Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: vix

kobra... a co na toho "boxera" dát takovej "komín"... pak by stačilo vyříznout příslušný otvor v kapotě :roll

že bych jezdil na dřevoplyn? a pálil palety z práce ?

Odesláno

ne-e .. že bys měl, co mají amíci .. takové to nasávadlo vzduchu na přední kapotě. Tobě by to nasávadlo emulovaly ty další 4 válce... a kdybys ještě pochromoval koncovky kabelů od svíček...to by bylo žůžo :mrk

Odesláno

ne-e .. že bys měl, co mají amíci .. takové to nasávadlo vzduchu na přední kapotě. Tobě by to nasávadlo emulovaly ty další 4 válce... a kdybys ještě pochromoval koncovky kabelů od svíček...to by bylo žůžo :mrk

A co houkačky , na střeše ?

Odesláno
Původně zaslal: Georginho_cz406

A kolo na předním okně nee?

Maximálně tak cyklista... pokud by se mu podařilo přepadnout přes ten "komín" ;)

Odesláno
Původně zaslal: kobra

Původně zaslal: Marcel505

No problem. Mám.

.....a trošku delší blatníky ?

Ty už ne, ale ty na zakrytí motoru nepotřebuješ...

Aspon ti to bude větrat...

Odesláno

Máš ho předepsán ?

Nebo je to low-cost řešení ?:mrk

Mám ho předepsaný (klasika 10W40 motorový mi patří do převodovky), a každý, komu to řeknu, se tomu moc diví...

Odesláno

Máš ho předepsán ?

Nebo je to low-cost řešení ?:mrk

Mám ho předepsaný (klasika 10W40 motorový mi patří do převodovky), a každý, komu to řeknu, se tomu moc diví...

Taky se divím, co máš automat? :myslim

A není ta převodovka abnormálně hlučná ? Vizkozita olejů je určitě odlišná :aut

Z jaké literatůry jsi čerpal (to není narážka, jenom jestli tam není nějaký tiskařský šotek:D )

Odesláno

----505 je historie, ale byla to super kara v ty dobe a skutecne tam patri 10w40

Jinak 75w80 maji momentalne peugeoti prevodovky. A jestli se tu najde borec kterej kupuje olej v PEUGEOTU

za 600 prihlaste se, vlastne nemusite ta vokurka na cele je videt :potlesk . Od texaka stoji 140 kč litr a je to ten samej co v peugeotu za 600.

Ale i jiny vyrobci ho maji za daleko min a ma specifikaci.

Odesláno
Původně zaslal: PP205

----505 je historie, ale byla to super kara v ty dobe a skutecne tam patri 10w40

Jinak 75w80 maji momentalne peugeoti prevodovky. A jestli se tu najde borec kterej kupuje olej v PEUGEOTU

za 600 prihlaste se, vlastne nemusite ta vokurka na cele je videt :potlesk . Od texaka stoji 140 kč litr a je to ten samej co v peugeotu za 600.

Ale i jiny vyrobci ho maji za daleko min a ma specifikaci.[/zdravim máš syntetiku za 140 ? to je super napiš kde díky , měj se]

Odesláno
Původně zaslal: Kulíšek

Z jaké literatůry jsi čerpal (to není narážka, jenom jestli tam není nějaký tiskařský šotek:D )

Ale Kulíšku, do automatický převodovky patří kapalina ATF...

Mám normální manuální převodovku a patří do ní motorový olej (10W40). A je to psáno jak v manuálu k 505, tak v příručce Haynes...

A dokonce mi to v jednom servisu hledali v programi Aral oleje, protože mi nevěřili...

...no tak se přesvědčili.

[upravil dne 5/10/2007 Marcel505]

Odesláno

PP205: A mám takový pocit, že 205ky do roku 86, které neměli monoblok, měli taky předepsaný motorový olej do převodovky...

Odesláno

Původně zaslal: Kulíšek

Ale Kulíšku, do automatický převodovky patří kapalina ATF...

Mám normální manuální převodovku a patří do ní motorový olej (10W40). A je to psáno jak v manuálu k 505, tak v příručce Haynes...

A dokonce mi to v jednom servisu hledali v programi Aral oleje, protože mi nevěřili...

...no tak se přesvědčili.

[upravil dne 5/10/2007 Marcel505]

Tak to jo tedy :mad::papa:papa

Odesláno

Porzi sa prevodovy olej sa nemeni iba sa kontroluje jeho hladina....ak ho njekto menit chce moze ale je to zbytocne ... mozes to brat ako 100% informaciu (robim v peugeote)

Odesláno
Původně zaslal: kocolid

Porzi sa prevodovy olej sa nemeni iba sa kontroluje jeho hladina....ak ho njekto menit chce moze ale je to zbytocne ... mozes to brat ako 100% informaciu (robim v peugeote)

Tak se pozri do prirucky, pane mechaniku. Treba moje 309tka ma vymenu predepsanou po urcitych kilometrech nebo letech... :grr:grr:grr

Odesláno

Jo jo, tohle jsem už taky párkrát slyšel, ale co pak znamená v příručce toto:

"Every 20000 miles: Renew manual transmission lubrication "

???

Odesláno

Jo jo, tohle jsem už taky párkrát slyšel, ale co pak znamená v příručce toto:

"Every 20000 miles: Renew manual transmission lubrication "

???

Marceli, nesmíš to brát z manuálu pro 505 :o) Vždyť víš, že tam máš low-cost řešení ;)

Kocolid má pravdu ! Olej se nemění, bo serviska je předtištěná do 150 tkm a pak už to nikoho nezajímá. Nebo jsi viděl auto prodávat se serviskou po 350 tkm ? Takže, ten olej 150 tkm vydrží (dneska) a pak se holt vymění, nebo se vymění převodovka. Olej sice dege...dege...dëgraduje, ale to neva, oni dege..dege taky lidi. Včetně servisáků.

Takže, já i ty jsme hloupí, bo ten olej měníme.. já jednou za 4 roky/nebo 100 tkm, bo si myslím, že 2 litry po 200,- /Kč je rozumná investice (a po tom, co jsem posledně ten olej na vlastní oči viděl, jsem o tom i přesvědčen)

Takže dle 100% servisáka je lepší, měnit jednou za 10 let celou převodovku, než občas olej za cenu čtvrtiny ceny plné nádrže.

Hmm...

Odesláno

Marceli, nesmíš to brát z manuálu pro 505 :o) Vždyť víš, že tam máš low-cost řešení ;)

...

Tohle byla zrovna dílenská příručka pro 305...

Cože? Jaký low-cost řešení???

Já měním oleje rád. :)

[upravil dne 8/10/2007 Marcel505]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...