mecsoun Posted April 16, 2007 Share Posted April 16, 2007 Nemohl by mi někdo poradit čím by mohl být zapříčiněný nerovnoměrný účinek zadní brzdy, kdy mi levá strana brzdí o dost míň jak pravá a při brždění to není znát. Vlastně jsem to zjistil až na válcích na STK. Ve vozidle je vyměněná brzdovka, vše je odvzdušněné, kotouče a destičky absolutně OK (dokonce jsem prohodil kotouče i s destičkama mezi sebou a bez změny). Brzdovka protýká a když šlápnu na brzdu tak vystříkne skoro dva metry daleko. Je to odmaštěný a vše krásně pohyblivý. Jen prostě ta levá strana brzdí míň. Díky všem, co mi budou moci poradit. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Escaper Posted April 17, 2007 Share Posted April 17, 2007 a nemas zablokovanou jednu stranu tech celisti co drzi desticky? Bracha to mel na felde a taky jedna strana brzdila o dost min. To vlastne potom brzdi jenom jedna desticka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirec.dk.406 Posted April 17, 2007 Share Posted April 17, 2007 skontroluj tie plávajúce strmene ako píše escaper, všetko rozober, vyčisti poriadne drôtenou kefou, a keď to budeš skladať trošičku tuku daj na pohyblivé časti len taký malý film, skontroluj ešte ajšroby v čom to behá a tiež premasti a skontroluj tesniace gumičky Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mecsoun Posted April 17, 2007 Author Share Posted April 17, 2007 Kluci to vše jsem dělal. ALe stejně to nebrzdí. Mám podezření jestli není trubička k pravému kolu někde zmáčklá ne špinavá jen zmáčklá. Protože jsem hodil zátěžák na nastavení prázdnýho auta tak to brzdí stejně Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OK406 Posted April 17, 2007 Share Posted April 17, 2007 A co lanka? nedrhnou někde? Ale pokud ti jde všechno lehce se točit a nikde to nedrhne, tak zkus si nadzvednout zadní kolo a ať ti někdo šlápne na brzdu a zkus sním pootočit. A pak zkus druhé kolo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirec.dk.406 Posted April 17, 2007 Share Posted April 17, 2007 skús sa pozrieť ešte na hlavný brzdový valec lebo tam je myslím rozvod robený pre každé koleso zvlášť možno môže byť aj tam chyba, (vydrolené teleso valca, alebo prepúšťa gumička) dopĺňam ešte môže byť aj chyba v ABS kocke aj tam môže byť zrada [upravil dne 18.4.2007 mirec.dk.406] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ajven Posted April 18, 2007 Share Posted April 18, 2007 servus, čo sa týka dvojokruhového systému tak ľavé zadné koleso je spojené s pravým predným kolesom. Takzže jedine tento obvod môže mať problém oproti obvodu, ktorý je tvorený ľavým predným a pravým zadným kolesom. Ak sa ti dá zohnať hlavný brzd. valec a skúsiť vymeniť tak to urob. Odpadne možnosť, že je zrada vo valci. Potom už ostáva fakt len ABS kocka. čus Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mecsoun Posted April 23, 2007 Author Share Posted April 23, 2007 Kluci tyčky plovoucího třmenu jsou OK ani nemají vůli, že by se mohly zadrhovat jako u P309 na girlingu když byly vyběhaný tak se to křížilo. Lanovody vedou jen k ručce a ta je bubnová. A chybu v hlavním brzdovým válci nehledám to spíš ABS, protože hlavní brzdový válec opravdu rozděluje kola křížem a předek brzdí stejnoměrně jako šlak. Jinak jsem závadu na STK vyřešil tím, že jsem nastavil zátěžák na prázdný auto tak ten zadek skoro na technický nebrzdil, ale hodnoty na obou stranách byly stejné, takže byli spoky a technickou mi dali. Dost nelogický co? Klidně ať to skoro nebrzdí hlavně ať to nebrzdí stejně. Jen mám takový tušen, že spíš bude jen na té straně krapejtek kleplá trubička a ta mění tlak. Přece jen to mám krapet snížený a na těch našich kotárech? Tam se na autě může přihodit ledasco. Tak děkuji za rady a jdu tedy tápat dál. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirec.dk.406 Posted April 24, 2007 Share Posted April 24, 2007 kleplá trubka na to nemá vplyv lebo hydraulický tlak sa šíri všade rovnako všetkými smermi, a kvapalina je takmer nestlačiteľná, ešte ma napadlo aký máš priemer valčeka, ak sú rozdielne tak aj tam môže byť zrada, možno to niekto pred tebou menil a o tom nevieš [upravil dne 24.4.2007 mirec.dk.406] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mecsoun Posted April 24, 2007 Author Share Posted April 24, 2007 Tuhle možnost jsem taky zkoušel, ale bez úspěchu. Do servisu se mi to nechce dávat, protože by ta oprava asi slupla podstatnou část mých úspoer a výplaty. Natož, když si s tím něvím sám rady. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kobr Posted April 25, 2007 Share Posted April 25, 2007 Zkusit vyměnit brzdovou hadičku, může být ve vnitř.průměru kousek odprýsknuté gumy a pak funguje jako ventil. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts