k tomu mám i se soustruhem :-D Od DilyNa Peugeoty jsem poptal a bylo mi řečeno 1500 komplet naviják lanko plasty do rezervy pro hever atd. 

Odesláno (upraveno)

Nedělám to "pro peníze", nějak chci strávit večery. Ale je fakt, že pokud se jedná o vrtání, soustružení, tak to mě baví. Navíc jsem zjistil, že na tak "jednoduchém" zařízení je dost fint a úskalí, takže trénink a praxe je zapotřebí. Se zkušenostmi se rád podělím.

Naopak, mít všechno zapatlané od vazelíny, případně od šmíru (vazelína s prachem) a pak to čistit, tak to už mě moc nebaví.

Tak poslední zkušenost byla o tom, že odvrtané šrouby překážejí, protože víko musí sedět naprosto vzorně hlavně v oblasti brzdy, jinak pružinka povyleze a už nebrzdí.

Další úskalí je v tom, že v ohybu, kde lanko mění směr z vodorovného na svislý, ten hliníkový odlitek se nějak opotřebuje nebo zkroutí a lanko z něj spadá. Narovnat se to nedá, protože jednak by to prasklo a jednak není přístup - tento díl se nedá demontovat, muselo by se to roznýtovat.

Zatím to řeším sepnutím nejsilnější zdrhovačkou - předpokládám, že ten silon se prodře později, než by se to prodřelo, kdybych to omotal železným drátem.

Odesláno

Odvolávám co jsem odvolal, ponechávám, co jsme ponechal,

v té televizi fakt nic není, to radši půjdu do dílny pucovat nářadí od vazelíny.

Cenu za repas navijáku vracím zpět, na 300 + 117 za poštovné.

• O 1 měsíc později...
Odesláno (upraveno)

Všechny možné informace jsou zde napsané, pochybuju, že někdo popíše více. K narovnání lanka je třeba hlavně šikovné ruce a trochu umění - cítit, jak to lanko pracuje a nezlomit ho.

• O 2 měsíce později...
Odesláno (upraveno)

Doplním návod o nasazení / sundání plastového ovladače s kroužkem.

Nasazení i sundání lze provést jedině, když je ovládací bowden uvolněný a visí přímo dolů. Musí se provádět na demontovaném navijáku - přesně řečeno, musí být demontovaná ta část, kde visí rezerva a kde je kleština.

1. konec bowdenu uvolnit z kleštiny, viz foto 1

2. přeštípnout pásek, který drží bowdeny pohromadě

3. vyháknout bowden z příchytek naspodu navijáku - cíl je, aby bowden visel volně přímo dolů, viz foto 2

4. posunout si lanko nahoru a kleštěmi vytáhnout nahoru a "zaháknout si" hranu mosazného nýtu o hranu plastové trubičky navijáku

5. přidržovat si mosazný nýtek, např. jehlou a zaháknout plastový ovladač, viz foto 3

6. montovat zpět body 3., 2., 1.

DSCN7912a.jpg

DSCN7908a.jpg

DSCN7910a.jpg

• O 3 měsíce později...
Odesláno

Ahoj, este je aktualna ponuka na ten repasovany navijak na peugeot 307 SW? mam aj stary a kludne poslem na vymenu aj cena mi vyhovuje. Je mozne sa dohodnut ?

Dakujem.

• O 3 měsíce později...
Odesláno (upraveno)

Původní lanko má průměr 2,5 mm, délka 1,5 m. Toto je nutné dodržet, jinak se tenčí lanko zařezává mezi závity a špatně odvíjí. Lanko 2,5 se při odvíjení samo vysunuje (pokud je namazáno), protože při své tloušťce nemá kam uhnout. Tímto se omlouvám, dříve jsem používal 2 mm, a věřím, že vám, kterým jsem ho poslal, bude i tak dobře fungovat.

Šedý (černý) kroužek v kufru se dá vyrobit, z trubky D48 a šroubu M8, pak ještě kousek plechu a kroužek na klíče. Ale dá to hodně hodin práce, broušení, svařování. To jsem dělal "ze sportu", jestli to dokážu. Lze vyrobit i tu zahnutou trubku, kterou prochází lanko nad kleštinou.

A věřili byste, že když si koupíte šroub M16, tak je uvnitř schovaný ten pěšec? Stačí ho vysvobodit. (Takové motto míval Michelangelo, když tvořil svoje sochy)

DSCN8112a.jpg

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Zdravím, pánové, také sháním. Starý na výměnu nemám, už ho kdosi vyškubl, a asi zahodil. Ve dně kufru mám ucpanou díru a rezervu v kufru. A celkem mi tam zavazí. Takže sháním v podstatě komplet. Vrakáče nehrozí. Pokud jsem pochopil, existuje jen origoš. Pod čím to mám u peugeotů hledat ? Víte někdo nějaké katalogové číslo, nebop něco ?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...