Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Radio šumí ,šumí, kua furt šumí!!!!

Recommended Posts

Odesláno

takže "váleček" na odrušeni nepomohl:(

odpojil jsem i ten alternator ,stejne to sumelo:(

vytahoval jsem pojistky , nic :(

ja už nevim , ja tam mam asi rušičku , asi to bylo auto tajné služby či co .

zitra zkusim vzit přenosné radio a v autě ho vyzkoušet jestli něco chytnu popř najit zdroj rušení , ale součast el. vystroje auta to bejt nemůže.

jeste zkusim vzit + a - z jineho auta ale zapojit to do meho , nechat tedy radio u me v autě ale vzit elektriku od jinud a pak zkoušet hybat radiem ven z auta a dovnitř , no jak ten největši deb....

nějaké dalši napady , ja jsem už vyčerpal vše co mě napadlo + i rady vyše uvedene .:(

Odesláno
Původně zaslal: Pe.Tr

takže "váleček" na odrušeni nepomohl:(

odpojil jsem i ten alternator ,stejne to sumelo:(

vytahoval jsem pojistky , nic :(

ja už nevim , ja tam mam asi rušičku , asi to bylo auto tajné služby či co .

zitra zkusim vzit přenosné radio a v autě ho vyzkoušet jestli něco chytnu popř najit zdroj rušení , ale součast el. vystroje auta to bejt nemůže.

jeste zkusim vzit + a - z jineho auta ale zapojit to do meho , nechat tedy radio u me v autě ale vzit elektriku od jinud a pak zkoušet hybat radiem ven z auta a dovnitř , no jak ten největši deb....

nějaké dalši napady , ja jsem už vyčerpal vše co mě napadlo + i rady vyše uvedene .:(

No to snad ani nemuže bejt možný, co ti to tam kurňa šumí? :myslim
Odesláno

Bylo by zajímavé zjistit, jaký máš klidový odběr auta z baterie, když je všechno vypnuto. Protože z toho odběru je živený ten "šumistroj".

Ještě jednou shrnu poznatky, potvrď jestli je to tak:

Rádio šumí když je tato situace:

- rádio je napájeno z autobaterie

- síť automobilu (tedy plus a minus) je připojena k autobaterii

- klíček, i všechny spotřebiče jsou vypnuty

- pod napětím je zřejmě alarm a přijímač dálkového ovládání.

Rádio nešumí když:

- rádio je napájeno z autobaterie

- síť automobilu (tedy plus a minus) je odpojena od autobaterie

Odesláno

Pe.Tr a zkus případně toto:

Původně zaslal: Sheehy

Isiel som na to podla ele schemy a postupne vsetko odpajal (regulator podsvietenia, vsetky parkovacky, pipak otvorenych dveri resp. zapnutych svetiel, podsvietenie ovladania vetrania, podsvietenie popolnika a zapalovaca, samotny zapalovac, budiky ...). Vysledok ziadny ...

Jedine na co som prisiel je ze to prestane ked vyberiem poistku cislo 19 pri soferovych nohach. :bojim

To rušení se šíří po napájecích kabelech případně po kabelu kostry. Myslím, že nezávislým rádiem (v mobilu) nic nenajdeš.

Odesláno
Původně zaslal: P607Olda

Pe.Tr a zkus případně toto:

Původně zaslal: Sheehy

Isiel som na to podla ele schemy a postupne vsetko odpajal (regulator podsvietenia, vsetky parkovacky, pipak otvorenych dveri resp. zapnutych svetiel, podsvietenie ovladania vetrania, podsvietenie popolnika a zapalovaca, samotny zapalovac, budiky ...). Vysledok ziadny ...

Jedine na co som prisiel je ze to prestane ked vyberiem poistku cislo 19 pri soferovych nohach. :bojim

To rušení se šíří po napájecích kabelech případně po kabelu kostry. Myslím, že nezávislým rádiem (v mobilu) nic nenajdeš.

psal jsem ze jsem pojistky vytahl a stejně to šumělo ,

jinak potvrzuji to co jsi psal předtim

akorad toto bylo zkoušeno tak že radio nebylo v autě ale cca do pul metru vedle auta (vedle LP blatniku )

dnes jsem zkoušel to same ale stim že radio bylo v autě a šumělo to v obou připadech

Odesláno

Jo to nevadí jestli bylo v autě nebo vedle, rušení se šíří po kabelech.

Nezbyde než najít zdroj rušení.

Existuje i řešení "odrušování", ale to bychom odstraňovali důsledek, a ne příčinu.

Podívám se v dílně po nějakém filtru, když najdu tak nafotím.

Odesláno

Bez klíčku mu to nehraje.

BTW: dá se vysvětlit proč, když jsme zkoušeli moje rádio (Blaupunkt - Paris a něco) do jeho ISO konektorů, tak hrálo i bez klíčku, když jeh ne??

Odesláno
Původně zaslal: Kdo

BTW: dá se vysvětlit proč, když jsme zkoušeli moje rádio (Blaupunkt - Paris a něco) do jeho ISO konektorů, tak hrálo i bez klíčku, když jeh ne??

Nějaký rádia to mají uvnitř sebe propojený aby to šlo. Viz original. Vyndá se klíček, vypne se ale i bez něj se zapnout zase dá

Odesláno
Původně zaslal: Kdo

No, nevím přesně proč, ale vycházel jsem z toho, že při zkoušce bylo rádio napájeno nezávislými venkovními kabely přímo z baterie.

Některá rádia berou napájení z jiného pinu ISO konektoru.

Odesláno

jen upřesnim malou změnu , dnes jsem to předělal tak aby radio hralo i bez kličku

jinak pojistky v motoru vyzkouším:super

Bezva, prosím Tě, neztrácej trpělivost a vytrvalost.

Odesláno

snažim se :D . jen už fakt dochazeji napady , snad jen že bych sem napsal co jsem od koupi auta dodělal za el. instalaci. třeba je tam souvislost . co myslíš?

Odesláno

jen upřesnim malou změnu , dnes jsem to předělal tak aby radio hralo i bez kličku

jinak pojistky v motoru vyzkouším:super

Bezva, prosím Tě, neztrácej trpělivost a vytrvalost.

Tak tu už bych já dávno ztratil.. :D nervák trošku

Odesláno

snažim se :D . jen už fakt dochazeji napady , snad jen že bych sem napsal co jsem od koupi auta dodělal za el. instalaci. třeba je tam souvislost . co myslíš?

No zkus to napsat, třeba na něco přijdem, mě napadá snad už jen nějaký relé nebo kondik, nebo cívka, je nutný napíchnout mezi baterku a instalaci ampermetr a změřit odběr, povypínat to pojistkama tak aby byl nulovej odběr, a pak pustit radio, pokud nebude šumět tak postupně vracet pojistky a poslouchat

[upravil dne 5/9/07 Radek Hurvajz]

Odesláno

To ano, to je dobrý nápad!

Kolegovi něco chrastilo (mechanicky) pod přístrojovkou. Ukázalo se, že to dělá dodělávaná sada handsfree. Origo věci jsou obvykle OK.

[upravil dne 5.9.2007 P607Olda]

Odesláno

dodělávky dle času od data koupě:

alarm - montovala opravdu odborná firma

radio JVC -napojeni do už připravenych ISO konektoru - malinke šuměni ale nevěnoval jsem tomu moc pozornost

2x origo repro do D sloupku - kabeláž byla origo připravená

rozšíření brzdových a koncových světel - viz obr. v mém profilu na hl. straně

dodělání 12V zásuvky do kufru - stálý proud vytažen od světýlka v kufru

montáž čtyř kulatych světel do narazniku - elektro instalace mlhovek je původní , dálkove byla přidana origo kabeláž peugeot a napojeno dle navodu

vyhřívání zrcátek - kabelaž origo natažena do přednich dveři , ja jen měnil sklička a dodělal kabely uvnitř zrcátek.max. možná izolace

2x origo repro do 5. dveří - kabeláž jsem dodělal já , zapojeno paralelně:D k těm v D sloupcích

Odesláno

dodělávky dle času od data koupě:

alarm - montovala opravdu odborná firma

radio JVC -napojeni do už připravenych ISO konektoru - malinke šuměni ale nevěnoval jsem tomu moc pozornost

2x origo repro do D sloupku - kabeláž byla origo připravená

rozšíření brzdových a koncových světel - viz obr. v mém profilu na hl. straně

dodělání 12V zásuvky do kufru - stálý proud vytažen od světýlka v kufru

montáž čtyř kulatych světel do narazniku - elektro instalace mlhovek je původní , dálkove byla přidana origo kabeláž peugeot a napojeno dle navodu

vyhřívání zrcátek - kabelaž origo natažena do přednich dveři , ja jen měnil sklička a dodělal kabely uvnitř zrcátek.max. možná izolace

2x origo repro do 5. dveří - kabeláž jsem dodělal já , zapojeno paralelně:D k těm v D sloupcích

Z toho je elektronický jenom ten alarm...

Po odpojení alarmu a dálkového ovládání by měl být odběr z baterie 0 mA.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...