kobra Odesláno 4. říjen 2007 Odesláno 4. říjen 2007 Původně zaslal: vix kobra... a co na toho "boxera" dát takovej "komín"... pak by stačilo vyříznout příslušný otvor v kapotě že bych jezdil na dřevoplyn? a pálil palety z práce ? Citovat
vix Odesláno 4. říjen 2007 Odesláno 4. říjen 2007 ne-e .. že bys měl, co mají amíci .. takové to nasávadlo vzduchu na přední kapotě. Tobě by to nasávadlo emulovaly ty další 4 válce... a kdybys ještě pochromoval koncovky kabelů od svíček...to by bylo žůžo Citovat
kobra Odesláno 4. říjen 2007 Odesláno 4. říjen 2007 Původně zaslal: vix ne-e .. že bys měl, co mají amíci .. takové to nasávadlo vzduchu na přední kapotě. Tobě by to nasávadlo emulovaly ty další 4 válce... a kdybys ještě pochromoval koncovky kabelů od svíček...to by bylo žůžo A co houkačky , na střeše ? Citovat
vix Odesláno 4. říjen 2007 Odesláno 4. říjen 2007 Původně zaslal: Georginho_cz406 A kolo na předním okně nee? Maximálně tak cyklista... pokud by se mu podařilo přepadnout přes ten "komín" Citovat
Marcel505 Odesláno 4. říjen 2007 Odesláno 4. říjen 2007 Původně zaslal: kobra Původně zaslal: Marcel505 No problem. Mám. .....a trošku delší blatníky ? Ty už ne, ale ty na zakrytí motoru nepotřebuješ... Aspon ti to bude větrat... Citovat
Marcel505 Odesláno 4. říjen 2007 Odesláno 4. říjen 2007 Původně zaslal: vix Máš ho předepsán ? Nebo je to low-cost řešení ? Mám ho předepsaný (klasika 10W40 motorový mi patří do převodovky), a každý, komu to řeknu, se tomu moc diví... Citovat
Kulíšek Odesláno 5. říjen 2007 Odesláno 5. říjen 2007 Původně zaslal: Marcel505 Původně zaslal: vix Máš ho předepsán ? Nebo je to low-cost řešení ? Mám ho předepsaný (klasika 10W40 motorový mi patří do převodovky), a každý, komu to řeknu, se tomu moc diví... Taky se divím, co máš automat? A není ta převodovka abnormálně hlučná ? Vizkozita olejů je určitě odlišná Z jaké literatůry jsi čerpal (to není narážka, jenom jestli tam není nějaký tiskařský šotek:D ) Citovat
Guest PP205 Odesláno 5. říjen 2007 Odesláno 5. říjen 2007 ----505 je historie, ale byla to super kara v ty dobe a skutecne tam patri 10w40 Jinak 75w80 maji momentalne peugeoti prevodovky. A jestli se tu najde borec kterej kupuje olej v PEUGEOTU za 600 prihlaste se, vlastne nemusite ta vokurka na cele je videt . Od texaka stoji 140 kč litr a je to ten samej co v peugeotu za 600. Ale i jiny vyrobci ho maji za daleko min a ma specifikaci. Citovat
mio Odesláno 5. říjen 2007 Odesláno 5. říjen 2007 Původně zaslal: PP205 ----505 je historie, ale byla to super kara v ty dobe a skutecne tam patri 10w40 Jinak 75w80 maji momentalne peugeoti prevodovky. A jestli se tu najde borec kterej kupuje olej v PEUGEOTU za 600 prihlaste se, vlastne nemusite ta vokurka na cele je videt . Od texaka stoji 140 kč litr a je to ten samej co v peugeotu za 600. Ale i jiny vyrobci ho maji za daleko min a ma specifikaci.[/zdravim máš syntetiku za 140 ? to je super napiš kde díky , měj se] Citovat
Marcel505 Odesláno 5. říjen 2007 Odesláno 5. říjen 2007 Původně zaslal: Kulíšek Taky se divím, co máš automat? A není ta převodovka abnormálně hlučná ? Vizkozita olejů je určitě odlišná Z jaké literatůry jsi čerpal (to není narážka, jenom jestli tam není nějaký tiskařský šotek:D ) Ale Kulíšku, do automatický převodovky patří kapalina ATF... Mám normální manuální převodovku a patří do ní motorový olej (10W40). A je to psáno jak v manuálu k 505, tak v příručce Haynes... A dokonce mi to v jednom servisu hledali v programi Aral oleje, protože mi nevěřili... ...no tak se přesvědčili. [upravil dne 5/10/2007 Marcel505] Citovat
Marcel505 Odesláno 5. říjen 2007 Odesláno 5. říjen 2007 PP205: A mám takový pocit, že 205ky do roku 86, které neměli monoblok, měli taky předepsaný motorový olej do převodovky... Citovat
Kulíšek Odesláno 8. říjen 2007 Odesláno 8. říjen 2007 Původně zaslal: Marcel505 Původně zaslal: Kulíšek Taky se divím, co máš automat? A není ta převodovka abnormálně hlučná ? Vizkozita olejů je určitě odlišná Z jaké literatůry jsi čerpal (to není narážka, jenom jestli tam není nějaký tiskařský šotek:D ) Ale Kulíšku, do automatický převodovky patří kapalina ATF... Mám normální manuální převodovku a patří do ní motorový olej (10W40). A je to psáno jak v manuálu k 505, tak v příručce Haynes... A dokonce mi to v jednom servisu hledali v programi Aral oleje, protože mi nevěřili... ...no tak se přesvědčili. [upravil dne 5/10/2007 Marcel505] Tak to jo tedy :papa Citovat
kocolid Odesláno 8. říjen 2007 Odesláno 8. říjen 2007 Porzi sa prevodovy olej sa nemeni iba sa kontroluje jeho hladina....ak ho njekto menit chce moze ale je to zbytocne ... mozes to brat ako 100% informaciu (robim v peugeote) Citovat
Pata Odesláno 8. říjen 2007 Odesláno 8. říjen 2007 Původně zaslal: kocolid Porzi sa prevodovy olej sa nemeni iba sa kontroluje jeho hladina....ak ho njekto menit chce moze ale je to zbytocne ... mozes to brat ako 100% informaciu (robim v peugeote) Tak se pozri do prirucky, pane mechaniku. Treba moje 309tka ma vymenu predepsanou po urcitych kilometrech nebo letech... :grr:grr Citovat
Marcel505 Odesláno 8. říjen 2007 Odesláno 8. říjen 2007 Původně zaslal: kocolid Porzi sa prevodovy olej sa nemeni iba sa kontroluje jeho hladina....ak ho njekto menit chce moze ale je to zbytocne ... mozes to brat ako 100% informaciu (robim v peugeote) Jo jo, tohle jsem už taky párkrát slyšel, ale co pak znamená v příručce toto: "Every 20000 miles: Renew manual transmission lubrication " ??? Citovat
vix Odesláno 8. říjen 2007 Odesláno 8. říjen 2007 Původně zaslal: Marcel505 Původně zaslal: kocolid Porzi sa prevodovy olej sa nemeni iba sa kontroluje jeho hladina....ak ho njekto menit chce moze ale je to zbytocne ... mozes to brat ako 100% informaciu (robim v peugeote) Jo jo, tohle jsem už taky párkrát slyšel, ale co pak znamená v příručce toto: "Every 20000 miles: Renew manual transmission lubrication " ??? Marceli, nesmíš to brát z manuálu pro 505 ) Vždyť víš, že tam máš low-cost řešení Kocolid má pravdu ! Olej se nemění, bo serviska je předtištěná do 150 tkm a pak už to nikoho nezajímá. Nebo jsi viděl auto prodávat se serviskou po 350 tkm ? Takže, ten olej 150 tkm vydrží (dneska) a pak se holt vymění, nebo se vymění převodovka. Olej sice dege...dege...dëgraduje, ale to neva, oni dege..dege taky lidi. Včetně servisáků. Takže, já i ty jsme hloupí, bo ten olej měníme.. já jednou za 4 roky/nebo 100 tkm, bo si myslím, že 2 litry po 200,- /Kč je rozumná investice (a po tom, co jsem posledně ten olej na vlastní oči viděl, jsem o tom i přesvědčen) Takže dle 100% servisáka je lepší, měnit jednou za 10 let celou převodovku, než občas olej za cenu čtvrtiny ceny plné nádrže. Hmm... Citovat
Marcel505 Odesláno 8. říjen 2007 Odesláno 8. říjen 2007 Původně zaslal: vix Marceli, nesmíš to brát z manuálu pro 505 ) Vždyť víš, že tam máš low-cost řešení ... Tohle byla zrovna dílenská příručka pro 305... Cože? Jaký low-cost řešení??? Já měním oleje rád. [upravil dne 8/10/2007 Marcel505] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.