Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, mám takovej skoro až hloupej dotaz, ale mám teď prvního diesela a tak nemám vůbec žádný zkušenosti...

Po ránu když je motor řádně vychladlej mám problém s nastartovánim. Chytne to až tak na popátý a to ještě s problémama (motor škytá a dost čoudí), ale po chvilce je to v pododě. Je nějakej fígl na startování na hodně studenýho diesela, nebo mám nechat vyměnit svíčky. Motor má najeto 79000. Moc díky za radu!!!!!

Odesláno

NAVIS: Já sice nastartuju \"NapoprvéjakoPája\", ale taky mi to škytá tak cca půl minuty.

Občas to dělá víc, když natankuju šajze naftu, ale jinak OK.

Možná zkontroluj žhaviče a vstřiky.

Odesláno

Tak to já zase nastartuju na první poku, ale musím hned prošlápnout plyn, protože když to chcípne, tak pak to taky točím pěkně dlouho, než to naskočí a toho dýmu, co jse z vejfuju, fuj tajbl. Pokud to nenechám chcípnout, tak je vše OK? ale když třeba vyjedu z garáže a vypnu klíček, nechám to jen cca půl hodiny, tak ten samej problém. Horší je to pochopitelně v chladnějším počasí. Mám 205tku 1.9D a podle mě je to způsobený nefunkčním sytišem, který podle názorů nefunguje u 90% těchto aut

Odesláno

Sirael: 1.9 D sytic nema, ale ma neco jako automaticky predsuvnik (fuj, to je slovo).. coz je obdobou sytice. Stare 1.8 D snad mely jeste mechanicky sytic.

To, ze to nefunguje u 90% aut je skoro pravda, jakozto, ze to stoji cca 1400,- Kc

Nefunkcnost se da odstranit napr. kolickem na pradlo, ale vylejzej v -20 oC ven, bys nandal-vyndal kolicek :D

Odesláno

včera jsem byl u Vašendy a byly to žhavící svíčky, 3 byly v hajzlu..

pan Vašenda se divil že jsem to před tim vůbec nastartoval :), no a teď to chytá hned napoprvý.supeeerrrr

[Editován dne 9/10/03 Navis]

Odesláno

No to sa nedivim panovi Vasendovi. Ale aj tak sa mi to nezda. Mne odisli 2 zhavice a veeeelky problem s nastartovanim. Nieze 3. To teoreticky sa ani neda.:D

Odesláno

to Sirael:

žhaviče stály 1270.-

ješte jsem si nechal vyměnit mot. olej + filtr a udělat celkouvou prohlídku před zimou

celkem jsem tam nechal 3250.-

[Editován dne 14/10/03 Navis]

Odesláno

Díky, ale ceno toho, cos popsal je dost drsná.

Já si posledně nechal měnit destičky, olej, olej. filtr + nějaký 3dcl oleje do převodovky a to všechno mi vyšlo na necelých 1900,- vč materiálu:P

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...