Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mam nasledujuci problem, bol som v servise na vymene oleja a filtrov a daly mi tam asi 5L, ma tam byt len 4,75L. Ked som to zistil bol som sa spytat co s tym a povedali mi ze to nic nemoze motoru urobit no ja neviem, Poradte prosim

Odesláno

mas nad horni ryskou? jetli o tak to upust. Nechci kecat ale myslim ze ta horni hranice je aby nevznikaly prilis vysoke tlaky u klikovky jestli se nemylim. Jestli ano tak me prosim nekdo opravte...

Odesláno
Původně zaslal: Escaper

mas nad horni ryskou? jetli o tak to upust. Nechci kecat ale myslim ze ta horni hranice je aby nevznikaly prilis vysoke tlaky u klikovky jestli se nemylim. Jestli ano tak me prosim nekdo opravte...

jj máš pravdu...

radši upusť...

Proto si radši olej a všechno na autě robím sám, bo autorizivaný servis to je hrůza...Teda aspoň tady unás...

[upravil dne 30/10/2007 Lordmajkl]

Odesláno

2 deci oleja predsa nemoze motoru uskodit, taky pol liter liter, to uz je ine. ale hento , myslim ze nemas dovod odpustat ten kusok. Aj tak trocha rychlejsie pojazdis, a daky deci mozno dva si aj motor potiahne

Odesláno
Původně zaslal: Escaper

Můžeš nějak rozumně vysvětlit větší tlaky při vyšší hladině oleje?

Odesláno

ak je tam viac oleja,opatrne povol šrob a odpusti olej,urob to pri studenom motore,lebo ak to spraviš pri horucom určite sa opališ a vytečie ti viac ako 2dL oleja:D ak maš vela oleja možeš poškodiť tesnenie motora prípadne katalizátor,alebo si zaserieš komplet cele turbo od oleja :myslim

a nezabudni aj tu platí,že všetkeho vela škodí

[upravil dne 31/10/07 MrVain]

Odesláno

Mám to samé auto i motor a mělo by se tam dát 4,8 litru oleje.Když přeleješ na těch 5l, tak to budeš mít trochu nad horní hranicí rysky.Jinak turbo nezničíš na 100%, protože 1,9D, jak už název napovídá, žádné turbo nemá.

Odesláno

1.9D je bez turba, to fakt. :D

Olej nad rysku bych taky nechtěl. Konstruktér řekl zde je max, tak zde je max. Proč to zpochybňujem, kvůli pohodli. Venku je 0°C, pokud i povolíš šroub na vaně, pohlídáš, co teče, pokud upustíš moc do čisté nádoby, zase to zpět naliješ.

Odesláno

No dyť to povídám. 5 minutek a člověk má duši v peří!

Mám z práce jednu blbou zkušenost. Měl jsem jet služebním žigulíkem na Slovensko , je to pár let.

Garážmistr řval, že mi projde olej, lehl na lehátko, naznak, chytl se nárazníku a zaplul pod auto.

Byl tam hluboko , ale já mu nevěnoval pozornost.

Řval, že vypustil sotva 1 lt.

Otevřel kapotu, nalil 4 lt do motoru , mávl, a já vyjel.

120 po dálnici do Bratislavy. Tam se mi zdálo, že cítím olej, otevřu haupnu, olej byl úplně všude. Chyběla zátka na víku ventilů.

Ten blb vypustil olej z převodovky a nalil druhou dávku do motoru. Po povolení těch pár šroubků zespoda na rychlostce jsem viděl skvostně modrozelená kolečka. Tak jsem nalil 1,25 lt do almary normálně hodem z kabiny pod měchem a z motoru upustil ty 4 litry ven a dobře jsem se vrátil. Na tom Žigulovi nic neodešlo a nic se neměnilo. A to se s ním jezdilo, jako se služebním, takže na dálnici , co to dalo.

Odesláno

No vidíš.Náš táta ho taky měl.Sice spotřeba,ale na tu se v Rusku nehledělo.Nicméně to mělo slušný odpich a topilo to kamna.Ale dost o Žigulíku.Tyto stránky jsou o jiné značce.

Odesláno
Původně zaslal: MartinR

No vidíš.Náš táta ho taky měl.Sice spotřeba,ale na tu se v Rusku nehledělo.Nicméně to mělo slušný odpich a topilo to kamna.Ale dost o Žigulíku.Tyto stránky jsou o jiné značce.

jo ale nebýt toho, co se stane s dvounásobkem oleje, nevěřil bych

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...