Jirkap Odesláno 16. srpen 2007 Odesláno 16. srpen 2007 V panelákách se jen vymění společná anténa, která umí digitální vysílání… ještě nedávno jsem to chytal na kus drátu. Citovat
Vvitty Odesláno 16. srpen 2007 Odesláno 16. srpen 2007 2Jirkap: spousta stavajicich STA by nemela mit problemy chytit digital tak, jak je... Citovat
MJSytic Odesláno 16. srpen 2007 Odesláno 16. srpen 2007 Já mám s-t-b (stál 1500,- cyberhome) doma už přes rok a hraju normálně přes společnou anténu, co máme na bytovce (6 bytů). Ale kolega to měl půjčený v Brandýse a na společnou úplný prd Citovat
Jirkap Odesláno 16. srpen 2007 Odesláno 16. srpen 2007 Původně zaslal: Vvitty 2Jirkap: spousta stavajicich STA by nemela mit problemy chytit digital tak, jak je... To máš pravdu, ale dost antén STA je v havarijním stavu, takže jsem to řešil svou Citovat
ondra Odesláno 17. srpen 2007 Odesláno 17. srpen 2007 ad settopbox - me fasinuje, kolik lidi si koupi stb, ten obycejnej za 1000ku a rika, jaky maj skvelej signal atd.. ale ono dost zalezi, jak to k televizi pripojite! Protoze ty "levne" prijimace maji pouze vystup SCART!!! Takze sice prijimate digitalni vysilani, ale to se v stb degeneruje na analogovy signal... A ten je nepomerne horsi, nez analogovy signal z anteny! takze pokud mas televizi s digitalnim vstupem (HDMI, DVI atd), tak hlavne, at mas i na stb digitalni vystup! Pokud televizi s hdmi nemas a neplanujes koupi takove TV, tak si kup skutecne obyc stb za 1000ku - jedine, co je potreba, aby mel ceskou lokalizaci = výrobce tam kromě češtiny nahrává i podpůrné algoritmy atd. např. předladěná pásma aj. Pokud máš televizi s HDMI, pak si kup stb s výstupem HDMI - Pak budes mit skutecne plne digitalni "skvely"** signal. Prozatím bych se zatím držel spíše "levnějšího" přijímače, protože přechod na MPEG4 se už zkouší, ale nikdo neví, který MPEG4 se nakonec nechá.. jestli 4:4:2 nebo jiný... a do cca dvou let podle me bude rozhodnuto.... takže pokud stb, tak takový, u kterého ti nebude líto ho po 2, 3 letech ho vyměnit za jiný - z důvodu, že budou jiné technologické platformy atd. PS: Pokud se chcete vyhnout problémům s DVB-T (pozemní dig. vysilání), pak si kupte přijímač na DVB-S (satelitní vysílání) a máte klid **) digitalni prijem neznamena "superkvalitni" - ono totiz pak zalezi, jaka je komprese signalu jako napr. kdyz mate MP3ku v bitrate 32 a nebo 128 - to uz je poznat! A treba satelitni televize UPC pouziva hodne velkou kompresi - prirovnanim skutecne k mp3ce v 32-64bitrate (obrazne receno). Zlaty analog.... [upravil dne 17.8.07 ondra] Citovat
Kdo Odesláno 17. srpen 2007 Odesláno 17. srpen 2007 Nevím, jestli tu o tom už nebyla zmínka, tohle není můj šálek čaje, ale... Jak je to tedy v paneláku. STB se dá k společné anténě, nebo ta anténa bude schopná digi signál chytat tak jak je, ale jak to je s rozvodem po domě. Změní se něco?? Edit: já jen proto, že mi onehdá volala pracovnice O2 (čti outú) a lanařila ohledně netu a TV po pevné lince a tvrdila mi, že i v paneláku si bude muset pořídit STB každý doma bez ohledu na STA. [upravil dne 17.8.07 Kdo] Citovat
Péťa Odesláno 17. srpen 2007 Odesláno 17. srpen 2007 Původně zaslal: Kdo Nevím, jestli tu o tom už nebyla zmínka, tohle není můj šálek čaje, ale... Jak je to tedy v paneláku. STB se dá k společné anténě, nebo ta anténa bude schopná digi signál chytat tak jak je, ale jak to je s rozvodem po domě. Změní se něco?? Edit: já jen proto, že mi onehdá volala pracovnice O2 (čti outú) a lanařila ohledně netu a TV po pevné lince a tvrdila mi, že i v paneláku si bude muset pořídit STB každý doma bez ohledu na STA. Anténa pouze "zachytí" signál a pošle ho k dalšímu zpracování. Zjednodušeně řečeno, je jedno, jestli je signál analogový nebo digitální (oba jsou modulovány na nosnou frekvenci). Takže opravdu bude potřeba settopbox do každého bytu. A navíc, pokud máš víc televizorů v domácnosti, které neumí zpracovat digitální vysílání, budeš potřebovat settopbox ke každé televizi. To je snad jasný Citovat
MJSytic Odesláno 17. srpen 2007 Odesláno 17. srpen 2007 Původně zaslal: ondra ad settopbox - me fasinuje, kolik lidi si koupi stb, ten obycejnej za 1000ku a rika, jaky maj skvelej signal atd.. ale ono dost zalezi, jak to k televizi pripojite! Protoze ty "levne" prijimace maji pouze vystup SCART!!! Takze sice prijimate digitalni vysilani, ale to se v stb degeneruje na analogovy signal... A ten je nepomerne horsi, nez analogovy signal z anteny! takze pokud mas televizi s digitalnim vstupem (HDMI, DVI atd), tak hlavne, at mas i na stb digitalni vystup! Pokud televizi s hdmi nemas a neplanujes koupi takove TV, tak si kup skutecne obyc stb za 1000ku - jedine, co je potreba, aby mel ceskou lokalizaci = výrobce tam kromě češtiny nahrává i podpůrné algoritmy atd. např. předladěná pásma aj. Pokud máš televizi s HDMI, pak si kup stb s výstupem HDMI - Pak budes mit skutecne plne digitalni "skvely"** signal. Prozatím bych se zatím držel spíše "levnějšího" přijímače, protože přechod na MPEG4 se už zkouší, ale nikdo neví, který MPEG4 se nakonec nechá.. jestli 4:4:2 nebo jiný... a do cca dvou let podle me bude rozhodnuto.... takže pokud stb, tak takový, u kterého ti nebude líto ho po 2, 3 letech ho vyměnit za jiný - z důvodu, že budou jiné technologické platformy atd. PS: Pokud se chcete vyhnout problémům s DVB-T (pozemní dig. vysilání), pak si kupte přijímač na DVB-S (satelitní vysílání) a máte klid **) digitalni prijem neznamena "superkvalitni" - ono totiz pak zalezi, jaka je komprese signalu jako napr. kdyz mate MP3ku v bitrate 32 a nebo 128 - to uz je poznat! A treba satelitni televize UPC pouziva hodne velkou kompresi - prirovnanim skutecne k mp3ce v 32-64bitrate (obrazne receno). Zlaty analog.... [upravil dne 17.8.07 ondra] Na kvalitu s*ru. Hlavní je, že mi jde 4sport a neseká se to ... Mám starou TV 50cm, takže ikdyž to z digitálu převádím na analog, tak je to v poho ... Kdybych měl 106cm LCD, tak to je jiná. Na tom to bude hnusný, i kdybch to tam pral přímo v digitální kvalitě, právě kvůli kompresi a nízkýmu rozlišení toho datovýho toku ... Prostě je tohle všechno ještě v plenkách a až mi bude 50, tak se třeba dočkáme TV signálu v kvalitě na jakou jsme zvyklí dnes z DVD Citovat
Kdo Odesláno 17. srpen 2007 Odesláno 17. srpen 2007 Možná se budu ptát blbě. A jak je to se zapojením, když signál jde přes domácí kino? A nejsou televice, které už umějí zpracovat digi? Nevím, jak to přesně formulovat. Máme kino i TV (LCD) Sony, obě asi dva roky. Jak to propojit pro nejlepší kvaitu? Neumí i kino pracovat přímo s digi? Citovat
Kdo Odesláno 17. srpen 2007 Odesláno 17. srpen 2007 Původně zaslal: Peta Takže opravdu bude potřeba settopbox do každého bytu. To je snad jasný Původně zaslal: Jirkap V panelákách se jen vymění společná anténa, která umí digitální vysílání… ještě nedávno jsem to chytal na kus drátu. Původně zaslal: Vvitty 2Jirkap: spousta stavajicich STA by nemela mit problemy chytit digital tak, jak je... Po pravdě??? A zase vím prd... Citovat
Péťa Odesláno 17. srpen 2007 Odesláno 17. srpen 2007 Původně zaslal: Kdo Původně zaslal: Peta Takže opravdu bude potřeba settopbox do každého bytu. To je snad jasný Původně zaslal: Jirkap V panelákách se jen vymění společná anténa, která umí digitální vysílání… ještě nedávno jsem to chytal na kus drátu. Původně zaslal: Vvitty 2Jirkap: spousta stavajicich STA by nemela mit problemy chytit digital tak, jak je... Po pravdě??? A zase vím prd... Jéééžiš, co Ti není jasný? 1. Musíte mít STA, které zvládne příjem signálu z digitálního vysílače. 2. U každé televize (která neumí zpracovat digitální signál) musí být settopbox. Citovat
Vvitty Odesláno 17. srpen 2007 Odesláno 17. srpen 2007 Ano, jsou TV sety s integrovanym settopboxem. Ale.... cena je vyssi nez TV + settopbox. S tim, jak rychle se meni standardy se ti muze stat, ze stejne budes zanedlouho potrebovat externi STB, protoze integrovany to nebude umet... Standardni STA vybaveni (rozvod, antena) by nemela mit problem s sirenim DVB-T signalu. To ale znamena jen to, ze ti doruci do bytu digitalni signal, ktery musis nejak dekodovat. Ostatne uplne stejne, jako ten analogovy, jenze analogovy tuner je jaksi od prvopocatku vestaven v TV... Je dost mozne, ze se na trhu objevi i nejake ty prevodniky digital - analog prave pro STA, kdy na vstup pujde digitalni signal a ven analogovy namodulovany, jako se daji sehnat uz ted pro satelity. Ale jestli se to oplati, to pochybuju... Citovat
bigosak Odesláno 21. srpen 2007 Odesláno 21. srpen 2007 Já tedy chlapci mám satelit Dreambox 7000, a tím je dáno vše. Je tedy starší a nemá výstup HDMI. Na televizi 72cmm 100Hz je to ale paráda proti naší kabelovce. Dnes už snad na trh taky přišly satelity které mají jak pozemní anténu tak i na parabolu. Na internetu jsem viděl i TV LCD Technisat, který má zabudováno - analog, DVB-T, DVB-S, takže žádný krabičky. pokud se změní( a to jak píšete kdoví a kdy) MPEG2 na MPEG4, jsou tyto části v TV vyměnitelné. Bohužel i po spuštění 100W ysílání z Ústí u nás signál není. Takže saťák je saťák, a s otočným zařízením cca 2500stanic (většina teda k prdu). Dreambox má výhodu i změny softwaru, takže lze i sehnat kody pro odblikování některých programů. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.