Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

U nas na Slovensku sa zapisuje na Dopravnom Inšpektoriate, potrebuješ k tomu doklad o homologizacii(na štítku a papieroch od výrobcu),dalej potrebuješ potvrdenie o odbornej montáži kde ti ho namontovali a kolok 150Sk

Nezabudajte na to ,že policajt ma vždy pravdu a je len na ňom čo si na aute najde a prinajlepšiom si to ani nevšimne,alebo to budeš musieť zhodiť hneď na mieste a prinajhoršiom tých 100eur v Rakusku

Odesláno
Původně zaslal: stalmik

Nechal jsem nedavno montovat tažný zařízení akorát jsem ho ještě nezapsal.. Kolik to vlastně stojí a jak se přesně dozapisuje tažný??

Budeš potřebovat: ootp, TP, doklad o nabití tažného zařízení, doklady k TZ (homologace od výrobce, schválení na daní typ OA, toto dostaneš při prodeji a nebo při prodeji s montáží), potvrzení o montáži TZ, stojí to 300,-Kč. A ještě musíš vyplnit malou žádost (tu ti dají na místě a nebo tam leží někde na stole apod.) A přepíší ti to na úřadě odbor dopravy. Snad jsem na nic nezapomněl.:myslim:myslim:myslim

[upravil dne 7/5/07 OK406]

Odesláno
Původně zaslal: OK406

Nechal jsem nedavno montovat tažný zařízení akorát jsem ho ještě nezapsal.. Kolik to vlastně stojí a jak se přesně dozapisuje tažný??

Budeš potřebovat: ootp, TP, doklad o nabití tažného zařízení, doklady k TZ (homologace od výrobce, schválení na daní typ OA, toto dostaneš při prodeji a nebo při prodeji s montáží), potvrzení o montáži TZ, stojí to 300,-Kč. A přepíší ti to na úřadě odbor dopravy. Snad jsem na nic nezapomněl.:myslim:myslim:myslim

dík snad to všechno mám.. nevědel bys náhodou jak nastavit lanko plynu??

viz.:

Odesláno
Původně zaslal: Radek Hurvajz

Mam takový dotaz, kamoš říká že tažný zařízení musí mít odmontovanou kouli pokud netáhnu vozík, já se na to ptal u výrobce a tam mi řekli že toto není odnímatelný tažný zařízení a že ho nemusím sundavat, on tvrdí že pokud poškodím někomu auto, např. při ťukanci tak to dostanu k uhradě i když nebude vina na mé straně, protože pokud by tažný bylo sundaný tak by k takový škodě nedošlo. Jak to je? Musí se sundavat i toto tažný který je na dvou šroubech??

[upravil dne 11/1/07 Radek Hurvajz]

Pokud vím tak jestli nemáš přímo od výrobce odjímatelné tažné tak ho tam můžeš mít.

Odesláno

Tak tady ti nepomůžu.:(:(:( A ani neporadím:(:(:(

Já vím musim jí někde sehnat. Na vrakáči jednu maj, akorát mi říkalže mi jí půjči jen když mu dám celou částku a při vrácení že mi je vrátí. Jenže zrovna moc seriózní není... No když do zítra žádnou neseženu tak jí vyzkoušim.. I za cenu toho, že se vydam ze všech peněz..

Odesláno

Někde jsem tu viděl, že budeš potřebovat i doklad o nabytí TZ. To je blbost. Postup je více-méně podobný, jako u zapisování alternativních ráfků:

1. Rozhodně potřebuješ typový list. Ten by ti měl dodat prodejce (resp. výrobce) TZ. Je to doklad o tom, že typ TZ je schválený k provozování na konkrétním vozidle (polopatisticky to znamená, že i kdybys nějak přizpůsobil TZ ze staré škodovky, tak je tam mít nemůžeš - musí být vyrobené přímo na konkrétní vozidlo). Ten typový list je v ceně TZ.

2. Pokud sis TZ montoval sám, tak potřebuješ ještě kontrolu na STK, že je vše v pořádku přimontované a zapojené (to tě bude stát nějakých 180,-). Pokud ti to montoval nějaký autoservis, tak je otázka, jestli má certifikaci od MDCR, že je oprávněn a proškolen TZ tohoto výrobce montovat. Pokud tuto certifikaci nemá, tak je jistá možnost, že když ti montáž do typového listu potvrdí, tak ti zápis do TP projde bez problému, ale pokud tuto certifikaci nemá, a na DI bude sedět někdo věci znalý, tak tě stejně na to STK pošle. Já si nechával montovat TZ od HOOKu u firmy, která má certifikaci pouze na BRINK a náhodou mi to na DI prošlo, ale to bylo o štěstí.

3. Poslední věc je zajít na ten DI, vyplnit formulář na změnu technických údajů, zaplatit polatek (to už nevím kolik bylo ale odhaduji 50,-) a je to. S sebou musíš mít ten typový list schválený prodejcem a vyplněné potvrzení o montáži, popřípadě i výpis z STK o kontrole, TP a OOR ("malý techničák"). Ten "malý techničák" ti vydají nový, protože TZ je tam zapsané.

Snad jsem na nic nezapomněl...

Hodně štěstí :super

Odesláno

Při koupi TZ co už bylo na autě namontované:

Stejně jako při předchozím příspěvku +

- po mně chtěly smlouvu o nabytí TZ

- kopii velkého techničáku auta na kterém bylo TZ namontované a taky odhlášené

Odesláno

Stalmik: tak tady se podívej na to seřízení plynového lanka. Snad Ti to pomůže:

Mužete mi OK406 se Stalmikem říct co má tohle společnýho s tažnym zařízením??? To jako budeme ted dávat příspěvky kam nás napadne?:potlesk

[upravil dne 7/5/07 Radek Hurvajz]

Odesláno

Budeš potřebovat: ootp, TP, doklad o nabití tažného zařízení, doklady k TZ (homologace od výrobce, schválení na daní typ OA, toto dostaneš při prodeji a nebo při prodeji s montáží), potvrzení o montáži TZ, stojí to 300,-Kč. A přepíší ti to na úřadě odbor dopravy. Snad jsem na nic nezapomněl.:myslim:myslim:myslim

viz.:

Radek Hurvajz: tady to je

Odesláno

viz.:

Radek Hurvajz: tady to je

No tak taky ta rada patří do toho příspěvku, tady to nikdo totiž nenajde:myslim

[upravil dne 7/5/07 Radek Hurvajz]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...