Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Skusal som aj to a podla mojho nazoru motor taha na nom o nieco horsie ako na vpr100 ale to by sa dalo zistit len na meracej stolici ktory benzin najlepsie taha lebo medzi tymito 2 je rozdiel maly

Původně zaslal: Yves

ja osobne tankuju OMV Super 100, oproti Shell VPR je levnejsi 32,90/l a podle zkusenosti znamych je mnohem lepsi nez shell, a pri cenovem rozdilu ani nebude tak dlouho lezet na pumpe

Odesláno

bežný motor osobneho auta nedokaže v žiadnom prípade využiť 100-oktanový benzín je to len obchodný tah predajcov benzinu, jediný rozdiel je v cene a jeho výhoda je že zmenšuje moznost detonacneho horenia v motore a lepší pocit z jazdy.Motoru tým 100okt benzínom isto neublížiš, skor pomožeš pretože obsahuje prísady a aditíva ktore bežné benzíny neobsahujú.Stovku dokažu využiť napr. nové motory FSI od VW, a samozrejme každý motor Porsche...:D

Na Slovensku 90% benzínovým spoločnostiam dodava velkoobchodný benzín Slovnaft, tie si ho nasledne upravuju pre svoje potreby,aditíva,prísady...:aut

Odesláno

Benzina píše Blue 99, Shell 100, OMW také 100, Na Agipu nebo Essu píšou 98.Docela by mne zajímalo, kolik oktanů ten "lepší" benzín skutečně má.Nechce se mi věřit, že všichni nemají společného dodavatele.Zrovna tohoto benzínu se asi moc neprodá.

Jinak jsem to ještě nezkoušel, ale docela mne to láká, abych si udělal svůj vlastní úsudek.

Odesláno

osobně můžu říct že je opravdu znát, z jaké doby je motor. U mojí 1.1 se 100 oktanů projevuje tiším projevem a větší ochotou od 3000 otáček. a spotřeba zustala vesměs stejná protože na to šlapu, protože to tak hezky jede. :D

U otcovi fábie 1.2 12V mi ten rozdíl příde skoro nulový. prý je to prot, že nové motory mají čidlo proti klepání a to je nastaveno max na 98 oktanů...:myslim

Odesláno

Ahoj

Kdysi jsem tady založil vlákno

Myslel jsem, že to bude mít větší sledovanost, no neva.

Tehdá mě někdo řekl, že pokud nejezdím stejné delší trasy v identickém počasí, nemá to cenu porovnávat, ať v testu pokračuji a dám vědět později .....

Takže jezdím :

stejně obsazen - sám

stejně hustím - 2,5atm

stejným směrem - do práce , na nákup - dom

stejným počasím - sníh nemáme

a testuju vždy na 5 lt.

Mám benzinky, které jsou OK , mám benzinky , kde mě už neuvidí.

Nemám za bernou minci rozdíly v dojezdu +-10 km , ale ujet na 5 lt BA 95 58 km a na BA100 110 km to není jen tak.

Přiznávám, že mám auta s malým motorem, nárůst pociťuji zejména v nižších otáčkách, motor líp bere i odspodu, necvrdlikají ventily....

Beru BA 98 - 100 , POVER a jim podobné :)

Ale tankujte kdo chcete, kde chcete, co chcete :papa

[upravil dne 5/1/08 kobra]

Odesláno
Původně zaslal: kobra

Ahoj

Kdysi jsem tady založil vlákno

Myslel jsem, že to bude mít větší sledovanost, no neva.

Tehdá mě někdo řekl, že pokud nejezdím stejné delší trasy v identickém počasí, nemá to cenu porovnávat, ať v testu pokračuji a dám vědět později .....

Takže jezdím :

stejně obsazen - sám

stejně hustím - 2,5atm

stejným směrem - do práce , na nákup - dom

stejným počasím - sníh nemáme

a testuju vždy na 5 lt.

Mám benzinky, které jsou OK , mám benzinky , kde mě už neuvidí.

Nemám za bernou minci rozdíly v dojezdu +-10 km , ale ujet na 5 lt BA 95 58 km a na BA100 110 km to není jen tak.

Přiznávám, že mám auta s malým motorem, nárůst pociťuji zejména v nižších otáčkách, motor líp bere i odspodu, necvrdlikají ventily....

Beru BA 98 - 100 , POVER a jim podobné :)

Ale tankujte kdo chcete, kde chcete, co chcete :papa

Nojo asi ty naše 1.1 sou na ten benzín naladěný a pak podávají takové výkony...:)

Odesláno
Původně zaslal: MrVain

bMotoru tým 100okt benzínom isto neublížiš, skor pomožeš pretože obsahuje prísady a aditíva ktore bežné benzíny neobsahujú.Stovku dokažu využiť napr. nové motory FSI od VW, a samozrejme každý motor Porsche...:D

Tak to je VELKÝ omyl.. Vysooktanový benzín je určený pouze pro motory, které na něj jsou stavěny ! Mají větší kompresní poměr a na méně oktanový by prostě kvůli samozápalům nejely. Je pravda že VPower Racing apd. mají další aditiva, ale ty mají i při 95oktanovém VPoweu.. Takže nemíchat hrušky s jabkama, že vysokoktasnový nenzín má automaticky něco navíc proti 95okt. Jestliže je předepsané palivo BA95 tak se používat BA98 nedoporuřuje, hlavně proto, že víceoktanový benzín ma vyšší zápalnou teplotu a v běžném motoru nedojde k dokonalému prohoření směsi a směs ještě dohořuje ve výfukovém potrubí a dlouhodobější používání může vézt k odrovnání lambda sondy a propálení katalyzátoru..

Odesláno
Původně zaslal: C.J.

bMotoru tým 100okt benzínom isto neublížiš, skor pomožeš pretože obsahuje prísady a aditíva ktore bežné benzíny neobsahujú.Stovku dokažu využiť napr. nové motory FSI od VW, a samozrejme každý motor Porsche...:D

Tak to je VELKÝ omyl.. Vysooktanový benzín je určený pouze pro motory, které na něj jsou stavěny ! Mají větší kompresní poměr a na méně oktanový by prostě kvůli samozápalům nejely. Je pravda že VPower Racing apd. mají další aditiva, ale ty mají i při 95oktanovém VPoweu.. Takže nemíchat hrušky s jabkama, že vysokoktasnový nenzín má automaticky něco navíc proti 95okt. Jestliže je předepsané palivo BA95 tak se používat BA98 nedoporuřuje, hlavně proto, že víceoktanový benzín ma vyšší zápalnou teplotu a v běžném motoru nedojde k dokonalému prohoření směsi a směs ještě dohořuje ve výfukovém potrubí a dlouhodobější používání může vézt k odrovnání lambda sondy a propálení katalyzátoru..

Tak prečo auta sLPG jazdia bez problemou keď oktanové číslo LPG je 110oktánov??Ja ale netvrdím aby jazdil stale na 100 oktánovy, dokonca som písal že je to len reklamný ťah,100 má kludnejší chod v nízkych otačkach,do zavodných aut sa dáva benzín s oktanovým číslom 130:super

Skoda 105 - predpísany Super okt.číslo 87 teraz jazdia na LPG so 110oktanmy:D

[upravil dne 5/1/08 MrVain]

Odesláno

Skoda 105 - predpísany Super okt.číslo 87 teraz jazdia na LPG so 110oktanmy:D

No pravda, na šade 105 to katalyzátor ani lambdu nepoškodí :D

A taky je pravda, že staré škodovky včetně mého karburatorového favoritu na 100okt benzín jedou fakt lépe.. :roker Ale moderní motory už ne..

Odesláno

Neorientuji se ve značení Favoritů , ale dělal se model 135 a 136. Mám pocit , že zrovna 135tku jsem měl v práci, byl do něj předepsaný SUPER (BA96) šeky byly jenom na SPECIAL (BA90). Nemohl jsem s tím vyjet ani z garáže, bylo to peklo. Měnil jsem to u pumpy dle ceny ( 30 litrů speciálu po 8-mi Kč za zhruba 26 lt SUPRU). Zbytek měla pumpařka na cigárka CLEA.

Na těch 26 lt supru jsem najel víc km jak na těch 30 lt speciálu. Co dohořívá ve výfukovým potrubí nevím, když toho benzínu spotřebuju na stejnou ujetou vzdálenost o 33 % míň myslím, si , že tak leda nějaký oxidy. Čas od času se straší řidiči, že jim to poškodí ventily a sedla. To snad.

Z jiného soudku. Do motorových pil , sekaček a křoviňáků se doporučuje jedině vysokooktanové palivo.

Pro zamyšlení je i otázka , jestli třeba nejprodávanější NATURAL 95 nemá jen 92 oktanů a proto ve většině nižších motorizací dělá problémy v oblastech nižšího kroutícího momentu ( malá akcelerace, klepání, zvonění ap.)

98 a 100-vky by pak klidně mohly vykazovat parametry BA 95 :)

Odesláno

Pro zamyšlení je i otázka , jestli třeba nejprodávanější NATURAL 95 nemá jen 92 oktanů a proto ve většině nižších motorizací dělá problémy v oblastech nižšího kroutícího momentu ( malá akcelerace, klepání, zvonění ap.)

Tomu bych se vůbec nedivil... :D

Odesláno

Jen tak pro zajímavost-kvalita paliva je jedním z nejsledovanějších témat pro kontroroly.U velkých čerpacích stanic by se vám nemělo stát,že natankujete palivo s menším okt.číslem než je uvedeno.Jinak J.Štětina jezdí V-POWER s motorem audi cca500koní a o závodním benzínu 130okt.nechce ani slyšet

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...