Pe.Tr Odesláno 5. září 2007 Autor Odesláno 5. září 2007 takže "váleček" na odrušeni nepomohl:( odpojil jsem i ten alternator ,stejne to sumelo:( vytahoval jsem pojistky , nic ja už nevim , ja tam mam asi rušičku , asi to bylo auto tajné služby či co . zitra zkusim vzit přenosné radio a v autě ho vyzkoušet jestli něco chytnu popř najit zdroj rušení , ale součast el. vystroje auta to bejt nemůže. jeste zkusim vzit + a - z jineho auta ale zapojit to do meho , nechat tedy radio u me v autě ale vzit elektriku od jinud a pak zkoušet hybat radiem ven z auta a dovnitř , no jak ten největši deb.... nějaké dalši napady , ja jsem už vyčerpal vše co mě napadlo + i rady vyše uvedene . Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 5. září 2007 Odesláno 5. září 2007 Původně zaslal: Pe.Tr takže "váleček" na odrušeni nepomohl:( odpojil jsem i ten alternator ,stejne to sumelo:( vytahoval jsem pojistky , nic ja už nevim , ja tam mam asi rušičku , asi to bylo auto tajné služby či co . zitra zkusim vzit přenosné radio a v autě ho vyzkoušet jestli něco chytnu popř najit zdroj rušení , ale součast el. vystroje auta to bejt nemůže. jeste zkusim vzit + a - z jineho auta ale zapojit to do meho , nechat tedy radio u me v autě ale vzit elektriku od jinud a pak zkoušet hybat radiem ven z auta a dovnitř , no jak ten největši deb.... nějaké dalši napady , ja jsem už vyčerpal vše co mě napadlo + i rady vyše uvedene . No to snad ani nemuže bejt možný, co ti to tam kurňa šumí? Citovat
P607Olda Odesláno 5. září 2007 Odesláno 5. září 2007 Bylo by zajímavé zjistit, jaký máš klidový odběr auta z baterie, když je všechno vypnuto. Protože z toho odběru je živený ten "šumistroj". Ještě jednou shrnu poznatky, potvrď jestli je to tak: Rádio šumí když je tato situace: - rádio je napájeno z autobaterie - síť automobilu (tedy plus a minus) je připojena k autobaterii - klíček, i všechny spotřebiče jsou vypnuty - pod napětím je zřejmě alarm a přijímač dálkového ovládání. Rádio nešumí když: - rádio je napájeno z autobaterie - síť automobilu (tedy plus a minus) je odpojena od autobaterie Citovat
P607Olda Odesláno 5. září 2007 Odesláno 5. září 2007 Pe.Tr a zkus případně toto: Původně zaslal: Sheehy Isiel som na to podla ele schemy a postupne vsetko odpajal (regulator podsvietenia, vsetky parkovacky, pipak otvorenych dveri resp. zapnutych svetiel, podsvietenie ovladania vetrania, podsvietenie popolnika a zapalovaca, samotny zapalovac, budiky ...). Vysledok ziadny ... Jedine na co som prisiel je ze to prestane ked vyberiem poistku cislo 19 pri soferovych nohach. To rušení se šíří po napájecích kabelech případně po kabelu kostry. Myslím, že nezávislým rádiem (v mobilu) nic nenajdeš. Citovat
Pe.Tr Odesláno 5. září 2007 Autor Odesláno 5. září 2007 Původně zaslal: P607Olda Pe.Tr a zkus případně toto: Původně zaslal: Sheehy Isiel som na to podla ele schemy a postupne vsetko odpajal (regulator podsvietenia, vsetky parkovacky, pipak otvorenych dveri resp. zapnutych svetiel, podsvietenie ovladania vetrania, podsvietenie popolnika a zapalovaca, samotny zapalovac, budiky ...). Vysledok ziadny ... Jedine na co som prisiel je ze to prestane ked vyberiem poistku cislo 19 pri soferovych nohach. To rušení se šíří po napájecích kabelech případně po kabelu kostry. Myslím, že nezávislým rádiem (v mobilu) nic nenajdeš. psal jsem ze jsem pojistky vytahl a stejně to šumělo , jinak potvrzuji to co jsi psal předtim akorad toto bylo zkoušeno tak že radio nebylo v autě ale cca do pul metru vedle auta (vedle LP blatniku ) dnes jsem zkoušel to same ale stim že radio bylo v autě a šumělo to v obou připadech Citovat
P607Olda Odesláno 5. září 2007 Odesláno 5. září 2007 Jo to nevadí jestli bylo v autě nebo vedle, rušení se šíří po kabelech. Nezbyde než najít zdroj rušení. Existuje i řešení "odrušování", ale to bychom odstraňovali důsledek, a ne příčinu. Podívám se v dílně po nějakém filtru, když najdu tak nafotím. Citovat
Kdo Odesláno 5. září 2007 Odesláno 5. září 2007 Původně zaslal: P607Olda Rádio šumí když je tato situace: - klíček, i všechny spotřebiče jsou vypnuty Bez klíčku mu to nehraje. BTW: dá se vysvětlit proč, když jsme zkoušeli moje rádio (Blaupunkt - Paris a něco) do jeho ISO konektorů, tak hrálo i bez klíčku, když jeh ne?? Citovat
P607Olda Odesláno 5. září 2007 Odesláno 5. září 2007 Ještě jsou nějaké pojistky v motorovém prostoru, zkus je taky vytáhnout. Je tam prostě pod napětím nějaké zařízení, a je potřeba ho najít. Citovat
MatrixChose Odesláno 5. září 2007 Odesláno 5. září 2007 Původně zaslal: Kdo Původně zaslal: P607Olda Rádio šumí když je tato situace: - klíček, i všechny spotřebiče jsou vypnuty Bez klíčku mu to nehraje. BTW: dá se vysvětlit proč, když jsme zkoušeli moje rádio (Blaupunkt - Paris a něco) do jeho ISO konektorů, tak hrálo i bez klíčku, když jeh ne?? Nějaký rádia to mají uvnitř sebe propojený aby to šlo. Viz original. Vyndá se klíček, vypne se ale i bez něj se zapnout zase dá Citovat
P607Olda Odesláno 5. září 2007 Odesláno 5. září 2007 Původně zaslal: Kdo Původně zaslal: P607Olda Rádio šumí když je tato situace: - klíček, i všechny spotřebiče jsou vypnuty Bez klíčku mu to nehraje. BTW: dá se vysvětlit proč, když jsme zkoušeli moje rádio (Blaupunkt - Paris a něco) do jeho ISO konektorů, tak hrálo i bez klíčku, když jeh ne?? No, nevím přesně proč, ale vycházel jsem z toho, že při zkoušce bylo rádio napájeno nezávislými venkovními kabely přímo z baterie. Některá rádia berou napájení z jiného pinu ISO konektoru. Citovat
Pe.Tr Odesláno 5. září 2007 Autor Odesláno 5. září 2007 jen upřesnim malou změnu , dnes jsem to předělal tak aby radio hralo i bez kličku jinak pojistky v motoru vyzkouším:super Citovat
P607Olda Odesláno 5. září 2007 Odesláno 5. září 2007 Původně zaslal: Pe.Tr jen upřesnim malou změnu , dnes jsem to předělal tak aby radio hralo i bez kličku jinak pojistky v motoru vyzkouším:super Bezva, prosím Tě, neztrácej trpělivost a vytrvalost. Citovat
Pe.Tr Odesláno 5. září 2007 Autor Odesláno 5. září 2007 snažim se . jen už fakt dochazeji napady , snad jen že bych sem napsal co jsem od koupi auta dodělal za el. instalaci. třeba je tam souvislost . co myslíš? Citovat
MatrixChose Odesláno 5. září 2007 Odesláno 5. září 2007 Původně zaslal: P607Olda Původně zaslal: Pe.Tr jen upřesnim malou změnu , dnes jsem to předělal tak aby radio hralo i bez kličku jinak pojistky v motoru vyzkouším:super Bezva, prosím Tě, neztrácej trpělivost a vytrvalost. Tak tu už bych já dávno ztratil.. nervák trošku Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 5. září 2007 Odesláno 5. září 2007 Původně zaslal: Pe.Tr snažim se . jen už fakt dochazeji napady , snad jen že bych sem napsal co jsem od koupi auta dodělal za el. instalaci. třeba je tam souvislost . co myslíš? No zkus to napsat, třeba na něco přijdem, mě napadá snad už jen nějaký relé nebo kondik, nebo cívka, je nutný napíchnout mezi baterku a instalaci ampermetr a změřit odběr, povypínat to pojistkama tak aby byl nulovej odběr, a pak pustit radio, pokud nebude šumět tak postupně vracet pojistky a poslouchat [upravil dne 5/9/07 Radek Hurvajz] Citovat
P607Olda Odesláno 5. září 2007 Odesláno 5. září 2007 Původně zaslal: Pe.Tr snažim se . jen už fakt dochazeji napady , snad jen že bych sem napsal co jsem od koupi auta dodělal za el. instalaci. třeba je tam souvislost . co myslíš? To ano, to je dobrý nápad! Kolegovi něco chrastilo (mechanicky) pod přístrojovkou. Ukázalo se, že to dělá dodělávaná sada handsfree. Origo věci jsou obvykle OK. [upravil dne 5.9.2007 P607Olda] Citovat
Pe.Tr Odesláno 5. září 2007 Autor Odesláno 5. září 2007 dodělávky dle času od data koupě: alarm - montovala opravdu odborná firma radio JVC -napojeni do už připravenych ISO konektoru - malinke šuměni ale nevěnoval jsem tomu moc pozornost 2x origo repro do D sloupku - kabeláž byla origo připravená rozšíření brzdových a koncových světel - viz obr. v mém profilu na hl. straně dodělání 12V zásuvky do kufru - stálý proud vytažen od světýlka v kufru montáž čtyř kulatych světel do narazniku - elektro instalace mlhovek je původní , dálkove byla přidana origo kabeláž peugeot a napojeno dle navodu vyhřívání zrcátek - kabelaž origo natažena do přednich dveři , ja jen měnil sklička a dodělal kabely uvnitř zrcátek.max. možná izolace 2x origo repro do 5. dveří - kabeláž jsem dodělal já , zapojeno paralelně k těm v D sloupcích Citovat
P607Olda Odesláno 5. září 2007 Odesláno 5. září 2007 Původně zaslal: Pe.Tr dodělávky dle času od data koupě: alarm - montovala opravdu odborná firma radio JVC -napojeni do už připravenych ISO konektoru - malinke šuměni ale nevěnoval jsem tomu moc pozornost 2x origo repro do D sloupku - kabeláž byla origo připravená rozšíření brzdových a koncových světel - viz obr. v mém profilu na hl. straně dodělání 12V zásuvky do kufru - stálý proud vytažen od světýlka v kufru montáž čtyř kulatych světel do narazniku - elektro instalace mlhovek je původní , dálkove byla přidana origo kabeláž peugeot a napojeno dle navodu vyhřívání zrcátek - kabelaž origo natažena do přednich dveři , ja jen měnil sklička a dodělal kabely uvnitř zrcátek.max. možná izolace 2x origo repro do 5. dveří - kabeláž jsem dodělal já , zapojeno paralelně k těm v D sloupcích Z toho je elektronický jenom ten alarm... Po odpojení alarmu a dálkového ovládání by měl být odběr z baterie 0 mA. Citovat
P607Olda Odesláno 5. září 2007 Odesláno 5. září 2007 Původně zaslal: Pe.Tr radio JVC -napojeni do už připravenych ISO konektoru - malinke šuměni ale nevěnoval jsem tomu moc pozornost A teď to šumí víc než tehdy? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.