Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Já mám s-t-b (stál 1500,- cyberhome) doma už přes rok a hraju normálně přes společnou anténu, co máme na bytovce (6 bytů). Ale kolega to měl půjčený v Brandýse a na společnou úplný prd :myslim

Odesláno
Původně zaslal: Vvitty

2Jirkap: spousta stavajicich STA by nemela mit problemy chytit digital tak, jak je...

To máš pravdu, ale dost antén STA je v havarijním stavu, takže jsem to řešil svou ;)

Odesláno

ad settopbox - me fasinuje, kolik lidi si koupi stb, ten obycejnej za 1000ku a rika, jaky maj skvelej signal atd.. ale ono dost zalezi, jak to k televizi pripojite! Protoze ty "levne" prijimace maji pouze vystup SCART!!!

Takze sice prijimate digitalni vysilani, ale to se v stb degeneruje na analogovy signal... A ten je nepomerne horsi, nez analogovy signal z anteny!

takze pokud mas televizi s digitalnim vstupem (HDMI, DVI atd), tak hlavne, at mas i na stb digitalni vystup! Pokud televizi s hdmi nemas a neplanujes koupi takove TV, tak si kup skutecne obyc stb za 1000ku - jedine, co je potreba, aby mel ceskou lokalizaci = výrobce tam kromě češtiny nahrává i podpůrné algoritmy atd. např. předladěná pásma aj.

Pokud máš televizi s HDMI, pak si kup stb s výstupem HDMI - Pak budes mit skutecne plne digitalni "skvely"** signal. Prozatím bych se zatím držel spíše "levnějšího" přijímače, protože přechod na MPEG4 se už zkouší, ale nikdo neví, který MPEG4 se nakonec nechá.. jestli 4:4:2 nebo jiný... a do cca dvou let podle me bude rozhodnuto....

takže pokud stb, tak takový, u kterého ti nebude líto ho po 2, 3 letech ho vyměnit za jiný - z důvodu, že budou jiné technologické platformy atd.

PS: Pokud se chcete vyhnout problémům s DVB-T (pozemní dig. vysilání), pak si kupte přijímač na DVB-S (satelitní vysílání) a máte klid :D

**) digitalni prijem neznamena "superkvalitni" - ono totiz pak zalezi, jaka je komprese signalu jako napr. kdyz mate MP3ku v bitrate 32 a nebo 128 - to uz je poznat!

A treba satelitni televize UPC pouziva hodne velkou kompresi - prirovnanim skutecne k mp3ce v 32-64bitrate (obrazne receno). Zlaty analog....

[upravil dne 17.8.07 ondra]

Odesláno

Nevím, jestli tu o tom už nebyla zmínka, tohle není můj šálek čaje, ale... Jak je to tedy v paneláku. STB se dá k společné anténě, nebo ta anténa bude schopná digi signál chytat tak jak je, ale jak to je s rozvodem po domě. Změní se něco??

Edit: já jen proto, že mi onehdá volala pracovnice O2 (čti outú) a lanařila ohledně netu a TV po pevné lince a tvrdila mi, že i v paneláku si bude muset pořídit STB každý doma bez ohledu na STA.

[upravil dne 17.8.07 Kdo]

Odesláno
Původně zaslal: Kdo

Nevím, jestli tu o tom už nebyla zmínka, tohle není můj šálek čaje, ale... Jak je to tedy v paneláku. STB se dá k společné anténě, nebo ta anténa bude schopná digi signál chytat tak jak je, ale jak to je s rozvodem po domě. Změní se něco??

Edit: já jen proto, že mi onehdá volala pracovnice O2 (čti outú) a lanařila ohledně netu a TV po pevné lince a tvrdila mi, že i v paneláku si bude muset pořídit STB každý doma bez ohledu na STA.

Anténa pouze "zachytí" signál a pošle ho k dalšímu zpracování. Zjednodušeně řečeno, je jedno, jestli je signál analogový nebo digitální (oba jsou modulovány na nosnou frekvenci). Takže opravdu bude potřeba settopbox do každého bytu. A navíc, pokud máš víc televizorů v domácnosti, které neumí zpracovat digitální vysílání, budeš potřebovat settopbox ke každé televizi. To je snad jasný :D

Odesláno
Původně zaslal: ondra

ad settopbox - me fasinuje, kolik lidi si koupi stb, ten obycejnej za 1000ku a rika, jaky maj skvelej signal atd.. ale ono dost zalezi, jak to k televizi pripojite! Protoze ty "levne" prijimace maji pouze vystup SCART!!!

Takze sice prijimate digitalni vysilani, ale to se v stb degeneruje na analogovy signal... A ten je nepomerne horsi, nez analogovy signal z anteny!

takze pokud mas televizi s digitalnim vstupem (HDMI, DVI atd), tak hlavne, at mas i na stb digitalni vystup! Pokud televizi s hdmi nemas a neplanujes koupi takove TV, tak si kup skutecne obyc stb za 1000ku - jedine, co je potreba, aby mel ceskou lokalizaci = výrobce tam kromě češtiny nahrává i podpůrné algoritmy atd. např. předladěná pásma aj.

Pokud máš televizi s HDMI, pak si kup stb s výstupem HDMI - Pak budes mit skutecne plne digitalni "skvely"** signal. Prozatím bych se zatím držel spíše "levnějšího" přijímače, protože přechod na MPEG4 se už zkouší, ale nikdo neví, který MPEG4 se nakonec nechá.. jestli 4:4:2 nebo jiný... a do cca dvou let podle me bude rozhodnuto....

takže pokud stb, tak takový, u kterého ti nebude líto ho po 2, 3 letech ho vyměnit za jiný - z důvodu, že budou jiné technologické platformy atd.

PS: Pokud se chcete vyhnout problémům s DVB-T (pozemní dig. vysilání), pak si kupte přijímač na DVB-S (satelitní vysílání) a máte klid :D

**) digitalni prijem neznamena "superkvalitni" - ono totiz pak zalezi, jaka je komprese signalu jako napr. kdyz mate MP3ku v bitrate 32 a nebo 128 - to uz je poznat!

A treba satelitni televize UPC pouziva hodne velkou kompresi - prirovnanim skutecne k mp3ce v 32-64bitrate (obrazne receno). Zlaty analog....

[upravil dne 17.8.07 ondra]

Na kvalitu s*ru. Hlavní je, že mi jde 4sport a neseká se to ... Mám starou TV 50cm, takže ikdyž to z digitálu převádím na analog, tak je to v poho ... Kdybych měl 106cm LCD, tak to je jiná. Na tom to bude hnusný, i kdybch to tam pral přímo v digitální kvalitě, právě kvůli kompresi a nízkýmu rozlišení toho datovýho toku ... Prostě je tohle všechno ještě v plenkách a až mi bude 50, tak se třeba dočkáme TV signálu v kvalitě na jakou jsme zvyklí dnes z DVD :myslim

Odesláno

Možná se budu ptát blbě. A jak je to se zapojením, když signál jde přes domácí kino? A nejsou televice, které už umějí zpracovat digi? Nevím, jak to přesně formulovat. Máme kino i TV (LCD) Sony, obě asi dva roky. Jak to propojit pro nejlepší kvaitu? Neumí i kino pracovat přímo s digi?

Odesláno
Původně zaslal: Peta

Takže opravdu bude potřeba settopbox do každého bytu. To je snad jasný :D

Původně zaslal: Jirkap

V panelákách se jen vymění společná anténa, která umí digitální vysílání… ještě nedávno jsem to chytal na kus drátu.

2Jirkap: spousta stavajicich STA by nemela mit problemy chytit digital tak, jak je...

Po pravdě??? A zase vím prd... :myslim

Odesláno
Původně zaslal: Kdo

Původně zaslal: Peta

Takže opravdu bude potřeba settopbox do každého bytu. To je snad jasný :D

Původně zaslal: Jirkap

V panelákách se jen vymění společná anténa, která umí digitální vysílání… ještě nedávno jsem to chytal na kus drátu.

Po pravdě??? A zase vím prd... :myslim

Jéééžiš, co Ti není jasný? :D

1. Musíte mít STA, které zvládne příjem signálu z digitálního vysílače.

2. U každé televize (která neumí zpracovat digitální signál) musí být settopbox.

Odesláno

Ano, jsou TV sety s integrovanym settopboxem. Ale.... cena je vyssi nez TV + settopbox. S tim, jak rychle se meni standardy se ti muze stat, ze stejne budes zanedlouho potrebovat externi STB, protoze integrovany to nebude umet...

Standardni STA vybaveni (rozvod, antena) by nemela mit problem s sirenim DVB-T signalu. To ale znamena jen to, ze ti doruci do bytu digitalni signal, ktery musis nejak dekodovat. Ostatne uplne stejne, jako ten analogovy, jenze analogovy tuner je jaksi od prvopocatku vestaven v TV...

Je dost mozne, ze se na trhu objevi i nejake ty prevodniky digital - analog prave pro STA, kdy na vstup pujde digitalni signal a ven analogovy namodulovany, jako se daji sehnat uz ted pro satelity. Ale jestli se to oplati, to pochybuju...

Odesláno

Já tedy chlapci mám satelit Dreambox 7000, a tím je dáno vše. Je tedy starší a nemá výstup HDMI. Na televizi 72cmm 100Hz je to ale paráda proti naší kabelovce. Dnes už snad na trh taky přišly satelity které mají jak pozemní anténu tak i na parabolu. Na internetu jsem viděl i TV LCD Technisat, který má zabudováno - analog, DVB-T, DVB-S, takže žádný krabičky. pokud se změní( a to jak píšete kdoví a kdy) MPEG2 na MPEG4, jsou tyto části v TV vyměnitelné. Bohužel i po spuštění 100W ysílání z Ústí u nás signál není. Takže saťák je saťák, a s otočným zařízením cca 2500stanic (většina teda k prdu). Dreambox má výhodu i změny softwaru, takže lze i sehnat kody pro odblikování některých programů.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...