bara Odesláno 3. květen 2009 Odesláno 3. květen 2009 Potom napiš jak jsi dopadl ju?Já být tebou tak začnu tou naftou,max tě to bude stát 350 za filtr v kelly. Citovat
Edison Odesláno 3. květen 2009 Odesláno 3. květen 2009 Já začnu tím EGRem. Jedna z možností by snad mohla být, že se otvře a nechce se zavřít. Tomu napovídá to, že se to děje kolem dvou ticek ot. pod mírňoučkým plynem. Když to pak sešlápnu naplno, chová se to, jako když chybí turbo. Ale je slyšet, že turbo se roztočí. V tomhle stavu by to chtělo znát tlak, stavy čidel a nejrůznějších ventilů. Když zaslepím EGR, jeden prostě eliminuju. Citovat
Edison Odesláno 7. květen 2009 Odesláno 7. květen 2009 Tak... EGR zaslepen. Na jeho výstupu. Nic víc jsem s tím nedělal. Žádná chyba, nebo problém. Ovšem mlůj problém to nevyřešilo. :-( Domluvím si kontrolní jízdu s diagnostikou. Citovat
Edison Odesláno 18. květen 2009 Odesláno 18. květen 2009 Jak píši jinde, byl jsem na STK. Samo jsem dělal i emise. Mám zaslepený EGR, a to na jeho výstupní straně (tedy před sáním). Nic jiného jsem nedělal (ani zaslepení hadičky k ovládacímu ventilu, odpojení elektriky od ovládacího ventilu, přestavování ŘJ motoru...). Krom toho, že všechno proběhlo OK, emise jsou taky naprosto bez problémů. Jestli někoho zajímaj hodnoty, mlasknu je sem. Citovat
foxo Odesláno 19. květen 2009 Odesláno 19. květen 2009 vcera sem byl na EK, mam zaslepeny EGR, a emise velmi dobre, az temu nechcel verit. napr. dymivost (m-1), hodnota urcena-2.34, namerana 0.24 Citovat
mychaylow Odesláno 27. květen 2009 Odesláno 27. květen 2009 zdarec,chtěl bych se zeptat jestli tenhle ERG ventil má i 406 1.8 8 V 66Kw a případně-kde ho najdu?Dík Citovat
foxo Odesláno 1. červen 2009 Odesláno 1. červen 2009 nevim, jestli ho ma, ale hledej nejake spojeni medzi vyfukovym potrubim a sanim. Citovat
sekaj Odesláno 1. červen 2009 Odesláno 1. červen 2009 Hoši koukal jsem do Servisboxu podle svého VINka a na pozici EGR ventilu mi to napsalo \"Nebyl nalezen žádný dokument pro otevření\".Je možný že ho 1.6HDi nemají? Citovat
Osvi Odesláno 1. červen 2009 Odesláno 1. červen 2009 Chlapy, taky jsem zaslepil EGR ventil na obou stranách, tj. jak na straně u sání tak i přímo pod EGR ventilem... Chci se zeptat co je to za ty tlusté hadice co procházejí skrze trubku spojující výfuk a sání?? Viz. obrázek: Horní hadici jsem při demontáži EGR ventilu sundal kvůli lepšímu přístupu a po odpojení z ní vyteklo trošičku oleje... Poradí někdo co je to za hadice?? Jedna vede někam pod dekl rozvodů a ta druhá jde někam dovnitř... Citovat
papa Odesláno 2. červen 2009 Odesláno 2. červen 2009 Tak EGR ventil taky zaslepen, zatím jenom u vlnovce. Má to smysl ještě zaslepit pod EGR. Osvi, myslíš tyhle hadice co procházejí výměníkem?: Citovat
Osvi Odesláno 3. červen 2009 Odesláno 3. červen 2009 Papa: Jj, přesně tyhle hadice mám na mysli.... Citovat
papa Odesláno 3. červen 2009 Odesláno 3. červen 2009 No ja myslím že v těch hadicích protéká chladící kapalina přes výměník, který ochlazuje výfukové plyny z EGR, a pak pokračuje do radiátoru v kabině. jestli se mýlim tak mě opravte. Ale zaráží mě , že jak jsi odpojil hadici tak ti vyteklo jen trochu oleje. Citovat
Osvi Odesláno 3. červen 2009 Odesláno 3. červen 2009 papa: bylo toho fakt hodně málo, ještě méně než malý panák, trošku mi toho zůstalo na prstech a vypadalo to jako olej, ale klidně to mohl být fridex... Citovat
papa Odesláno 3. červen 2009 Odesláno 3. červen 2009 jj, určitě to byl fridex, když jsem pomačkal tu hadici, tak se mi nepatrně zvedala hladina v expanzce. Citovat
Kroky01 Odesláno 10. červen 2009 Odesláno 10. červen 2009 Zdravím všechny peugeoťáky a hlavně hrdé majitele 406 2.1TD:-) Přečetl jsem o ERG Ventili snad vše co tady uvádíte a nevím, zda s ním můj problém souvisí, ale třeba někdo poradí s diagnostikou problému. Můj problém spočívá v tom, že auto jede pouze na zhruba čtvrt plynu. Auto nemám dlouho a na tento problém jsem přišel náhodou. Chystal jsem se předjíždět a dojížděl jsem auto předemnou s téměř plným plynem (auto stále, ale nijak raketově zrychlovalo). V protisměru ale nebylo volno k předjíždění a tak jsem pomalu ubíral plyn. V jistou chvíli ale auto svižně zrychlilo. Tohle je celkem nepříjemné, když se k někomu blížím a místo zpomalení při ubrání plynu auto vystřelí:-) Pozorováním jsem přišel na to, že optimální plyn je zhruba 1/4, kdy zrychluje takříkajíc maximálně. Když plynu doložím, jako by se dusilo:-( Ikdyž mám plný plyn, turbo pracuje. Vlastně ani nezáleží na otáčkách motoru, efekt je stále stejný, když přidám v 1500 nebo 3000 otáčkách. Měl jsem podezření na váhu vzduchu, ale moje 2.1TD nemá váhu, takže další nápad je po přečtení vyšich přízpěvků odpojit (zaslepi) ERG ventil. Někdo tady vložil i schéma jeho okruhu, kde je vidět podtlaková hadička z pumpy do ovládacího ventili, z ventilu do ERG, ty mám zapojené. Z ovládacího ventilu vede ale ještě jedna hadick jakoby na druhou stranu než je ERG tedy doprava. Tu nemám zapojenou nikam, jen tam tak leží. Dotaz 1. Ví někdo, na co tato hadička je a kam se má zapojit? - ani ve schématu není zobrazena:-( Dotaz 2. Kdo má tento motor, ví stejně dobře jako já, jak je ERG ventil přístupný - špatně, proto se ptám, kdo to dělal, jak se k němu dostat - co je třeba demontovat (nemyslím ventil samotný, ale případně potrubí výfuku, turbo atd.), je potřeba specielní nářadí, je přístupný zespodu nebo demontovat zvrchu? Jinak když je auto v tahu - 1/4 plynu, jede svižně - najeto kolem 170000, spotřeba dlouhodobá průměrná 6,3l / 100km. Díky všem, kteří se se mnou podělí o zkušenost s touto problematikou na tomto motoru. Citovat
punkac Odesláno 10. červen 2009 Odesláno 10. červen 2009 ahoj je to jednoduché, v první řadě sundáš na mosazný trubce u sání sponu, která se dobře sundává, ale dost blbě nandavá, chce to grif.... Vystříhneš si ze slabého plechu (já to mám z 0,6mm tlustého nerezu) kolečko, které vložíš do trubky co ústí do sání je to naproti té tlusté černé trubky co přivádí vzduch od turba Ještě jsem kolečko po hranách omotal trošku teflonovou páskou aby to lépe těsnilo. Nasadíš zpět trubku a zajistíš tou sponou, nejlépe se mi osvědčily trošku tupé obyčejné štípačky na drát. První část máš za sebou, teď odstranit podtlakové ovládání Na hlavě vpravo je vývěva od které vede silnější hadička do posilovače brzd (tu v žádném případě nepřerušuj!!!) je na ní \"téčko\" ze kterého vede slabší hadička k ovládání EGRu, tu přestříhni a na straně k \"téčku do ní vlož nějakou záslepku. Já tam dal silnější hřebík, který jsem zajistil motex páskou Jo teďmě tak napadla NEJDŮLEŽITĚJŠÍ VĚC máš tam Lucase nebo Bosch čerpadlo? Jestli Lucase tak by se odpojení EGRu mohla řídící jednotka vyhodnotit jako chybu v tom případě jen zaslep kovovou trubku u sání a podtlak neodpojuj ať si ho jednotka ovládá jak je jí libo Jinak jestli to s odpojením Egru nepomůže, tak pak ti odchází čerpadlo (velmi nákladná věc) nebo snímač polohy plynu, jiný věci by do akcelerace při ubírání plynu kecat nemusely Snad se ti to podaří vyřešit, já mam předělaný čerpadlo z xantie (Bosch) a taky mi to hulilo a nechtělo ject, odpojením EGRu se výkon a kouřivost auta zlepšil o 200% Citovat
Kroky01 Odesláno 10. červen 2009 Odesláno 10. červen 2009 Mam cerpadlo LUCAS Epic, kdyz jsem auto koupil, tak ruzne srouby na cerpadle jsou zakanute modrou barvou, jako by to bylo repasovane nebo pretesnene a ta barva jako plomba kvuli zaruce, nevim jiste, je to jenom spekulace. Jinak jsem si vedim, ze odchazejici cerpadlo by byl nakladny problem:-( Jinak tvuj popis jsem pochopil do detailu a diky za rychlou reakci, ale tuto variantu bych zvolil az jako posledni a nouzovou. Nejradeji bych zaslepil ERG na vstupu, tedy mezi vyfukovym potrubim a ventilem. Tim se vyradi cely tento okruh bezpecne. Ale problem je s tim prostorem, ktereho moc neni:-( Snimac polohy plynu, to me taky napadlo, ale nevim, kde ho mám hledat, případně jak by se dal prověřit:-( Jo jinak s kouřivostí problém nemám. Po výměně oleje auo skoro přestalo kouřit, jen když mu naložím v kopci a i tak to není nijak dramatické. Takhle to ale nebylo vždy, auto kouřilo když jsem ho koupil a přestalo po výměně oleje samovolně. [upravil dne 10/6/09 Kroky01] Citovat
punkac Odesláno 10. červen 2009 Odesláno 10. červen 2009 věř že zaslepení egru na vstupu je to samé jako na výstupu, jen je to o dost náročnější kvůlí přístupu snímač plynu je taková věc nad baterkou a airboxem, kde je vzduch. filtr) vede k němu lanko od pedálu plynu, ať ti někdo mačká plyn a koukej kde se co bude hýbat jinak to že šrouby jsou zakáplé barvou značí jen, že jsou zaaretované, tohle čerpadlo se nastavuje na konkretním voze je to dost náročné, pracné a hlavně drahé, určitě se šrouby nijak nehýbej, pokaď nevíš co který dělá! zkus při tankování dolívat i aditivum pro naftové motory, čerpadlo by se mohlo pročistit solenoidový ventily budou lépe těsnit... třeba to pomůže nečekej ale, že po jedný vyjetý nádrži se to hned zlepší, chce to vícekrát jo a u LUCASE platí dvojnásob - brát jen kvalitní naftu, takže benzina Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.