Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

DNES DEM SE ROZHODL, ŽE NA AUTĚ UDĚLÁM MAZNICE ZADNÍ NÁPRAVY. POSTUP BYL JEDNODUCHÝ, MÍSTA MÉNĚ A JÁ BYL CELKEM POZITIVNĚ NALADĚN. VŠE SEM SI NACHYSTAL, ZVEDNUL AUTO A ZAČAL. NEJDŘÍV DÍRY (SNADNÉ) POTOM SEM DRAPL OSMIČKU ZÁVITNÍK A JDEME NA TO. MÍSTA MÁLO ALE ŠLO TO. NEJDŘÍVE JEDNO A PAK DRUHÉ, ALE CO SE NESTALO, UŽ SEM TO SKORO MĚL A NAJEDNOU RUP PRÁSK A ZAVITNÍK SE ZLOMIL PŘÍMO V DÍŘE TAKŽE NEJDE VYTÁHNOUT!!!!!!!!!!!! ŘÍKÁM SI DODĚLÁM ASPOŇ TO 1. KOLO, VZAL SEM TEDY MAZNICI A KU*VA NEVDE TAM!!!!! JÁ SEM SI VZAL ZÁVITNÍK 8x1,25 A MAZNICI MÁM 8x1!!!!!! NO TO MĚ POSER!!!!!!!!!! :grr:grr:grr A NAVÍC MI DO TOHA ZAČALO PEKELNĚ PRŠET:grr:grr:grr OPRAVDU MÁM DNES DEN D!

PROTO DNES NIC DĚLAT RADĚJI NEBUDU A ZÍTRA SE TO POKUSÍM ZPRAVIT ALE ASI 10-KOU MAZNICÍ CO?

Odesláno

No tak to je teda smůla, ale jak se říká, dvakrát měř jednou řež;)

No co pokud tam jde udělat taková veliká díra jako je 10mm tak jo, jde jen o to aby se nesnížila někde pevnost, ten zlomenej závitník by měl jít vytočit špičatýma kleštěma;)

Odesláno
Původně zaslal: purkmistr

DNES DEM SE ROZHODL, ŽE NA AUTĚ UDĚLÁM MAZNICE ZADNÍ NÁPRAVY. POSTUP BYL JEDNODUCHÝ, MÍSTA MÉNĚ A JÁ BYL CELKEM POZITIVNĚ NALADĚN. VŠE SEM SI NACHYSTAL, ZVEDNUL AUTO A ZAČAL. NEJDŘÍV DÍRY (SNADNÉ) POTOM SEM DRAPL OSMIČKU ZÁVITNÍK A JDEME NA TO. MÍSTA MÁLO ALE ŠLO TO. NEJDŘÍVE JEDNO A PAK DRUHÉ, ALE CO SE NESTALO, UŽ SEM TO SKORO MĚL A NAJEDNOU RUP PRÁSK A ZAVITNÍK SE ZLOMIL PŘÍMO V DÍŘE TAKŽE NEJDE VYTÁHNOUT!!!!!!!!!!!! ŘÍKÁM SI DODĚLÁM ASPOŇ TO 1. KOLO, VZAL SEM TEDY MAZNICI A KU*VA NEVDE TAM!!!!! JÁ SEM SI VZAL ZÁVITNÍK 8x1,25 A MAZNICI MÁM 8x1!!!!!! NO TO MĚ POSER!!!!!!!!!! :grr:grr:grr A NAVÍC MI DO TOHA ZAČALO PEKELNĚ PRŠET:grr:grr:grr OPRAVDU MÁM DNES DEN D!

PROTO DNES NIC DĚLAT RADĚJI NEBUDU A ZÍTRA SE TO POKUSÍM ZPRAVIT ALE ASI 10-KOU MAZNICÍ CO?

A ty závity jsi jel na 3x nebo tím novým "vynálezem" co je v jednom kusu závitníku sloučenej načínací . řezací i kalibrovací ???

Odesláno
Původně zaslal: myryn

A ty závity jsi jel na 3x nebo tím novým "vynálezem" co je v jednom kusu závitníku sloučenej načínací . řezací i kalibrovací ???

:D to není novej vynález, tomu se už v 60 letech řikalo "Úderník" A ten jde jen do průchozí díry takže tady asi ne. A když to tam chtěl našroubovat už tak to asi vzal tim poslednim a je to ve pr...., kdyby to bylo jen prvním tak by se to mohlo vzít 8x1 a asi by to nevadilo

[upravil dne 3/9/07 Radek Hurvajz]

Odesláno
Původně zaslal: Blackrider

:potlesk zavitnik jsem jeste nezlomil :D ale kdyz se dari tak se dari preju hodne nervu pri oprave :mrk:papa

No ted mi dochází že to byl M8, takovej macek a on ho urval, to musí bejt fakt smůla
Odesláno

Smůla k*revská to je ale navíc to n*sere a dost, já ty "úderníky" - konečně jsem se dozvěděl jak se tomu říká - i když název tomu odpovídá zásadně neberu - i když mi je spousta známejch nabízela (stojej za ho*no).

Ale urvat 8mičku i 10ku z olejem není žádnéj problém i když se vracíš - zdá se to lehký do záběru a najednou křup !!!

No nic ať se podaří ho vytáhnout .

Odesláno

tak se podařilo:D já mám radost jako prase:P nešlo to nijak vytáhnout nakonec tatík vzal malé kladívečko a šroubováček a zlehounka ťukal až to vypadlo samo, nechápu to:bojim ale je venku a závit je ok:) Nakonec sem to vyřešíl bez maznice:-) našel sen gumové ucpávky. Natlačil sem vazelínu a zazátkoval ucpávkou a pojistil stahovacím páskem. Co myslíte, stačí to? Nebo tam mám raději dát klasický šroub cca 6 mm dlouhý a utáhnout (vazelína už tam je)

[upravil dne 3.9.07 purkmistr]

Odesláno
Původně zaslal: myryn

Smůla k*revská to je ale navíc to n*sere a dost, já ty "úderníky" - konečně jsem se dozvěděl jak se tomu říká - i když název tomu odpovídá zásadně neberu - i když mi je spousta známejch nabízela (stojej za ho*no).

Ale urvat 8mičku i 10ku z olejem není žádnéj problém i když se vracíš - zdá se to lehký do záběru a najednou křup !!!

No nic ať se podaří ho vytáhnout .

To není vůbec žádná novinka, oficiální název zní "maticový závitník", a je jak bylo řečeno určen na řezání závitů v průchozích dírách, a to o celkové délce závitu cca shodným s průměrem závitu (v případě oceli). Pro všechny ostatní případy jsou určeny závitníky sadové. Učivo tak prváku na střední škole strojní ;):P

Edit: jo a P.S. ten název "úderník" je pěkná hovadina, nevím jak na tohle kdo přišel, a P.P.S. že mají Stauferovy maznice jemný závit také není žádná novinka :aut

[upravil dne 9/3/07 oddie]

Odesláno

tak se podařilo:D já mám radost jako prase:P nešlo to nijak vytáhnout nakonec tatík vzal malé kladívečko a šroubováček a zlehounka ťukal až to vypadlo samo, nechápu to:bojim ale je venku a závit je ok:) Nakonec sem to vyřešíl bez maznice:-) našel sen gumové ucpávky. Natlačil sem vazelínu a zazátkoval ucpávkou a pojistil stahovacím páskem. Co myslíte, stačí to? Nebo tam mám raději dát klasický šroub cca 6 mm dlouhý a utáhnout (vazelína už tam je)

Nevím, ale pokud neseženeš maznice s tímto stoupáním, určitě bych to převrtal na 10, sehnal si závitníky a maznice bych tam určitě dal. Náhodou ti ty gumové zátky za čas vypadnou, dostane se ti tam bordel a ... Jestli se ti do toho už nechce, tak bych udělal alespoň to co píšeš, napakoval bych šroubek a dal ho tam.

Odesláno

Edit: jo a P.S. ten název "úderník" je pěkná hovadina, nevím jak na tohle kdo přišel, a P.P.S. že mají Stauferovy maznice jemný závit také není žádná novinka :aut

[upravil dne 9/3/07 oddie]No úderník se tomu řikalo za dědových let, v 60 letech se makalo (úderničilo) na 300% a právě tenhle závitník zvládal závit 3x rychleji, možná se časem na to pojmenování zapomělo, z mý hlavy to není;)

[upravil dne 4/9/07 Radek Hurvajz]

Odesláno

Myslím že ten šroub by tam byl jistější než ucpávka, ale pokud to jde dal bych tam maznice do většího závitu.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...