Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

ET a disky


paya

Recommended Posts

Ahoj,

mám P306, r. v. 1999, motor 1.9D, při propérování nebo při zatížení mi škrtá pravé zadní kolo o podběh. Z příručky jsem opsal následující typ ráfku, který by tam měl být:

5,5 J14 4.24

Může mi to někdo dekódovat? Hlavně by mě zajímalo, jestli to 24 na konci znamená ET 24, mám podezření, že jsou tam disky s velkým ET, tak to dnes sundám a pokusím se najít to na ráfku, jestli mám správné. Guma je 185/65 R14 Polaris.

Díky P.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ono to je na obou stranách dost natěsno, na té pravé to škrtalo o ten plastový díl (ten jsem ořízl, takže už neškrtá - ale jel jsem v tom jen sám), teď to vypadá, že to mírně drhne i o nějaký úchyt toho gumového dorazu. Zkoušel jsem měřit odklon a sbíhavost, je to prý v normě, kola nevypadají do A a když to stojí na rovině, jsou obě strany stejně vysoko (+/- 3 mm). Až budu někde u servisu, nechám tlumiče proměřit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

a nemáš v čudu zadní ramena nebo silentbloky.já když tam nasadim plecháče(5,5J 14" ET24) ty samé co ty tak to mám úplně v poho.mám tam tak 2-3 cm místa.pneu mám zimní 185/65.a letní mám 7Jx15 ET18 pneu 195/50 a taky sou v poho a je tam ještě tak 1 cm místa.si myslim že budou ty ramena v čudu,pak sou kola do A a škrtaj o podběh

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem to včera změřil a pokud ještě umím trochu počítat, tak tam jsou disky s ET 34 - 35 (na disku jsem žádné označení nenašel, ale podle výpočtu to tak je - k dosedací ploše mám z vnitřní strany 120 mm od kraje ráfku). Když jsem vzal plechy, co jsou na nich letní gumy, tak tam mají 109 mm - což by odpovídalo ET 24.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...