Mistrv Posted April 8, 2007 Share Posted April 8, 2007 Vlastním P 306 a mám na předním skle polep 10 cm široky. V pátek jsem byl zastav policii, že mám auto technicky nezpůsobile k provozu na pozemních komunikaci z důvodu polepu předního skla. A že mám zaplatit 3000 a 3 body. Tak mně zajimá podle kterého zákona to je, když jsem to hledal v nových pravidlech a v bodovým systemu, tak jsem nic nenašel. Může mi někdo poradit kde to najdu a jaké mate s tím zkušenosti. Děkuji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hudy Posted April 8, 2007 Share Posted April 8, 2007 tak to ti ted neporadim!ale muzu rict,ze jsem kvuli stejnemu problemu skoro neprosel pres TK Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaxMI16 Posted April 8, 2007 Share Posted April 8, 2007 ano na STK jsou na to vysazený.Co se týče švestek na silnici tak si tě prostě chtěli vychutnat a ukázat co sou za debili-a to se jim asi povedlo-bohužel. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Meldik Posted April 8, 2007 Share Posted April 8, 2007 taky jsem o tom uz slysel.....narazil si proste na magory....ja mam 12cm...a doposavad co me staveli, tak ani nepipli.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pata Posted April 8, 2007 Share Posted April 8, 2007 povolene to NENI. Dovoleny je pruh, kterym je sklo obdareno uz pri vyrobe... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fusion Posted April 8, 2007 Share Posted April 8, 2007 Taky existuje něco jako odstranění závoady na místě ne? To by bylo levnější než ta pokuta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
orgacek Posted April 9, 2007 Share Posted April 9, 2007 Je to zakázané,protože to snižuje výhled z vozidla Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OK406 Posted April 9, 2007 Share Posted April 9, 2007 Původně zaslal: orgacek Je to zakázané,protože to snižuje výhled z vozidla A co je zakázané?? Pokud je to průhledné a nezkresluje to barvy ( červenou, žlutou, zelenou), tak je to pořádku a 10 cm je v pohodě. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OK406 Posted April 9, 2007 Share Posted April 9, 2007 Původně zaslal: komisar jenže oni tam lepí folii,přes kterou ano není vidět:myslim Tak to je jiná. Znám několik takových šílenců, co tam mají pruh, skoro do půlky skla. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
orgacek Posted April 9, 2007 Share Posted April 9, 2007 Právě to jsem myslel,folie co přes ní není vidět Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OK406 Posted April 9, 2007 Share Posted April 9, 2007 Tak to máš smůlu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OK406 Posted April 9, 2007 Share Posted April 9, 2007 Komisar: máš svatou pravdu. I zde platí, se slušností nejdál dojdeš. Ale nesmí to být modrý d*b*l!! To nic nepomůže!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hudy Posted April 9, 2007 Share Posted April 9, 2007 presne tak!ale nekdy fakt neveris jak jsou stupid.me se jednou stalo,ze jsem se jel projet a pokud je aauto trosku udelane,tak hned drazdi!ja jen videl jak se za mnou otaceji!kontrola v pohode i dechova zkouska,porad obchazeli auto a hledali neco!i kufr si nechali otevrit.a kdyz uz vypadalo,ze me pusti,tak si jeden zrejme vzpomnel,ze jak jeli proti me,tak jsem mel dole v tahokovu 2 modry diody!a ze to bud odstranim,nebo to bude za 500.fakt jsem se s nima nechtel hadat,tak jsem proste odstrihnul draty a uz jsem chtel odjet,ale ouha,chteli jeste tech 500.to mi hnulo zluci,trosku jsem pritvrdil,ale co muzu delat proti organum,i kdyz me byli oba dva jen po ramena:aut proste jsem to calnul,co jineho!podle me je nejhorsi narazit na ty mlady svestky Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OK406 Posted April 9, 2007 Share Posted April 9, 2007 Tak jak to popisuješ, tak to jsi neměl platit a nebo podat stížnost, jelikož jsi uposlechl výzvy a dle zákona závadu odstranil na místě a pokutu (sankci) jsi neměl dostat. Tímto došlo k rozporu se zákonem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hudy Posted April 9, 2007 Share Posted April 9, 2007 to mate urcite pravdu,jen v te chvili me to opravdu nenapadlo!asi tim,ze se mi nahrnula krev do hlavy a ja se musel drzet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
čakom Posted April 10, 2007 Share Posted April 10, 2007 Někde jsem četl že pruh na okně může zasahovat nejvíce 2 cm do stírací plochy stěrače. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dakaros Posted April 10, 2007 Share Posted April 10, 2007 Pokud to ty magoři nezměnili, tak za technickej stav vozidla mužou dát body (konkrétně 7 bodů) pouze a jen za technický stav vozidla který bezprostředně ohrožuje provoz na pozemních komunikacích. Pokutou si nejsem jist! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blizzard Posted April 10, 2007 Share Posted April 10, 2007 takže pruh na předním skle ze stejnýho materiálu jako je zatmavovací folie na okna může bejt? na STK řeči měli, ale nakonec jsem prošel... podle mě to totiž snižuje výhled mnohem míň, než kdybych si vyklopil clonu úplně dopředu (mám to s ní pak zároveň)... jinak policajti mě, co mam p406, stavěli už 3x a nikdy mi na to neřekli ani Ň. .. a to mam vofoliovanej celej zadek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OK406 Posted April 10, 2007 Share Posted April 10, 2007 Původně zaslal: hudy to mate urcite pravdu,jen v te chvili me to opravdu nenapadlo!asi tim,ze se mi nahrnula krev do hlavy a ja se musel drzet Stížnost na postup a uložení pokuty můžeš dát i teď, jelikož čísla pokutových bloků se evidují. Takže není problém zjistit konkrétního policistu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hudy Posted April 10, 2007 Share Posted April 10, 2007 jenze to uz je nejaky rok... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts