Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj blíží se mi výměna rozvodového řemene po zkušenostech z dřívější doby ze servisama je mi z toho trochu blbě(rozvoďák šipkama obráceně ve značkovém servisu a vůbec jejich ¨autorizované znalosti¨...) Nemůžete někdo doporučit servis neznačkový(značkový) v Praze nebo v okolí Prahy?? myslím takový kde tomu trochu rozuměj :myslim

Odesláno

Autoservis Vasenda, je to partner Peugeot-klubu, maji tu i reklamni banner a kontakt na hlavni strance

jo a tady maji primo svoje vlakno, ve kterym uzivatele mohou pokladat dotazy, mozna tam i najdes cenovou nabidku na vymenu rozvodu

[upravil dne 29/3/07 Ferry]

Odesláno

No na autoservis Vašenda z jedné strany slyším chválu ale taky dost negativních reakcí např :

http://www.bxclub.cz/page/kod-24/rubrika-53418/offset-3/limit-10.html

Cituji příspěvek z této stránky upozorňuji toto není moje zkušenost pouze citace ale pro mě dost vypovídající:

15/10/06 00:27 trabi Pozor na ně !!! Odpovědět

Auto Vašenda s.r.o.

IČ: 27083039, DIČ: CZ27083039

Pod Harfou 3

190 00 Praha 9

.link.

Dal sem si k nim auto na výměnu těsnění pod hlavou. O půl litru přelili motorový olej, při vyzvednutí auta po opravě nešlo dobře řadit, problém neodstranili. Před tím auto řadilo tak, že jsem o tom ani nevěděl. Po 50km po servisu odešel záhadně krokový motorek volnoběhu a nakonec teď po půl roce jsem zjistil, že mám jiný alternátor. Zrezlý z roku 96. Můj byl z roku 2000 a repasovaný. Mám na tu repasi doklad a buhužel ještě záruku. Prostě mě vytočili maximálně. Hádat se s nima nehodlám a stejně by to nic nevyřešilo. Proto sem se aspoň rozhodnul udělat jim reklamu. Auto mám Saxo z roku 2000.

#

passcheck Re: Pozor na ně !!! 15/10/06 15:23

Já bych to tak nenechal! Jestli máš důkazy (jak píšeš), tak bych tu "opravu" reklamoval, příp. se obrátil na ČOI. Teď už je asi pozdě (?), ale pro příště a hlavně pro ostatní: než auto svěříte do nějakého nevyzkoušeného servisu, je dobré si "označit" důležité agregáty (altík, hydročerpadlo...) a při vyzvednutí si vše zkontrolovat. V "branži" ojetých aut tady máme stejnou džungli jako v politice. Věřit lze jenom sám sobě. Škoda nám, kteří si nemohou všechny opravy dělat sami :(((

#

xmonk Re: Pozor na ně !!! 15/10/06 22:37

jo jo vasenda je trouba a nedal bych mu na opravu ani trikolku

skoda ze ses nezeptal predem spoustu lidi by ti reklo neco moc peknyho na tenhle servis

Odesláno

Ahoj.Som uplny novacik u peugeotu.Mam 406 2.0Hdi 80kw.Predtym som mal skodovku 120.Mozete my poradit tipy a triky ako sa starat o auto aby my vydrzalo co mozno najdlhsie?Po kolkych tis. sa co meni?A kolko ma co bude stat?

• O 2 týdny později...
Odesláno

Ahoj lidičky potřeboval by jsem poradit jak na vyměnu roz.řemenu je to hodně práce a co se tam vsechno měni a neco kolem toho ještě jsem to nedělal mockrát dik mam 406 1,9td rv.99

Odesláno

No je to tak na 3 hoďky práce,když vše půjde jak má.Budeš potřebovat hlavně zajištovací trny(kolíky,šrouby,atd.-prostě něco na zajištění polohy řemenice vačkové hřídele,klikové hřídele a vstřikovacího čerpadla).Dále pak měřák napnutí řemenu.Vždy je doporučeno měnit i napínací a pevnou kladku(ale zaleží také na počtu najetých km-ale radši měnit!!)Dále pak vyměn i vodní čerpadlo,protože po čase(cca 15000-20000km)může začít téct.

Takže auto si zvedneš na obou stranách,demontuješ pravé kolo,plastovy kryt podběhů,klínový řemen,horní čat krytu rozvodů,nastavíš motor na aretační značky(otvory pro vložení zajišt.přípravků) a zajistíš trnama.zajistíš vačkovku,čerpadlo,shodíš dole řemenici klikového hřídele a opět zajistíš...no vše překontroluješ a když všechny značky sedí tak můžeš povolit napínací kladku-ky,bez lamání by měl jít řemen ven..............je to dost obtížná práce si to dělat doma na koleni,kor když není k dispozici dílenská příručka a přípravek na kontrolu napnutí řemene...Já osobně bych si to nechal udělat v autoservisu..:papa

Odesláno

nechal jsem si to dělat od známého a říkal mi, že je dost důležitá značka především u řemene, např. řemeny Good Year dost často praskají.

Odesláno
Původně zaslal: Ladman

nechal jsem si to dělat od známého a říkal mi, že je dost důležitá značka především u řemene, např. řemeny Good Year dost často praskají.

A jakou značku rozvoďáku doporučuje?

Odesláno
Původně zaslal: Api

Původně zaslal: Ladman

A jakou značku rozvoďáku doporučuje?

tak to už si fakt nepamatuji...

Odesláno
Původně zaslal: komisar

pokud ti to udělá někdo blbě tak můžeš míti jaký chceš

to je pravda, ale pokud je to oficiálně, máš alespoň záruku na práci i materiál. Takže pokud to praskne, měl by opravář cálovat celou opravu. Mimochodem v sobotu se uvidíme.

Odesláno
Původně zaslal: Api

No na autoservis Vašenda z jedné strany slyším chválu ale taky dost negativních reakcí např :

http://www.bxclub.cz/page/kod-24/rubrika-53418/offset-3/limit-10.html

Cituji příspěvek z této stránky upozorňuji toto není moje zkušenost pouze citace ale pro mě dost vypovídající:

15/10/06 00:27 trabi Pozor na ně !!! Odpovědět

Auto Vašenda s.r.o.

IČ: 27083039, DIČ: CZ27083039

Pod Harfou 3

190 00 Praha 9

.link.

Dal sem si k nim auto na výměnu těsnění pod hlavou. O půl litru přelili motorový olej, při vyzvednutí auta po opravě nešlo dobře řadit, problém neodstranili. Před tím auto řadilo tak, že jsem o tom ani nevěděl. Po 50km po servisu odešel záhadně krokový motorek volnoběhu a nakonec teď po půl roce jsem zjistil, že mám jiný alternátor. Zrezlý z roku 96. Můj byl z roku 2000 a repasovaný. Mám na tu repasi doklad a buhužel ještě záruku. Prostě mě vytočili maximálně. Hádat se s nima nehodlám a stejně by to nic nevyřešilo. Proto sem se aspoň rozhodnul udělat jim reklamu. Auto mám Saxo z roku 2000.

#

passcheck Re: Pozor na ně !!! 15/10/06 15:23

Já bych to tak nenechal! Jestli máš důkazy (jak píšeš), tak bych tu "opravu" reklamoval, příp. se obrátil na ČOI. Teď už je asi pozdě (?), ale pro příště a hlavně pro ostatní: než auto svěříte do nějakého nevyzkoušeného servisu, je dobré si "označit" důležité agregáty (altík, hydročerpadlo...) a při vyzvednutí si vše zkontrolovat. V "branži" ojetých aut tady máme stejnou džungli jako v politice. Věřit lze jenom sám sobě. Škoda nám, kteří si nemohou všechny opravy dělat sami :(((

#

xmonk Re: Pozor na ně !!! 15/10/06 22:37

jo jo vasenda je trouba a nedal bych mu na opravu ani trikolku

skoda ze ses nezeptal predem spoustu lidi by ti reklo neco moc peknyho na tenhle servis

Tak jsem pročetl celé vlákno a jsem rád, že jsem zpátky v Peugeot-clubu (na férovku, když půjdete na poštu když se vydávají důchody nebo pojedete v sobotu dopoledne narvanou tramvají plnou důchodců, kteří si budou unissono stěžovat, co zase nefunguje, co jim zdražili - budete mít úplně stejnej pocit, jako já po pročtení těchto tlachů - výpovědní hodnota nulová, popsání konkrétního problému mi taky jaksi chybí - prostě se na BXku chovají jako báby na trhu a já se ani nedivím, že ani RETROCARU, ani Vašendovi nestály za nějakou reakci).

Co se týče mě, mohu Vašendy doporučit, mám s nima dobré zkušenosti a výměnu rozvodů zvládnou určitě.

Odesláno

Víš on není BX club a BX club je třeba se dívat co je za tečkou na CZ je situace opravdu smutná, ale je ještě klub COM a tam je to o něčem jiném. To jsem asi odbočil od tématu, ale musel jsem k tomu říct svůj názor jelikož jsem byl a možná ještě jsem členem BXclub.com ikdyž BX už umřelo.

Odesláno

Zajimalo by me na kolik vymena rozvodu cca vyjde?? A rozdil mezi origo a neorigo servisem. Prave me to ceka s moji 406 1.8 16V. Jsem docela lama :) tak ani nevim co vsechno je potreba jeste menit. Co jsem ho koupil jeste nevidel servis, takze jeste olej, filtry ...

Mam to kousicek do AVCAR.

Odesláno
Původně zaslal: zen108

6 az 7 tacu ... ja jsem myslel ze to bude tak 15 litru. No zkusim zavolat do avcar orientacne :).

Tak to se připrav na jiný částky :super

• O 3 měsíce později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...